Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Holky a ještě teda-je nějaký rozdíl mezi workoholičkou a kariéristkou?
To je to samý,ne? ![]()
mahdalka píše:
Holky a ještě teda-je nějaký rozdíl mezi workoholičkou a kariéristkou?To je to samý,ne?
Není, kariéristka nemusí být závislá na práci, může mít rodinu a skoro bych řekla, že MUSÍ mít společenský život, jinak se nikam nedostane.
Naopak workoholička nemusí po kariéře toužit vůbec, workoholik může být třeba projektant. Zas pokud to jde ruku v ruce, tak to už je opravdu ten jedinec na zhroucení, neboť je navíc frustrovanej tím, že se mu nedaří ta kariéra jak by chtěl…
mahdalka píše:
Lumáťo,jak píše Kallkapa-já hlídám 16 let a to ještě žádný agentury ani rádoby chůvy nebyly-dnes jí je skoro každá,co hlídá dítě.Já mám žl ještě z 96 a tam mám přímo jako živnost hlídání dětí,páč si s tím úřady nevěděly rady.Pak jsem si šla na živnostenský odbor změnit příjmení a už mi k žl dali jen výpis z živnostenského listu a tam už mám uvedeno služby pro rodinu a domácnost-ale ten starý žl pořád mámV praze se určitě uživit dá,já začínala u agentur a dnes už jen na doporučení.A jak píše Kallkapa,musím mít jednu stálou rodinu na plný úvazek-nejmíň těch 8 hod.aby se mi to s žl vyplatilo.Jinak já hlídala i u V.I.P.ale tam co jsem teď,beru víc než u těch celebrit-záleží,na jak bohatý lidi člověk narazí,ale zase to mám na doporučení právě té celebrity,která se mi „revanžovala“že mě platila nic moc
Ahojky Mahdalko, tak to máš krásný „zaměstnání“. Díky za vysvětlení
Hezký den
Docela by mě zajímalo, kolik to tak může být na hodinu
, ale nebudu se vyptávat, to není slušný
Já platím studentce většinou stovku na hodinu hlídání.
lumáťa píše:mahdalka píše:Ahojky Mahdalko, tak to máš krásný „zaměstnání“. Díky za vysvětlení
Lumáťo,jak píše Kallkapa-já hlídám 16 let a to ještě žádný agentury ani rádoby chůvy nebyly-dnes jí je skoro každá,co hlídá dítě.Já mám žl ještě z 96 a tam mám přímo jako živnost hlídání dětí,páč si s tím úřady nevěděly rady.Pak jsem si šla na živnostenský odbor změnit příjmení a už mi k žl dali jen výpis z živnostenského listu a tam už mám uvedeno služby pro rodinu a domácnost-ale ten starý žl pořád mámV praze se určitě uživit dá,já začínala u agentur a dnes už jen na doporučení.A jak píše Kallkapa,musím mít jednu stálou rodinu na plný úvazek-nejmíň těch 8 hod.aby se mi to s žl vyplatilo.Jinak já hlídala i u V.I.P.ale tam co jsem teď,beru víc než u těch celebrit-záleží,na jak bohatý lidi člověk narazí,ale zase to mám na doporučení právě té celebrity,která se mi „revanžovala“že mě platila nic moc
Hezký den
Docela by mě zajímalo, kolik to tak může být na hodinu
, ale nebudu se vyptávat, to není slušný
Já platím studentce většinou stovku na hodinu hlídání.
Ahoj, taky pracuju jako chůva, na rozdíl od Mahdalky, ale na profesionální úrovni teprve začínám
Na kurzu pro chůvy nám říkali, že když pracujeme na ŽL měly bychom si na hodinu říkat minimálně 150,–, já jsem zatím ve fázi, že se spokojím i se 120,–, ale myslím, že profi chůvy berou na hodinu něco mezi 140,– a 200,– to už se pak blíží k cenám agentury.
Jo a jinak si myslím, že práce chůvy snad ani nemůže být o workoholismu
Taky si umím představit, že u dětiček zkejsnu hodně přes čas, protože se mi zkrátka od nich nebude chtít. Měla jsem to tak i dřív, kdy jsem se práci s dětmi věnovala jako koníčku a určitě to tak budu mít i teď, když to budu mít jako hlavní činnost, i když teď budu limitovaná tím, že mám už i vlastní dítko, kterému se taky musím věnovat. To je spíš závislot na dětech ne?? ![]()
Lumáťo,jsem teda z Prahya beru teď 170 kč/hod.Ale 24 tis.měs.mám za 7 hod.denně a to je i paušál který beru když třeba týden nehlídám,nebo jsem pár dnů nemocná apod.těch 24tis.mám prostě každý mě.to je minimum a pak si počítám ještě přesčasy co je nad těch 7 hod.
Zdravím Princess ![]()
Díky za info Mahdalko, jsi zlatíčko
To mě právě napadlo, že když chůva onemocní, nebere žádný prachy. Ale máš to dobře pojištěný. Takže jsi asi klasická podnikatelka - platíš si zdravotní…, daně… To asi není úplně jednoduchý, to obdivuju.
Ale stejně, být chůva musí být moc hezká „práce“. Já bych to dělala hned, kdybych mohla ![]()
mahdalka píše:
Lumáťo,jsem teda z Prahya beru teď 170 kč/hod.Ale 24 tis.měs.mám za 7 hod.denně a to je i paušál který beru když třeba týden nehlídám,nebo jsem pár dnů nemocná apod.těch 24tis.mám prostě každý mě.to je minimum a pak si počítám ještě přesčasy co je nad těch 7 hod.
Zdravím Princess
Díky Lumáťo ![]()
Mě ta práce moc baví a naplňuje mě,vlastní děti ještě nemám,tak si mateřský pudy „vybíjím“na cizích dětech,ale starám se o ně tak,jak bych se starala o vlastní dítě-tím myslím podle nejlepšího vědomí a svědomí
Hlídám každý den 10 hod.a někdy podle potřeby i déle,občas výkendy,možná i zahraniční dovolený apod.Ano,mám to jako klasický podnikání a platím si zdr.,soc. a daně a paní vystavuju pravidelně každý měs.fakturu.
Dělám to už 16 let
![]()
mahdalka píše:
Díky Lumáťo
Mě ta práce moc baví a naplňuje mě,vlastní děti ještě nemám,tak si mateřský pudy „vybíjím“na cizích dětech,ale starám se o ně tak,jak bych se starala o vlastní dítě-tím myslím podle nejlepšího vědomí a svědomíHlídám každý den 10 hod.a někdy podle potřeby i déle,občas výkendy,možná i zahraniční dovolený apod.Ano,mám to jako klasický podnikání a platím si zdr.,soc. a daně a paní vystavuju pravidelně každý měs.fakturu.
Dělám to už 16 let![]()
Jéé, ty se máš !!!!
A vlastně jseš svým pánem ! To je bezvadný. Žádnej kancl, žádnej šéf…, úplně super sis to zařídila !
Jsi moc chytrá holka. Krásný den ![]()
PS: nejsou ty dětičky bohatých lidí rozmazlený ? Má kámoška uklízí u bohatých podnikatelů (má to podobně jako ty, ale nemá ŽL - je jejich zaměstnanec) a ty jejich kluci jsou prý hrozný parchanti rozmazlený… Ale to je jasný, záleží na mnoha okolnostech.
lumáťa píše:mahdalka píše:Jéé, ty se máš !!!!
Díky Lumáťo
Mě ta práce moc baví a naplňuje mě,vlastní děti ještě nemám,tak si mateřský pudy „vybíjím“na cizích dětech,ale starám se o ně tak,jak bych se starala o vlastní dítě-tím myslím podle nejlepšího vědomí a svědomíHlídám každý den 10 hod.a někdy podle potřeby i déle,občas výkendy,možná i zahraniční dovolený apod.Ano,mám to jako klasický podnikání a platím si zdr.,soc. a daně a paní vystavuju pravidelně každý měs.fakturu.
Dělám to už 16 let![]()
A vlastně jseš svým pánem ! To je bezvadný. Žádnej kancl, žádnej šéf…, úplně super sis to zařídila !
Jsi moc chytrá holka. Krásný den
PS: nejsou ty dětičky bohatých lidí rozmazlený ? Má kámoška uklízí u bohatých podnikatelů (má to podobně jako ty, ale nemá ŽL - je jejich zaměstnanec) a ty jejich kluci jsou prý hrozný parchanti rozmazlený… Ale to je jasný, záleží na mnoha okolnostech.
Hehe, přece záleží na tom, jakou maj chůvu
![]()
Když hlídám mimi už od narození,hodně můžu ovlivnit jeho výchovu,což se snažím ho k něčemu vést a nerozmazlovat.Ale pokud jdu hlídat už starší dítě,tak tam ta možnost je většinou dost reálná-rodiče dítěti kompenzují že na něj nemaj čas hračkama a tím,že mu vše dovolí.No,pak se divý,že po nich 2,5 letý dítě hodí lis na česnek(opravdu se stalo)