Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mě je to celkem jedno. Když bych šla s dětma, tak si najdu nekuřáckou a když jdu sama, jdu tam, kde to žije a je zábava, bez ohledu na to, jestli je, nebo není kuřácká. Že pak smrdím? No tak umyju vlasy, prádlo do špíny a problém vyřešen ![]()
Mě jen udivili ty argumenty typu, že je to špatný příklad pro mládež ![]()
Tak vyženem kuřáky ven, ať je vidí i ta mládež, která ještě do baru nechodí.
Pochybuju, že to někoho donutí přestat kouřit, prostě jen začnou chodit ven a před hospodama apod. bude spousta bordelu z vajglů a popelu. Co si budem vykládat, česi jsou svým způsobem prasátka a už vidím, jak všichni poctivě klepou do popelníku. A to neřeším opilý puboše, kteří nemají problém, v rámci srandy převrátit popelnici.
Já si myslím, že mělo projít to, co se navrhovalo za Julínka: aspoň polovina kapacity nekuřácká, nebo celé nekuřácké, plus stavebně oddelit. Jo, i z nekuřáka by člověk třeba trochu načichl, ale nečudil by Ti nikdo pod nos, a nikdo by nemohl říct, že u nás nemají nekuřáci odostatečnou ochranu. Spokojení by byli kuřáci, co se bez toho neobejdou (teď zase třeba nepůjde sedět na zahrádkách, protože tam budou i zimomřiví kuřáci, co by jinak třeba seděli vevnitř a koukali na TV), i nekuřáci, který by přibyly možnosti, i hospodští, protože by se vyhnuli úplnému zákazu (který byl jediná alternativa a v podstatě nevyhnutelný). No ale neprošlo, tak bude zákaz. Pokud ne od ledna, tak později…
PS: Jsem nekuřák a kouř z cigaret nesnáším. Ale nemyslím si, že kuřák nemá právo na život.
Dost lidí to neřeší, když budou mít zakázáno kouřit v hospodách a restauracích, nakoupí si zásoby jídla a pití a udělají si vlastní mejdan na zahradě. Tam, kde zákaz neplatí.
Restaurace chápu, bary ne, to by mělo být na majiteli. Pokud jde vládě o blaho občanů, proč nezakáže prodej? Protože jim jsou peníze přednější, tudíž zákaz nechápu.
Jsem pro. Myslím, že příjemnějsí to nebude jen pro hosty, ale hlavně pro personál, který v tom smradu tráví celé dny. Dokonce i můj přítel, kuřák, uznal, že je lepší, když se v podnicích nekouří, protože tam alespoň není smrad. ![]()
@Anamica píše:
Jsem pro. Myslím, že příjemnějsí to nebude jen pro hosty, ale hlavně pro personál, který v tom smradu tráví celé dny. Dokonce i můj přítel, kuřák, uznal, že je lepší, když se v podnicích nekouří, protože tam alespoň není smrad.
A on někdo nutí ten personál tam pracovat? Takhle kuřáci bzdou stát venku a hosti kolem nich budou muset stejně prochazet. Naopak ty hloučky kuřáků budou venku pred hospodou dělat hluk a v noci rušit sousedy
@Anamica Pro někoho, kdo nekouří doma, v práci, na ulici a zajde týdně 2-3 do kavárny či do restaurace a chce si dát sklenku vína nebo kávu a k tomu cigaretu, to je blbé.
@merde píše:
Uz, aby to bylo. Ziji v zemi, kde to plati dlouhodobe a je to fajn, kdyz clovek muze jit kamkoliv, aniz by ho palili oci a smrdel. Kuraci to tu berou v pohode, na cigarko si vzdycky vylezou ven.
Myslim, ze neni, co resit
Takto to taky z venku znám, přijde mi to normální. U nás teda budou chudáci kuřáci omezováni
@Lenka002 píše:
Od ledna bude zákaz kouření ve všech restauracích, pokud jsem správně pochopila.
Jaký na to máte názor?
Není nad to, když nemusíte s malými dětmi pátrat v google apce, kde je nekuřácká restaurace.Jsem za to ráda. Ale diskotéky, bary, noční kluby a putyky bych klidně nechala kuřácké.
Příspěvek upraven 21.06.15 v 11:45
@matkabagristy píše:
Takto to taky z venku znám, přijde mi to normální. U nás teda budou chudáci kuřáci omezováni
Budou omezováni hlavně majitelé restaurací a to se mi v demokratické „svobodné“ zemi nelíbí.
Já žila x let v zemi, kde je normální nekouřit v hospodách a nikdo s tim problém neměl, nikdo si nestěžoval, naopak, i kuřák mi řekl, že si jde radši zakouřit ven. A hospody rozhodně nouzi neměly, je to jen o zvyku.
@lucenka píše:
A on někdo nutí ten personál tam pracovat? Takhle kuřáci bzdou stát venku a hosti kolem nich budou muset stejně prochazet. Naopak ty hloučky kuřáků budou venku pred hospodou dělat hluk a v noci rušit sousedy
No..kolikrát jsou rádi, že mají kde pracovat
. Budou stát venku, jenže kouřit VENKU a kouřit VEVNITŘ je rozdíl. Venku opravdu nikdo nenačichne a nikoho tam z toho projití určitě nebudou pálit oči ![]()
No..a co se týče toho rušení, OK, to máš možná pravdu, co by bylo podle mě fajn, by bylo povolení kouření od 20. hodiny večerní do zavíračky.
@brko píše:
Není nad to, když nemusíte s malými dětmi pátrat v google apce, kde je nekuřácká restaurace.Jsem za to ráda.
A není nad to moct jít do kuřácké hospody, kde je velká šance, že se ty malé děti nebudou vyskytovat…
@lucenka v tomto případě je vždycky někdo omezován. Nekouří se v hospodách na západ od našich hranic, v demokratických zemích.
@j.a.n.i1 píše:
A není nad to moct jít do kuřácké hospody, kde je velká šance, že se ty malé děti nebudou vyskytovat…
Přesně!!! ![]()