Vystěhování samoživitelky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34473
2.1.24 15:51
@inkakřivák píše:
Bacha na to. Piráti už zase mají vlhké sny kovaných komunistů o obsazování neobsazených bytu v soukromém vlastnictví.

Už se strachy klepu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42528
2.1.24 15:51
@Alexandria Nixia píše:
Názor si mít můžeš. Ale já jsem přinejmenším každý měsíc na plicním. Promiň, ale nevím, který rozumný zaměstnavatel ti přijme někoho kvůli komu by mu neustále nabíhala do podniku hygiena. :nevim:Každopádně bys neměla odsuzovat člověka, když nevíš, čím si prochází. :think:

Tyhlety kecy si nech na koledy. A hodně štěstí pri hledání bytu, nezaměstnaná samoživitelka, postižené dítě a zvíře je bez šance.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
2.1.24 15:58
@Betty MacDonald píše:
Tyhlety kecy si nech na koledy. A hodně štěstí pri hledání bytu, nezaměstnaná samoživitelka, postižené dítě a zvíře je bez šance.

Plus jestli začne říkat divné řeči, tak to pokazí úplně. Někoho rádoby vtipného, žvatlajícího o Putinovi bych nepustila ani za vchodové dveře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6743
2.1.24 15:59
@Alexandria Nixia píše:
Názor si mít můžeš. Ale já jsem přinejmenším každý měsíc na plicním. Promiň, ale nevím, který rozumný zaměstnavatel ti přijme někoho kvůli komu by mu neustále nabíhala do podniku hygiena. :nevim:Každopádně bys neměla odsuzovat člověka, když nevíš, čím si prochází. :think:

Tak máš ID?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1800
2.1.24 16:02

@Alexandria Nixia vyhodit tě z bytu opravdu nemůžou, to vlastně nemůžou nikoho. Pokud se nevystěhuješ ve lhůtě, tak musí majitel na soud a budeš vystěhována soudně. Nicméně pořád máš povinnost platit. Ale jestli do toho chceš jít, tak počítej, že to nemusí být nic příjemného. Lepší je se domluvit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80136
2.1.24 16:20
@terien píše:
Už se strachy klepu :lol:

Dneska zase řešil Bartoš problémy s bydlením, tak bacha. Já už jsem v klidu, my jsme se toho zbavili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
2.1.24 16:27
@inkakřivák píše:
Dneska zase řešil Bartoš problémy s bydlením, tak bacha. Já už jsem v klidu, my jsme se toho zbavili.

Tak prodat to taky můžu vždycky. Ale pan Bartoš si už delší dobu plete režim :mrgreen: tohle tu už všechno bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80136
2.1.24 16:32

Bylo, a uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8866
2.1.24 16:44

A před početím jsi byla zcela zdravá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2506
2.1.24 17:04

K podstatnému, nedočítám, tak nevím, jestli padlo:

• máš/měla jsi smlouvu na dobu určitou s vyloučením automatické prolongace?
  • měla jsi smlouvu na dobu neurřitou/určitou
  • pokud smlouva na dobu určitou s vyloučením automatiké prolongace a bylo oznámeno před uplynutím doby nájmu, nájem se neprolongoval, neprodloužil
  • samoživitelku je možné vystěhovat
  • v tomto případě není možné přiznat bytovou náhradu, byť s ní NOZ v ustanoveních nepořítá, ve výjimečných, odůvodněných případech i přesto lze náhradu přiznat přes obecná ustanoven NOZ, tedy není to vyloučené, ale…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2506
2.1.24 17:08

@Marki1985 může být vyloučena prolongace, autorka neupřesnila, jak to bylo, takže zbytečně se dohadujete

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
2.1.24 17:15
@inkakřivák píše:
Čtu to teď na seznamu. Bartoš se definitivně zbláznil. Není normální. Možná v bytech. Ale v domech ho lidi pošlou do háje. Pokud nemají hluboko do kapes a nebude se jim nájem hodit. Už vidím mého otce, který vlastníma rukama postavil třípatrový barák. Jak si tam bere někoho do nájmu. Řekne nas.at. Nikoho cizího tam nechce. On to stavil pro své děti nebo vnoučata, kdo bude potřebovat bydlení. Rodiče využívají jeden byt v domě. Druhý bude pravděpodobně od září využívat naše dcera, že jde/chce k nim do kraje na střední. Nikoho cizího by tam nevzal. Nemá to zapotřebí.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36558
2.1.24 17:15
@mag píše:
No a taky jde o neopravnene uzivani bytu a OCTR tenhle paragraf konecne zacinaji využívat.

Tak pokud prokáže, že aktivně hledala a hledá nový podnájem, tak těžko jí, v její situaci, přišijí nějaký paragraf.

@Alexandria Nixia Na Tvým místě bych zbytečně nevyšiloval, ale ani se na to nevyflákl a aktivně bych si hledal nový podnájem s tím, že pokud se to v nepovede v určeném termínu a Ty prokážeš, že ses o to aktivně snažila, tak těžko Tě někdo vyhodí na ulici a nějaký soud za to odsoudí. Ovšem musíš se snažit doopravdy, a ne jenom jako. Taky riskuješ, že pokud je majitel bez skrupulí, tak Ti to může pořádně znepříjemnit. O těch prohlídkách si veď záznamy a měj nějaké důkazy - svědky, e-maily a pod.

Mimochodem, s majitelem by se nešlo nějak domluvit? Proč Ti nechce prodloužit nájem, pokud včas a v plné výši platíš a nepotřebuje ten byt pro sebe? Nestěžují na Vás sousedi? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
2.1.24 17:17
@Kelsey píše: Čtu to teď na seznamu. Bartoš se definitivně zbláznil. Není normální. Možná v bytech. Ale v domech ho lidi pošlou do háje. Pokud nemají hluboko do kapes a nebude se jim nájem hodit. Už vidím mého otce, který vlastníma rukama postavil třípatrový barák. Jak si tam bere někoho do nájmu. Řekne nas.at. Nikoho cizího tam nechce. On to stavil pro své děti nebo vnoučata, kdo bude potřebovat bydlení. Rodiče využívají jeden byt v domě. Druhý bude pravděpodobně od září využívat naše dcera, že jde/chce k nim do kraje na střední. Nikoho cizího by tam nevzal. Nemá to zapotřebí.

Bartoš pořád na něčem frčí. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25187
2.1.24 17:37

Mě napadá jedna věc - jak může novým potenciálním pronajímatelům vadit, že nemáš práci? To se nikde ve smlouvě nepíše ne? To oni nemusí vůbec vědět…

Ale obecně - bránit se můžeš, ale jediný, k čemu si možná pomůžeš, je prodloužení výpovědní doby. Ale bude to jen plné nepříjemností. Proč si ale myslím, že tam něco nehraje - placení, problémy v nájmu… :think:

Nedávno jsme s manželem byli na druhé straně. A když jsem viděla, jaká práva mají nájemci, tak jsem nestačila zírat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová