Vystěhování samoživitelky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
604
2.1.24 14:29

Tak proc je poslouchas? Tu tvoji rodinu…bud te chteji dostat do maleru a ublizit ti, nebo si tady delas proste pr.del :?

Příspěvek upraven 02.01.24 v 14:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tartaletka
@Alexandria Nixia píše:
Dva měsíce před skončením.

no, pak opravdu nezmůžeš nic, dal ti vědět dostatečně dopředu.

• Citovat
  • Upravit
1261
@maminaAJ píše:
tohle zni jako automaticke prodlouzeni… ale pokud pronajimatel automaticky prodluzovat nechce, tak asi musi nejak dat vedet dotycnemu ze je konec

Tohle si právě taky myslím. Přece nepřijde den před skončením smlouvy že se má zítra odstěhovat. Každopádně zakladatelce to bylo sděleno dopředu, a žádný zákon ohledně samozivitelky podle mě neexistuje. Hledat nové bydlení. Jedna rada co mě pomohlo, zakladatelko, pokud jsi nikdy neměla problémy s placením ani jiné, požádej majitele, jestli by ti neposkytl dobré reference. Mě pomohlo při hledání že si současný majitel mohl pokecat s tím bývalým a ujistil se že jsem bezproblémová a platím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1794
2.1.24 14:30
@Lama Lama píše:
8o To trvá polovinu ze dvou měsíců?
At počítám, jak počítám, tak polovina ze dvou měsíců je měsíc. Svátky trvají 24.12-1.1. - to je 9 dní. To je 1/7 :nevim:

Takhle: Volala jsem před svátkami. To mi řekli, že se budou dělat prohlídky až teď po novém roce. Mezi svátkami bývají dovolené.

No, každopádně, teď půjdu na nějaké prohlídky. Šel by na ně se mnou kámoš, který mi bude pomáhat se stěhovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10869
2.1.24 14:31
@Marki1985 píše:
Tohle si právě taky myslím. Přece nepřijde den před skončením smlouvy že se má zítra odstěhovat. Každopádně zakladatelce to bylo sděleno dopředu, a žádný zákon ohledně samozivitelky podle mě neexistuje. Hledat nové bydlení. Jedna rada co mě pomohlo, zakladatelko, pokud jsi nikdy neměla problémy s placením ani jiné, požádej majitele, jestli by ti neposkytl dobré reference. Mě pomohlo při hledání že si současný majitel mohl pokecat s tím bývalým a ujistil se že jsem bezproblémová a platím

Ale obe strany prece vedi, kdy ta smlouva konci, tady byl pronajimatel slusny, ze ji dal dopředu vedet, ze nebude automaticky prodluzovat.
Sama zakladatelka se mohla zajimat, zda bude smlouva prodlouzena

To v praci, kdyz mate smlouvu na dobu urcitou tak sedite a neresite, zda bude prodlouzena?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10869
2.1.24 14:32
@Alexandria Nixia píše:
Takhle: Volala jsem před svátkami. To mi řekli, že se budou dělat prohlídky až teď po novém roce. Mezi svátkami bývají dovolené.No, každopádně, teď půjdu na nějaké prohlídky. Šel by na ně se mnou kámoš, který mi bude pomáhat se stěhovat.

Budes predstirat, ze jste par?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tartaletka
2.1.24 14:33
@matkabagristy píše:
neoznacena cast je v poradku, oznacenou bych majiteli bytu nedoporucila, Trestni zakonik, paragraf píše: Více

ano, to je situace dost na hraně zákona a u platící samoživitelky s postiženým dítětem by určitě soud nestál na straně pronajímatele. Někdy se to tak ale řeší, nám to posvětili i policajti, ale je to fakt až jako poslední řešení, pokud v bytě bydlí někdo, kdo opravdu otravuje život ostatním, neplatí atd. A pronajímatel musí mít hlavně dostatečné důkazy, aby mu to jednání prošlo.

• Citovat
  • Upravit
10869
2.1.24 14:34
@smile_xxx píše:
Zkus dostat i písemné doporučení od posledního pronajímatele, že jsi platila včas, byla slušný nájemce (přestože máš dítě a zvíře), a tím mávat pronajímatelům před očima.
Jinak si myslím, že se zde pletou 2 věci dohromady. Tobě neprodloužili smlouvu. Vyhození na ulici je podle mě to, že máš platnou smlouvu, ale prostě ti znemožní v té nemovitosti bydlet. A pak jsi opravdu na ulici, ze dne na den.

Jeste mohla nastat vypoved, tu by tedy musela dostat s 3 mesicni vypovedni lhutou, ale to je v případě, ze je to behem trvani smlouvy. Tady smlouva proste konci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1341
2.1.24 14:38
@Markéta80 píše:
@Dani65 šílený, ani se nedivím kolik lidí má raději prázdný byt když pak je problém toho člověka z bytu dostat :?

Přesně tak, dnes je pronajímatel v mnoha ohledech bezmocný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1794
2.1.24 14:38
@matkabagristy píše:
Vyhodit te z bytu nemuzou,ale to neznamena, ze bys (jako samozivitelka) mela pravo nadale byt obyvat. V pripade, ze se nevystehujes, cekej v lepsim pripade zalobu na vyklizeni bytu a priprav se na placeni vyloh soudu a pripadne exekutoru

Jestli tohle nebude to, co myslí a argumentují tím. :think:

Každopádně, jsem na jednu stranu ráda, že nejsem hloupá, když nedám na svou rodinu a byt si poctivě hledám. Kéžby mi něco vyšlo. A já to měla za sebou. Občas rodina nadělá více škody než užitku. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
2.1.24 14:39
@Markéta80 píše:
@Dani65 šílený, ani se nedivím kolik lidí má raději prázdný byt když pak je problém toho člověka z bytu dostat :?

Bohužel to tak je. Viděla jsem pár zdemolovaných bytů. Buď od lidí nebo od psů. Někteří pronajímatelé radši pronajmou byt pracujícím lidem než lidem na dávkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1341
2.1.24 14:42

Zakladatelko, já ti přeju, abys byt našla, ale podivného pocitu, že něco je jinak, se zbavit nemohu. :think:

Příspěvek upraven 02.01.24 v 14:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.1.24 14:43

Vystěhování přítelem

Dobrý den přeji vám všem,,

Píšu za kamarádku neměla odvahu sem napsat.

Kamarádka má 6 leté dítě a dnes jí její rádoby přítel vyhodil na ulici, nemá vůbec žádné prostředky snažila jsem se jí pomoct tak aspoň synovi koupila nějaké jídlo,,ale vůbec neví jak teďkom přežije, rodiče nemá a ani kamarády práci má ale kvůli bývalému příteli platí jeho dluhy nezbývá jí vůbec nic, prosím neodsuzujte kamarádku opravdu neví už kudy kam bude ráda za každou pomoc.

• Citovat
  • Upravit
101745
2.1.24 14:45
@Marki1985 píše:
Ano a to dle zákona musí dát vědět 3 měsíce dopředu že ji neprodlužuje. Jinak se prodlužuje automaticky. Samozřejmě to musí dát vědět písemně

To neni pravda, nic takoveho zakon nenařizuje, ve smlouvě ma jasne uvedeno, kdy končí, tak ji na to nikdo nemusi upozornovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová