Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Levandule121 píše:
Vaši odpověď nechápu nebo mi něco uniká. V odpovědí ČŠI se naopak píše, že na přestávky by se zákaz používání mobilů vztahovat neměl.Argument s výběrem školy je lichý a pokrytecký. Když budou třeba ve škole uklízečky špatně umývat záchody a mně to bude vadit, mám dát dítě na jinou školu nebo žádat nápravu?
Já bych se za svá práva brala. Naštěstí mám za sebou dostatečné právnické zázemí.
Dnes jsem třeba s dětmi probírala pomocí článku z e-bezpečí cz, jak se dá pomocí fotografií manipulovat s postoji lidí. Věřím, že to je lepší přístup, než je vyslat do světa absolutně nepřipravené a nezkušené.
Pokud by ta nutnost vyvstala, investovala bych peníze a čas i ve prospěch ostatních dětí a rodičů. Vzhledem k tomu, že děti chodí do škol, kde mi jejich systém vyhovuje a podporuje jejich gramotnost i v tomto směru, nemám důvod.
Co když ostatní rodiče o takovou pomoc vůbec nestojí a jsou za to opatření rádi? A že by se nějaký zákaz na přestávky vztahovat neměl neznamená, že se na ně vztahovat nemůže, pokud si to ředitelé dají do svých školních řádů. Žádný zákon totiž neporušují - což je podmínka. Dá se předpokládat, že i ředitelé obou zmiňovaných škol si svůj krok předem řádně ošetřili.
@hanka.br. Hele,pokrok nezastavis a zakazy atmosferu na skolach nevylepsis.Moje dite napr.nesnasi ruzne hry a se spoluzaky delaji webove stranky.Co je na tom spatneho? A pres tyto zkusenosti se zaclenuji i introverti,kteri by jinak sedeli sami o prestavkach.A jak jsem psala,deti maji i jine zajmy a na mobilu o prestavkach nevisi stale.
@jannina1 píše:
@hanka.br. Hele,pokrok nezastavis a zakazy atmosferu na skolach nevylepsis.Moje dite napr.nesnasi ruzne hry a se spoluzaky delaji webove stranky.Co je na tom spatneho? A pres tyto zkusenosti se zaclenuji i introverti,kteri by jinak sedeli sami o prestavkach.A jak jsem psala,deti maji i jine zajmy a na mobilu o prestavkach nevisi stale.
No - kdyby děti o přestávkách tvořily webové stránky, myslím, že by nikoho nenapadlo jim je zakazovat. Na národce? Chtěla bych vidět. Že na mobilech děti o přestávkách jsou schopné viset, o tom jsem se přesvědčila, proto jsem je vyčlenila z výuky úplně(bavíme se o dětech 1 - 3 třída, jak to bude dál, to uvidíme). Problém s tím nikdo nemá - ani z dětí, ani z rodičů a změnu vnímám pozitivně. Myslím, že upravit používání mobilů vzhledem k věku dětí by učitel měl mít právo, zákaz používání telefonů na celé škole je evidentně diskutabilní. O tom koneckonců tahle diskuze je.
@hanka.br. píše:
No - kdyby děti o přestávkách tvořily webové stránky, myslím, že by nikoho nenapadlo jim je zakazovat. Na národce? Chtěla bych vidět. Že na mobilech děti o přestávkách jsou schopné viset, o tom jsem se přesvědčila, proto jsem je vyčlenila z výuky úplně(bavíme se o dětech 1 - 3 třída, jak to bude dál, to uvidíme). Problém s tím nikdo nemá - ani z dětí, ani z rodičů a změnu vnímám pozitivně. Myslím, že upravit používání mobilů vzhledem k věku dětí by učitel měl mít právo, zákaz používání telefonů na celé škole je evidentně diskutabilní. O tom koneckonců tahle diskuze je.
Tak ono je naopak dobré, když se děti s elektronikou učí od mala. U kluka mají ve škole od první třídy tablet, učí se natáčet videa, fotky
@lucenka píše:
Ty jsi dost mimo… Mám tedy dítě na soukromé škole v zahraničí, ale děti tu mají velmi vysokou úspěšnost, že se dostanou na prestižní univerzitu všude po světě
Naopak, jsem v obraze. Ty tu nežiješ a nemůžeš porovnávat. Jsou tu samozřejmě i exkluzivní školy jako Open gate, ale spoustu soukromých VŠ a VOŠ vystuduje každý, kdo zaplatí.
Jsem pro zákaz.Za nas taky ve škole nebyly,když bylo žákovi špatně,volalo se ze školy rodičům.A přežili jsme to.
Toto je výňatek z našeho školního řádu…asi jsme jedna z těch dvou škol.Podotýkám, nejsme žádná malá vesnická škola, ale vcelku vyhledávaná škola v Brně , dojíždějí děti z celého Brna i vesnic okolo…Zákaz funguje už několik let a neřeší se žádné problému…dle učitelů nejsou problémy s dodržováním ani stran dětí, ani stran rodičů
V podstatě mě nikdy ani nenapadlo, že jsme až taková vyjímka
@divine woman píše:
Naopak, jsem v obraze. Ty tu nežiješ a nemůžeš porovnávat. Jsou tu samozřejmě i exkluzivní školy jako Open gate, ale spoustu soukromých VŠ a VOŠ vystuduje každý, kdo zaplatí.
Tak ale ony se tu primárně řeší základní školy
a tedy nedovedu si představit, že by mobil někdo zakazoval na VŠ.
@Janiiska píše:
Jsem pro zákaz.Za nas taky ve škole nebyly,když bylo žákovi špatně,volalo se ze školy rodičům.A přežili jsme to.
To je argument jak noha.Co jeste za nas nebylo?
@GirlsNick píše:
V hodinách bych to zakázalamy jsme se bez toho také obešli.
Přesně tak ![]()
@divine woman píše:
Nepochybuji o tom, že existují i kvalitní soukromé školy. Ale většina je takových o jakých píšu já. Zaplatíš a máš papír. Co se týče základního vzdělávání. Systém rodiče donutí vzít děti ze škol, kde jsou žáci v inkluzi a o středních a vysokých mě nikdo nepřesvědčí. Prostě tak to je. Platíš a máš vysvědčení nebo titul. Státní maturity mnohým vzaly vítr z plachet.
Jeden příklad: soukromé víceleté gymnázium:
Systém známkování dle procent: (bodové hodnocení se přepočte na procenta)
100-91% - 1, 90-80% - 2, 79-60% - 3, 59-45% - 4, 44-0% - 5
Elektronický studentský průkaz, on-line známky.
Průměr všech předmětů (bez TV a chování) je horší než 2,00 = dvojité školné, průměr horší než 2,50 = trojité školné - následuje další měsíc po vysvědčení. Za případnou 4 (každý předmět) následuje dvojité školné od následujícího měsíce, tak dlouho, dokud není známka lepší - vyhodnocuje se každý měsíc k 20. dni.
V hodinách se používají i notebooky a školní Wi-Fi.
Pedagogové jsou zde velmi dobře ohodnoceni a mají velkou motivaci. Rodiče mají velkou motivaci. Důležité pro celou školu jsou výsledky státních maturit. Dále se sleduje počet přijatých na VŠ (100%) a úspěšnost studentů dokončení VŠ (různé dle ročníku).
@lucenka píše:
Tak ono je naopak dobré, když se děti s elektronikou učí od mala. U kluka mají ve škole od první třídy tablet, učí se natáčet videa, fotky
Počti si o digitálním domorodectví. ![]()
@SAJ píše:
Počti si o digitálním domorodectví.
je tím označována generace dětí narozených v určitém období… nepřijde mi nic špatného na tom, ýe využívají techniku, která jim je k dispozici. Dřív si starší taky Ťukali na čelo, když mladší generace začala používat kazeťáky, barevné televize, telefony, atd. Bylo by tedy vhodné se smířit s tím, že doba přináší určitý pokrok a naučit s tím děti zacházet ![]()
@divine woman spoustu soukromých VŠ a VOŠ vystuduje každý, kdo zaplatí.
A co je na tom špatného? Pořád to tu opakuješ, ale ještě jsi neřekla, jestli a proč je to špatně.