Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Poison Eve Naprostý souhlas, ať si majitel může zvolit a ať má povinnost to jasně uvést, tečka.
Svoboda podnikání je hezká věc… ![]()
Možnost výběru podniků je taky fajn…
Ale co mají dělat nekuřáci, kteří nemají v okruhu 30-ti km žádnou nekuřáckou restauraci, hospodu a přesto by si rádi poseděli večer u sklenky vína nebo šli na točené pivo?
Vesnice střídá vesnici, za zadkem z druhé strany je vojenský prostor, velké město s nekuřáckými restauracemi je 35 km daleko a v přilehlém městě, jež je cca 4 km od naší vesnice je akorát tak nekuřácká cukrárna a jedna kavárna nekuřácká. Jinak se všude kouří. Pardon, v době obědů akorát ne, ale to je tak vše, co se nekuřákům nabízí…
Takže ti, co čichat a smrdět nechtějí, sedí doma…
@Keysi24 píše:
@Chytrak Diskuzi jsem četla celou, takže nechápu, kde tvrdím nesmyli? Jinak teda já osobně nekouřím..a i přes to, mi ten zákon přijde stavěný na hlavu..ale každý má jiný názor.
@Keysi24 ten příspěvek, tam už není sorry. No nesmysl je v tom, že ne každý má na výběr, myšleno v těch prdelákovech třeba, kde si nevybereš nekuřáckou hospodu. Některé to už psaly výše, takže není pravda, že si můžeš vždycky vybrat.
Fascinuje je mě jak tady všichni i „přiležitostně“ závislí nekuřáci kopou za hospodskou lobby. ![]()
Já se nechci rozhodovat a přemýšlet, jestli budu smrdět a když jím, tak jestli mi tam náhodou někdo nekouří.
Je sice pravda, že tabák je legální „droga“, nicméně to nemění nic na faktu, že už od příštího roku se určitě v hospodách kouřit nebude a já nebudu nucen řešit jestli to, když někam vejdu si tam dám i jídlo anebo si budu muset prát hadry kvůli něčí závislosti. Řečeno slovy klasika - „Můžete s tím nesouhlasit, můžete se i vztekat, ale to je tak všechno co můžete.“ ![]()
Příspěvek upraven 21.06.15 v 16:06
@radúna píše:
Svoboda podnikání je hezká věc…
Možnost výběru podniků je taky fajn…
Ale co mají dělat nekuřáci, kteří nemají v okruhu 30-ti km žádnou nekuřáckou restauraci, hospodu a přesto by si rádi poseděli večer u sklenky vína nebo šli na točené pivo?
Vesnice střídá vesnici, za zadkem z druhé strany je vojenský prostor, velké město s nekuřáckými restauracemi je 35 km daleko a v přilehlém městě, jež je cca 4 km od naší vesnice je akorát tak nekuřácká cukrárna a jedna kavárna nekuřácká. Jinak se všude kouří. Pardon, v době obědů akorát ne, ale to je tak vše, co se nekuřákům nabízí…
Takže ti, co čichat a smrdět nechtějí, sedí doma…
Tak já osobně bych si zajela do toho města
… protože nevím jak ty, ale pokud jdu do nějakého podniku, tak si vybírám do jakého, kde nechám své vydělané peníze, tzn., že dost pochybuji, že v menším městečku kde je jen cukrárna a kavárna a zřejmě nějaká kuřácká hospoda bych si vybrala. Takže bych klidně vážila těch 35 km a vzhledem k tomu, že nechodím zas tak často, tak by mi to problém nedělalo. Naopak…
@radúna no doteď kuřáci omezovali vás a hromadu dalších, tak teď budou trochu omezení oni. Nejvyšší čas. Karta se obrací a časy se mění k lepšímu. ![]()
@Chytrak píše:
@Keysi24 ten příspěvek, tam už není sorry. No nesmysl je v tom, že ne každý má na výběr, myšleno v těch prdelákovech třeba, kde si nevybereš nekuřáckou hospodu. Některé to už psaly výše, takže není pravda, že si můžeš vždycky vybrat.
Fascinuje je mě jak tady všichni i „přiležitostně“ závislí nekuřáci kopou za hospodskou lobby.
Já se nechci rozhodovat a přemýšlet, jestli budu smrdět a když jím, tak jestli mi tam náhodou někdo nekouří.
Je sice pravda, že tabák je legální „droga“, nicméně to nemění nic na faktu, že už od příštího roku se určitě v hospodách kouřit nebude a já nebudu nucen řešit jestli to, když někam vejdu si tam dám i jídlo anebo si budu muset prát hadry kvůli něčí závislosti. Řečeno slovy klasika - „Můžete s tím nesouhlasit, můžete se i vztekat, ale to je tak všechno co můžete.“Příspěvek upraven 21.06.15 v 16:06
Aaaaa tady zas někomu vadí, že někdo podniká a třeba mu to nedej bože i vynáší
ach ta česká nechutná povaha. Kdyby takto stát zasahoval do všech odvětví podnikání, tak bychom se vrátili někam do dob dávno minulých, nebo spíš bychom se jim dost přiblížili… Já jsem pro cigarety zakázat, ale to zas ne, penízky státu voní. Kdyby měl opravdu stát zájem na tom aby lidi nekouřili, jednoduše alespoň cigarety zakáže.
@Callipo90, hm, dobrá rada
.
Až na to, že autobusem se takto se dvěma přestupy nacestuji průměrně cca 2 až 2,5 hodiny tam a totéž zpět.
Taxi? To je kapičku drahá záležitost tak daleko.
Shánět si odvoz? Hm, tak jednou by to prošlo, ale aby mě takto někdo vozil pořád? (prosím, je to relativní pojem času, nebrat za slovo
).
Pominu částku za ten autobus - to by bylo zhruba nějakých 120,–Kč za hromadnou dopravu do toho velkého města.
To je asi fakt pro pár takových, kteří jdou takto „na víno“ jednou za rok.
@Callipo90 píše:
Aaaaa tady zas někomu vadí, že někdo podniká a třeba mu to nedej bože i vynášíach ta česká nechutná povaha. Kdyby takto stát zasahoval do všech odvětví podnikání, tak bychom se vrátili někam do dob dávno minulých, nebo spíš bychom se jim dost přiblížili… Já jsem pro cigarety zakázat, ale to zas ne, penízky státu voní. Kdyby měl opravdu stát zájem na tom aby lidi nekouřili, jednoduše alespoň cigarety zakáže.
Jo a o tom to přesně je… penízky za daně z cigaret státu nesmrdí…
@Callipo90 naopak ona už to dělat nebude muset, když se zákon změní. A to co bys dělala Ty není pro ní až tak relevantní, když to jí nevyhovuje. Holt kuřáci budou fajčit venku, udělají pár kroků navíc anebo někteří třeba i příležitostní kuřáci přestanou no a za své těžce vydělané peníze si dopřejí něco lepšího…
@radúna píše:
@Callipo90, hm, dobrá rada.
Až na to, že autobusem se takto se dvěma přestupy nacestuji průměrně cca 2 až 2,5 hodiny tam a totéž zpět.
Taxi? To je kapičku drahá záležitost tak daleko.
Shánět si odvoz? Hm, tak jednou by to prošlo, ale aby mě takto někdo vozil pořád? (prosím, je to relativní pojem času, nebrat za slovo).
Pominu částku za ten autobus - to by bylo zhruba nějakých 120,–Kč za hromadnou dopravu do toho velkého města.To je asi fakt pro pár takových, kteří jdou takto „na víno“ jednou za rok.
No jestli jsem dobře pochopila tak v tom městečku 4 km stejně nic není, nebo je?
@Chytrak píše:
@Callipo90 naopak ona už to dělat nebude muset, když se zákon změní. A to co bys dělala Ty není pro ní až tak relevantní, když to jí nevyhovuje. Holt kuřáci budou fajčit venku, udělají pár kroků navíc anebo někteří třeba i příležitostní kuřáci přestanou no a za své těžce vydělané peníze si dopřejí něco lepšího…
A to ti nevadí, že kuřáci budou fajčit venku? To považuješ za řešení dané situace? Co je hezkého na hloučcích huličů, kteří jsou i kolikrát posilněni alkoholem, to teda nevím… co se týče těch restaurací, tam s tím souhlasím, ale jak jsem řekla, ale zase je to o tom výběru…
@Chytrak píše:
Tak snad taky nepodnikáš, aby ti tam stát nevlezl s nějakým príma omezujícím nesmyslem
a jen aby ses nemýlil, nevlastním žádnou hospodu ani restauraci, ani nepodnikám
Chytráku ![]()
@Chytrak píše:
@radúna no doteď kuřáci omezovali vás a hromadu dalších, tak teď budou trochu omezení oni. Nejvyšší čas. Karta se obrací a časy se mění k lepšímu.
Jo, já vím. Je to bude stát pár kroků na kouřovou pauzu, kdežto já třeba hledám drahé a časově náročné varianty, jak se dostat do 35 km vzdáleného města na to „víno, pivo“, večeři.
Jak jsem psala v té diskuzi, jejíž odkaz tu je, tak uvidíme, kam to naše pohostinství povede.
Já za sebe neříkám, že mi to vadí. Jsem naopak ráda. Samozřejmě z čistě sobeckých důvodů nekuřáka.
@Callipo90 píše:
A to ti nevadí, že kuřáci budou fajčit venku? To považuješ za řešení dané situace? Co je hezkého na hloučcích huličů, kteří jsou i kolikrát posilněni alkoholem, to teda nevím… co se týče těch restaurací, tam s tím souhlasím, ale jak jsem řekla, ale zase je to o tom výběru…
Vadí, nevadí, říkám si, že pokud to těm lidem neva, že si za peníze huntují zdraví a naopak to potřebují, protože jim to dělá potěšení, tak proč bych jim to jako zakazoval. Nejsem žádný diktátor ani usurpátor a někdo to fakt nutně potřebuje tak co no, ať si zapálí. A jak správně píšeš dokud to bude legální a stát bude z toho mít milionové příjmy, tak se s tím nic moc dělat nedá a je to jen takové pokrytectví…
@Callipo90 píše:
No jestli jsem dobře pochopila tak v tom městečku 4 km stejně nic není, nebo je?
Ale je, pár restaurací tam je, dokonce jeden hotel.
Kdysi jsem to spočítala a i s těma „pajtama“ nevalné úrovně jich v tom městečku bylo 17.