Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@KackaDoup píše:
Já obdivuji vsechny z vas, ktere se do toho znovu dokazi tak rychle pustit, myslim tedy do zkouseni znovu otehotnet, ja tedy uz moc cas nemam, ale nevim jestli to tak rychle dokazu, preci jen si potrebuji odpocinout a nabrat nejakou novou psychickou silu, ocistit telo, mozna i se nejak fyzicky dat do kupy, a az pak se pokusit znovu. Myslim ze ty tri mesice jsou tak akorat.Taky si asi necham od lekare nabrat krev na zjisteni hormonalnich hladin abych vedela jestli to byla jen nahoda a ze neni vina ve me. Pokud se dela histologie, kdo se dozvi vysledky, vas osetrujici lekar tedy gynekolog? rikal vam ohledne tech vysledku neco?
U MĚ TO APSOLUTNĚ DOKTORKA NEŘEŠILA, ODPLULO TO A HOTOVO. LÉČÍM SE SE ŠTÍTNOU, VČERA MĚ POTVRDIL DOKTOR ŽE JSEM HORMONÁLNĚ V NORMĚ TAKŽE MŮŽEME VESELE POKRAČOVAT. VÍŠ, HLAVNĚ SE NA NIC NEPŘIPRAVUJ, JE TO TO NEJHORŠÍ CO MŮŽEŠ UDĚLAT. 90% ÚSPĚCHU JE V HLAVĚ, VIDÍM TO NA LIDECH CO SEM DO KRÁMU CHODÍ NEMOCNÍ ATD… NA NĚKOM TO NEPOZNÁŠ A NĚKDO MÁ NESKUTEČNOU SEBELÍTOST, NEPTEJ SE MĚ JAK TO PAK DOPADÁ…
NENECH SE TÍM POPADNOUT NEBO SE STOHO ZBLÁZNÍŠ, TY I PARTNER
My se ale vubec nezblaznujeme, partner ten vubec, bere to jak to je, ja se taky nelituji, nemam proc, jen to proste boli, a protoze je me 43 tak me zajima ta hladina, jinak me doktorka vcera rekla ze nejcasteji to byva down…nic vic neresim, ale odpocinout si chci, protoze toho bylo dost.
Jen me to zajimalo jestli vam nekomu rekli nejakou pricinu jasnou z histologie, ja jsem takovy clovek ze prave kdyz vim co se deje aproc tak tim lip to snasim..
Ji a mozna se budu opakovat, uzivat tehotenstvi jsem si chtela samozrejme, jenze od zacatku jsem ty pocity mela divne,,,proste telo vedelo ze je to blbe a instinkt je instinkt,,,tak to bylo a vubec uz o tom nepochybuju. Hrozne je ze jsem den po revizi a jeste porad doznivaji tehotenske nevolnosti, jeste ani nemam pocit ze je pryc diky tomu, musim chodit sledovat hcg az do nuly…vcera bylo 12480 v devatem tydnu nebo desatem, to nevim presne, a tehotenstvi je mrtve od 6+3,ja jsem vlastne byla u lekare poprve az toto poddeli testy jsem si delala jen dva, prvni dva dny od vynechane a druhy 4.Zadne blazneni, nic takoveho…jen se mi to proste porad nezdalo…samozrejme jsem ale doufala ze je to ok…
A jeste, jelikoz je me uz vic, tak jsem si rekla, budu pit kontryhel, milovat se s manzelem co to jde, nejde protoze je doma jen pa so ne
nebudu vubec nic resit no a kdyz se nam to do roka treba podari budu stastna..podarilo se na prvni pokus, byla jsem z toho vyjevena, nechtelo se me tomu verit…a dopadlo to jak to dopadlo ![]()
@KackaDoup ja jsem se ptala, ale pricina neznama, rekli mi, ze priroda je mocna a nikdo s tim nic neudela
@STEVIANKA píše:
U MĚ TO APSOLUTNĚ DOKTORKA NEŘEŠILA, ODPLULO TO A HOTOVO. LÉČÍM SE SE ŠTÍTNOU, VČERA MĚ POTVRDIL DOKTOR ŽE JSEM HORMONÁLNĚ V NORMĚ TAKŽE MŮŽEME VESELE POKRAČOVAT. VÍŠ, HLAVNĚ SE NA NIC NEPŘIPRAVUJ, JE TO TO NEJHORŠÍ CO MŮŽEŠ UDĚLAT. 90% ÚSPĚCHU JE V HLAVĚ, VIDÍM TO NA LIDECH CO SEM DO KRÁMU CHODÍ NEMOCNÍ ATD… NA NĚKOM TO NEPOZNÁŠ A NĚKDO MÁ NESKUTEČNOU SEBELÍTOST, NEPTEJ SE MĚ JAK TO PAK DOPADÁ…
NENECH SE TÍM POPADNOUT NEBO SE STOHO ZBLÁZNÍŠ, TY I PARTNER
vis ja to vnimala i ted v nemocnici, netusim kolik tI je…ale toto se rika tem, kteri jeste maji casu habakuk, me uz to nikdo nerekl, ani ze priste to vyjde a ani ze se nic nedeje a príste se to podari…takze v tomto bude asi ten hlavni rozdil…ikdyz jedna uklizecka kdyz jsem prisla, a rekla jsem ji pri rozhovoru ze tehotenstvi blbe dopadlo, tak ta rekla to nic príste to uz bude ok, a ja ze nevim jestli bude proste ze je mi uz 43 a ona pani vy lzete vy si ze me delate pr.el ze, vam jak me 32 ze? tak ta jedina me potesila, a na ekg jeste kdyz na me sestra volala slecno muzete dal… ![]()
Ja uz take neresim, nemerim teplotu, nepocitam ovulaci ani nic jineho, proste co se ma stat to bude, i moje draha polovicka je 4 dny pryc a 3 dny doma, takze planovat by se ani nedalo
Pro me lepsi to sledovat, clovek pak hned vi na cem je…i zdravotne a lekar se ma pak ceho chytiti kdyz se neco deje…ale nijak me to nenici, naopak jsem rada zenou a rada vim co se zrovna v mem tele deje…sex jsme meli kdyz na to byla chut a byl doma, a vyslo to..
MĚ DOKTORKA ŘEKLA ŽE SE PRÁVĚ VÝVOJ ZARAZÍ PŘI HLAVNÍM DĚLENÍ BUNĚK, U NĚKOHO TAK PAK VYDRŽÍ DÝL A U NĚKOHO NE. NĚKDY SE NA TO NEDEJ BOŽE PŘIJDE AŽ DALEKO DÝL A MYSLÍM ŽE JE TO DALEKO TĚŽŠŠÍ NEŽ NAŠE „OPOŽDĚNÁ MS“
JINAK VĚK NEŘEŠIT, JSOU I DALEKO STARŠÍ MAMINKY NEŽ 43 A JAK JIM TO SVĚDČÍ ![]()
@KackaDoup píše:
vis ja to vnimala i ted v nemocnici, netusim kolik tI je…ale toto se rika tem, kteri jeste maji casu habakuk, me uz to nikdo nerekl, ani ze priste to vyjde a ani ze se nic nedeje a príste se to podari…takze v tomto bude asi ten hlavni rozdil…ikdyz jedna uklizecka kdyz jsem prisla, a rekla jsem ji pri rozhovoru ze tehotenstvi blbe dopadlo, tak ta rekla to nic príste to uz bude ok, a ja ze nevim jestli bude proste ze je mi uz 43 a ona pani vy lzete vy si ze me delate pr.el ze, vam jak me 32 ze? tak ta jedina me potesila, a na ekg jeste kdyz na me sestra volala slecno muzete dal…
slečno věk neřeště, některé 30 mají dojem že jim už odzvonilo, my prostě ten dojem nemáme a za tím si budeme stát ![]()
@STEVIANKA píše:
MĚ DOKTORKA ŘEKLA ŽE SE PRÁVĚ VÝVOJ ZARAZÍ PŘI HLAVNÍM DĚLENÍ BUNĚK, U NĚKOHO TAK PAK VYDRŽÍ DÝL A U NĚKOHO NE. NĚKDY SE NA TO NEDEJ BOŽE PŘIJDE AŽ DALEKO DÝL A MYSLÍM ŽE JE TO DALEKO TĚŽŠŠÍ NEŽ NAŠE „OPOŽDĚNÁ MS“
JINAK VĚK NEŘEŠIT, JSOU I DALEKO STARŠÍ MAMINKY NEŽ 43 A JAK JIM TO SVĚDČÍ
Ja jsem po zamlklem zadna opozdena ms, a to uz byva zradne…prvni uz byl 12 tyden, plodove vejce bylo velike, rostlo to i bez ditete a pak jsem mela neuveritelne problemy, dve revize, krvacela jsem tak ze jsem dostala transfuzy…ted ccca 9 tyden prvni kontrola u lekare, a druhy den revize, smrt v 6+3,radeji bych brala to opozdene ms, ale nechtela bych vedet ze to bylo tehotenstvi…tedy kdyby to bylo tak ranne…
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.