Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Spis premlouvat k zivotu v CR.
A tvůj přítel by sem šel?
@Anonymní píše:
Spis premlouvat k zivotu v CR.
No jo no, ale si dospělá, tak snad víš, kde chceš žít…
@divine woman píše:Max. na zimni sezonu, ale to nema cenu hledat praci na chvili (navic se domluvi jen anglicky, to uz se me pritel ptal) a ani jeden z nas do CR trvale nechce.
A tvůj přítel by sem šel?
@Monchichik píše:
No jo no, ale si dospělá, tak snad víš, kde chceš žít…
Ano vim, mam v tom jasno. Jezdila jsem sem od 18-ti, pak dale pri studiu a nakonec uz tu 5 let trvale ziju. Ja jsem tady stastna a v CR zit nechci. Uz tak dalo nasim praci to pochopit, ale vycitky apod. prestaly (stejne to bylo zbytecne). Jenze az uvidi pritelovu rodinu, tak to zas prijde…
Na ferovku bych rodičům řekla, jací jsou. Taky jsem to tak s manzelovymi rodiči udělala. Šok při seznámení s jeho otcem ale stejne proběhl. ![]()
@Anonymní píše:
Ano vim, mam v tom jasno. Jezdila jsem sem od 18-ti, pak dale pri studiu a nakonec uz tu 5 let trvale ziju. Ja jsem tady stastna a v CR zit nechci. Uz tak dalo nasim praci to pochopit, ale vycitky apod. prestaly (stejne to bylo zbytecne). Jenze az uvidi pritelovu rodinu, tak to zas prijde…
No já je na jednu stranu chápu, přeci jen si jejich dítě a asi si to takhle nepředstavovali
…ale žiješ tam ty…s rodiči doufám nebydlíte? Aspoň jsem to tak pochopila, že jste mimo…
@Monchichik píše:
No já je na jednu stranu chápu, přeci jen si jejich dítě a asi si to takhle nepředstavovali…ale žiješ tam ty…s rodiči doufám nebydlíte? Aspoň jsem to tak pochopila, že jste mimo…
Nebydlime…do toho bych nesla nikdy. To byl teda prvni priteluv napad kdyz se chtel sestehovat, ze ja pujdu k nim - ze usetrim atd. Ale ani me nehne. Mam rada svoje soukromi, jsem rada sama a nechci nikoho otravovat a hlavne nechci aby nekdo otravoval me. Takze mame pronajaty apartman. Ja se tu nijak netrapim. pritelova mati je fajn…to jak zijou, budiz - ja tam s nima neziju, ale vysvetlovat to rodicum bude orisek.
Normalne bych to rodicum rekla tak, jak to je, resp. jak jsi to napsala, a pozadala je o soucinnost ve vymysleni planovani, jak se vyhnout navsteve domu pritelovych rodicu. To bych rodicum neudelala, abych je do neceho takoveho tahala.
@Anonymní píše:
Nebydlime…do toho bych nesla nikdy. To byl teda prvni priteluv napad kdyz se chtel sestehovat, ze ja pujdu k nim - ze usetrim atd. Ale ani me nehne. Mam rada svoje soukromi, jsem rada sama a nechci nikoho otravovat a hlavne nechci aby nekdo otravoval me. Takze mame pronajaty apartman. Ja se tu nijak netrapim. pritelova mati je fajn…to jak zijou, budiz - ja tam s nima neziju, ale vysvetlovat to rodicum bude orisek.
No nezávidím ti to
do společného bydlení bych nešla nikdy, to je konec všeho
nic bych nevysvětlovala, prostě bych jim řekla, jak to u nich vypadá a ať se prostě připraví…chtějí se seznamovat, tak to musí vydržet…já bych se třeba seznamovat vůbec nechtěla ![]()
Ber to tak, vis, na cem jsi a jak to nejspis dopadne. Ale co - to nejdulezitejsi je, ze si s tchanovci sedite, ty problemy mi prijdou poddruzny a povrchni. Dokud s nimi nemusis bydlet, at si zijou, jak chteji. Snazila bych najit alternativu v setkani, aby k nim nemuseli vasi zajit.
Popsala bych rodicum otevrene, jak to je a jake reakce se obavas a ze ocenis, kdyz si to nechaji pro sebe, ze te stejne nepresvedci a jen te to bude mrzet.
Jen - do budoucna bych chtela znat muzovy predstavy ohledne deti, ted se vidate obcas, co az te budou tlacit na denni navstevy s miminem? Z vlastni zkusenosti doporucuji mluvit o tom predem.
Ahoj, mam takove male pokracovani a prosim o nazor. Jeste bych chtela zminit, ze jsem s tatou mela vzdycky divny vztah. Od mala me dost terorizoval, zakazoval, trestal a rikal ze musim mit vojnu. Asi to myslel dobre, ale ani zpetne dneska za jeho styl vychovy nejsem vdecna. Dodneska z nej mam strach. Je to taky duvod proc ziji v zahranici - mam od nej klid, Dokonce jsme se pred 4 lety skoro na 2 roky nebavili. Kvuli vazne nemoci babicky, jsme ho znovu obnovili a jsem za to rada, ze je to ted tak nejak ok. Ale ten rezervovany pristup je tam z me strany stale.
Jak jsem psala vyse, mam hruzu z toho az nasi prijedou a poznaji tchanovce, ze jim nebudou dost dobri atd. Popravde z jejich navstevy nemam vubec radost a je to pro me velky stres a to i v pripade, ze by na setkani nedoslo. Proste je vubec nechci mit za zadkem. nemam chut s nimi travit cas. Proste mam z toho pocit, ze me sem akorat prijede kontrolovat a prudit jak takhle muzu zit atd. Pak si zase rikam, jsou to rodice, nejakych 14 dni se budu pretvarovat a preziju to.
Vcera jsme si s otcem psali, chtel abych mu poslala nejake fotky z vyletu a odpovedi mi bylo, ze doufa, ze az tu budou tak je tam vezmu a ze je ubytuju. My bydlime v mini 1+1 a krom faktu, ze je nechci mit non stop za prdeli, tak si ani nechci porizovat karimatku a spat v kuchyni na zemi. protoze jinde ani misto neni. Na to jsem odpovedela, ze tedy fakt nevim kam bych je tady ubytovala.
Na to mi odpovedel: „To je jedno, urcite ma tvuj partner velkou rodinu“. Na to jsem nereagovala a dost me to vytocilo. Otec si dost potrpi na vychovani a dobre mravy a me teda prijde vrcholne neslusne se nasackovat k cizim lidem. Dost me s tim prekvapil. 1) Ze chce nekde otravovat u cizich a za 2) Ze sam nebude mit soukromi atd. Jsem ja ta spatna ze se mi to zajida? Nebo to trochu otec prehani? Jen tak mimochodem, penez ma dost. Je velmi dobre zajisteny, takze by v pohode mohl do 5* resortu nebo proste i nekam do apartmanu. Proste jsem chtela rict, ze penez ma vic nez dost, takze o finance nejde.
Prosim nazory, diky.
Tak mu to řekni na férovku. Milej táto, náš byt je mini a spát u nás nemůžete a k nikomu z rodiny vás ubytovávat nebudu. Můžu ti zamluvit ubytování za slušnou cenu a to je vše.
@divine woman píše:
Tak mu to řekni na férovku. Milej táto, náš byt je mini a spát u nás nemůžete a k nikomu z rodiny vás ubytovávat nebudu. Můžu ti zamluvit ubytování za slušnou cenu a to je vše.
Jo mas pravdu, jen se bojim reakce. Ale takto mu to vysvetlim. Ze u nas misto neni (pri tom on to vi z vypraveni i fotek, tak nechapu kam se cpe) a cpat se k pritelove rodine kterou zna jen z vypraveni mi neprijde ok. Mozna nekdy v budoucnu kdyz se poznaji atd. Ale osobne si myslim, ze je zvykly na lepsi a jakmile by to tam videl, tak by tam ani byt nechtel (ale to je ted i vedlejsi). No a kdyby se chtel urazit, tak aspon neprijede a mame o starost min.
Prostě mu to napiš, a reakci neřeš. Jsi dospělá, on ti nic udělat nemůže. Jeho řeči můžeš pouštět druhým uchem ven. Jen musíš sama sobě věřit a stát si za tím, co říkáš. Nemusíš ho poslouchat, ani k němu mít žádný laskyplny vztah jen proto, že je to tvůj otec. Osobně bych je teda vůbec nezvala a nepridelavala si starosti.
Příspěvek upraven 19.06.20 v 20:25
@AnastazieB píše:
Anebo to celý řeš s mámou a ne s otcem.
Ja je nezvala, pozval se sam
. A kdybych to resila jenom s mamou, tak zas bude nastvanej, ze s nim nejednam narovinu. Proste jim reknu, ze muzu max. domluvit nejaky apartman pobliz za dobrou cenu, ale ze mackat se tady ve 4 nebudeme.