Využívá mě kamarádka?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19388
18.10.18 16:49
@Anonymní píše:
Zakl.
Asi jo. Ale asi budu muset ubrat

Prosím tě uber. Mám z toho husí kůži l. To je normální vycuranost tvé kámoška, fuj

Příspěvek upraven 18.10.18 v 17:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1117
18.10.18 16:59

Jednou za čas bych jídlo uvařila pro všechny,ale rozhodně ne časteji a to že chce její dítě spát u tebe a tvé dítě tím trpí to bych rozhodně nesnesla.At si dá dítě spát doma nebo venku v kočárku.Takovou vyčuranou kamarádku bych rychle poslala do patřičných míst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.10.18 17:06
@Anonymní píše:
Zakl.
Ano, někdy je to na celý den, častěji ale jen část dne.
A to jí jako mám říct, když se zeptá : Můžu si vzít plenku? - Ne, nemůžeš. ?

A proc ti vadi, ze si obcas tu plenku vezme? Jsi na tom financne tak spatne? Ona asi ne, tak ji to nenapadne. Asi jako me nenapadlo, kdyz jsme byli na navsteve u sestrenice, ze kdyz ma vedle sebe normalni stolni ubrousky a takove ty kapesnicky v krabicce, tak ze ty kapesnicky jsou jen na smrkani (jsou drazsi) a na ostatni veci se maji pouzivat ty ubrousky. Pro me korunove polozky, kterymi se nezabyvam, pro ni dulezita vec.

Proste tva kamoska spoustu veci neresi, ty ano. To si myslis, ze si ty plinky u tebe bere, aby usetrila? Nebo ze ten obed vari naschval pozde?

Ne, kamoska te nevyuziva, jen mate nektere veci nastavene kazda jinak.

• Citovat
  • Upravit
6849
18.10.18 17:07

Takové typy jsou a setkala jsem se úplně se stejnou mámou. Já se třeba vidám s jednou klidně i na celý den. Nejsme ze stejného města. Ale třeba u nás je to vše oboustranné. Konkrétně to jídlo, oběd, plus vždy něco doneseme dětem. Pravda, jeden čas jezdila spíš k nám. Byla těhotná, pak se dělala rekonstrukce, teď zas vychází, že jezdím spíš já k ní. Ale je to prostě oboustranné. Nemám pocit, že je to vyčůranost… A třeba jsem se před rokem seznámila s jednou. A úplně přesné, ona tedy po obědě hned vypadla, ale vždy čekala, až začnu nandavat jídlo. Nosila sebou pro syna do krabičky, nakonec si ale řekla o to moje. Aby ušetřila porci. Plenky, krém, taky stejné. Já u ní byla jednou, ale vždy až odpoledne, dřív se jí to nehodilo :mrgreen: Ne že bych somrovala o oběd, ale tohle mě prostě utvrdilo, že je prostě taková šetřivá. Nedalo se s ní jet někam na výlet. Přitom prachy měli, ale je taková povaha. Potvrdilo mi to víc lidí. To by se prostě muselo zažít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
759
18.10.18 17:13

Myslim, ze to neni zamerne vyuzivani, taky mam i takove kamaradky kolem sebe, jsou to hodne holky, zname se dlouho, ale taky mam pocit , ze se vzdy musim prizpusobovat vice ja a me deti, a ze vic davam nez dostavam. Je to o povaze, vychovani a pohledu na svet. Ony to proste vidi jinak nez ja, nejlepsi je schazet se na neutralni pude, nebo dopo a odpo jit ven a na obed a spani kazdy domu, zalezi jak daleko bydlite. Ona se nezmeni, vy take ne a je zase skoda nicit fungujici pratelstvi kvuli v podstate takovych blbosti, nemit deti, tohle vubec neresite. Az deti odrostou, nebudete resit tyto problemy a budete se schazet samy treba na vino a vzpominat na spolecne zazitky;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
359
18.10.18 17:34

Taky přídám odpověď, ukdyž už jich tu máš plno :D já bych se zkusila nějakou chvilku neozvat, jedgli ona zavolá a pozve Vás. Z toho textu mi prijde ze se hrozne na tebe spoleha, ze vi ze te ma jistou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
18.10.18 17:35

Dej si pozor, když má manžela na služebce, aby se třeba nechtěla přitulit k tomu Tvému, když ona má přece svého pryč …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.10.18 19:15
@Fazulina píše:
No, to je divné. Já kdybych věděla, že u nás budou přes oběd, asi bych se předem domluvila, že uvařím i pro ně, pokud by to vyplynulo že situace, klidně bych i nabidla. Pokud bych však přišla na návštěvu někam jinam, až tam vyplynulo, že zůstaneme na oběd, nikdy bych si nedovolila o to žádat. To by mi byla hanba.
Hele, nemá ona třeba finanční problémy, jen se to prostě stydí přiznat? A když je její muž pryc,proc nrvyrazite někam ven i přes oběd a spaní?

Finanční problémy nemají. Spíš je taková šetrná, to byla vždy, i před dětmi si ráda třeba půjčila peníze na útratu (ne nějaké velké částky), ale méně ráda už to vracela. To vím, že nedělala jen mě, jiná kamarádka si mi jednou stěžovala, že jí něco dluží. A tím, že šlo o takové drobné částky, tak zas bylo tomu, kdo jí půjčil, blbé si o to nějak říct. Možná by si na to ani nevzpomínala. Každopádně já když mi někdo zaplatí útratu, tak ho třeba přístě na to kafe pozvu já… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.10.18 19:20
@marka123 píše:
Myslim, ze to neni zamerne vyuzivani, taky mam i takove kamaradky kolem sebe, jsou to hodne holky, zname se dlouho, ale taky mam pocit , ze se vzdy musim prizpusobovat vice ja a me deti, a ze vic davam nez dostavam. Je to o povaze, vychovani a pohledu na svet. Ony to proste vidi jinak nez ja, nejlepsi je schazet se na neutralni pude, nebo dopo a odpo jit ven a na obed a spani kazdy domu, zalezi jak daleko bydlite. Ona se nezmeni, vy take ne a je zase skoda nicit fungujici pratelstvi kvuli v podstate takovych blbosti, nemit deti, tohle vubec neresite. Az deti odrostou, nebudete resit tyto problemy a budete se schazet samy treba na vino a vzpominat na spolecne zazitky;)

Jo, to máte pravdu, byla by škoda přátelství kvůli tomuto. Jak jsem psala, máme si co říct, máme společná témata, a toho si cením. Ano, bez dětí bychom to asi ani neřešily, i když to není úplně stoprocentní pravda, i před dětmi mi vadila její nespolehlivost a nedodržování slibů. Spíš se to s těmi dětmi jen prohloubilo. Ale věřím, že až budou děti větší a my zase budeme mít čas jen pro sebe, bude to zase moc fajn. Jen prostě budu pořád víc ustupovat já, to už vím.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.10.18 19:26
@vejilka píše:
Takové typy jsou a setkala jsem se úplně se stejnou mámou. Já se třeba vidám s jednou klidně i na celý den. Nejsme ze stejného města. Ale třeba u nás je to vše oboustranné. Konkrétně to jídlo, oběd, plus vždy něco doneseme dětem. Pravda, jeden čas jezdila spíš k nám. Byla těhotná, pak se dělala rekonstrukce, teď zas vychází, že jezdím spíš já k ní. Ale je to prostě oboustranné. Nemám pocit, že je to vyčůranost… A třeba jsem se před rokem seznámila s jednou. A úplně přesné, ona tedy po obědě hned vypadla, ale vždy čekala, až začnu nandavat jídlo. Nosila sebou pro syna do krabičky, nakonec si ale řekla o to moje. Aby ušetřila porci. Plenky, krém, taky stejné. Já u ní byla jednou, ale vždy až odpoledne, dřív se jí to nehodilo :mrgreen: Ne že bych somrovala o oběd, ale tohle mě prostě utvrdilo, že je prostě taková šetřivá. Nedalo se s ní jet někam na výlet. Přitom prachy měli, ale je taková povaha. Potvrdilo mi to víc lidí. To by se prostě muselo zažít.

Ano, přesně, taky mám dojem, že prostě chtěla ušetřit tu porci. Nejde o to, že by člověk návštěvě nenabídl, já jsem pohostinná myslím si dost. Jde o to, že mám dojem, že ona si vše své chce ušetřit, když může využít věci někoho jiného.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.10.18 19:29
@Limi123 píše:
A proc ti vadi, ze si obcas tu plenku vezme? Jsi na tom financne tak spatne? Ona asi ne, tak ji to nenapadne. Asi jako me nenapadlo, kdyz jsme byli na navsteve u sestrenice, ze kdyz ma vedle sebe normalni stolni ubrousky a takove ty kapesnicky v krabicce, tak ze ty kapesnicky jsou jen na smrkani (jsou drazsi) a na ostatni veci se maji pouzivat ty ubrousky. Pro me korunove polozky, kterymi se nezabyvam, pro ni dulezita vec.

Proste tva kamoska spoustu veci neresi, ty ano. To si myslis, ze si ty plinky u tebe bere, aby usetrila? Nebo ze ten obed vari naschval pozde?

Ne, kamoska te nevyuziva, jen mate nektere veci nastavene kazda jinak.

Je to korunová položka, ano. Ani nevím jestli mi to vadí, prostě mi přijde normální, že si svému dítěti dám svou plenku a nepůjčuji si od jiných. A ano, myslím, že si plínky bere, aby svoje ušetřila. Kdyby byla tak free, tak by jí asi nevadilo, když si zase naopak půjčí někdo něco od ní, ne?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.10.18 19:33
@Limi123 píše:

A ani nemyslím, že vaří oběd naschvál pozdě, spíš, že není schopná si ho nachystat den předem a dané dopoledne ho potom včes stihnout, toť vše. O tom diskuze nebyla :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.10.18 19:33
@Limi123 píše:

A ani nemyslím, že vaří oběd naschvál pozdě, spíš, že není schopná si ho nachystat den předem a dané dopoledne ho potom včes stihnout, toť vše. O tom diskuze nebyla :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.10.18 19:34
@Monchichik píše:
Tak když víš, že si snadno manipulovatelná, tak se podle toho zařiď. Nenabíhej si na takové situace, řekni, že se budete scházet venku nebo někde v dětském centru. A žádné celodenní azyly.

Ano, to už teď vím :)

• Citovat
  • Upravit
5710
18.10.18 19:35
@Anonymní píše:
Ano, přesně, taky mám dojem, že prostě chtěla ušetřit tu porci. Nejde o to, že by člověk návštěvě nenabídl, já jsem pohostinná myslím si dost. Jde o to, že mám dojem, že ona si vše své chce ušetřit, když může využít věci někoho jiného.

Takové typy žen taky znám, jen mě se dlouhodobě nedrží. Asi to bude tím, že když mě něco naštve, praktikuji nastavení zrcadla. Prostě kdyby mě štvalo, že si ze mě dělá hotel all inclusive, přestala bych jím být. Plenek bych měla vždy jen pár pro sebe, i kdybych ty zásoby měla narvat do skříní. Jídla bych měla pro ni tak akorát a pro její dítě třeba už ne nebo ne vždycky. A nebo bych měla připravenou porci jen pro své dítě a pro ni a sebe něco na třetí nebo studenou mísu… Kdybych já pro ni byla až na posledním místě, tak by se mi to nehodilo, když by návštěvu nutně potřebovala ona. A scházela bych se v tom čase a na tom místě, kdy a kde se to hodí mně. Prostě nastav si kamarádský vztah, aby ti něco přinášel, ne naopak, a pokud se „kamarádka“ přestane ozývat, když přijde o full servis, je vyřešeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí