Workoholička a volné svátky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1309
12.12.11 16:39

jak to tak čtu… stejně budeš myšlenkama v práci.. domluv si to, jestli nemůžeš přes svátky pracovat, když ti to tak bude chybět.. náhodou, já Tě neodsuzuju.. někdo hulí, někdo chlastá, někdo prohání holky, někdo pracuje.. co je na tom.. být tebou, tak bych trošku přibrzdil, aby ses z toho nesesypala, ale když tě to baví, proč nee? :palec: pokud děláš PR manažerku a jseš za svůj výkon dobře placená, tak za sebe- koupil bych si zájezd a odjel někam na týden k moři,. prolezl bych co se dalo, užíval si slunička a vykašlal se na ty svátky mamonu, ve který se Vánoce proměnily…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
káťa
12.12.11 16:41

Když děláš takovouto práci, tak máš jistě dost peněz. Já bych vyrazila i s pejskem někam do tepla k moři…

• Citovat
  • Upravit
12946
12.12.11 16:41

Využila bych tento čas k návštěvě psychologa, jelikož jsi vážně nemocná.
Pokud s tím, co jsem napsala, nesouhlasíš, tak si třeba zaplať nějakou společnost a zajeď si někam na výlet. :nevim:

Příspěvek upraven 12.12.11 v 21:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
12.12.11 16:42
mahdalka píše:
Gina108 píše:
mahdalka píše:
Holky a jak sepozná workoholik? :think: Jako že je pořád v práci?Nebo že tam chodí rád?Že tomu obětuje víc než je potřeba? :nevim:
Podle mýho tak, že mimo práce nemá nic jinýho. :nevim:
Tak já teda taky stíhám jen tu práci a už nic :think: Domu se vracím nejdřív ve 20 hod.a kolikrát i dýl,třeba i ve 22 hod.a o víkendech se snažím udržovat domácnost,aby mi nespadla na hlavu-úklid,vaření…A taky teda někdy chodím do práce i o víkendech :think:

no, to já taky, domů chodím kolem 5-6 hodiny, ráno v 6-7 jsem v práci a k tomu ještě manželka, pracující a dvě děti školkou a školou povinné.. práce mě baví, jsem za ni dobře zaplacen, tak co?? můžu si koupit nový auto, jet na hory, jet k moři, koupit si boty, oblečení, jídlo… zadarmo mi to nikdo nedá a jak se říká- bez hokny néni chálec..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
12.12.11 16:43

Já kdybych byla na svátky sama a měla finance, tak bych určitě vyrazila někam do exotiky nebo na nějakou okružní plavbu někde v teplíčku.
Podle popisu máš dobře placenou práci, tak si užij netradiční svátky podle svého gusta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
12.12.11 16:45
Sany80s píše:
Využila bych tento čas k návštěvě psychologa, jelikož jsi vážně nemocná.
Pokud s tím, co jsem napsala nesouhlasíš, tak si třeba zaplať nějakou společnost a zajeď si někam na výlet. :nevim:

ona na to přijde sama.. pokud ji to zatím tak vyhovuje, proč ne… jak píše- s rodinou se nestýká, přátele nemá.. tak to vyřešila tak, že pracuje.. neviděl bych to tak černě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
12.12.11 16:46
Milli píše:
Já kdybych byla na svátky sama a měla finance, tak bych určitě vyrazila někam do exotiky nebo na nějakou okružní plavbu někde v teplíčku.
Podle popisu máš dobře placenou práci, tak si užij netradiční svátky podle svého gusta.

taky tak.. poznávací zájezd aspon na týden.. koupání v moři, exotické jídlo a pití,,, super zážitky.. proč ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
12.12.11 16:47
mahdalka píše:
Gina108 píše:
mahdalka píše:
Holky a jak sepozná workoholik? :think: Jako že je pořád v práci?Nebo že tam chodí rád?Že tomu obětuje víc než je potřeba? :nevim:
Podle mýho tak, že mimo práce nemá nic jinýho. :nevim:
Tak já teda taky stíhám jen tu práci a už nic :think: Domu se vracím nejdřív ve 20 hod.a kolikrát i dýl,třeba i ve 22 hod.a o víkendech se snažím udržovat domácnost,aby mi nespadla na hlavu-úklid,vaření…A taky teda někdy chodím do práce i o víkendech :think:

Mahdal tu jsem Ti něco zkopčila :mrgreen:

"Ohrožené osoby

Workholismus postihuje hlavně osoby s vyšším vzděláním a častěji muže než ženy. Větší riziko vzniku závislosti na práci mají lidé ve vyšších funkcích. Většinou jsou to lidé, kteří do práce unikají z konfliktní rodinné atmosféry nebo si prací kompenzují komplexy méněcennosti, nízkou sebedůvěru. Bývají to lidé osamělí nebo nespokojení v partnerském vztahu, kteří si z práce udělali jedinou náplň života. Workholici často slibují víc než mohou splnit, dělají několik věcí najednou, a když nepracují, trpí pocitem viny. Mnoho workholiků po různě dlouhou dobu sklízí úspěchy v práci. Dříve nebo později ale nastává zlom, vyčerpaný workholik nedokáže udržet nasazené tempo a jeho práce není zdaleka tak efektivní jako dříve.

Kdy hovořit o závislosti?

O závislosti na práci je možné hovořit v případě, kdy se práce stává v životě jednoznačně dominantím tématem. Workholik je člověk, jemuž práce likviduje zájmy a koníčky, často také sociální a partnerský život, stává se nejčastější myšlenkou i nejběžnějším konverzačním tématem."

Ale u Tebe je to podle mě něco jiného. Ty máš práci takovou pěknou :srdce: a v podstatě si jí nahrazuješ něco co doma (zatím) nemáš :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
12.12.11 16:48

PR a mediální sračky tě baví tak, že kvůli tomu nemáš rodinu a nevedeš společenský život? Trestné to není, ale rozumné taky ne.
„Umřeš Koloději, a nikdo ti nezatlačí víka!“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
12.12.11 16:48
lopata píše:
Milli píše:
Podle popisu máš dobře placenou práci, tak si užij netradiční svátky podle svého gusta.
taky tak.. poznávací zájezd aspon na týden.. koupání v moři, exotické jídlo a pití,,, super zážitky.. proč ne?

Zas když na to zakl. naní, tak jí to radost nepřinese :nevim: Ten program co píše - vánoce se psem - zas není tak špatnej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
12.12.11 16:52
Gina108 píše:
lopata píše:
Milli píše:
taky tak.. poznávací zájezd aspon na týden.. koupání v moři, exotické jídlo a pití,,, super zážitky.. proč ne?
Zas když na to zakl. naní, tak jí to radost nepřinese :nevim: Ten program co píše - vánoce se psem - zas není tak špatnej.

ale jo jako… v poho, však je to napsané výš… at se domluví v práci a pokud ji vyhoví, může tam být i přes svátky.. proč ne? jestli chce, at je se psem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
12.12.11 16:57

kalkapo- tohle ,,Workholismus postihuje hlavně osoby s vyšším vzděláním a častěji muže než ženy. Větší riziko vzniku závislosti na práci mají lidé ve vyšších funkcích.,, napsal normální blbec. Já jsem v životě nepotkal nikoho, kdo je na vyšší funkci, aby to po 8mi hodinách zabalil a tradá domů.. co znám managery, tak jsou v práci klidně i 12 hodin denně a nejsou to workoholici, můj kamarád má firmu a je tam klidně 12 hodin klidně 7 dní v týdnu a víš proč? protože chce něco dokázat, chce být úspěšný.. je to workoholismus?? je workoholik zedník, který dělá 7 dní v týdnu, protože má třeba hypotéku, auto na leasing atd?? napadlo někdy někoho, že lidi jsou v práci dlouho pro to, aby si vydělali, aby něco dokázali, že maj třeba 10 zaměstnanců a musí jim sehnat práci, aby měli zaměstnanci z čeho dělat a firma nekrachla?? stejně jako zakladatelka- s rodiči se nestýká, má k tomu asi důvod, přátele nemá, protože se třeba přestěhovala a přátele si ještě nenašla, tak se vrhla na práci.. no a?? přej ji to.. asi má jiné hodnoty než rodit děti a zajímat se kde sehnat levný plínky a jak zaplatit hypotéku.. bez urážky, aby mě zase někdo z něčeho neobviňoval..

Příspěvek upraven 12.12.11 v 16:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
12.12.11 16:57
Gina108 píše:
lopata píše:
Milli píše:

Já to myslela tak, aby to na ní nepadlo, když bude chodit po městě, všude samé stromečky, dárečky, ozdobičky, za ruce se vodící partneři a tak :nevim: .
Ona už si zakladatelka něco vymyslí (do kanceláře snad nepůjde :cert: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
12.12.11 17:02

Kallkapo,díky :kytka: Jsem se lekla :mrgreen: Ale ted zrovna mi říkala kamarádka,at se z tý práce nepoto…že to přeháním-měly jsme něco domluvený a já šla v so do práce :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
12.12.11 17:06
mahdalka píše:
Kallkapo,díky :kytka: Jsem se lekla :mrgreen: Ale ted zrovna mi říkala kamarádka,at se z tý práce nepoto…že to přeháním-měly jsme něco domluvený a já šla v so do práce :D

no jo… a pak se zeptaj.. z čeho jezdíte na hory?? kde na to berete?? to sou oni… a pak zakládaj diskuse - vystačím se 6OOO na měsíc? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová