Vystěhování samoživitelky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24929
4.1.24 14:39
@jege píše:
Njn, je to motorová myš a já její hromosvod! :zed: :pocitac:

a proč z tvého pěknéh příjmu neuhradíš aspoň nějaké odlehčovací služby? žena se takhle beztak za pár let zhroutí, takový tlak nelze vydržet bez pořádného odpočinku, spánku a relaxu.. nemluvím o ústavní péči (i když tu bych bohužel v kombinacemi s víkendy, svátky a prázdninami doma, volila já), ale o pečovatelce domů ve větším rozsahu tak, aby např. 1 den v týdnu měla tvá žena kompletně 24hodin sama pro sebe? plus jeden víkend měsíčně aspoň pro vás dva někde? řešíte to tak nějak? jinak to nemůže dobře dopadnout…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17307
4.1.24 14:44
@jege píše:
Jenže k tomu bytu/domu vedou silnice a musí se jinak obsluhovat, což zajišťuje stát s pomocí daní. Pokud má někdo nemovitost jako investici, klidně ať z ní platí vyšší daň, jak se platí z ostatních investic. Jedna nemovitost na bydlení se sníženou daní, ostatní bez snížení a klidně si jich měj 10 a dělej s nimi co chceš. Daň zaplatíš standardní ze všech nemovitostí, ale u té, ve které reálně bydlíš, budeš mít výraznou slevu. :cert:

Takhle se s tím poprali v Miami. Jedno z největších měst USA, ale bydlí tam pouze asi 440 000 obyvatel. Zbytek prázdné byty a domy. Nicméně i pro tyto jen občas využívané nemovitosti musí město udržovat služby. Tak si tam holt zaplatíš daň 2-3% z tržní ceny nemovitosti ročně. Ti, kteří mají nemovitost, která je obydlená, platí třeba nižší pojistné. Pravý americký komunismus :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59404
4.1.24 14:48

@jege tak to obdiv, to musí být pekelně náročné. U nás se v noci spí a nemusím teda ža takhle kolem něj skákat. Pohybově je ok a lžící se naštěstí nají sám. Jak je tam tělesné postižení tak je to o to vc fyzicky náročné :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36731
4.1.24 14:48
@Janli píše:
Počkej, já za svoje peníze vybuduju nemovitost a mám z ní platit vysokou daň jen proto, že si tam nechci nacpat nájemníky?

Všechno za peníze koupit nelze a nějaká regulace tady musí být, jinak by si člověk s penězi mohl dělat co chce, a to i na úkor těch ostatních. Daň z nemovitosti by neměla být sankční, měla by zohledňovat náklady společnosti na obsluhu takové nemovitosti a částečně i zábor daného prostranství a nemožnost jeho využívání ostatními.

Z druhé strany, člověk má právo na slušné bydlení a stát by na tom neměl vydělávat, takže na vlastní obydlí dostane výraznou slevu. To, co má navíc, ať se klidně zdaňuje normální výši daně, čímž ovšem nemyslím ty směšné částky, které se platí u nás.

Mimochodem, když v Praze bydlíš v místě, kde jsou modré zóny, tak parkovací kartu na 1. vozidlo dostaneš za směšný administrativní poplatek několik stovek. Za každé další vozidlo to ale rapidně narůstá a kde do tisíců: https://www.praha.eu/…blast_MC.pdf

Klidně by něco takového mohlo platit i nemovitostí, minimálně tam, kde je bytů nedostatek a zájem je enormní, např. v Praze a dalších velkých městech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8127
4.1.24 14:51
@zoidberg píše:
Takhle se s tím poprali v Miami. Jedno z největších měst USA, ale bydlí tam pouze asi 440 000 obyvatel. Zbytek prázdné byty a domy. Nicméně i pro tyto jen občas využívané nemovitosti musí město udržovat služby. Tak si tam holt zaplatíš daň 2-3% z tržní ceny nemovitosti ročně. Ti, kteří mají nemovitost, která je obydlená, platí třeba nižší pojistné. Pravý americký komunismus :mrgreen:

Jak to tam mají s užitkovými stavbami? S obchody, výrobními a skladovacími halami, atd.? To přeci musí zlikvidovat praktický život v takové lokalitě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36731
4.1.24 14:55
@Lucy75 píše:
a proč z tvého pěknéh příjmu neuhradíš aspoň nějaké odlehčovací služby? žena se takhle beztak za pár let zhroutí, takový tlak nelze vydržet bez pořádného odpočinku, spánku a relaxu.. nemluvím o ústavní péči (i když tu bych bohužel v kombinacemi s víkendy, svátky a prázdninami doma, volila já), ale o pečovatelce domů ve větším rozsahu tak, aby např. 1 den v týdnu měla tvá žena kompletně 24hodin sama pro sebe? plus jeden víkend měsíčně aspoň pro vás dva někde? řešíte to tak nějak? jinak to nemůže dobře dopadnout…

Jo, již několik let máme pomocnici na 5-6 dnů v týdnu a 8 hodin denně, ale tá samotná také všechno nezvládne, na některé věci musí být 2 lidi, večer, když je nejvíc práce - večerní hygiena a mytí, tak už jsme jenom sami a také v noci ji nikdo nezastoupí, jelikož já buďto se nevzbudím, anebo nemohu odejít od mladšího, které se v noci samo bojí. A kdybych jej měl v noci přebalit, tak to ho vzbudím tak, že pak pár hodin neusne.

Ale třeba i teď jsou se ségrou u kadeřnice na Andělu a já hlídám, jelikož pomocnice má do cca 15.1. volno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
4.1.24 14:57
@Kobzola889 píše:
A kde se má pořád stavět? Vždyť tu za chvíli nebude žádná příroda. :(

Brownfield. Průmyslových a nepoužívaných budov je tu pořád dost a dost.

• Citovat
  • Upravit
42588
4.1.24 14:58

@jege musí to být opravdu náročné :hug: měli byste si udělat čas i sami pro sebe :hug: ale ja vim, mně se to kecá… Držte se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
4.1.24 15:07
@jege píše:
Všechno za peníze koupit nelze a nějaká regulace tady musí být, jinak by si člověk s penězi mohl dělat co chce, a to i na úkor těch ostatních. Daň z nemovitosti by neměla být sankční, měla by zohledňovat náklady společnosti na obsluhu takové nemovitosti a částečně i zábor daného prostranství a nemožnost jeho využívání ostatními.

Z druhé strany, člověk má právo na slušné bydlení a stát by na tom neměl vydělávat, takže na vlastní obydlí dostane výraznou slevu. To, co má navíc, ať se klidně zdaňuje normální výši daně, čímž ovšem nemyslím ty směšné částky, které se platí u nás.

Mimochodem, když v Praze bydlíš v místě, kde jsou modré zóny, tak parkovací kartu na 1. vozidlo dostaneš za směšný administrativní poplatek několik stovek. Za každé další vozidlo to ale rapidně narůstá a kde do tisíců: https://www.praha.eu/…blast_MC.pdf

Klidně by něco takového mohlo platit i nemovitostí, minimálně tam, kde je bytů nedostatek a zájem je enormní, např. v Praze a dalších velkých městech.

Nejde o peníze. Koupím starou, roky nepoužívanou ruinu, která hyzdí obec, přebuduju ji na bydlení, protože je obrovská, udělám tam dva byty pro mé dvě děti, které je budou za deset let potřebovat a mám z toho platit vysokou daň? Znova …. PROČ? Obec neplatí nic navíc, nic nezabírám, navíc kultivuju.

• Citovat
  • Upravit
32193
4.1.24 15:22

@jege anděl s rohama, krásně vyvážené :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
4.1.24 22:47
@Janli píše:
Brownfield. Průmyslových a nepoužívaných budov je tu pořád dost a dost.

Tak ať se staví na takových místech. Bydlíme na okraji města a tady se pořád zastavuje další a další příroda. Teď nově 68 rodinných domů, předtím mnoho dalších projektů. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1794
5.1.24 11:44

Musím říct, že se tu diskuze pěkně rozjela.

Takže pár poznámek:

Nájem, služby, energie bych nikdy nepřestala platit. Ano, vím, že je běžnou praxí, když nemám peníze, neplatí se nájem. Ale pro mě je prioritní ho mít zaplacený. Takže bych (dočasně) neplatila něco jiného, ale nájem ne. Stejně tak se prý běžně dělá, že se nezaplatí poslední nájem. Já ho zaplacený mám.

To, že mám dítě ve speciální školce neznamená, že je tam 8×5 dnů v týdnu. A ani nemáme školku hned za rohem 5 minut autem.

K tomu, jak se mi tu cpe, že jsem líná, tak jsem zkoušela cca 3 měsíce dělat (těžkou) fyzickou práci a zároveň se plně starat o své dítě a jeho potřeby. Výsledek toho bylo, že jsem sice pracovala, ale podepsalo se mi to na zdraví.

A ano, je velký rozdíl mít zdravé dítě a dítě s postiženým. Rovněž je rozdíl mezi postiženými. Co tak vidím, tak je vždycky horší péče o děti, které mají nějaké mentální postižení v různé formě než o ty, které jsou v této oblasti zcela v pořádku.

Ta péče, která je často 24h/7dní v týdnu je opravdu náročná. A i v noci často nemáte klid.

Není nic neobvyklého to odnést zdravotně. Bere i třeba spoustu léků. Můžete mít rakovinu, různé nádory či vám můžou různě selhávat orgány. Stress k tomu napomáhá.

A ten, kdo si tohle nikdy nezkusil by neměl soudit někoho, že je línej a nechce se mu pracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11312
5.1.24 12:00

@Alexandria Nixia já tě nesoudím. Děkuju Bohu, že mám zdravé děti. Přeju ti, ať svou situaci vyřešíš. Kdybys ale nemohla najít nájem, nepsala jsi, že na rok můžeš do nějakého městského bytu? To bych využila. A pokud bys opravdu neměla kam jít, holt budeš muset v bytě zůstat třeba o měsíc dýl. Pronajímatel s tím nic neudělá. Ale fakt intenzivně hledej, a opravdu klidně osobně otravuj obec, kdo víc křičí, často si vykřičí i něco co „nejde“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
13.1.24 17:54
@Šmoulice píše:
Nedělala bych to … ;) A proč a jak se tady rozepisovat nebudu. Nechci tě ranit.Máte to těžké. A zase jste jiný případ, než zakladatelka …
Ty máš příjem pěkný. Zakĺ. je sama s holým zadkem … Tak by s ním měla trochu mrsknout. Není v takové situaci, jako tvoje žena … Tak si to neber tak osobně. ;)

@Šmoulice, Ty jsi velice neempatická a zlá žena. Umíš si vůbec představit, jaké to musí být s tak postiženým dítětem, jaké má @Alexandria Nixia. Její dítě má 3. stupeň příspěvku na péči, to už je vysoký stupeň a dítě už musí být hodně postižené (ještě, když beru to, jak se u nás ve městě na „posudkovém“ snaží, aby příspěvek dát nemuseli, nebo co nejnižší, i když lékařské zprávy, kontrola z ÚP atd. jasně ukazují, že to na příspěvek, příp. vyšší stupeň, opravdu je - vím to dobře od známé, která tam pracovala a také z vlastní zkušenosti).

Jak můžeš srovnávat zdravé dítě s tímto. Kromě toho je Alexandria Nixia sama nemocná. Co si tím pomůže, když půjde do práce a pod náporem všeho skolabuje? Co bude s ní? Co bude s dítětem? A že je líná 8o? Opravdu? Si to zkus, se o její dítě chvíli starat. S takovým dítětem může být velký problém a může být i nemožné, dělat i takové obyčejné věci, jako je jít na nákup, na poštu, zařídit něco na úřadě a podobně. Některé postižené děti nesnesou třeba ani zvuk vysavače, takže úklid s nimi doma je nemožný. Pokud má tedy zakladatelka chvilku času, když je dítě ve školce, jistě má co dělat. Nehledě na to, že snad na chvilku odpočinku má také právo. Obzvlášť, když jí dítě jinak nikdo nepohlídá, nepomůže s ním.

A co otec, @Šmoulice? Neměl by si ten náhodou najít lépe placenou práci nebo brigádu, aby přispěl na své dítě, o které se nestará, na které se.., pardon kašle, adekvátní alimenty vzhledem k situaci a ne jen ubohých 2.600 Kč? Jo, matku ztrhat, to jo. Ale otec nic nemusí (kromě směšných alimentů).

@Alexandria Nixia, Tobě přeji, aby se Ti podařilo bytovou situaci co nejdříve a co nejlépe vyřešit. Bohužel pomoct Ti neumím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1261
13.1.24 18:53
@Prelesta píše:
@Šmoulice, Ty jsi velice neempatická a zlá žena. Umíš si vůbec představit, jaké to musí být s tak postiženým dítětem, jaké má @Alexandria Nixia. Její dítě má 3. stupeň příspěvku na péči, to už je vysoký stupeň a dítě už musí být hodně postižené (ještě, když beru to, jak se u nás ve městě na „posudkovém“ snaží, aby příspěvek dát nemuseli, nebo co nejnižší, i když lékařské zprávy, kontrola z ÚP atd. jasně ukazují, že to na příspěvek, příp. vyšší stupeň, opravdu je - vím to dobře od známé, která tam pracovala a také z vlastní zkušenosti).

Jak můžeš srovnávat zdravé dítě s tímto. Kromě toho je Alexandria Nixia sama nemocná. Co si tím pomůže, když půjde do práce a pod náporem všeho skolabuje? Co bude s ní? Co bude s dítětem? A že je líná 8o? Opravdu? Si to zkus, se o její dítě chvíli starat. S takovým dítětem může být velký problém a může být i nemožné, dělat i takové obyčejné věci, jako je jít na nákup, na poštu, zařídit něco na úřadě a podobně. Některé postižené děti nesnesou třeba ani zvuk vysavače, takže úklid s nimi doma je nemožný. Pokud má tedy zakladatelka chvilku času, když je dítě ve školce, jistě má co dělat. Nehledě na to, že snad na chvilku odpočinku má také právo. Obzvlášť, když jí dítě jinak nikdo nepohlídá, nepomůže s ním.

A co otec, @Šmoulice? Neměl by si ten náhodou najít lépe placenou práci nebo brigádu, aby přispěl na své dítě, o které se nestará, na které se.., pardon kašle, adekvátní alimenty vzhledem k situaci a ne jen ubohých 2.600 Kč? Jo, matku ztrhat, to jo. Ale otec nic nemusí (kromě směšných alimentů).

@Alexandria Nixia, Tobě přeji, aby se Ti podařilo bytovou situaci co nejdříve a co nejlépe vyřešit. Bohužel pomoct Ti neumím.

Konečně normální názor. Tady jsou jen dokonalé ženy, s dokonalými dětmi, dokonalou prací a platem mi příjde :mrgreen: Je smutné, že místo aby jsme se navzájem podržely, tak si ještě kopneme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová