Založení firmy se společníkem - vliv na rodinu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8367
12.7.26 22:24
@Anonymní píše: Více

Pokud se nejedná o čr, tak proč se ptáš tady? V čr samozřejmě může majoritní vlastník vyměnit jednatele, kdykoliv si vzpomene. Svolá valnou hromadu, kde prostě odhlasuje změnu.
Ale pokud to není jen prázdninové trolleníčko, tak nezbývá než konstatovat, že kdo chce kam…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.7.26 22:39
@rmot píše: Více
Čemu to vadí, že se nejedná o ČR?
Já neřeším právní ani odbornou situaci, ale mezilidské vztahy a řeším to tady proto, že vím, že si to tady nepřečte můj manžel.
Jinak, tady existují legální cesty, díky kterým může být člověk prakticky nepropustitelný a myslím, že by to šlo nějak pořešit i v ČR - ale to nevím, v Česku nežiji už řadu let a mám odtamtud zkušenosti jen s normálními zaměstnaneckými pozicemi.
  • Citovat
  • Upravit
8367
12.7.26 22:45

Tato diskuse nemá cenu. Napřed řešíš jednatelství, teď zase argumentuješ nemožností tě propustit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14727
12.7.26 22:45

Jenže v ČR je normální, že s obchodním partnerem jdeš na oběd nebo že tě kolega odveze z práce domů. Pokud žiješ v ortodoxním prostředí, kde to znamená hrozbu pro manželství a rozkol s rodinou manžela, máš dvě možnosti - vykašlat se na lidi, nebo na podnikání :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2363
13.7.26 03:20

Dotaz bys měla položit v zemi, které se to týká. U nás se vliv podnikání na manželství často řeší zúženim SJ. Smíšené pracovní kolektivy jsou u nás běžné už více než jedno století, takže pohlaví na pracovních schůzkách nikdo neřeší. Zdejší odpovědi nemusejí odpovídat zákonům a mravům jiné země.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34388
13.7.26 07:18

A o co ti tedy jde? Asi tedy žiješ někde, kde je nepřípustné, aby se žena scházela s cizím mužem. Tak si holt vyber, budeš podnikat i za cenu, že budou problémy, nebo jdi od toho. Co jinýho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8827
13.7.26 07:44

Takže v zemi, ve které žiješ je nepřípustné aby se setkala muž se ženou na nějakém veřejném místě? Hned za vším je viděn sex? Svému muži umíš vysvětlit co takové podnikaní přesně obnáší, tedy si osobní schůzky s mužem? Má on nebo tvá rodina duvod(y) ti nevěřit a věří hned každému drbu, který se k nim dostane?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34388
13.7.26 08:54
@izabe píše: Více

Jestli to tak je, tak vůbec nechápu, proč se chce do něčeho pouštět, když už dopředu ví že to bude problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.7.26 19:15
@JTom píše: Více

Tady smíšené kolektivy normálně fungují taky, švagrová pracuje v převážně mužském kolektivu a nevím o tom, že by to kdy kdo řešil.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.7.26 19:23
@izabe píše: Více

Obecně přípustné to je, problém je možná v tom, že jsem vdaná a bylo to víckrát. Fakt nevím.
Manželovi bych to mohla podrobně vysvětlit, aby se k tomu mohl včas vyjádřit.
Nikdy jsem jim nedala důvod mně nevěřit, ale možná na mě někteří hledí jinak, protože jsem Evropanka a manžel není můj první manžel.
Jestli věří drbům, nedokážu posoudit. Manžel se nejspíš o drby nezajímá.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.7.26 19:31
@arinecka píše: Více

Mě napřed vůbec nenapadlo, že by nějaký problém mohl být.
Uvědomila jsem si to až minulý týden, kdy se mnou o tom promluvila kamarádka. Že prý jsem někde byla viděna, že se ke mně nějak měl, jestli je to pravda, a že mám dávat pozor, protože z toho může být průšvih.

• Citovat
  • Upravit
34388
13.7.26 22:37

Jestli znáš místní poměry, tak tě tohle přece muselo napadnout dávno. Kde to proboha žiješ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.7.26 19:31
@arinecka píše: Více

Celé roky jsem tady žil víceméně stejně jako v Česku. Pravidelně jsem létala po světě, nikdo nikdy nic neřešil, nebo o tom nevím.
Nicméně zvažuji, že požádám manžela, aby se těch osobních setkání zúčastnil taky.
Potom snad nikdo nemůže vymýšlet alternativní scénáře.
Také asi budu víc sledovat svého protějška, jestli se nechová přátelštějí, než by měl, a případně s ním o tom promluvím.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky