Vystěhování samoživitelky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
MartinL45
2.1.24 14:45
@Anonymní píše:
Dobrý den přeji vám všem,,

Píšu za kamarádku neměla odvahu sem napsat.

Kamarádka má 6 leté dítě a dnes jí její rádoby přítel vyhodil na ulici, nemá vůbec žádné prostředky snažila jsem se jí pomoct tak aspoň synovi koupila nějaké jídlo,,ale vůbec neví jak teďkom přežije, rodiče nemá a ani kamarády práci má ale kvůli bývalému příteli platí jeho dluhy nezbývá jí vůbec nic, prosím neodsuzujte kamarádku opravdu neví už kudy kam bude ráda za každou pomoc.

Je špatné řešit následek, ale ne příčinu. Co se týče pomoci, může požádat o pomoc v nějaké charitativní organizaci, obrátit se na OSPOD apod.

• Citovat
  • Upravit
1794
2.1.24 14:47
@Tarena píše:
Budes predstirat, ze jste par?

Prý se má chodit na prohlídky ve dvou. Ale jde si oblédnout terén, kam mě vlastně bude pomáhat stěhovat. Také ho to zajímá, když mi pomáhá hledat nové bydlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
2.1.24 14:47
@Dani65 píše:
Zakladatelko, já ti přeju, abys byt našla, ale podivného pocitu, že něco je jinak, se zbavit nemohu. :think:Příspěvek upraven 02.01.24 v 14:46

Taky jsem nepochopila, co s tím má o dělat Putin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10885
2.1.24 14:52
@Alexandria Nixia píše:
Prý se má chodit na prohlídky ve dvou. Ale jde si oblédnout terén, kam mě vlastně bude pomáhat stěhovat. Také ho to zajímá, když mi pomáhá hledat nové bydlení.

Určitě jen dobre mit s sebou nekoho, kdo je schopen posoudit stav bytu, odhalit vady a tak. Ten kamarád se v tomhle vyzna? Raději bych vzala odbornika co rozumi stavu, nez nekoho kdo jen bude nosit nabytek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
2.1.24 14:53
@Alexandria Nixia píše:
My se celkově v naší rodině mezi sebou moc nemusíme. Sestry mi závidí, že nedělám bez ohledu na to, že mám doma postižené dítě. Rodiče tomu také jistým způsobem napomáhají. :nevim:U nás by se dalo říct, že platí pořekadlo: radči pomůže cizí než vlastní. :think:

Jako nepracující matka s postiženým dítětem a zvířaty jsi velmi rizikový klient.
Jeden z mých bratranců měl jednou úžasný nápad, koupil schválně byt v problémové čtvrti a přijal nepracující nájemníky. Že bude mít nájemné pravidelně, protože klienti budou mít příspěvky a doplatky na bydlení. Peníze jisté i přesto, že nepracují. Nějakou dobu to fungovalo, asi dva roky. Potom se něco u nich změnilo a přestali mu platit. Měl dost práce a lítání s jejich vystěhováním. Před tím něco málo do toho bytu investoval, vše rozkradli :zed:

Vím, že Ty nejsi tento případ, ale chápu, proč většina pronajímatelů chtějí jen pracující klienty.
Taky nechápu, proč Ti rodina místo vymýšlení číčovin nepomůže. Možná bys i Ty mohla zkusit přehodnotit své postoje a najít si aspoň brigádu. Pokud máš dítě v instituci, něco na pár hodin :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
2.1.24 14:57

Než pronajmout byt samoživitelce bez práce, to raději ten byt nechám prázdný. Hlavně že tvoje vypráskaná rodinka zná svoje práva, ale povinnosti, to už ne. Na co jste asi s pronajímatelem sepisovali smlouvu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33784
2.1.24 15:02
@Alexandria Nixia píše:
No rodina furt trvá na tom, ať tam zůstanu. Že nemám být hloupá a skákat na to, že mě klidně můžou vystěhovat. :nevim:

@stinga Sestra mě jaksi nesnáší. :roll:

Momentálně mě čekají asi tři prohlídky bytu. Avšak podle rodiny, nemám brát první byt, kde mi řeknou ano, protože furt argumentují tím jejich zákonem. :nevim:

Rodina trva na tom abys tam zustala? Hlavne je neposlouchej, vzdyt to je takovej nesmysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36570
2.1.24 15:04
@Alexandria Nixia píše:
Jestli tohle nebude to, co myslí a argumentují tím. :think:Každopádně, jsem na jednu stranu ráda, že nejsem hloupá, když nedám na svou rodinu a byt si poctivě hledám. Kéžby mi něco vyšlo. A já to měla za sebou. Občas rodina nadělá více škody než užitku. :nevim:

Přesně takhle to je - oficiálně nemáš žádné právo v daném bytě po ukončení smlouvy zůstávat, reálně ale nikdo normální a dodržující zákony samoživitelku s postiženým dítětem na ulici nevyhodí. Teď jde o to, kdo je jak normální a kdo má jaký žaludek. Klidně se může stát, že majitel je grázl, který se nebude rozpakovat najmout bandu Ukrajinců, kteří Tě vystěhují násilím na ulici, anebo se za pár měsíců až let nedoplatíš soudních poplatků a nákladů na advokáty.

Z druhé strany, pokud máš hroší kůži, jsi na dávkách, není Ti co vzít a majitel si to netroufne řešit silou a/nebo soudně, tak tam teoreticky můžeš bydlet ještě hodně dlouho, až majiteli dojde trpělivost anebo na to rezignuje a nechá Tě tam tak dlouho, jak sama budeš chtít. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1794
2.1.24 15:04
@1Pears1 píše:Možná bys i Ty mohla zkusit přehodnotit své postoje a najít si aspoň brigádu. Pokud máš dítě v instituci, něco na pár hodin :nevim:

Na to by se hodilo být zdravá. Bych mohla v Po nastoupit a v pátek jít marodit na měsíc(e).

No, můj zdravotní stav tomu všemu moc nepřidává. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10885
2.1.24 15:07
@Alexandria Nixia píše:
Na to by se hodilo být zdravá. Bych mohla v Po nastoupit a v pátek jít marodit na měsíc(e).No, můj zdravotní stav tomu všemu moc nepřidává. :nevim:

Vy jste cela rodina nejaka vycurana.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12868
2.1.24 15:07
@jege píše:
Přesně takhle to je - oficiálně nemáš žádné právo v daném bytě po ukončení smlouvy zůstávat, reálně ale nikdo normální a dodržující zákony samoživitelku s postiženým dítětem na ulici nevyhodí. Teď jde o to, kdo je jak normální a kdo má jaký žaludek. Klidně se může stát, že majitel je grázl, který se nebude rozpakovat najmout bandu Ukrajinců, kteří Tě vystěhují násilím na ulici, anebo se za pár měsíců až let nedoplatíš soudních poplatků a nákladů na advokáty.Z druhé strany, pokud máš hroší kůži, jsi na dávkách, není Ti co vzít a majitel si to netroufne řešit silou a/nebo soudně, tak tam teoreticky můžeš bydlet ještě hodně dlouho, až majiteli dojde trpělivost anebo na to rezignuje a nechá Tě tam tak dlouho, jak sama budeš chtít. 8)

No a taky jde o neopravnene uzivani bytu a OCTR tenhle paragraf konecne zacinaji využívat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33784
2.1.24 15:08
@Anonymní píše:
Dobrý den přeji vám všem,,

Píšu za kamarádku neměla odvahu sem napsat.

Kamarádka má 6 leté dítě a dnes jí její rádoby přítel vyhodil na ulici, nemá vůbec žádné prostředky snažila jsem se jí pomoct tak aspoň synovi koupila nějaké jídlo,,ale vůbec neví jak teďkom přežije, rodiče nemá a ani kamarády práci má ale kvůli bývalému příteli platí jeho dluhy nezbývá jí vůbec nic, prosím neodsuzujte kamarádku opravdu neví už kudy kam bude ráda za každou pomoc.

A jak ji mame pomoct?? Tak kamaradku ma aspon teda jednu, tak ji nech chvilku u sebe a ona musi najit nejake reseni. Obehnout urady, najit bydleni. Jinak to asi nepujde :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1794
2.1.24 15:12
@Tarena píše:
Vy jste cela rodina nejaka vycurana.

Ty bys přijmula někoho, kdo je každý měsíc na ATB?

Já bych upřímně takového člověka nepříjmula. Zvláště v dnešní době. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8866
2.1.24 15:15
@Alexandria Nixia píše:
Na to by se hodilo být zdravá. Bych mohla v Po nastoupit a v pátek jít marodit na měsíc(e).No, můj zdravotní stav tomu všemu moc nepřidává. :nevim:

Tak ty jsi dlouhodobě nemocná a zvládáš se starat o postižené dítě i zvíře?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42533
2.1.24 15:15
@Alexandria Nixia píše:

Hm, tak už mám svůj názor.
Taky chodím do práce s rizikem, že když se něco potentuje, tak budu měsíce marodit, ale stejně chodim na hpp i na brigádu. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová