Vystěhování samoživitelky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
116276
4.1.24 13:50
@Šmoulice píše:
O zdravé dítě není potřeba se starat? :mrgreen:
To tady na emiminu nečítám teda :mrgreen:Nehledě na to, že zakladatelka má dítě ve školce. Takže čas má … ;)

to jsem ale nenapsala. Jen že ta péče bude asi náročnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59403
4.1.24 13:50

Ta péče se srovnat prostě nedá. navíc když je na vše sama a jak je vidět na zdraví už se to dost podepsalo. na směny pracovat nejde, nemá asi ani nikoho kdy by jí pomohl a plno takových dětí ani nezvládne celý čas ve školce. Zažila jsem že tam ta máma musela být taky. nebo je tam dítě max 2 dopoledne. S takovým dítětem sehnat práci je celkem problém, navíc když i ona je na tom zdravotně blbě. takovou osobu nikdo nezaměstná, k čemu by mu tam byla kdyby byla pořád doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36683
4.1.24 14:08
@Šmoulice píše:
Vyměň si to s ní. Hm? To už ne, co? ;)
Pracovat přece může i ona, nebo ? :think:

Zakladatelky dítě chodí do speciální školky , nebo co tady psala … Takže čas by se jistě našel. Na nějakou brigádu minimálně.

Hele já pracuji od narození dítěte. Žádná mateřská/rodičovská. Hlídání jak kdy. Ze začátku ty první dva roky málo. Do školky dítě šlo ve 3,5 letech.
A zvládla jsem to.
A práci mám takovou, že bych to zvládla i s tím postiženým. Ale tak jasný. Sedět na zadku a cucat stát je určitě pohodlnější. Pak se ale nemůže divit, že je na tom tak, jak je …

A ty 4/5 anebo 3/4 příjmu nám doplatíš Ty? Je asi trochu rozdíl, jestli půjde někam makat ona za 20-30 tisíc čistého anebo já budu mít příjem z podnikání 100-150 tisíc. :cert:

A je postižení a postižení. Bych se podíval, jak by se Ti kecalo, kdybys tak 5× za noc musela vstát a jít 40-50 kg jedince přepolohovat a třeba i přebalit, pak mu ráno udělat komplet hygienu, rozcvičku, prenést do speciální židle, cca hodinu krmit, pak přenést zase do postele, přebalit nechat hodinku odpočinout, ale každých cca 15-20 minut jej přepolohovat, pak jej navléct do X vrstev šatstva, aby neprochladl, posadit do speciálního kočárku, hodinku až hodinku a půl jej „vyvenčit“, pak zase vyzléct, přebalit, nechat půl hodinky odpočinout, cca půl hodinky mu čajovou lžičkou dávat pít, přebalit, nakrmit ovocnou přesnídávkou, odpočinek, cca hodina oběd, odpočinek, večeře, večerní hygiena a sprchování, spánek.

1/2 jsem zkrátil, jinak by to byl elaborát na celou A4. Stačí si přestavit, že cca 160/40-50 kg jedince musíš každých 15-20 minut otočit na opačnou stranu, krmíš ho čajovou lžičkou, jelikož pořádně neumí kousat a žvýkat, takže každé krmení a pití trvá 1/2 a 1 hod. a navíc to jídlo musí být speciálně připraveno, aby se neudusil, ale také aby nejedl beztvarou rozmixovanou masu a aspoň to jídlo si trochu vychutnal. A neodpočineš si ani v noci, jelikož několikrát za noc se vzbudí a musíš jej přepolohovat a případně i přebalit.

Opravdu bys u toho zvládla i pracovat? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116276
4.1.24 14:10
@jege píše:
A ty 4/5 anebo 3/4 příjmu nám doplatíš Ty? Je asi trochu rozdíl, jestli půjde někam makat ona za 20-30 tisíc čistého anebo já budu mít příjem z podnikání 100-150 tisíc. :cert:

A je postižení a postižení. Bych se podíval, jak by se Ti kecalo, kdybys tak 5× za noc musela vstát a jít 40-50 kg jedince přepolohovat a třeba i přebalit, pak mu ráno udělat komplet hygienu, rozcvičku, prenést do speciální židle, cca hodinu krmit, pak přenést zase do postele, přebalit nechat hodinku odpočinout, ale každých cca 15-20 minut jej přepolohovat, pak jej navléct do X vrstev šatstva, aby neprochladl, posadit do speciálního kočárku, hodinku až hodinku a půl jej „vyvenčit“, pak zase vyzléct, přebalit, nechat půl hodinky odpočinout, cca půl hodinky mu čajovou lžičkou dávat pít, přebalit, nakrmit ovocnou přesnídávkou, odpočinek, cca hodina oběd, odpočinek, večeře, večerní hygiena a sprchování, spánek.

1/2 jsem zkrátil, jinak by to byl elaborát na celou A4. Stačí si přestavit, že cca 160/40-50 kg jedince musíš každých 15-20 minut otočit na opačnou stranu, krmíš ho čajovou lžičkou, jelikož pořádně neumí kousat a žvýkat, takže každé krmení a pití trvá 1/2 a 1 hod. a navíc to jídlo musí být speciálně připraveno, aby se neudusil, ale také aby nejedl beztvarou rozmixovanou masu a aspoň to jídlo si trochu vychutnal. A neodpočineš si ani v noci, jelikož několikrát za noc se vzbudí a musíš jej přepolohovat a případně i přebalit.

Tvoje žena musí mít svatozář. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36683
4.1.24 14:12
@inkakřivák píše:
Realitka a banka hospodaří se svými penězi a proto se dá jaksi předpokládat, že to mají opravdu poresene. Oni skutečně nemají jinou možnost než ztrátám předcházet. Stát to řeší úplně jinak. A ne, stát nemá páku, jak vybere dlužných sto tisíc třeba zde od zakladatelky. Nebo ano? Neobouchavej si hlavu.

Stát to může pořešit stejně, ba ještě lépe, ale musel by chtít a také to umět. Zajímavě, že někde to jde, a u nás nejde nic. Máš dluh vůči státu? Dokud jej nevyrovnáš, na dovolenou neletíš, kontrola tě nepustí! Neplatíš alimenty? Dokud je nevyrovnáš, zapomeň na řidičák! A tak dále a podobně! :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36683
4.1.24 14:13
@aiwwa píše:
Tvoje žena musí mít svatozář. :hug:

Spíše jí pučí rohy! :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42578
4.1.24 14:13
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24902
4.1.24 14:18
@jege píše:
Spíše jí pučí rohy! :cert:

se nedivím
na rovinu říkám, že tohle bych 24/7 nezvládla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36683
4.1.24 14:19
@stinga píše:
jistě Piráte,
byt, který si občan koupil či zbudoval za SVÉ peníze je jeho a může si s ním dělat nebo nedělat, co chce,
komunismus už jsme budovali a jaksi se to neosvědčilo :mavam:

Jenže k tomu bytu/domu vedou silnice a musí se jinak obsluhovat, což zajišťuje stát s pomocí daní. Pokud má někdo nemovitost jako investici, klidně ať z ní platí vyšší daň, jak se platí z ostatních investic. Jedna nemovitost na bydlení se sníženou daní, ostatní bez snížení a klidně si jich měj 10 a dělej s nimi co chceš. Daň zaplatíš standardní ze všech nemovitostí, ale u té, ve které reálně bydlíš, budeš mít výraznou slevu. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36683
4.1.24 14:20
@Lucy75 píše:
se nedivím

Njn, je to motorová myš a já její hromosvod! :zed: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42578
4.1.24 14:20
@Lucy75 píše:
se nedivím

Já taky ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
4.1.24 14:21
@jege píše:
Stát to může pořešit stejně, ba ještě lépe, ale musel by chtít a také to umět. Zajímavě, že někde to jde, a u nás nejde nic. Máš dluh vůči státu? Dokud jej nevyrovnáš, na dovolenou neletíš, kontrola tě nepustí! Neplatíš alimenty? Dokud je nevyrovnáš, zapomeň na řidičák! A tak dále a podobně! :cert:

Blázníš? Přece si strany nenaštvou voliče…..

• Citovat
  • Upravit
Janli
4.1.24 14:23
@jege píše:
Jenže k tomu bytu/domu vedou silnice a musí se jinak obsluhovat, což zajišťuje stát s pomocí daní. Pokud má někdo nemovitost jako investici, klidně ať z ní platí vyšší daň, jak se platí z ostatních investic. Jedna nemovitost na bydlení se sníženou daní, ostatní bez snížení a klidně si jich měj 10 a dělej s nimi co chceš. Daň zaplatíš standardní ze všech nemovitostí, ale u té, ve které reálně bydlíš, budeš mít výraznou slevu. :cert:

Počkej, já za svoje peníze vybuduju nemovitost a mám z ní platit vysokou daň jen proto, že si tam nechci nacpat nájemníky?

• Citovat
  • Upravit
103
4.1.24 14:26
@Kelsey píše:
Aj kdyby ho neměl pro svoji rodinu. Ale pouze na utopení peněz v cihle. Dva byty/dvě patra nevyužíval nijak. Už jen ty úvahy, že do dvou let chtějí byty. Drzost nad drzost. Ať si Bartoš postaví, pronajme a neřeší nemovitosti druhých, jak je využívají. Je mu po tom nic.
Třetí byt je trvale v domě nezařížený. Nikdo ho zatím nikdy nepotřeboval.

A kde se má pořád stavět? Vždyť tu za chvíli nebude žádná příroda. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15560
4.1.24 14:35
@jege píše:

Nedělala bych to … ;) A proč a jak se tady rozepisovat nebudu. Nechci tě ranit.

Máte to těžké. A zase jste jiný případ, než zakladatelka …
Ty máš příjem pěkný. Zakĺ. je sama s holým zadkem … Tak by s ním měla trochu mrsknout. Není v takové situaci, jako tvoje žena … Tak si to neber tak osobně. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová