Zákaz mobilů ve školách - ano, ne?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30419
4.11.18 08:39
@Levandule121 píše:
Vaši odpověď nechápu nebo mi něco uniká. V odpovědí ČŠI se naopak píše, že na přestávky by se zákaz používání mobilů vztahovat neměl. :nevim: Argument s výběrem školy je lichý a pokrytecký. Když budou třeba ve škole uklízečky špatně umývat záchody a mně to bude vadit, mám dát dítě na jinou školu nebo žádat nápravu?

Já bych se za svá práva brala. Naštěstí mám za sebou dostatečné právnické zázemí.
Pokud by ta nutnost vyvstala, investovala bych peníze a čas i ve prospěch ostatních dětí a rodičů. Vzhledem k tomu, že děti chodí do škol, kde mi jejich systém vyhovuje a podporuje jejich gramotnost i v tomto směru, nemám důvod.

Dnes jsem třeba s dětmi probírala pomocí článku z e-bezpečí cz, jak se dá pomocí fotografií manipulovat s postoji lidí. Věřím, že to je lepší přístup, než je vyslat do světa absolutně nepřipravené a nezkušené.

Co když ostatní rodiče o takovou pomoc vůbec nestojí a jsou za to opatření rádi? A že by se nějaký zákaz na přestávky vztahovat neměl neznamená, že se na ně vztahovat nemůže, pokud si to ředitelé dají do svých školních řádů. Žádný zákon totiž neporušují - což je podmínka. Dá se předpokládat, že i ředitelé obou zmiňovaných škol si svůj krok předem řádně ošetřili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
4.11.18 09:01

@hanka.br. Hele,pokrok nezastavis a zakazy atmosferu na skolach nevylepsis.Moje dite napr.nesnasi ruzne hry a se spoluzaky delaji webove stranky.Co je na tom spatneho? A pres tyto zkusenosti se zaclenuji i introverti,kteri by jinak sedeli sami o prestavkach.A jak jsem psala,deti maji i jine zajmy a na mobilu o prestavkach nevisi stale.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30419
4.11.18 10:06
@jannina1 píše:
@hanka.br. Hele,pokrok nezastavis a zakazy atmosferu na skolach nevylepsis.Moje dite napr.nesnasi ruzne hry a se spoluzaky delaji webove stranky.Co je na tom spatneho? A pres tyto zkusenosti se zaclenuji i introverti,kteri by jinak sedeli sami o prestavkach.A jak jsem psala,deti maji i jine zajmy a na mobilu o prestavkach nevisi stale.

No - kdyby děti o přestávkách tvořily webové stránky, myslím, že by nikoho nenapadlo jim je zakazovat. Na národce? Chtěla bych vidět. Že na mobilech děti o přestávkách jsou schopné viset, o tom jsem se přesvědčila, proto jsem je vyčlenila z výuky úplně(bavíme se o dětech 1 - 3 třída, jak to bude dál, to uvidíme). Problém s tím nikdo nemá - ani z dětí, ani z rodičů a změnu vnímám pozitivně. Myslím, že upravit používání mobilů vzhledem k věku dětí by učitel měl mít právo, zákaz používání telefonů na celé škole je evidentně diskutabilní. O tom koneckonců tahle diskuze je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
4.11.18 11:08
@hanka.br. píše:
No - kdyby děti o přestávkách tvořily webové stránky, myslím, že by nikoho nenapadlo jim je zakazovat. Na národce? Chtěla bych vidět. Že na mobilech děti o přestávkách jsou schopné viset, o tom jsem se přesvědčila, proto jsem je vyčlenila z výuky úplně(bavíme se o dětech 1 - 3 třída, jak to bude dál, to uvidíme). Problém s tím nikdo nemá - ani z dětí, ani z rodičů a změnu vnímám pozitivně. Myslím, že upravit používání mobilů vzhledem k věku dětí by učitel měl mít právo, zákaz používání telefonů na celé škole je evidentně diskutabilní. O tom koneckonců tahle diskuze je.

Tak ono je naopak dobré, když se děti s elektronikou učí od mala. U kluka mají ve škole od první třídy tablet, učí se natáčet videa, fotky

• Citovat
  • Upravit
25897
4.11.18 11:11
@lucenka píše:
Ty jsi dost mimo… Mám tedy dítě na soukromé škole v zahraničí, ale děti tu mají velmi vysokou úspěšnost, že se dostanou na prestižní univerzitu všude po světě ;)

Naopak, jsem v obraze. Ty tu nežiješ a nemůžeš porovnávat. Jsou tu samozřejmě i exkluzivní školy jako Open gate, ale spoustu soukromých VŠ a VOŠ vystuduje každý, kdo zaplatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4214
4.11.18 11:12

Jsem pro zákaz.Za nas taky ve škole nebyly,když bylo žákovi špatně,volalo se ze školy rodičům.A přežili jsme to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
999
4.11.18 11:17

Toto je výňatek z našeho školního řádu…asi jsme jedna z těch dvou škol.Podotýkám, nejsme žádná malá vesnická škola, ale vcelku vyhledávaná škola v Brně , dojíždějí děti z celého Brna i vesnic okolo…Zákaz funguje už několik let a neřeší se žádné problému…dle učitelů nejsou problémy s dodržováním ani stran dětí, ani stran rodičů
V podstatě mě nikdy ani nenapadlo, že jsme až taková vyjímka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
4.11.18 11:22
@divine woman píše:
Naopak, jsem v obraze. Ty tu nežiješ a nemůžeš porovnávat. Jsou tu samozřejmě i exkluzivní školy jako Open gate, ale spoustu soukromých VŠ a VOŠ vystuduje každý, kdo zaplatí.

Tak ale ony se tu primárně řeší základní školy ;) a tedy nedovedu si představit, že by mobil někdo zakazoval na VŠ.

• Citovat
  • Upravit
7257
4.11.18 11:45
@Janiiska píše:
Jsem pro zákaz.Za nas taky ve škole nebyly,když bylo žákovi špatně,volalo se ze školy rodičům.A přežili jsme to.

To je argument jak noha.Co jeste za nas nebylo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4214
4.11.18 11:46
@GirlsNick píše:
V hodinách bych to zakázala ;) my jsme se bez toho také obešli.

Přesně tak :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1694
4.11.18 11:48
@divine woman píše:
Nepochybuji o tom, že existují i kvalitní soukromé školy. Ale většina je takových o jakých píšu já. Zaplatíš a máš papír. Co se týče základního vzdělávání. Systém rodiče donutí vzít děti ze škol, kde jsou žáci v inkluzi a o středních a vysokých mě nikdo nepřesvědčí. Prostě tak to je. Platíš a máš vysvědčení nebo titul. Státní maturity mnohým vzaly vítr z plachet.

Jeden příklad: soukromé víceleté gymnázium:

Systém známkování dle procent: (bodové hodnocení se přepočte na procenta)

100-91% - 1, 90-80% - 2, 79-60% - 3, 59-45% - 4, 44-0% - 5

Elektronický studentský průkaz, on-line známky.
Průměr všech předmětů (bez TV a chování) je horší než 2,00 = dvojité školné, průměr horší než 2,50 = trojité školné - následuje další měsíc po vysvědčení. Za případnou 4 (každý předmět) následuje dvojité školné od následujícího měsíce, tak dlouho, dokud není známka lepší - vyhodnocuje se každý měsíc k 20. dni.

V hodinách se používají i notebooky a školní Wi-Fi.

Pedagogové jsou zde velmi dobře ohodnoceni a mají velkou motivaci. Rodiče mají velkou motivaci. Důležité pro celou školu jsou výsledky státních maturit. Dále se sleduje počet přijatých na VŠ (100%) a úspěšnost studentů dokončení VŠ (různé dle ročníku).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
4.11.18 13:57
@lucenka píše:
Tak ono je naopak dobré, když se děti s elektronikou učí od mala. U kluka mají ve škole od první třídy tablet, učí se natáčet videa, fotky

Počti si o digitálním domorodectví. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
4.11.18 14:58
@SAJ píše:
Počti si o digitálním domorodectví. :nevim:

je tím označována generace dětí narozených v určitém období… nepřijde mi nic špatného na tom, ýe využívají techniku, která jim je k dispozici. Dřív si starší taky Ťukali na čelo, když mladší generace začala používat kazeťáky, barevné televize, telefony, atd. Bylo by tedy vhodné se smířit s tím, že doba přináší určitý pokrok a naučit s tím děti zacházet ;)

• Citovat
  • Upravit
1436
4.11.18 15:11
@jannina1 zakazy atmosferu na skolach nevylepsis
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1436
4.11.18 15:12
@divine woman spoustu soukromých VŠ a VOŠ vystuduje každý, kdo zaplatí.

A co je na tom špatného? Pořád to tu opakuješ, ale ještě jsi neřekla, jestli a proč je to špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová