Vystěhování samoživitelky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1794
2.1.24 14:04
@truelly píše:
A nikdo jiný z rodiny ti nemůže pomoct? V čem je problém? Nikdo nemá místo nebo vadí to zvíře?

My se celkově v naší rodině mezi sebou moc nemusíme. Sestry mi závidí, že nedělám bez ohledu na to, že mám doma postižené dítě. Rodiče tomu také jistým způsobem napomáhají. :nevim:

U nás by se dalo říct, že platí pořekadlo: radči pomůže cizí než vlastní. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tartaletka
2.1.24 14:07
@Netopirek píše:
Takže když teď v prosinci skočila naším nájemnicím smlouva, tak nemusíme podepisovat další, protože se automaticky prodloužila?

pokud ve smlouvě nemáte, že se smlouva automaticky prodlužuje, pak by se měl sepsat dodatek ke smlouvě.

Příspěvek upraven 02.01.24 v 14:07

• Citovat
  • Upravit
10903
2.1.24 14:07

Takze ti dal navic 2 mesice po skončení smlouvu na dobu urcitou?
To mi prijde hodne solidni.
Jak dlouho pred koncem smlouvy ti to oznamil?
Ja bych se tedy aktivne ptala sama 3 mesice pred koncem, zda mi smlouvu prodlouzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24957
2.1.24 14:10
@Alexandria Nixia píše:
My se celkově v naší rodině mezi sebou moc nemusíme. Sestry mi závidí, že nedělám bez ohledu na to, že mám doma postižené dítě. Rodiče tomu také jistým způsobem napomáhají. :nevim:U nás by se dalo říct, že platí pořekadlo: radči pomůže cizí než vlastní. :think:

to je sice smutné,
ale neopravňuje tě to k porušování smlouvy!
Přečti si pořádně co ti píšu a hledej nový byt.. (!!)

A že máš postižené dítě, což musí být samozřejmě velmi těžké, neznamená, že nemusíš dodržovat zákony a že máš sama rezignovat na své vlastní vzdělání…
možná místo e-mimina pár diktátů zadáčo on-line? zkus více číst a zajímat se! jinak tě pak každý opije rohlíkem, což se nyní přesně ukázalo příběhem „existuje zákon, jaký svět neviděl“..a ty jim na to naskočíš jen proto, že by se ti to líbilo a hodilo do krámu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
2.1.24 14:13
@Alexandria Nixia píše:
Vánoce a Silvestr

8o To trvá polovinu ze dvou měsíců?
At počítám, jak počítám, tak polovina ze dvou měsíců je měsíc. Svátky trvají 24.12-1.1. - to je 9 dní. To je 1/7 :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1609
2.1.24 14:15

@Dani65 Jo to by se mi tak líbilo, ale z toho vyplývá, že už má tu výpovědní dobu pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1794
2.1.24 14:16
@Dani65 píše:
Ale proč, proč je posloucháš, info se dá dohledat, právník za jeden krátký dotaz nic účtovat nebude, proč raději nehledáš bydlení?

Ehm, tři prohlídky bytu jsou Putin na Václaváku?
Samožřejmě, že hledám.

Proč ne poslouchám to by bylo na jinou debatu. Můžu říct akorát to, že na mě mají stále velký vliv. :nevim:

@Lucy75
Ne. Jen přebyly komentáře než jsem to napsala. Podívej, já vím, že si mám najít nové bydlení. A ne, že bych si ho nehledala. Před Vánoci jsem volala na dva byty a teď mi mají dát termín prohlídek. Ale zároveň mě do toho stresuje moje rodina těmito řeči. A já chtěla vědět, jestli oprávněně či nikoliv.

Pozn. Je pravda, že samoživitelce nikdo nepronajme byt 3+1, protože by ji měli za lehkou děvu? Dneska mi to volala sestra.

@Markéta80 píše:
@Alexandria Nixia tak sestra a známí z realitek pomůžou s hledáním bytu ne :palec: Tak to s rodinou neřeš když ví že tě nepomůžou. Tímto Tě jen nabádají k blbostem a potom jim to bude jedno jak si to vyřešíš :? Minule jsi psala že byt budeš mít den po ukončení tohoto bydlení v březnu.

V únoru. Sestra právě dneska volala té své kámošce-makléřce, která jí tohle řekla o těch samoživitelkách a o tom jejich vystěhování. No, asi také člověk na svém místě. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3811
2.1.24 14:17
@Markéta80 píše:
@Dani65 šílený, ani se nedivím kolik lidí má raději prázdný byt když pak je problém toho člověka z bytu dostat :?

Také jí rodina radí, aby v tom bytě zůstala nadále, byť protiprávně, protože dobře vědí, že je těžké nájemníka z bytu hned vyhodit, i když mu skončila smlouva nebo výpověď. Majitel, aby tě dostal z bytu, který protiprávně užíváš to musí dát k soudu. Soud rozhodne třeba za půl roku, ale nařídí ti vystěhování z bytu a ještě uhrazení soudních poplatků, právních služeb a ušlého nájemného a služeb majiteli bytu. Nebo se majitel na soud vykašle a nechá ti vystěhovat věci do nějakého skladu či sklepa a vymění zámek u bytu. Ještě tě může sám zažalovat za úhradu toho vyklizení, ušlého nájemného a za zaplacení za každý den, kdy budeš mít věci v tom skladu za sklad. Většinou to pak končí exekucí. Můžeš to pak vše vymáhat na svojí „dobře radící“ rodince.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16438
2.1.24 14:18
@Alexandria Nixia píše:
V únoru. Sestra právě dneska volala té své kámošce-makléřce, která jí tohle řekla o těch samoživitelkách a o tom jejich vystěhování. No, asi také člověk na svém místě. :nevim:

A ty nemáš svoji hlavu, že posloucháš takové blbé komentáře a názory od rodiny a pak se ptáš nás? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1794
2.1.24 14:20
@Tarena píše:
Takze ti dal navic 2 mesice po skončení smlouvu na dobu urcitou?
To mi prijde hodne solidni.
Jak dlouho pred koncem smlouvy ti to oznamil?
Ja bych se tedy aktivne ptala sama 3 mesice pred koncem, zda mi smlouvu prodlouzi.

Dva měsíce před skončením.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10903
2.1.24 14:22
@Alexandria Nixia píše:
Dva měsíce před skončením.

Aha, no pokud se nepletu, tak tam zadna povinnost oznamit predem neni. Proste se vi termin, kdy konci.
A ty jsi sama nezjistovala, zda ti ji prodlouzi, aby jsi vedela, zda nebudou prohlidky a tak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
2.1.24 14:23

@Alexandria Nixia pro Tebe je naprosto k prdu, co do Tebe hustí rodina. Prostě musíš hledat jiné bydlení, to je teď nejdůležitější. K tomu upni své snažení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66820
2.1.24 14:24

Vyhodit te z bytu nemuzou, ale to neznamena, ze bys (jako samozivitelka) mela pravo nadale byt obyvat. V pripade, ze se nevystehujes, cekej v lepsim pripade zalobu na vyklizeni bytu a priprav se na placeni vyloh soudu a pripadne exekutoru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10903
2.1.24 14:25
@matkabagristy píše:
Vyhodit te z bytu nemuzou, ale to neznamena, ze bys (jako samozivitelka) mela pravo nadale byt obyvat. V pripade, ze se nevystehujes, cekej v lepsim pripade zalobu na vyklizeni bytu a priprav se na placeni vyloh soudu a pripadne exekutoru

Jo soudní vystehovani, jak nabehne parta kdovijakych typku, to fakt nechces.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66820
2.1.24 14:27
@Da12 píše:
Také jí rodina radí, aby v tom bytě zůstala nadále, byť protiprávně, protože dobře vědí, že je těžké nájemníka z bytu hned vyhodit, i když mu skončila smlouva nebo výpověď. Majitel, aby tě dostal z bytu, který protiprávně užíváš to musí dát k soudu. Soud rozhodne třeba za půl roku, ale nařídí ti vystěhování z bytu a ještě uhrazení soudních poplatků, právních služeb a ušlého nájemného a služeb majiteli bytu. Nebo se majitel na soud vykašle a nechá ti vystěhovat věci do nějakého skladu či sklepa a vymění zámek u bytu. Ještě tě může sám zažalovat za úhradu toho vyklizení, ušlého nájemného a za zaplacení za každý den, kdy budeš mít věci v tom skladu za sklad. Většinou to pak končí exekucí. Můžeš to pak vše vymáhat na svojí „dobře radící“ rodince.

neoznacena cast je v poradku, oznacenou bych majiteli bytu nedoporucila, Trestni zakonik, paragraf 178

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová