Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@PaníBovaryová píše: Více
Jestli to moc neprozivas
Ja s toxicitou zadne zkusenosti nemam a neprijde mi na tom nic k velkemu reseni
@mado píše: Více
Mluvíme o situaci, která se děje pořád a opakovaně.
jo pořád a opakovaně jezdí holčička 400 km za „babičkou“
@Venetia píše: Více
mně také ne, prostě zakladatelka této diskuse musí brát ty ostatní členy rodiny i přítelkyně takové, jací jsou,
ona by nejraději určila tchánovi, kolikrát u nich má být na návštěvě, jak má žít, kolikrát si má brát děti, kdy má a kdy nemá pracovat - tohle je naprosto toxické, chtít řídit život cizího dospělého člověka, ten tchán je dospělý a svéprávný člověk, a zřejmě ještě naprosto fit a při síle a chce si samozřejmě svůj život řídit sám
No vždyť ten čtyřleťak, navíc nestandardní, z toho žádnou újmu mit nemusí, on tam chce, protože tam jede starší sestra. Jinak tam jezdí s rodiči. Pro něj to může být stejné, jako když ségra chodí přespavat ke kamarádkám.
Jestli z toho je smutný, tak může matka zařídit, že kluka si zase můžou brát její rodiče nebo jiní příbuzní.
Pokud z toho nebude před dětmi dělat drama matka, tak takhle malé děti nějaké trauma ani nenapadne.
Paní není babička, je k dětem cizí a netroufne si brát obě děti najednou. Kluk je malý, divoký, nestandardní. S holkou se dá domluvit, je starší. Je určitě lepší varianta, když si zatím bude brát jen dítě, které zvládne, než když si vezme dvé a něco se stane nebo bude celou dobu uzkostně dohlížet a krotit děti a nikdo z toho nebude nic mít.
Podle mě je tohle zas další diskuze, kde někteří z vás dělají ze zakladatelky zbytečně naprostou psychopatku.
@stinga píše: Více
Bohuzel neni ani zdaleka jedina, kdo ma potřebu ostatnim ridit zivot
Sorry ale podle mě to strašně překrucuješ. Já z toho vyčetla, že zakladatelka by byla ráda, aby se dědeček věnoval vnoučatům, když přijedou na návštěvu.
A mám tady dva puboše. Přemýšlím, že je nechám u první pumpy
.
@Suzume-chan píše: Více
píšu, jak to cítím, ale dědeček se nechce věnovat vnoučatům, on upřednostňuje svou práci a s tím nelze hnout, dědeček je svéprávný dospělý muž a své priority si určuje on sám, ano zakladatelce se to může nelíbit, ale to je tak všechno, co s tím může dělat,
a pak jeho přítelkyně chce být s jejich dcerou, a to se zakladatelce také nelíbí,
ona může své dceři zakázat tam jet, respektive ji tam nedovézt,
ale nemůže nikomu nutit, aby se staral o její děti
@DivícíSeŽena píše: Více
když jim necháš kartu nebo peníze, třeba budou i spokojení
![]()