Vztahy s tchánem a nevlastní babičkou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
258
13.7.26 14:34
@Anonymní píše: Více

Přijde mi, že žárlíte. Manžel pro otce nikdy nebyl prioritou, tou byla práce a teď i partnerka. Může to být smutné, ale je třeba to brát tak, jak to je. Nakonec to, že k vám jezdí 400 km co dva měsíce je vcelku obdivuhodné.
Předpokládám, že paní má své děti (a případně vnoučata), pak se nediv, že nechce utrácet dovolenou na babičkování pro ni cizích dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12719
13.7.26 14:34

Tohle je tezke, pritelkyne fakt nemusi byt odvarena z vaseho starnouciho umirajiciho psa doma. Pravda je, ze muze nekam odjet a nechat tam tchana s vami, ale jinak je to fakt jejich vec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.7.26 14:40

@DivícíSeŽena nejezdi k nam co dva mesice. Tento rok byli jednou. To jednou za dva mesice je kdyz se sectou navstevy z obou stran.

Jako jo, asi zarlime, spocatku to vypadalo ze budeme mit fungujici prarodice, ale dre to cim dal vic. Tak moc, ze jsem po posledni navsteve zalozila tuto diskuzi :lol: protoze muj pocit uz je taky at se tam necpeme kdyz nas nechteji. Pokud budou chtit, maji u nas vzdy dvere otevrene, ale neprijde mi spravne je porad uhanet at se muzeme videt.

• Citovat
  • Upravit
7027
13.7.26 14:42

Ahá, takže 400km daleko bydlící snacha ví, jak si má dědouš srovnat priority. Řeknu Ti tajemství - on to dělá přesně tak, jak chce, možná cítí, že vám je jeho přítelkyně trnem v oku. Přítelkyni se moc nedivím, taky bych nebyla zvědavá na návštěvy s kaput psem a „specifickým“ dítětem, ke kterému mě nepoutá zhola nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
258
13.7.26 14:44

A ona přítelkyně má své děti/vnoučata?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.7.26 14:47
@DivícíSeŽena píše: Více

Ma deti v reproduktivnim veku, nema vnoucata. Ocekavam, ze v momente kdy vnoucata budou vlastni, tak nase deti prijdou o kontakt v podstate uplne. Zatim je rada, kdyz dovezeme dceru, protoze s ni to „babi“ opravdu bavi a maji se rady. A tohle ji za zle nemam, je to tchanova odpovednost jestli chce udrzovat vztahy se svou rodinou nebo ne.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.7.26 14:50

Ja sem ted pridam jeste jednu otazku, jak byste tedy resili, ze maji vyrazne radeji jedno z nasich deti nez to druhe? Dceru si pytaji i samotnou treba na tyden, ale syn uz to vnima a byl z toho hodne smutny, kdyz sla dcera „k dedovi a babi“ sama a on musel zustat doma se mnou. Minuly rok jsem to jeste nejak okecala, to byl jeste malinky, ale ted uz z toho nemam dobry pocit poslat ji tam samotnou.

• Citovat
  • Upravit
258
13.7.26 14:51

Tak ale zase to jí připiš k dobru, pokud tíhne k vaší dceři a rády spolu tráví čas, co víc chtít? Víš, mě to celé přišlo jako taková „obžaloba“ tchýně, ale pokud se na to člověk podívá nezaujatě, ona nic špatného nedělá. Na ty návštěvy jezdí, přetrpí i psa, dceru má vyloženě ráda. Často ty vztahy nejsou dobré ani v biologické rodině, tady mi přijdou na tu vzdálenost vcelku nadstandardní, i s ohledem na to, že děda má svůj nový život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
258
13.7.26 14:53

Nijak, kdo se o ty děti v týdnu stará? Nejspíš otcova nová žena, má regulérní právo chtít vidět jen vaši dceru, ke které má blíž. A samozřejmě vy to nemusíte akceptovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.7.26 14:58

@DivícíSeŽena a jak bys reagovala ty. Posilala bys ji tu dceru, nebo bys radeji nenechavala s nimi ani jedno dite? Ja jsem hodne silne pro to druhe, ale nevim, jestli nevidim situaci moc cerne.

• Citovat
  • Upravit
40536
13.7.26 14:58

Tohle bylo u mých dvou kamarádek, které měly kluky hned po sobě.
Jedna měla dva kluky a druhá tři.

Babičky na obou stranách si je braly po jednom, protože na víc si netroufaly, takže i toto může být důvod.

Navíc jestli je tchán raději v práci a hlídání, vaření a zábava je celkově na jeho přítelkyni, tak to opravdu může být i tím, že víc nezvládne.
S holčičkou si to nějak víc sedlo, ono to taky může být období a za dva roky zase jiná situace.
Nemá smysl to víc prožívat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.7.26 15:00

@free333 ja chapu, ze je normalni brat si jednou jednoho, pak jineho. U nas by to ale bylo jednoho vzdy, druheho vubec. A docela tezko se mi posuzuje jake skody (a jestli nejake) by to udelalo na psychice toho ditete.

• Citovat
  • Upravit
7027
13.7.26 15:01

Tak ono se není čemu divit, že přítelkyně přilnula ke starší dceři než k náročnému čtyřleťákovi s nějakým nestandardním chováním. Nejsou to její vnoučata, tady by to měl „dorovnávat“ děda, který by se zase věnoval vnukovi.
Nechtěj zázraky a ber věci tak, jak jsou. Zdaleka to není tak špatné.
A že se dědouš zbláznil do nové lásky? A? Pro vás by bylo lepší, kdyby byl u vás pečenej vařenej, že. Takhle je ale nejspíš šťastnej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
258
13.7.26 15:04

Já ti to povím příkladem z naší rodiny. Švagrová, sestra muže, měla dceru za svobodna. Od mala jsem jí s ní pomáhala a poměrně k ní přilnula, tráví s námi i dovolené u moře, jezdí na víkendy. Švagrová se v jejích třinácti vdala a porodila další dítě. Poslední rok na mě tlačí, ať si je bereme oba (mladšímu jsou tři) a vůbec nechápe, že ač jsou obě naše neteře, ke starší máme bližší vztah a už se nám nechce hlídat malé dítě. Pokud bude stupňovat tohle vydírání, budeme muset přečkat ty dva roky, než bude neteř plnoletá.
Upozorňuji, že mám svého potomka, takže mi neteř dítě nesaturuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40536
13.7.26 15:05

To je problém té dálky.

Každopádně jestli tam holčička chce, tak bych ji tam dala samotnou a za rok se uvidí, třeba tam ani nebude chtít jet.

Ono hlídat čtyřletého chlapečka a šestiletou holčičku najednou, když už člověk vyšel ze cviku, je náročné a paní by na ně nejspíš byla sama. Šestiletou samotnou spíš zvládne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová