Vztahy s tchánem a nevlastní babičkou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
78489
13.7.26 18:59
@Suzume-chan píše: Více

a ona také chce, aby tchán přestal pracovat a prostě mu chtějí i s manželem řídit život, děda má hupnout do papučí a houpat vnoučátka, ale děda je muž při síle, našel si přítelkyni a žije si vlastním životem, a to mladým nejde pod nos

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8827
13.7.26 19:01

Jsem zvědavá, zda se dozvíme jak funguje jako děda otec od zakladatelky :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
656
13.7.26 19:01
@stinga píše: Více

Asi čteme úplně jinou diskuzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
13.7.26 19:03

tak si znovu a pečlivě přečti začátek a vše, co zakladatelka napsala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
13.7.26 19:03
@izabe píše: Více

no :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
656
13.7.26 19:05
@stinga píše: Více

No je pravda, že část o otvírání očí je mimo.

Nicméně od toho podle mě zakladatelka dále v diskuzi rychle upustila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
13.7.26 19:08

no protože jí všichni psali, že její názor není správný, koukni kolik mají srdíček první odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8827
13.7.26 19:24

Ale vždyť má pravdu - nelíbí se jim, že děda dává přednost práci a nevěnuje se vnoučatům jak by si představovali. Plus z teho jeho partnerky nejsou 2× odvaření :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
656
13.7.26 19:39

Na ničem z toho nevidim nic zas tak skandálního. Chápu, že je jim líto, že se děda víc nevěnuje vnoučatům. A odvařený z ní bejt nemusí, stejně tak jako ona nemusí bejt odvařená z jejich psa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8827
13.7.26 19:45

Vždyť jo, jen tohle musí zakladatelka a její manžel pochopit, že ne vše bude tak jak oni chtějí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
656
13.7.26 19:56

S tím já naprosto souhlasím. Jen zas ten kotel mi přijde úplně přehnanej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7027
13.7.26 20:23

Já tu žádnej kotel nevidím.
Oprávněná kritika přišla poté, co zakladatelka chtěla tchánovi otevírat oči a srovnávat priority. Dále tu diskutující upozornili, že ačkoliv je většina úvodního příspěvku o „strašné“ nové babičce, paní s tím nemá v podstatě vůbec nic společného a základním problémem je tchán, který se prostě nechce vnoučatům věnovat, odchází do práce apod. A pak tu je ta situace s tím, že by její dcera mohla strávit týden s nevlastní babičkou. Opět věcné připomínky, že na babču nelze tlačit - je to cizí člověk, který má dobrou vůli hlídat cizí dítě, když na obě vnoučata tchán háže bobek, tj. doma nejspíš nebude, volno si neudělá. Padla tu i fajn řešení a docela pádný dotaz, jak se stará otec zakladatelky.
Manžel zakladatelky může s otcem promluvit, nicméně starší pán má své priority, očividně. A rozhodně mu je nebude rovnat snacha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
13.7.26 20:35
@Lojzísek píše: Více

no já i zakladatelku chápu :mrgreen:, tchán ovdověl, truchlil a trávil u nich veškerý svůj volný čas a věnoval se vnoučatům, to se mladým samozřejmě zalíbilo, ale tchán šel dál, vzal svůj život do svých rukou, našel si přítelkyni, začal podnikat, žije prostě svým životem dospělého chlapa - a zakladatelce to chybí, ta jeho ustavičná péče o vnoučata, ona se nesrovnala s tím, že pán žije dál a už na ně nemá čas ani náladu, prostě je zase v jiné životní etapě a to mu nemůže nikdo ubírat a otevírat mu oči, jak by se jí líbilo a schovává to za líbivé demagogické řeči, jak syn má o tatínka strach

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2001
13.7.26 21:21

Všichni se chováme podle svých priorit. I váš tchán s jeho přítelkyní. Je to smutné, ale vy ani vnoučata mezi ně zřejmě prostě nepatříte. Mají vás asi určitě rádi, ale to, jak si nastavili svůj život, je pro ně důležitější. To je jejich priorita. Takže je hezké, že chcete, aby vaše děti měly hezký a pevný vztah s dědou, ale trochu zapomínáte na to, že o tomhle rozhodujete jen velmi omezeně. To je něco, co si musí rozhodnout hlavně děda. A pokud ten se nesnaží a nestojí o to, tak o co se pokoušíte vy? Přijde mi, že o to předělat je tak, aby byli jako vy. Jenže to oni nejsou. Váš tchán si vybral, jak chce žít a s kým. Vám se to nemusí líbit a můžete mít pocit, že to je nezdravé a že vnoučata by pro něj byly lepší, než přítelkyně. Ale nerozhodujete o tom. Vy se s tím můžete jenom smířit. Možná toho tchán bude jednou litovat, možná ne. Asi spíš ne, protože se takhle choval zřejmě už k vašemu manželovi, když byl malý a taky to nevypadá, že by ho mrzely všechny ty příležitosti, které s vlastním synem ztratil, aby mohl pracovat, že? A přitom čas s vlastními dětmi je přece víc, než s vnoučaty. Tak bych moc velké mrzení asi nečekala. Každopádně to už je jenom jeho zodpovědnost… Nemůžete si na nikom vymáhat to, jaký vztah ke komu má mít… Tchán nepotřebuje otevřít oči. Vy se potřebujete smířit s tím, že je takový, jaký je a jiný nebude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
13.7.26 21:26
@andiedvorakova píše: Více

ano

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...