Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Lilie_Kvetoucí píše:
NE!!!Je to úplně jinak:
Občanský zákoník ust. § 2285: Pokračuje-li nájemce v užívání bytu po dobu alespoň tří měsíců PO dni, kdy měl nájem bytu skončit, a pronajímatel nevyzve v této době nájemce, aby byt opustil, platí, že je nájem znovu ujednán na tutéž dobu.Před skončením nájmu jako pronajímatel nic psát nemusíš.
tohle zni jako automaticke prodlouzeni… ale pokud pronajimatel automaticky prodluzovat nechce, tak asi musi nejak dat vedet dotycnemu ze je konec
@Dani65 píše:
Prosím zakladatelku, aby mi napsala, kdy byla ze dvou měsíců polovina svátky?
Vánoce a Silvestr.
@Markéta80 píše:
Už druhá podobná diskuze. Co furt řešíš? Už tě tam nechce tak nepřemýšlej jak tam zůstávat. To tam chceš být i když majitel už nechce?
No rodina furt trvá na tom, ať tam zůstanu. Že nemám být hloupá a skákat na to, že mě klidně můžou vystěhovat. ![]()
@stinga Sestra mě jaksi nesnáší. ![]()
Momentálně mě čekají asi tři prohlídky bytu. Avšak podle rodiny, nemám brát první byt, kde mi řeknou ano, protože furt argumentují tím jejich zákonem. ![]()
@Netopirek píše:
Takže když teď v prosinci skočila naším nájemnicím smlouva, tak nemusíme podepisovat další, protože se automaticky prodloužila?
Bohužel @Marki1985 to píše a ještě opakovaně úplně špatně! Přečti si můj předcházející příspěvek.
@Markéta80 píše:Známý má taky samoživitelku, které nájemní smlouva skončila, dokonce mu osoba dluží na nájmu i za energie a už rok ji nemůže vystěhovat. Já jsem se nemohla zbavit ženské, která u mne bydlela zadarmo, jen za náklady, jenže měla u mne trvalé bydliště a nic s ní nehlo. Skončilo to u porávníka. Byla to bývalá kamarádka.
Už druhá podobná diskuze. Co furt řešíš? Už tě tam nechce tak nepřemýšlej jak tam zůstávat. To tam chceš být i když majitel už nechce?
@Alexandria Nixia píše:
S rodiči se kvůli tomu furt hádáme. Když něco prohlásí sestřička a její známí makléři v realitkách, tak je to pravda. A furt do mě hustí.Samozřejmě, rodiče ani sestřička mě nechtěj.
Takže říkáte, že nemají pravdu? Že do mě neustále hustí nesprávné informace?
Mám z toho nervy na pochodu.
Ale proč, proč je posloucháš, info se dá dohledat, právník za jeden krátký dotaz nic účtovat nebude, proč raději nehledáš bydlení?
Konci ti smlouva, nova nebude, musíš pryč. Co na tom kdo nechápe? Žádný zákon ohledně samozivitelek a zákazu vystěhování naštěstí nemáme… to je prostě úskalí bydlení v nájmu, s tím nic nenadelas. Hledej bydlení, to je jedine řešení. Malych bytů se pronajima snad vsude dost. Můžeš zkusit domluvit, aby si budoucí a současný pronajímatel třeba nějak předali info, že platíš a byt neničíš. Ale to je tak vše. Prostě hledej.
Jakým zákonem? Jakým konkrétním ustanovením zakona? Nic takového neexistuje. Nemáš nárok na žádné jiné ubytování.
Musíš se postarat sama.
@Alexandria Nixia píše:
No rodina furt trvá na tom, ať tam zůstanu. Že nemám být hloupá a skákat na to, že mě klidně můžou vystěhovat.![]()
@stinga Sestra mě jaksi nesnáší.
Momentálně mě čekají asi tři prohlídky bytu. Avšak podle rodiny, nemám brát první byt, kde mi řeknou ano, protože furt argumentují tím jejich zákonem.[/ci
@Alexandria Nixia píše:
No rodina furt trvá na tom, ať tam zůstanu. Že nemám být hloupá a skákat na to, že mě klidně můžou vystěhovat.![]()
Momentálně mě čekají asi tři prohlídky bytu. Avšak podle rodiny, nemám brát první byt, kde mi řeknou ano, protože furt argumentují tím jejich zákonem.Ale to není polovina ze dvou měsíců, svátky letos vyšly celkem na tři pracovní dny. 25, 26.12. a 1.1.
@Alexandria Nixia píše:
Momentálně mě čekají asi tři prohlídky bytu. Avšak podle rodiny, nemám brát první byt, kde mi řeknou ano, protože furt argumentují tím jejich zákonem.
PS : Zřejmě má majitel k nepokračování smlouvy pádné důvody, že?
Taky se od něj můžeš dočkat trestního oznámení za porušování domovní svobody, jestli tam budeš dýl, než je ve smlouvě a nebude s tebou řeč.. Se už konečně prober.
Příspěvek upraven 02.01.24 v 14:04
@Alexandria Nixia tak sestra a známí z realitek pomůžou s hledáním bytu ne
Tak to s rodinou neřeš když ví že tě nepomůžou. Tímto Tě jen nabádají k blbostem a potom jim to bude jedno jak si to vyřešíš
Minule jsi psala že byt budeš mít den po ukončení tohoto bydlení v březnu.
@Alexandria Nixia píše:
Momentálně mě čekají asi tři prohlídky bytu. Avšak podle rodiny, nemám brát první byt, kde mi řeknou ano, protože furt argumentují tím jejich zákonem.
Běž na ty prohlídky. Držím palce. Rodina argumentuje kravinama, naprosto nepodloženýma.
@Lilie_Kvetoucí píše:
NE!!!Je to úplně jinak:
Občanský zákoník ust. § 2285: Pokračuje-li nájemce v užívání bytu po dobu alespoň tří měsíců PO dni, kdy měl nájem bytu skončit, a pronajímatel nevyzve v této době nájemce, aby byt opustil, platí, že je nájem znovu ujednán na tutéž dobu.Před skončením nájmu jako pronajímatel nic psát nemusíš.
Je to tak, že by pronajímatel nebo nájemce, pokud nechtějí smlouvu prodlužovat, měli dát vědět dostatečně dopředu. Tady žádná zákonná lhůta není, ale určitě to není tak, že dnem skončení pronajímatel vykopne nájemníka bez upozornění. Ideální je si to ošetřit rovnou ve smlouvě.
My tam máme udány dva měsíce před koncem, jinak se smlouva automaticky prodlužuje za stejných podmínek, jako byla uzavřena.
@Dani65 šílený, ani se nedivím kolik lidí má raději prázdný byt když pak je problém toho člověka z bytu dostat ![]()
@Lilie_Kvetoucí píše:
Bohužel @Marki1985 to píše a ještě opakovaně úplně špatně! Přečti si můj předcházející příspěvek.
Takže je to jak jsem si myslela.
Divně napsané : Majitel mě chce vystěhovat, ale rodina tvrdí, tlačí, ohání se zákony…Snad jde o tebe ne, co pořád rodina? Nikdo tě na ulici nevystěhovává, prostě ti končí smlouva, protože majitel třeba byt potřebuje pro sebe, proto taky dává smlouvu na dobu určitou. Najít jiný no, může pomoct,,rodina"