Workoholička a volné svátky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16557
13.12.11 14:20

Holky a ještě teda-je nějaký rozdíl mezi workoholičkou a kariéristkou? :think: To je to samý,ne? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
13.12.11 14:30
mahdalka píše:
Holky a ještě teda-je nějaký rozdíl mezi workoholičkou a kariéristkou? :think: To je to samý,ne? :nevim:

Není, kariéristka nemusí být závislá na práci, může mít rodinu a skoro bych řekla, že MUSÍ mít společenský život, jinak se nikam nedostane.
Naopak workoholička nemusí po kariéře toužit vůbec, workoholik může být třeba projektant. Zas pokud to jde ruku v ruce, tak to už je opravdu ten jedinec na zhroucení, neboť je navíc frustrovanej tím, že se mu nedaří ta kariéra jak by chtěl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
13.12.11 15:45
mahdalka píše:
Lumáťo,jak píše Kallkapa-já hlídám 16 let a to ještě žádný agentury ani rádoby chůvy nebyly-dnes jí je skoro každá,co hlídá dítě.Já mám žl ještě z 96 a tam mám přímo jako živnost hlídání dětí,páč si s tím úřady nevěděly rady.Pak jsem si šla na živnostenský odbor změnit příjmení a už mi k žl dali jen výpis z živnostenského listu a tam už mám uvedeno služby pro rodinu a domácnost-ale ten starý žl pořád mám :lol: V praze se určitě uživit dá,já začínala u agentur a dnes už jen na doporučení.A jak píše Kallkapa,musím mít jednu stálou rodinu na plný úvazek-nejmíň těch 8 hod.aby se mi to s žl vyplatilo.Jinak já hlídala i u V.I.P.ale tam co jsem teď,beru víc než u těch celebrit-záleží,na jak bohatý lidi člověk narazí,ale zase to mám na doporučení právě té celebrity,která se mi „revanžovala“že mě platila nic moc :D

Ahojky Mahdalko, tak to máš krásný „zaměstnání“. Díky za vysvětlení :kytka: Hezký den :mavam: Docela by mě zajímalo, kolik to tak může být na hodinu :oops: , ale nebudu se vyptávat, to není slušný :D Já platím studentce většinou stovku na hodinu hlídání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2436
13.12.11 17:50
lumáťa píše:
mahdalka píše:
Lumáťo,jak píše Kallkapa-já hlídám 16 let a to ještě žádný agentury ani rádoby chůvy nebyly-dnes jí je skoro každá,co hlídá dítě.Já mám žl ještě z 96 a tam mám přímo jako živnost hlídání dětí,páč si s tím úřady nevěděly rady.Pak jsem si šla na živnostenský odbor změnit příjmení a už mi k žl dali jen výpis z živnostenského listu a tam už mám uvedeno služby pro rodinu a domácnost-ale ten starý žl pořád mám :lol: V praze se určitě uživit dá,já začínala u agentur a dnes už jen na doporučení.A jak píše Kallkapa,musím mít jednu stálou rodinu na plný úvazek-nejmíň těch 8 hod.aby se mi to s žl vyplatilo.Jinak já hlídala i u V.I.P.ale tam co jsem teď,beru víc než u těch celebrit-záleží,na jak bohatý lidi člověk narazí,ale zase to mám na doporučení právě té celebrity,která se mi „revanžovala“že mě platila nic moc :D
Ahojky Mahdalko, tak to máš krásný „zaměstnání“. Díky za vysvětlení :kytka: Hezký den :mavam: Docela by mě zajímalo, kolik to tak může být na hodinu :oops: , ale nebudu se vyptávat, to není slušný :D Já platím studentce většinou stovku na hodinu hlídání.

Ahoj, taky pracuju jako chůva, na rozdíl od Mahdalky, ale na profesionální úrovni teprve začínám :) Na kurzu pro chůvy nám říkali, že když pracujeme na ŽL měly bychom si na hodinu říkat minimálně 150,–, já jsem zatím ve fázi, že se spokojím i se 120,–, ale myslím, že profi chůvy berou na hodinu něco mezi 140,– a 200,– to už se pak blíží k cenám agentury.
Jo a jinak si myslím, že práce chůvy snad ani nemůže být o workoholismu :) Taky si umím představit, že u dětiček zkejsnu hodně přes čas, protože se mi zkrátka od nich nebude chtít. Měla jsem to tak i dřív, kdy jsem se práci s dětmi věnovala jako koníčku a určitě to tak budu mít i teď, když to budu mít jako hlavní činnost, i když teď budu limitovaná tím, že mám už i vlastní dítko, kterému se taky musím věnovat. To je spíš závislot na dětech ne?? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
13.12.11 20:45

Lumáťo,jsem teda z Prahya beru teď 170 kč/hod.Ale 24 tis.měs.mám za 7 hod.denně a to je i paušál který beru když třeba týden nehlídám,nebo jsem pár dnů nemocná apod.těch 24tis.mám prostě každý mě.to je minimum a pak si počítám ještě přesčasy co je nad těch 7 hod.
Zdravím Princess :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
13.12.11 21:57

Díky za info Mahdalko, jsi zlatíčko :mavam: To mě právě napadlo, že když chůva onemocní, nebere žádný prachy. Ale máš to dobře pojištěný. Takže jsi asi klasická podnikatelka - platíš si zdravotní…, daně… To asi není úplně jednoduchý, to obdivuju.

Ale stejně, být chůva musí být moc hezká „práce“. Já bych to dělala hned, kdybych mohla :D

Jo a workoholička, podle toho co jsi tu psala, rozhodně nejsi. Můžeš být úplně klidná :D A když tě chtěj i o víkendu ? Proč by ne ? :mavam:
mahdalka píše:
Lumáťo,jsem teda z Prahya beru teď 170 kč/hod.Ale 24 tis.měs.mám za 7 hod.denně a to je i paušál který beru když třeba týden nehlídám,nebo jsem pár dnů nemocná apod.těch 24tis.mám prostě každý mě.to je minimum a pak si počítám ještě přesčasy co je nad těch 7 hod.
Zdravím Princess :mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
13.12.11 22:33

Díky Lumáťo :hug:
Mě ta práce moc baví a naplňuje mě,vlastní děti ještě nemám,tak si mateřský pudy „vybíjím“na cizích dětech,ale starám se o ně tak,jak bych se starala o vlastní dítě-tím myslím podle nejlepšího vědomí a svědomí :D Hlídám každý den 10 hod.a někdy podle potřeby i déle,občas výkendy,možná i zahraniční dovolený apod.Ano,mám to jako klasický podnikání a platím si zdr.,soc. a daně a paní vystavuju pravidelně každý měs.fakturu.
Dělám to už 16 let :lol: 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
14.12.11 11:31
mahdalka píše:
Mě ta práce moc baví a naplňuje mě,vlastní děti ještě nemám,tak si mateřský pudy „vybíjím“na cizích dětech,ale starám se o ně tak,jak bych se starala o vlastní dítě-tím myslím podle nejlepšího vědomí a svědomí :D Hlídám každý den 10 hod.a někdy podle potřeby i déle,občas výkendy,možná i zahraniční dovolený apod.Ano,mám to jako klasický podnikání a platím si zdr.,soc. a daně a paní vystavuju pravidelně každý měs.fakturu.
Dělám to už 16 let :lol: 8o

Jéé, ty se máš !!!! :D A vlastně jseš svým pánem ! To je bezvadný. Žádnej kancl, žádnej šéf…, úplně super sis to zařídila ! :D Jsi moc chytrá holka. Krásný den :mavam:
PS: nejsou ty dětičky bohatých lidí rozmazlený ? Má kámoška uklízí u bohatých podnikatelů (má to podobně jako ty, ale nemá ŽL - je jejich zaměstnanec) a ty jejich kluci jsou prý hrozný parchanti rozmazlený… Ale to je jasný, záleží na mnoha okolnostech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
14.12.11 12:38
lumáťa píše:
mahdalka píše:
Dělám to už 16 let :lol: 8o
Jéé, ty se máš !!!! :D A vlastně jseš svým pánem ! To je bezvadný. Žádnej kancl, žádnej šéf…, úplně super sis to zařídila ! :D Jsi moc chytrá holka. Krásný den :mavam:
PS: nejsou ty dětičky bohatých lidí rozmazlený ? Má kámoška uklízí u bohatých podnikatelů (má to podobně jako ty, ale nemá ŽL - je jejich zaměstnanec) a ty jejich kluci jsou prý hrozný parchanti rozmazlený… Ale to je jasný, záleží na mnoha okolnostech.

Hehe, přece záleží na tom, jakou maj chůvu :mrgreen: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
15.12.11 21:00

Když hlídám mimi už od narození,hodně můžu ovlivnit jeho výchovu,což se snažím ho k něčemu vést a nerozmazlovat.Ale pokud jdu hlídat už starší dítě,tak tam ta možnost je většinou dost reálná-rodiče dítěti kompenzují že na něj nemaj čas hračkama a tím,že mu vše dovolí.No,pak se divý,že po nich 2,5 letý dítě hodí lis na česnek(opravdu se stalo)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová