Vztah bez sexu, co dál?

11
23.8.23 11:43

Vztah bez sexu, co dál?

Dobrý den,
Chtěla bych rozjet toto téma, protože nad tím přemýšlím už dost dlouho. Jsem s přítelem přes 3 roky, je to muž, kterého jsem vždycky chtěla. Neměla jsem před tím moc dobré vztahy a přála jsem si partnera, který bude ke mně hodný, pozorný, věrný, abych se mu mohla se vším svěřit a měl mě rád, takovou jaká jsem. Ano toho jsem našla, ale šla jsem do vztahu s klukem, který přede mnou neměl žádnou sexuální zkušenost. Ze začátku vztahu jsme si sebe užívali, vídali jsme se pořád a nějak mi to nepřišlo, že bychom spolu neměli sex. Neměli jsme ho moc často, ale po nějaké době, jsem si uvědomila, že ten sex mi hrozně chybí. Vztah není už takový jaký byl, už se moc nevídáme, protože je furt v práci a já jsem studovala, ale když spolu jsme zhruba tak 1× nebo 2 za měsíc, tak si pořád jen povídáme. Rozumíme si a máme si pořád o čem povídat, ale když jsme spolu byli na Silvestra na hotelu sami, byli jsme jak kamarádi.. Říkala jsem, zkusím začít sama, aby nezačínal pořad chlap a začala jsem mu dělat dobře, ale jemu se nepostavil, nechtěl sex. Tak jsem přestala, když jsem se ho zeptala, proč to nechce, tak mi řekl, že sex nepotřebuje a že má starosti v práci a že prostě nechce. Ale když jsme se bavili o práci, tak mi řekl, že tam je spokojený, tak mi přijde, že to jsou akorát výmluvy. Už jsme spolu nespali snad přes rok a fakt mi to dost chybí. A nevím, co mám dělat. Nevím ani jestli ho miluji, ale odejít od něj nechci, protože nechci odejít ze vztahu, jen kvůli sexu.
Chtěla bych se zeptat na Váš názor a co byste vy dělali.
Děkuji za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15005
23.8.23 11:45

Buď je asexuál nebo gay. A spali jste spolu někdy? Není to moc jasné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42642
23.8.23 11:47

@Kfětoslava to napsala stručně a jasně a já se pod to podepisuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77302
23.8.23 11:49
@Nikol etka píše:
Dobrý den,
Chtěla bych rozjet toto téma, protože nad tím přemýšlím už dost dlouho. Jsem s přítelem přes 3 roky, je to muž, kterého jsem vždycky chtěla. Neměla jsem před tím moc dobré vztahy a přála jsem si partnera, který bude ke mně hodný, pozorný, věrný, abych se mu mohla se vším svěřit a měl mě rád, takovou jaká jsem. Ano toho jsem našla, ale šla jsem do vztahu s klukem, který přede mnou neměl žádnou sexuální zkušenost. Ze začátku vztahu jsme si sebe užívali, vídali jsme se pořád a nějak mi to nepřišlo, že bychom spolu neměli sex. Neměli jsme ho moc často, ale po nějaké době, jsem si uvědomila, že ten sex mi hrozně chybí. Vztah není už takový jaký byl, už se moc nevídáme, protože je furt v práci a já jsem studovala, ale když spolu jsme zhruba tak 1× nebo 2 za měsíc, tak si pořád jen povídáme. Rozumíme si a máme si pořád o čem povídat, ale když jsme spolu byli na Silvestra na hotelu sami, byli jsme jak kamarádi.. Říkala jsem, zkusím začít sama, aby nezačínal pořad chlap a začala jsem mu dělat dobře, ale jemu se nepostavil, nechtěl sex. Tak jsem přestala, když jsem se ho zeptala, proč to nechce, tak mi řekl, že sex nepotřebuje a že má starosti v práci a že prostě nechce. Ale když jsme se bavili o práci, tak mi řekl, že tam je spokojený, tak mi přijde, že to jsou akorát výmluvy. Už jsme spolu nespali snad přes rok a fakt mi to dost chybí. A nevím, co mám dělat. Nevím ani jestli ho miluji, ale odejít od něj nechci, protože nechci odejít ze vztahu, jen kvůli sexu.
Děkuji za odpovědi.

tak mívali jste dřív sex nebo ne? píšeš to naprosto zmateně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
824
23.8.23 11:55

Pro mě by tohle nebyl vztah.
Asi je asexuální nebo nevím? Moje zkusenost je, ze když se ti dva delší dobu nevidí, tak partner se naopak udělá raz dva, jak se na tu svou těšil.

Příspěvek upraven 23.08.23 v 11:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8637
23.8.23 11:56

Kolik vám je let?
Sex ke vztahu patří, sama píšeš, že ti to chybí. Vídáte se jen 1-2× za měsíc?
Nebere tě spíše jako dobrou kamarádku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1656
23.8.23 11:58

Sex je základ vztahu. Není nic jako odejít ze vztahu JEN kvůli sexu.
To že on sex nepotřebuje je nepodstatné. Nebo spíše je to sobecké z jeho strany. A žít se sobcem vážně nechceš. Navíc ted je to sex, co příště nebude on potřebovat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3321
23.8.23 12:01

Víš jací chlapi jsou nejvíce hodní, pozorní, umějí naslouchat? Většinou ti, co sex se ženou moc nemusí. Pokud je přítel zdraví nebo není poslední dobou více unavený, tak to lepší nebude.

Příspěvek upraven 23.08.23 v 12:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36125
23.8.23 12:02

Sex je celkem podstatná část vztahu. Pokud tě to štve teď, bude tě to štvát čím dál víc. Navíc jestli se vidíte 1-2× za měsíc tak to asi moc vztah stejně není. Kam jste se za ty tři roky posunuli? Šla bych o dům dál…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
23.8.23 12:07

@izabe 20 let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.8.23 12:08

Mně už to nedá, taková diskuse je tady hodně často - chlap, který nemusí sex :nevim:, kde takové chlapy berete, já také nemusím sex - při užívání jakékoli antikoncepce nulové libido - ale vztah bych chtěla, mít někoho po boku, sice kam chci si zajdu nebo zajedu sama, ale ve dvou se to lépe táhne,
a všichni chtějí jen pořád sex, sex, ve dne, v noci, různé praktiky 8o

• tak jen takové povzdychnutí
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.8.23 12:17

Něco podobného jsem teď řešila s kamarádkou, akorát s tím rozdílem, že oni si spolu stihli pořídit dvě děti než sex. frekvence klesla z mála na nulu :( Teď je v tom vztahu nešťastná, ale stojí před těžkým rozhodnutím, zda kvůli takové „blbosti“ rozbíjet rodinu. Takže tobě bych radila vzít nohy na ramena dokud v tom nejsou žádné závazky. Sex není nejdůležitější, ale je nedílnou součást vztahu a pokud v tom nejste kompatibilní, je to blbé.

• Citovat
  • Upravit
3856
23.8.23 12:23
@Anonymní píše:
Něco podobného jsem teď řešila s kamarádkou, akorát s tím rozdílem, že oni si spolu stihli pořídit dvě děti než sex. frekvence klesla z mála na nulu :( Teď je v tom vztahu nešťastná, ale stojí před těžkým rozhodnutím, zda kvůli takové „blbosti“ rozbíjet rodinu. Takže tobě bych radila vzít nohy na ramena dokud v tom nejsou žádné závazky. Sex není nejdůležitější, ale je nedílnou součást vztahu a pokud v tom nejste kompatibilní, je to blbé.

Jenže ona to vůbec není blbina, jen se blbě vysvětluje ostatním. A samozřejmě rodinu rozbíjet také nemusí (byť to už je složitější).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59407
23.8.23 12:25

@Nikol etka a fakt jste partneři? nejste jen kamarádi? Vždyť ani žádný vztah nemáte, on sex nechce a nepotřebuje ;). Tohle jestli bereš jako vztah 8o Vůbec nevím proč takovém podivném vztahu zůstávat, budoucnost to nemá pokud taky nejsi asexuál ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
23.8.23 12:57
@Nikol etka píše:
Dobrý den,
Děkuji za odpovědi.

Vem si, že už teď si z toho docela rozladěná, ale co teprv za 10, 15 let?? :nevim:
To už budeš značně zoufalá buď mindou jezdit po zemi, anebo to pravděpodobně spíš řešit milencem 😖
Ten váš pseudovztah zkrátka nikam nevede…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí