Zákaz kouření

Napsat příspěvek
Velikost písma:
brko
21.6.15 11:47
@j.a.n.i1 píše:
A není nad to moct jít do kuřácké hospody, kde je velká šance, že se ty malé děti nebudou vyskytovat…
:lol: jo, třeba putyky bych nechala kuřácký, vlastně jsem pro nekouření v restauracích jako takových, viz muj upravený příspěvek. sama jsem přísný nekuřák.
  • Citovat
  • Upravit
22508
21.6.15 12:04

Jsem nekuřačka. Vadí mi, že se v restauracích a kavárnách kouří. I přes poledne, když se podávají obědy, je to v restauracích dost cigaretovým smradem nasáklé. Vždycky lituji servírky a číšníky, že pracují v zakouřeném prostředí. Určitě by brali lepší prací. Jsem pro 100PROCENTNĚ nekuřácké restaurace a kavárny.
Brrr, když si vzpomenu na smradlavé oblečení, smradlavé vlasy, smradlavé bundy, čepice - když už jsem se někdy v takové hospodě vyskytla. Cigarety bych ze světa vymazala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
21.6.15 12:07
@matkabagristy píše:
@lucenka v tomto případě je vždycky někdo omezován. Nekouří se v hospodách na západ od našich hranic, v demokratických zemích.

A to musime dělat zo samé co západ a házet podnikatelům klacky pod nohy a porušovat jejich práva?

• Citovat
  • Upravit
66815
21.6.15 12:10

@lucenka mně to přijde civilizované, jen uvádím svůj názor, že se mi to tak líbí. A kupodivu na západě hospody nepozavírali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
21.6.15 12:15
@lucenka píše:
A to musime dělat zo samé co západ a házet podnikatelům klacky pod nohy a porušovat jejich práva?

ahoj, já si myslím, že si podnikatelé tento „problém“ časem vyřeší sami. Český člověk je vynalézavý a vždy o krok napřed.

• Citovat
  • Upravit
lucenka
21.6.15 12:19
@matkabagristy píše:
@lucenka mně to přijde civilizované, jen uvádím svůj názor, že se mi to tak líbí. A kupodivu na západě hospody nepozavírali.

Drobný detail, ve většině hodně kurackych zemich se nesmí kouřit v uzavřených prostorách. Tzn. Na zahrádkách restaurací se kouřit může. A jak jistě ze zemepisu víš, tak v itálii, španělsku a řecku mohou zahradky fungovat poměrně velkou část roku. Proto tam restaurace se zákonem nemají takový problém.

• Citovat
  • Upravit
853
21.6.15 12:20

Už aby to schválili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
21.6.15 12:25

@lucenka tak to jo, já mám nedávnou zkušenost třeba ze Skotska, tam teda byla na jaře kosa.

Edit: poprvé jsem se se zákazem kouření v hospodách setkala ještě jako kuřák v 90. letech v Norsku, tam teda taky moc zahrádky nefungují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
21.6.15 12:30

Ja jsem proti temhle direktivnim zakonum. Je to preci na majiteli objektu, od toho funguje nabidka a poptavka.

• Citovat
  • Upravit
278
21.6.15 12:30

Já jsem proti, myslím, že by si každý majitel podniku, měl zvolit, zda ten jeho bude kuřácký nebo nekuřácký. V dnešní době už je spousty nekuřáckých restaurací a hospůdek, tak si myslím, že každý si může vybrat, do kterého podniku zajde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
21.6.15 12:32

Já pamatuju, jak se mohlo kouřit ve vlaku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
21.6.15 12:33

Doufám, že zákon projde a popelníkovým hubám znemožní zasvinovat vzduch i normálním lidem. D a nejlépe, aby na cigara byla 200% dan :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
21.6.15 12:35

Tady se kuřáci taky vztekali, byla jim upírána práva

http://zpravy.idnes.cz/…/domaci.aspx?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
21.6.15 12:37
@lucenka píše:
Drobný detail, ve většině hodně kurackych zemich se nesmí kouřit v uzavřených prostorách. Tzn. Na zahrádkách restaurací se kouřit může. A jak jistě ze zemepisu víš, tak v itálii, španělsku a řecku mohou zahradky fungovat poměrně velkou část roku. Proto tam restaurace se zákonem nemají takový problém.

když budou všechny hospody nekuracke, tak tam lidi neprestanou chodit, kam by chodili? hmm? Zakouri si venku, mimo ostatni lidi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
21.6.15 12:37
@matkabagristy píše:
Já pamatuju, jak se mohlo kouřit ve vlaku.

tyjo, já taky :D jela jsme na party a cestou hezky cigárko.. no ted bych jako nekuřák pěkně prudila, jojo napravený kuřáci jsou nejhorší. :D

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová