Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@Černá vdova … Děkuju za reakci. Ano pravda s tou dálkou. Jen tedy syn otce nevida on nemá zájem ,ale za to s babičkou a dědou tráví většinu času nebo prostě denně a stěhovat se nechce. Takže to by mě taky hrozně mrzelo.
Pro desetiletého by to bylo fakt těžký. Věřím tomu, že je Ti líto opustit vztah, kde všechno bylo ze začátku ideální, ale ten chlap se tak začal chovat z určitého důvodu. Podle mě toho má prostě dost a hledá způsob, jak bys to Ty ukončila. Jen tak odhaduju. Řada chlapů prostě nemá koule na to, aby pro ně nefunkční vztah ukončila, ale budou ženským otravovat život, aby to rozštíply za ně.
Fakt mi věř, že s Tebou cítím a dost chápu důvody, pro které to nechceš vzdát
.
Další setrvávání by asi bylo trápení pro oba. Jak to vidí on? Komunikujete spolu? Bavíte se spolu o tom, že tohle nemá moc cenu a co bys chtěla Ty a co on? Nemá problémy v práci? Nemá zdravotní problémy? Spíte spolu?
@Černá vdova .. určitě hodně řeší toho taťku denně si skypujem ,ale pomoct mužem jen o dovolený . Když je dobrý den a dobrá nálada,tak se pomilujem,ale ob týden má odpolední já mám furt ranní a vstávám před 4 a on přichází v 22:30 cca tak to většinou už jen pusa a já spím ten týden teda děs běs možná se i víc hádáme … Třeba to má taky vliv… To je možný,ale co mám dělat … Nevyspat se? A hlavně,že se pomilujem , když jsem už unavená,tak asi ani moc nálada není… No ani nevím jak to chodí jinde.
a komunikujeme no zase dle nálady někdy povídá někdy to z něj leze jak z chlupatý deky …
@Ristrina … V manželský poradne jsme byli na začátku vztahu kvůli tomu zarleni už tam prý nikdy nepůjde . ![]()
Ale asi cítíš, že sami to nezvládnete… Pokud bys vyhledala odborníka sama, bude se soustředit na tebe a tvou nezávislost na muži. A to ani nezmiňuju žárlivce v akci, který by z terapie udělal tantrickou masáž.
Trvala bych na tom, trvala bych na poradně. A ještě bych mu zdůraznila, že může být rád, že se neurážím, když mě ponižuje svým žárlením, kdy ze mě - milující partnerky a matky - dělá obyčejnou prostitutku, ale místo toho nabízím konstruktivní řešení.
A co bych měla udělat dneska , když mi vlastně stroze oznámil,že si bude vařit sám… Dennodenně má teplí jídlo připravené skoro až pod nos za celí týden vstával ve dvanáct a vykoupal se najedl se a šel do práce z ničím nepomohl,ale i celkově byl odměřený celí týden… Dnes jsem ho chtěla překvapit a jít za ním k práci a počkat na něj chtěla jsem mu udělat maso na stejk až přijde,tak si to dát společně prostě Bajo páteční večer… Po tom telefonátu že si bude vařit sám a ještě nějaký výčitky jsem žádný maso nepřipravila a řekl mi ,že chodit nemám ,tak nevím jestli jít
navíc mi teď napsal,že se zdrží v práci ,tak si nemám dělat starosti přitom jsme se domluvili ,že si promluvíme co a jak dál… Že to nechtěl řešit přes telefon
Myslím si ,že se mu taky domů nechce…to je na nic toto… Asi za ním nepůjdu je to skoro dva kilometry jsem od 4 na nohou
taky jsem unavená… Ještě když mi přijde,že o to nestojí ![]()
@Anonymní píše:
A co bych měla udělat dneska , když mi vlastně stroze oznámil,že si bude vařit sám… Dennodenně má teplí jídlo připravené skoro až pod nos za celí týden vstával ve dvanáct a vykoupal se najedl se a šel do práce z ničím nepomohl,ale i celkově byl odměřený celí týden… Dnes jsem ho chtěla překvapit a jít za ním k práci a počkat na něj chtěla jsem mu udělat maso na stejk až přijde,tak si to dát společně prostě Bajo páteční večer… Po tom telefonátu že si bude vařit sám a ještě nějaký výčitky jsem žádný maso nepřipravila a řekl mi ,že chodit nemám ,tak nevím jestli jítnavíc mi teď napsal,že se zdrží v práci ,tak si nemám dělat starosti přitom jsme se domluvili ,že si promluvíme co a jak dál… Že to nechtěl řešit přes telefon
Myslím si ,že se mu taky domů nechce…to je na nic toto… Asi za ním nepůjdu je to skoro dva kilometry jsem od 4 na nohoutaky jsem unavená… Ještě když mi přijde,že o to nestojí
Čí je byt, kde bydlíte? Zvládneš ho platit sama bez něj? Podle mě dělá naschvály a zkouší, kolik toho vydržíš.
Kdyby mi řekl, že si bude vařit sám, tak bych ho nechala. Promluvit si zjevně nechce, asi se toho dost bojí. Řekni si sama, má tohle cenu? Stojí takový nevztah za trápení? Co ti ten chlap dává, když je pouze občas fyzicky přítomen a nedělá Ti žádnou radost?
Prosím tě. Jasně ti řekl, že o tebe nestojí. Nevím, na koho si hraje. Ale troufám si tvrdit, že si toto jednání může dovolit jen díky tomu, že mu to prostě sprostě dovoluješ ty sama!
Takže bych se na něj vykašlala. Udělala bych si doma hezkou chvilku jen pro sebe. Když by se mi chtělo, připravila bych si i tu večeři, otevřela vínko a pečovala bych o sebe tak jako o něj.
Ale když on o to/tebe nestojí - jeho problém. Však ho to brzo přejde. Vsadím se, že jen jak ucítí vůni oblíbeného jídla (které jsi připravila pro sebe), obrátí. A maso se ztratí dřív, než si sundá boty.
Na tyhle, s prominutím přerostlé fracky, funguje jen ignorace. A hezký zevnějšek! Takže se věnuj sobě.
@Černá vdova …Hmm pravda.. a každý den se bát co zase bude. A i když je zrovna dobrej a je milej,tak mu říkám proč takle to není furt,tak mi řekne ať ho nezlobím a bude vše ok .....
No budeme to muset nějak už rozhodnout…
Moc děkuju za psaní ,asi mi to dost pomohlo.
Budu se muset smířit s tím,že budu raději sama. Ono asi za každou cenu mít vztah taky to za to nestojí… Neříkám, že mě to nebolí.. bolí a jak
ale asi si budu říkat že bude líp třeba ještě…
![]()
@Anonymní píše:
A co bych měla udělat dneska , když mi vlastně stroze oznámil,že si bude vařit sám… Dennodenně má teplí jídlo připravené skoro až pod nos za celí týden vstával ve dvanáct a vykoupal se najedl se a šel do práce z ničím nepomohl,ale i celkově byl odměřený celí týden… Dnes jsem ho chtěla překvapit a jít za ním k práci a počkat na něj chtěla jsem mu udělat maso na stejk až přijde,tak si to dát společně prostě Bajo páteční večer… Po tom telefonátu že si bude vařit sám a ještě nějaký výčitky jsem žádný maso nepřipravila a řekl mi ,že chodit nemám ,tak nevím jestli jítnavíc mi teď napsal,že se zdrží v práci ,tak si nemám dělat starosti přitom jsme se domluvili ,že si promluvíme co a jak dál… Že to nechtěl řešit přes telefon
Myslím si ,že se mu taky domů nechce…to je na nic toto… Asi za ním nepůjdu je to skoro dva kilometry jsem od 4 na nohoutaky jsem unavená… Ještě když mi přijde,že o to nestojí
Taky mám ten dojem, že by to chtěl ukončit. Je možné, že v tom je jiná žena.Ale i když by nebyla, osobně bych ho už dávno poslala do oběhu.
@Ristrina … Nevím zda to zvládnu . Ale takle to dál nejde,asi by koukal ,kdybych fakt uvařila jen pro sebe a malého
Jenže já se bojím,že až přijde,tak … třeba zase otočí a bude láskyplný
a já samozřejmě zmeknu
![]()
@nostress … těžko říct jestli i jiná,ale mozny je vse.. jestli jo tak ať si to uzije já už se nabulela dost…
Horší je ,že teď mám odvahu trochu ,ale pak to bude pro mě
hrozny
@Anonymní píše:
@Černá vdova …Hmm pravda.. a každý den se bát co zase bude. A i když je zrovna dobrej a je milej,tak mu říkám proč takle to není furt,tak mi řekne ať ho nezlobím a bude vše ok .....
No budeme to muset nějak už rozhodnout…
Moc děkuju za psaní ,asi mi to dost pomohlo.
Budu se muset smířit s tím,že budu raději sama. Ono asi za každou cenu mít vztah taky to za to nestojí… Neříkám, že mě to nebolí.. bolí a jakale asi si budu říkat že bude líp třeba ještě…
![]()
Já to znám. Žiju podle aktuálního stavu. Teď je to dobrý - tak super, teď je to špatný, tak mám taky mizernou náladu… pak stačí, aby byl chvíli klid a všechno zlé je hned zapomenuto, jako by to nebylo. Po pár dnech (nebo i po pár hodinách) to skončilo a bylo mi zase mizerně a chtěla jsem utéct.
Myslím, že Ty už jsi načatá a začínáš víc vidět jeho negativa. Možná by Ti pomohlo si to všechno sepsat. Pořádně si všechno promysli, jak život s ním, tak život bez něj. Zkus si s ním promluvit, pokud bude ochotný a zkuste se domluvit. 3 roky jsou nějaká doba a není to tak málo, aby člověk řekl jen: tak čau
.
Já jsem takhle zvažovala skoro celý jeden rok, než jsem odešla od bývalého manžela i s dětmi. Pořád jsem dávala nové a nové šance a nakonec jsem to nedala. Odešla jsem v okamžiku, když už nebylo cesty zpět. Takže vím, jak je to těžký udělat.
@Anonymní píše:
@nostress … těžko říct jestli i jiná,ale mozny je vse.. jestli jo tak ať si to uzije já už se nabulela dost…Horší je ,že teď mám odvahu trochu ,ale pak to bude pro mě
hrozny
Já ti rozumím, ale odpověz si sama, co ti takový vztah dává? Obávám se, že lepší to už nebude.Nevím co máš dělat ty, ale já bych to s ním ukončila, dala se dohromady, a raději se poohlédla po muži, který tě bude opravdu milovat. ![]()