Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,
za jak dlouho se Vam povedlo otehotnet s utrogestanem? Ja jsem pul roku po potratu (druhem, s revizi) a beru jej druhy mesic, ms mi chodi krasne pravidelne, ale // zatim nikde, cyklus se mi krasne srovnal,a cetla jsem hodne dskuzi,ze Vam utrogestan pomohl…jinak vsechny vysetreni mame v poradku…nevim,asi se telo jeste brani,byla jsem na revizi v rijnu a lednu…tak uvidime,co tento mesic,jinak rikala dr.,ze mi neco nasadi…krome utrogestanu, pocitam ,ze clostil..nebo neco…diky za rady a komentare:)
ahojky,po revizi v srpnu,jsme nasadili v prosinci a klaplo to,ale hodne tomu prispela narocna prace,hlava byla hoooondne dobre zamestnana ![]()
bartosicka píše:
Ahoj holky,
za jak dlouho se Vam povedlo otehotnet s utrogestanem? Ja jsem pul roku po potratu (druhem, s revizi) a beru jej druhy mesic, ms mi chodi krasne pravidelne, ale // zatim nikde, cyklus se mi krasne srovnal,a cetla jsem hodne dskuzi,ze Vam utrogestan pomohl…jinak vsechny vysetreni mame v poradku…nevim,asi se telo jeste brani,byla jsem na revizi v rijnu a lednu…tak uvidime,co tento mesic,jinak rikala dr.,ze mi neco nasadi…krome utrogestanu, pocitam ,ze clostil..nebo neco…diky za rady a komentare:)
ahoj jj, clostik se bere na ovulku, on sám utroš je spíš na udržení těhotenství než aby tě k němu dovedl.
RadanaH píše:
ahojky,po revizi v srpnu,jsme nasadili v prosinci a klaplo to,ale hodne tomu prispela narocna prace,hlava byla hoooondne dobre zamestnana
maacek píše:bartosicka píše:ahoj jj, clostik se bere na ovulku, on sám utroš je spíš na udržení těhotenství než aby tě k němu dovedl.
Ahoj holky,
bartosicka píše:
to bych prave taky potrebovala,porad na to myslim:/RadanaH píše:
ahojky,po revizi v srpnu,jsme nasadili v prosinci a klaplo to,ale hodne tomu prispela narocna prace,hlava byla hoooondne dobre zamestnana
ja byla po revizi na tom hodne spatne,jelikoz se problemy tahly dlouho,same cekani,utz,nemocnice a furt dokola,pak ze potratim,cekalo se a nic…revize me neminula,pak takove ty otazky typu,proc ja,proc tak ci onak…1.zari sem nastoupila po 3tydnech do nove fyzicky narocne praci,nechavala jsem tak skoro i dusi,makala 12,13hodin…
pak v prosinci byl predvanocni zahul,lidi blaznili,ja chodila domu s jazykem na veste,ale nicmene jsem zkusila ten utrous a v dnech volna se milovala a uzivala si,relax a i myslenky na svatky a vidis…
drzim pesti ![]()
RadanaH píše:bartosicka píše:
to bych prave taky potrebovala,porad na to myslim:/RadanaH píše:
ahojky,po revizi v srpnu,jsme nasadili v prosinci a klaplo to,ale hodne tomu prispela narocna prace,hlava byla hoooondne dobre zamestnanaja byla po revizi na tom hodne spatne,jelikoz se problemy tahly dlouho,same cekani,utz,nemocnice a furt dokola,pak ze potratim,cekalo se a nic…revize me neminula,pak takove ty otazky typu,proc ja,proc tak ci onak…1.zari sem nastoupila po 3tydnech do nove fyzicky narocne praci,nechavala jsem tak skoro i dusi,makala 12,13hodin…
pak v prosinci byl predvanocni zahul,lidi blaznili,ja chodila domu s jazykem na veste,ale nicmene jsem zkusila ten utrous a v dnech volna se milovala a uzivala si,relax a i myslenky na svatky a vidis…
drzim pesti
Ahoj, tak to jsme na tom skoro stejně. Taky jsem půl roku po revizi, cykly mám pravidelné, ale kvůli nedostatku progesteronu beru utroš (začala jsem minulý cyklus).
Tak jsem taky zvědavá, zda to bude mít nějaký výsledek ![]()
to si jen myslis,ze nejsi uplnuta,to ja si myslela taky a delala hrdinku jak jsem v pohode…
myslis na to,upinas se v podvedomi…ale je to lidske,neber to jako vycitku ![]()
Tak já jsem zdárný příklad toho,že myslet na těhu se rovná otěhotnět
.Mám za sebou taky 2 potraty,těhotenstvím jsem byla uplně posedlá,počítala plodné dny,sex na povel
v době ovu.Povedlo se hned na první pokus,ve všech 4 případech.UTroš je na podporu žlutého tělíska,takže jak už tu někdo psal,k otěhotnění je na prd.Já teda brala Femibion 800,utroš jsem nasadila,až když jsem našla // na testu.Přeju at se brzo zadaří ![]()
Odpověď z poradny:
MUDr. Kateřina Koulová
Dobrý den, Utrogestan se používá k doplnění hladiny hormonu při jeho nízké produkci . Důsledkem nižších hladin je nedostatečná příprava děložní sliznice k přijetí oplozeného vajíčka, případně neschopnost vytvořit ideální podmínky k udržení vajíčka v případě oplození. Pomůže upravit délku a průběh menstruačního cyklu a tím zvýší šanci na těhotenství.
Takže ´´naprd´´ určitě není ![]()
tak já nevím jestli to byla náhoda ale po víc jak roce jsem dostala utroš a hned jsem našla //, dvě kámošky to samé.
martulkasloník píše:
tak já nevím jestli to byla náhoda ale po víc jak roce jsem dostala utroš a hned jsem našla //, dvě kámošky to samé.
no já se objednala k novému gyndaři. Ten byl ochotný mrknul že je po ovulce já se objednala asi o 1 den blbě
a tak já teda měla dobrý pocit že teda už víc udělat nemůžem ale dal mně duphaston brala jsem ho od 15dc jinak bych ho měla brát od 14dc a on že ten 1 den nevadí já ho nasadila 2 dny se ještě snažili a pak si řekla k čemu je po ovulaci snažili jsme se 2 dny před mudrem a 2 dny po a vyšlo to pak jsme dali leháro až do konce cyklu ![]()
bartosicka píše:
Ahoj holky,
vůbec nic, neboj, já jsem otěhu taky až za rok po potratu, taky jsem na toneskutečně moc myslela a pak možná shoda okolností jsem změnila dr. a ta se mnou začla konečně něco dělat, vzala mi hormonární profil, nasadila utroš, vzala i stěry z pochvy kde zjistila že mám nějaké kyselé prostředí a zabíjím prý spermoše tou kyselostí takže mi dala antibiotika plus ten utroš a hup najednou to šlo a mám doma holčičku po skoro 2 letech nervů z otěhu a potratu. držím pěsti, vím že na myslet budeš, každá delší snažilka myslí tak to prostě je ale neboj mimča se určitě dočkáš ![]()
každopádně bych zkusila nějaký další vyšetření, mě zjistili že příčinou potratu byla štítná žláza což nikdo neočekával, pak opravdu pomohlo změnit gyndařku