Vystěhování samoživitelky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15586
13.1.24 18:57
@Prelesta píše:
@Šmoulice, Ty jsi velice neempatická a zlá žena. Umíš si vůbec představit, jaké to musí být s tak postiženým dítětem, jaké má @Alexandria Nixia. Její dítě má 3. stupeň příspěvku na péči, to už je vysoký stupeň a dítě už musí být hodně postižené (ještě, když beru to, jak se u nás ve městě na „posudkovém“ snaží, aby příspěvek dát nemuseli, nebo co nejnižší, i když lékařské zprávy, kontrola z ÚP atd. jasně ukazují, že to na příspěvek, příp. vyšší stupeň, opravdu je - vím to dobře od známé, která tam pracovala a také z vlastní zkušenosti).

Jak můžeš srovnávat zdravé dítě s tímto. Kromě toho je Alexandria Nixia sama nemocná. Co si tím pomůže, když půjde do práce a pod náporem všeho skolabuje? Co bude s ní? Co bude s dítětem? A že je líná 8o? Opravdu? Si to zkus, se o její dítě chvíli starat. S takovým dítětem může být velký problém a může být i nemožné, dělat i takové obyčejné věci, jako je jít na nákup, na poštu, zařídit něco na úřadě a podobně. Některé postižené děti nesnesou třeba ani zvuk vysavače, takže úklid s nimi doma je nemožný. Pokud má tedy zakladatelka chvilku času, když je dítě ve školce, jistě má co dělat. Nehledě na to, že snad na chvilku odpočinku má také právo. Obzvlášť, když jí dítě jinak nikdo nepohlídá, nepomůže s ním.

A co otec, @Šmoulice? Neměl by si ten náhodou najít lépe placenou práci nebo brigádu, aby přispěl na své dítě, o které se nestará, na které se.., pardon kašle, adekvátní alimenty vzhledem k situaci a ne jen ubohých 2.600 Kč? Jo, matku ztrhat, to jo. Ale otec nic nemusí (kromě směšných alimentů).

@Alexandria Nixia, Tobě přeji, aby se Ti podařilo bytovou situaci co nejdříve a co nejlépe vyřešit. Bohužel pomoct Ti neumím.

Samozřejmě, že by sebou měl mrsknout i otec. V tom s tebou naprosto souhlasím. Ne nepřijde mi to jako adekvátní a napařila bych mu daleko víc. Podrobnosti o jejich bývalém vztahu nemám.
Ale dost se mi nelíbí, že otec vlastně nemusí nic. To by se mělo změnit plošně. Nejen v tomto případě.
Být zakladatelkou, usilovala bych i o střídavou péči. Ale jen zakladatelka ví, jakého otce si pro své dítě vybrala … my můžeme jen spekulovat …
O ostatním tu bylo řečeno dost, takže k tomu už se vyjadřovat nehodlám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1794
13.1.24 22:49
@Šmoulice píše:
Samozřejmě, že by sebou měl mrsknout i otec. V tom s tebou naprosto souhlasím. Ne nepřijde mi to jako adekvátní a napařila bych mu daleko víc. Podrobnosti o jejich bývalém vztahu nemám.
Ale dost se mi nelíbí, že otec vlastně nemusí nic. To by se mělo změnit plošně. Nejen v tomto případě.
Být zakladatelkou, usilovala bych i o střídavou péči. Ale jen zakladatelka ví, jakého otce si pro své dítě vybrala … my můžeme jen spekulovat …

Jenže usilovat o střídavou péči, když otec k tomu dítěti nemá absolutně žádný vztah a ani jej nechce mít je na dvě věci. Bohužel, někteří otcové mají tak zraněné ego, že se svých dětí snaží zřeknout jak jen to jde. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1794
13.1.24 23:18

@Prelesta Jo v tomhle směru si to často ostatní lidé představují jako Hurvínek válku.

Když jsem posledně pracovala, tak jsem procházela domů totálně vyčerpaná. Možná by se i dalo říct, že jsem skoro byla neschopná se postarat o potřeby svého dítěte.

Byl to zkrácený úvazek. V té době jsem ještě ani neměla odlehčovací služby.

Nevím, jak bych to ve svém stavu dávala. Tenkrát ještě u nás nebyl takový problém se spánkem.

Teď mám dítě, které se mi budí několikrát za noci. Naprosto mimo sebe. Náměsíčné.

Když si takhle člověk dá několik týdnů, tak je fakt rád, že dostane dítě do školky. Doma si vypije kafe. Na hoďku si lehne. Po uklidí, udělá oběd a hurá vyzvednout do školky. Následovně se vrátit domů tak kolem sedmé, někdy i osmé večer. Pak se modlit, aby už alespoň ve dvanáct spalo. Protože za pár hodin se přeci stává…

V Po nás čeká neurologie. A to se vždycky modlím, ať něco nechytne. Ať se nemusíme přeobjednávat a čekat další půl roku na vyšetření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2441
13.1.24 23:46
@Marki1985 píše:
Konečně normální názor. Tady jsou jen dokonalé ženy, s dokonalými dětmi, dokonalou prací a platem mi příjde :mrgreen: Je smutné, že místo aby jsme se navzájem podržely, tak si ještě kopneme.

V tomto máš naprostou pravdu, bohužel, když to tady člověk někdy čte, tak se opravdu nestačí divit, čeho jsou některé uživatelky schopny. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2441
14.1.24 00:12
@Šmoulice píše:

Ono se střídavou péčí u postiženého dítěte to není jen tak, obzvlášť, když otec o dítě vůbec nestojí. I kdyby mu ji soud nařídil proti jeho vůli, tak se možná postará, aby dítě nezemřelo hlady a nebylo úplně špinavé (ovšem bála bych se, aby si svou frustraci nevybíjel na dítěti, aby ho psychicky i fyzicky netýral). Ale s takovým dítětem se kolikrát musí pracovat, cvičit, rozvíjet ho, chodit po doktorech, „nápravách“, musí se mu přizpůsobit čas, omezit koníčky, upravit podle dítěte pracovní dobu. A jak by to dělal otec, který o dítě vůbec nestojí? Toto by bylo hodně náročné i pro otce, který by se chtěl svému dítěti naplno věnovat, stejně jako je to náročné pro matku. Akorát by tedy měli každý týden na zotavení.

Navíc autistické dítě může hodně špatně reagovat na změny, ať už jiné prostředí, jiná pečující osoba, jiné rituály. A každý týden by si musel znovu zvykat. :nevim:

Takhle je zvyklý na svůj domov a na školku. Ze školky se opět vrací do svého známého prostředí, k mámě, která ví, co dítěti dělá dobře a s čím má problém.

Musí to být hodně, hodně náročné pro Alexandrii Nixii, když nemá žádnou pomoc ze strany otce ani rodiny. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2441
14.1.24 00:32

@Alexandria Nixia máš to hodně náročné. Ono lidi by si měli uvědomit, že nejsi stroj, jsi „jen“ člověk se svými limity, které se nedají dlouho překračovat a ignorovat, než to odnese Tvoje zdraví.

Už takhle to musí být šílené, když „není vidět světlo na konci tunelu“, myslím tím, že Tvé dítě má takové postižení ze kterého není šance, že by se z toho věkem dostal a Ty sis mohla říct: tak až mu bude 15, bude už umět to a to a já si budu moct trochu odpočnout a vyspat se. A ve 20, už bude celkem samostatný a já budu moct konečně „žít“. Alespoň malá naděje. Takhle to musí být tak ubíjející, a ještě když Ti Tvoji nejbližší házejí klacky pod nohy (o některých uživatelkách tady ani nemluvím) a dokonce závidí, že nechodíš do práce. :nevim: Je to fakt na hlavu. :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29083
14.1.24 00:55
@Šmoulice píše:

Jak si predstavujes stridavou peci u ditete s nutnymi ritualy, treba neverbalniho, nerozumiciho, ktere potrebuje i oblikat, krmit? Ktere na zmeny zareaguje nekolikahodinovymi zachvaty vzteku a revu, zranuje sebe i okoli? To by me opravdu zajimalo :think: Stridava pece je narocna i pro zdrave deti, natoz pro ty, ktere reaguji afekty i na daleko mensi zmeny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2441
14.1.24 01:39
@Margery píše:
Jak si predstavujes stridavou peci u ditete s nutnymi ritualy, treba neverbalniho, nerozumiciho, ktere potrebuje i oblikat, krmit? Ktere na zmeny zareaguje nekolikahodinovymi zachvaty vzteku a revu, zranuje sebe i okoli? To by me opravdu zajimalo :think: Stridava pece je narocna i pro zdrave deti, natoz pro ty, ktere reaguji afekty i na daleko mensi zmeny…

Naprosto s Tebou souhlasím. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15586
14.1.24 06:54
@Alexandria Nixia píše:
Jenže usilovat o střídavou péči, když otec k tomu dítěti nemá absolutně žádný vztah a ani jej nechce mít je na dvě věci. Bohužel, někteří otcové mají tak zraněné ego, že se svých dětí snaží zřeknout jak jen to jde. :nevim:

Jakého otce jsi svému dítěti vybrala, takového má … :nevim: A pokud střídavá péče nehrozí, tak prostě dělat vše proto, aby platil víc.

@Prelesta píše:
Ono se střídavou péčí u postiženého dítěte to není jen tak, obzvlášť, když otec o dítě vůbec nestojí. I kdyby mu ji soud nařídil proti jeho vůli, tak se možná postará, aby dítě nezemřelo hlady a nebylo úplně špinavé (ovšem bála bych se, aby si svou frustraci nevybíjel na dítěti, aby ho psychicky i fyzicky netýral). Ale s takovým dítětem se kolikrát musí pracovat, cvičit, rozvíjet ho, chodit po doktorech, „nápravách“, musí se mu přizpůsobit čas, omezit koníčky, upravit podle dítěte pracovní dobu. A jak by to dělal otec, který o dítě vůbec nestojí? Toto by bylo hodně náročné i pro otce, který by se chtěl svému dítěti naplno věnovat, stejně jako je to náročné pro matku. Akorát by tedy měli každý týden na zotavení.

Navíc autistické dítě může hodně špatně reagovat na změny, ať už jiné prostředí, jiná pečující osoba, jiné rituály. A každý týden by si musel znovu zvykat. :nevim:

Takhle je zvyklý na svůj domov a na školku. Ze školky se opět vrací do svého známého prostředí, k mámě, která ví, co dítěti dělá dobře a s čím má problém.

Musí to být hodně, hodně náročné pro Alexandrii Nixii, když nemá žádnou pomoc ze strany otce ani rodiny. :,(

A co jako, že by to pro otce bylo náročné? :roll: Pro matku snad není? A věřím tomu, zle týden volna by bodl každému rodiči.
Dítě by si prostě muselo na otce zvyknout. Časem … Ale to je stejně zbytečné řešit. Prostě to podle zakladatelky nejde. Jako nejde vlastně nic … :nevim:

@Margery píše:
Jak si predstavujes stridavou peci u ditete s nutnymi ritualy, treba neverbalniho, nerozumiciho, ktere potrebuje i oblikat, krmit? Ktere na zmeny zareaguje nekolikahodinovymi zachvaty vzteku a revu, zranuje sebe i okoli? To by me opravdu zajimalo :think: Stridava pece je narocna i pro zdrave deti, natoz pro ty, ktere reaguji afekty i na daleko mensi zmeny…

Hele a co bude, když to zakladatelka nezvládne? Hmm? Zamyslel se nad tím už někdo?
Dítě půjde do ústavu, nebo co bude?
Půjde do ústavu - bude si muset zvyknout. Stejně tak, jak by si zvykalo na otce. ;) Akorát, že zvykat na otce si může postupně. Na ústav asi těžko.
Ale jak jsem psala, ohledně střídavky, je zbytečné to řešit. ;)
A pokud zakladatelka nebude schopná najít bydlení, tak skončí s dítětem kde?
Majitelé bytů si dnes sakra dobře rozmyslí, komu pronajmou. A je to, bohužel pro zakladatelku, dobře. Vystěhovat pak takového člověka dá docela zabrat, když jsou problémy… A tady evidentně nějaké jsou, když tak najednou musí jít …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15586
14.1.24 07:09

A místo toho, aby jste útočily na mě, tak zakladatelce pomozte najít to bydlení.
Nebo jí ho samy nabídněte. ;) Člověk, který nepracuje, je a bude celý život na sociálních dávkách, má těžce postižené, hlučné dítě a do toho zvíře. To je prostě terno pro majitele nemovitostí.
Minimálně tou prací, by si mohla trochu zvýšit šance. A o tom tady celou dobu mluvím.
Nedávám takové lidi, co jen fňukají a hledají kličky jak něco obejít. Jen aby sami nemuseli hnout zadkem.
Je smutné v jaké situaci zakladatelka je, ale bude se prostě muset snažit. A za pár měsíců/let, tohle může řešit znovu a znovu …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29083
14.1.24 07:12

@Šmoulice v tech pripadech, kdy rodic peci “nezvlada", je obvykle prvni volba pribuzenstvo, kterym se pece nabidne. Pak prichazi na radu klokanky, docasni pestouni atp. Pokud tedy nejde o kratkodobejsi zdravotni problem, tam se dite hospitalizuje s matkou.
(Informace samozrejme nejsou 100%, tato situace me netrapi, tudiz jsem nemela duvod ji vice vyhledavat a nacitat). Nicmene, neodpovedela jsi na otazku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15586
14.1.24 07:16
@Margery píše:
@Šmoulice v tech pripadech, kdy rodic peci “nezvlada", je obvykle prvni volba pribuzenstvo, kterym se pece nabidne. Pak prichazi na radu klokanky, docasni pestouni atp. Pokud tedy nejde o kratkodobejsi zdravotni problem, tam se dite hospitalizuje s matkou.
(Informace samozrejme nejsou 100%, tato situace me netrapi, tudiz jsem nemela duvod ji vice vyhledavat a nacitat). Nicmene, neodpovedela jsi na otazku ;)

A ty máš pocit, že rodina zakladatelky by pomohla, jo? :mrgreen: Tak určitě si vezme takové dítě, když nepomůžou s bydlením, ani s hlídaním, s ničím.
Klokánek takové dítě nevezme. 8)

Odpověděla jsem ti. Děcko si bude muset zvyknout, tak jak by si zvykalo jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
874
14.1.24 07:17

Tady to je hotový sesterství hadr teda!
Někdy taky zírám, jak do sebe dokážou ženský kopat, nejagresivnější jsou právě ty dokonale oblečený, vydělávající, hospodyňky, s manželi vydělávající raketu. No tak milé dámy, na samé dno můžete spadnout i vy velmi snadno. A pak se karma ukáže.

Zakladatelce bych doporučila se obrátit na nějaký organizace spojené s postiženými dětmi, minimálně by mohly znát nějaké další kontakty. Vím, jak těžké je najít pomoc i v případě, že člověk nemá až tak závažné problémy. Že i rodina se otočí zády, pokud dítě není tak dokonalé jako sousedovic chytráček s dokonalým designem.
S jakým pohrdáním se potýká. Výše uvedené superženy jsou někdy i na těchto místech, kde by měly pomáhat, ne moralizovat z tepla svých zajištěných domovů.
Kdysi jsem pracovala s postiženými dětmi a hluboce jsem soucítila s každou matkou, která přišla. Každýho tátu, který zůstal, byl pro mne jako zjevení… a kdybych měla soudit povrchně, byly to ženy lvice a muži hrdinové.
Viděla jsem někdy unavené tváře, ale bojovné…
Až pak mi došlo, že to byla služba celkem tvrdě placená, takže ta rodina musela být zajištěná nadstandardtně.
Ty skutečně vysílený ženy by k nám ani nedošly… natož aby to zaplatily.
Toto je velmi bolestivé téma a pro mne to byla zkušenost, kterou by si měla zažít každá odsuzující žena, která ve svém nitru vlastně závidí těm matkám, že nemusí (vždyť ani nemohou!) do práce a chtějí nárok na střechu na hlavou (tak si založte chudobinec pro postižený, proboha, ať je vám líp na duši!). Ženský sorry, ale někdy jste fakt hnus. Tuhle diskuzi jsem ani nedočetla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29083
14.1.24 07:23

@Šmoulice pece o takto postizene deti je praci na vic nez plny uvazek. Nejde po 8 hodinach odejit, nejde dat vypoved, nemuzes si vzit dovolenou. Je naprosto prirozene, ze zakladatelka potrebuje alespon nekdy chvilku casu pro sebe, kdy nemusi neustale sledovat a hlidat dite. Je bezne, ze pri kontinualnim stresu zdravi pecujiciho neni, diky trvalemu stresu, v dobrem stavu. To je treba si uvedomit, stejne jako to, ze ta situace trva x let, neni to zalezitost na pul roku. Ohanet se tim, ze o zdrave deti se taky pecuje, je mirne usmevne.
Ja ji bydleni nabidnout nemuzu, bohuzel nepatrim mezi elitu tady s nekolika byty v supliku, ostatni moznosti jiz byly receny. Se socialnimi byty je to narocne, co jsem u nas zjistovala, roli tam casto hraje, zda ma prime pribuzenstvo nemovitost (opet starsi informace z jedne lokality, opravdu me nenapadlo porovnavat pet ruznych oblasti). Muzu nabidnout maximalne pochopeni a oporu…

Na druhou stranu, chapu i majitele nemovitosti, zprostredkovane mam moznost videt chovani nekterych najemniku a je tezke najit nekoho, kdo plati a byt neznici. Bohuzel :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
874
14.1.24 07:28

Ještě mě, milá zakladatelko, napadla jedna věc. Nejsou nějaké „seznamky, skupiny“ na fb například, kde se sdružují maminky handicapovaných dětí? Pokud tě neváže lokalita, třeba by se dalo sehnat spolubydlení, někde na samotě, na vsi, v domku, kde je možnost svého trošku oddělenějšího bydlení, to bydlení je náročné, možná dvě ženy by se lépe postaraly o své děti, možnost se vystřídat, trochu peněz navíc, možnost obstarat věci bez přítomnosti dětí, protože druhá hlídá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová