Zachraňme dětské hřiště

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36504
13.9.18 18:39
@ontar píše:
Já tam mám také poblíž syna a také chci, aby se pro něho něco udělalo!!! Takže navrhuju vymést ječící haranty, kouřící a sexuálně harašící puberťáky, zlobně blafající důchodce i ňafajicí čokly a postavit tam pivní stan !!! :potlesk: Synovi bylo letos 40… :mavam:
:palec: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
14.9.18 03:26

@HSY
Já právě taky koukám, kolik různých prvků by tam mělo být. Proč? Aby sk matky mohly sednout na lavičku a kecat/čumět do mobilu a děcka lítaly na oplocenem hřišti a samy se zabavily? To je přesně obrázek z velkých hřišť. Lavičky obsazene klebeticimi matkami, které se hnou jen když se něco děje.
Pískoviště a prolizacka s houpackou stačí. Ikdyz já bych na hřišti uvítala přírodní prvky, když už. Velké kameny, nějaké klady, pěkný nízký strom, na který by se dalo lézt nebo do země dané upravené dřevo ve tvaru rozvetveneho nizkeho kmene na lezeni.
@jaktak Ad skatepark. Co si vybavuju, ten je až na cernaku. Takže děcka z hloubetina se projedou. Když jsem chodila s dětmi ven, tak nám stačilo pidi hřiště s piskovistem a jednou houpackou. Když jsem chtěla na větší, zajeli jsme si tam. Kolem te Mochovske vidím 2 hřiště. Jako hloubetin sam o sobě mi neprijde moc family-friendly a když už projekt takových rozměrů, volila bych jinou část hloubetina, kde by se vybudoval nějaký komplexnější areál s multi využitím. Hlobetin by potreboval nejaky celkovy koncept. Prijde mi to jako takový chvost Prahy 14, který zamrzl v 80.letech.
Ad bahno - to je asi dano pudou. Zda se jednak, že se tam udržuje voda a to bych se obávala spíš stavu okolních domu a vlhkosti v nich. A taky se tam asi hodně chodí, zřejmě zkratka… Chodník to vyřeší na čas. Lidi majibzvlastni schopnost, dělat si vždycky nové vyslapane cesticky :lol:
Ad psi - taky si myslím, že víc košů a pytlíku + kontroly. A to uzavřené hřiště pro psy taky. Kolik jich v Praze je? Vím snad jen o 2. Všude možné je zákaz volného pohybu psů. Kde se mají proběhnout? Nebo začnou být regulace na chov domácích mazlicku? Jako dítě jsme taky měli psa, na sídlišti jich bylo hodně, běhali volne přes hřiště, hovna si nepamatuju, že by někdo sbíral, pytlíky a koše na to nikde nebyly a nikdo si nestěžoval. Byla to přirozená symbioza :) .
Dneska jsou lidi hrozně hákliví, netolerantní a sobecti. :roll: Za 50 let budou všude vyhrazené oplocene neprůhledné sekce. Lidi už neumi spolu žít. :nevim:
Jako občan Hloubetina bych možná chtěla odtržení Lehovce a Hloubetina+Kyje od P14. :D Právě proto, že mi Prijde, že prioritou je spíš Rajská a Černak. Ale to je jen můj pocit. Už tam nějaký pátek nebydlim.
A co možnost odkupu pozemku mezi těmi domy společenstvím vlastniku? Tam pak můžete z fondu vybudovat hřiště podle svých představ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30966
14.9.18 04:08

@zrnko na ha. Umíš si představit tu cenu za ten pozemek? A proč by měli hřiště budovat na vlastním pozemku z vlastních zdrojů? Kolik dětí by tam pak mělo mít přístup? Sama mám malé děti, přesto chápu, že nemůže být vše jen pro ně, že mnohem složitěji hledají využití na veřejném prostranství 15 lete děti. Skatepark je pěkný, ale je jen pro úzkou skupinu dětí. Ale tato diskuze se opět zvrhla v emiminovou klasiku, všichni proti zakladatelce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
14.9.18 04:32
@Cuddy píše:
@zrnko na ha. Umíš si představit tu cenu za ten pozemek? A proč by měli hřiště budovat na vlastním pozemku z vlastních zdrojů? Kolik dětí by tam pak mělo mít přístup? Sama mám malé děti, přesto chápu, že nemůže být vše jen pro ně, že mnohem složitěji hledají využití na veřejném prostranství 15 lete děti. Skatepark je pěkný, ale je jen pro úzkou skupinu dětí. Ale tato diskuze se opět zvrhla v emiminovou klasiku, všichni proti zakladatelce.

Však jsem to psala jako alternativu. Ted nekoukam na cenovou mapu, ale nestavebni pozemky muzou byt tak 1500kc/m2 hadam.
A odpovědi si myslím odrážejí jen způsob komunikace zakladatelky. Ten boj za velké hřiště mi prostě přijde zbytečný a jednostranný. Byť tam mají byt lavičky pro důchodce.
Nemůže čekat mega podporu, pokud se sama staví za jednu skupinu a na druhou nadává. Viz pejskari, pubertaci a urny.
Jak jsem psala, kdyby žádala o pomoc s opravou hřiště, bylo by to jiné. Kdyby onen návrh hřiště nebyl plny tolika různých prvku, ale střídmější, bylo by to také jiné a podle.me by bylo i méně stížnosti na projekt. Ono pak se budou na toto hřiště stahovat z celé čtvrti, nejen z okolních domu, a ten randal tam pak bude fakt slušný. Velká hřiště by neměla být hned pod okny. Mezi cinzaky. Alespoň bokem.
Já jsem svými příspěvky myslela hlavně To, že je to přehnané a jednostranne. Ze stačí méně. Plus tlačit na celkový koncept MČ nebo aspon
velke centralni hriste trichu mimo sídliště.Kdyz uz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20841
14.9.18 12:46

@jaktak Držím palce na akci, dejte vědět, jak to dopadlo. :kytka:

Monika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9371
14.9.18 12:51

Nešel by třeba kompromis, že by si děti hrály s těmi urnami?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
14.9.18 17:14
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
5.4.23 17:17
@jaktak píše:
U nás má pubertální mládež hned několik možností, jak se vyžít. Hřišť pro ně je zde v okolí několik včetně skateparku, cyklostezky, venkovní posilovny a pod.
Stejně se mezi nimi vyskytnou jedinci, kteří si raději donesou nějakou lahvinku nebo marihuanu, dělají binec a hřiště je nezajímá. Prostě pražáci.
Já sama pocházím z Jižních Čech a někdy ty pražáky nechápu.
:poblion: :poblion: :poblion: :poblion:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
5.4.23 17:18
@Emimin7 píše:
Nešel by třeba kompromis, že by si děti hrály s těmi urnami?

To by šlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
5.4.23 17:30
:lol:
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie