Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jsem nekuřačka. Vadí mi, že se v restauracích a kavárnách kouří. I přes poledne, když se podávají obědy, je to v restauracích dost cigaretovým smradem nasáklé. Vždycky lituji servírky a číšníky, že pracují v zakouřeném prostředí. Určitě by brali lepší prací. Jsem pro 100PROCENTNĚ nekuřácké restaurace a kavárny.
Brrr, když si vzpomenu na smradlavé oblečení, smradlavé vlasy, smradlavé bundy, čepice - když už jsem se někdy v takové hospodě vyskytla. Cigarety bych ze světa vymazala.
@matkabagristy píše:
@lucenka v tomto případě je vždycky někdo omezován. Nekouří se v hospodách na západ od našich hranic, v demokratických zemích.
A to musime dělat zo samé co západ a házet podnikatelům klacky pod nohy a porušovat jejich práva?
@lucenka mně to přijde civilizované, jen uvádím svůj názor, že se mi to tak líbí. A kupodivu na západě hospody nepozavírali.
@lucenka píše:
A to musime dělat zo samé co západ a házet podnikatelům klacky pod nohy a porušovat jejich práva?
ahoj, já si myslím, že si podnikatelé tento „problém“ časem vyřeší sami. Český člověk je vynalézavý a vždy o krok napřed.
@matkabagristy píše:
@lucenka mně to přijde civilizované, jen uvádím svůj názor, že se mi to tak líbí. A kupodivu na západě hospody nepozavírali.
Drobný detail, ve většině hodně kurackych zemich se nesmí kouřit v uzavřených prostorách. Tzn. Na zahrádkách restaurací se kouřit může. A jak jistě ze zemepisu víš, tak v itálii, španělsku a řecku mohou zahradky fungovat poměrně velkou část roku. Proto tam restaurace se zákonem nemají takový problém.
@lucenka tak to jo, já mám nedávnou zkušenost třeba ze Skotska, tam teda byla na jaře kosa.
Edit: poprvé jsem se se zákazem kouření v hospodách setkala ještě jako kuřák v 90. letech v Norsku, tam teda taky moc zahrádky nefungují.
Ja jsem proti temhle direktivnim zakonum. Je to preci na majiteli objektu, od toho funguje nabidka a poptavka.
Já jsem proti, myslím, že by si každý majitel podniku, měl zvolit, zda ten jeho bude kuřácký nebo nekuřácký. V dnešní době už je spousty nekuřáckých restaurací a hospůdek, tak si myslím, že každý si může vybrat, do kterého podniku zajde.
Doufám, že zákon projde a popelníkovým hubám znemožní zasvinovat vzduch i normálním lidem. D a nejlépe, aby na cigara byla 200% dan ![]()
@lucenka píše:
Drobný detail, ve většině hodně kurackych zemich se nesmí kouřit v uzavřených prostorách. Tzn. Na zahrádkách restaurací se kouřit může. A jak jistě ze zemepisu víš, tak v itálii, španělsku a řecku mohou zahradky fungovat poměrně velkou část roku. Proto tam restaurace se zákonem nemají takový problém.
když budou všechny hospody nekuracke, tak tam lidi neprestanou chodit, kam by chodili? hmm? Zakouri si venku, mimo ostatni lidi.
@matkabagristy píše:
Já pamatuju, jak se mohlo kouřit ve vlaku.
tyjo, já taky
jela jsme na party a cestou hezky cigárko.. no ted bych jako nekuřák pěkně prudila, jojo napravený kuřáci jsou nejhorší. ![]()