Žádné hlídání dítěte

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
4.2.24 21:32

Já tě chápu my hlídání taky nemáme. Moje matka bydlí vedle nás, ale ne pohlídá, sestře ano. Tchýně chlastá. A finance na hlídání nemáme. Jsem naštvaná na ségru že si řekne matce nebo tchýni a ty pohlídájí. Bohužel my s tím nic neuděláme a trochu se v tom patláme.

• Citovat
  • Upravit
14018
4.2.24 22:04
@Anonymní píše:
Já tě chápu my hlídání taky nemáme. Moje matka bydlí vedle nás, ale ne pohlídá, sestře ano. Tchýně chlastá. A finance na hlídání nemáme. Jsem naštvaná na ségru že si řekne matce nebo tchýni a ty pohlídájí. Bohužel my s tím nic neuděláme a trochu se v tom patláme.

Proč vám nepohlídá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1062
4.2.24 22:43
@Anonymní píše:
@MP Evik se segrou mám pěkný vztah, jezdíme spolu na dovolene, vikendy. Rozumím si s ni ve spoustě věcech a máme sesterské názory na spoustu věci. ALE ano, slyším jak nestíhá kolikrát ani uvařit, zehlit, jak jsou deti cely týden opruz, ze už neví, co s němi dělat. Rozhodne neříkám, ze se jim nevěnuje ale za ni to má narocne.
A pak prave toto, mas každý víkend volný, tvoje deti mas 5 dnů v týdnu, vikendy tráví u tchyně a ty muzes dohnat resty+si vlastně oddechnout po svém. A to ja neznam.

Tak tohle máme stejné. Taky nemáme žádné hlídání pro tři děti a nejmenší jsou 2. Jen ta co o tom mluví není ségra, ale švagrová. Už jsem si nějak zvykla, že do divadla nebo do kina jdu s nejstarším dítětem, sportujeme nebo výlety všichni spolu. Ale třeba na kulaté výročí svatby jsem si moc přála jít s manželem a prostě v 5-ti, no.😔 Švagrová téměř v každém rozhovoru začne s tím, že víc dětí se líp zabaví, pohlídá a tak a jak ona je vyčerpaná, nestíhá atd. A já vím, že dává dítě na střídačku na víkendy k rodičům a naší společné tchýni. Někdy se to protáhne na 4 dny. A pravidelně mají domluvený jeden určitý den v týdnu, aby si mohla odpočinout. Dostala jsem tady kdysi čočku, že jí závidím, ale to ani ne. Přijde mi to i moc, jak to má ona. Ale ty řeči, aby si ospravedlnila to, že hlídání potřebuje mi prostě vadí. Tchyně má zas důvod, že švagrová má větší dům a náročnější dítě, co se samo nezabaví jako ty moje. Ale je to jen výmluva. Takže tě chápu.
My se s hlídáním střídmě s manželem, ale taky bývá mimo ČŘ. A někdy mi nejmladší pohlídá kamarádka se stejně starým dítětem( když jsou starší děti ve škole), třeba na 1-2 hodiny kvůli lékaři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.2.24 00:14

@Pidulka1991 nevím, prostě sestra je větší chudinka, vždy byla. Já jsem vždy byla ta víc samostatná podle ní :roll:. Takže to musíme zvládnout ve dvou i když je to někdy hodně na palici

• Citovat
  • Upravit
718
5.2.24 08:46

Omlouvám se, ale je z tebe cítit strašná toxicita. Žiješ život takový, jaký sis ho udělala. To, že sis udělala vědomě děti a šla do vztahu s někým, kdo má ještě další, vědomě vzala hypotéku, vědomě jste si koupili nové auto a vědomé partner pracuje v zahraničí, aby tohle vše uživil je VAŠE rozhodnutí.
To, že jsi zatrpklá na ségru, že má hlídání je bohužel důkaz tvé celkové (ne)spokojenosti v životě - místo řešení u sebe začneš být najednou oběť a zapšklá na druhé. To není cesta přeci.

Přestaň se litovat a být nesmyslně zapšklá na ségru a dejte s manželem dokupy finance a normálně se zkuste domluvit nad možnostmi, jaký máte nebo by mohly být, abyste našli pár stovek měsíčně na zodpovědnou chůvu v okolí - jestli totiž chceš jednou za čas si odfrknout, tak to jde vždycky zařídit, jen je potřeba chtít. Tím, že si budeš pořád stěžovat, jak to máte těžký nikomu a ani sobě nepomůžeš.
Jste snad manželé a předpokládám, že domluvit se na tom, abys aspoň jednou, dvakrát měsíčně někam mohla na půl dne jít sama by neměl být problém…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.2.24 09:24

@Sunnysmile19 amen🙏
Ne, samozřejmě mas pravdu. A to zcela a bez debat. Jenže nevím, jak a čím ty myšlenky krotit.Jsem silné alergicka na řeči mámy jednoho ditete, v byte, s možnosti hlidani kdykoliv na řeči typu, mám toho tolik, nestíhám, jsem unavená, nikdo mi s úklidem nepomůže, děcko je nesnetilne už v úterý. A tohle se proste nabaluje. Segra to má samozřejmě jinak ale to hlidani ji opravdu zavidim.

• Citovat
  • Upravit
11698
5.2.24 18:59
@Anonymní píše:
@Sunnysmile19 amen🙏
Ne, samozřejmě mas pravdu. A to zcela a bez debat. Jenže nevím, jak a čím ty myšlenky krotit.Jsem silné alergicka na řeči mámy jednoho ditete, v byte, s možnosti hlidani kdykoliv na řeči typu, mám toho tolik, nestíhám, jsem unavená, nikdo mi s úklidem nepomůže, děcko je nesnetilne už v úterý. A tohle se proste nabaluje. Segra to má samozřejmě jinak ale to hlidani ji opravdu zavidim.

Hele, já jsem rozvedená a děti dávám otci cca 1× za 14 dní. A když se vrátí, stačí 15 minut a jsem na tom s únavou tak, jako by u něj nikdy nebyly :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí