Zánět ledvin - příznaky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7188
25.9.16 20:16
@hanulka.iks píše:
No já mám třeba teď zrovna angínu, ATB od čtvrtka a dnes mě pořád bolí v krku, když se juknu, vypadá to o chlup líp, ale ještě to není úplně ono ;) nepíšu to proto, abys věděla, jaká jsem chudinka :mrgreen: ale pro srovnání ;) máš s léky náskok den přede mnou a rozhodně je podle mě zánět ledvin horší na zahojení a zotavení, než zánět mandlí ;) prostě pokud vidíš alespoň trochu zlepšení, znamená to, že léky zabírají, jen to chce ještě čas. Podle mě, pokud by nezabíraly, zhoršovalo by se to, stejně tak, jako bys žádné léky neměla ;) jen bych asi řešila tu vyrážku, pokud tě obtěžuje ;) zrovna tak ta nechuť k jídlu, může to být i těmi ledvinami, ale zrovna tak biseptolem..a do práce nespěchej, je potřeba to opravdu řádně doléčit, bohužel se to rádo vrací :(

Snad jo. Fakt je, ze s tou anginou mi takhle blbe nebylo :mrgreen: A malinko jsem to asi podcenila, protoze atb mi zabraly snad po dvou dnech a mela jsem teda dovolenou, takze jsem byla doma jeste tyden, ale nejak jsem se neomezovala. A prave si myslim, ze jsem to schytala takhle skrz tu nedolecenou anginu, pac me to slozilo asi tri dny po tom, co jsem dobrala antibiotika (a par jsem jich i vynechala :oops: ). Ono se to prave nezhorsuje, sice zlepsuje, ale pomalu. Pozeptam se doktora, jestli je vsechno ok a uvidim :-) Ta vyrazka je svinstvo, jenze na druhou stranu ted do sebe peru tolik leku cely zari, ze se snad ani nedivim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
26.9.16 14:40

Tak zitra jdu primo na urologii, vcera se to zdalo byt lepsi, ale rano me zas probudila bolest, trasla jsem se jak ratlik a bylo mi hrozny vedro. Je to jak na houpacce a s takovou budu doma jeste mesic, coz fakt nechci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
10.11.16 15:44

zánět ledvin

Ahoj, oživuji diskusi.. chci se zetpat Azeretereza, jak jsi dopadla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.11.16 15:46

V životě bych neřekla, že zánět ledvin je taková šílená bolest. Trpím na ně celkem často, takže kdyby něco holky, jsem expertka :potlesk: jak a záněty ledvin, tak močového měchýře :nevim: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3079
10.11.16 16:36

@terezka12345 U mě to samé. Naposled jsem měla zánět ledvin cca rok zpátky a myslela jsem, ze bude po mě. Vysoké horečky, zimnice, omdlevani, šílená bolest zad. Naštěstí me nemohli hospitalizovat, v tu dobu jsem kojila. A na mocak taky trpím furt. Jestli se někdy dam do kupy, dám se snad na modleni :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
27.11.16 22:09

@mamutik

Ahoj, omlouvam se za pozdni reakci, nevsimla jsem si. Nakonec jsem byla na ultrazvuku a neco tam videli, bylo mi receno, ze nejspis jsou to ledvinovy kaminky. V lednu jdu na kontrolni ultrazvuk a uvidim. Dostala jsem zatim Rowatinex, kterej by mel rozpoustet ledvinovy kameny, je to jen prirodni doplnek stravy, ze pry pusobi celkove dobre na cely mocovy ustroji, hodne piju. Porad me ta ledvina poboliva, ale uz to zdaleka neni to, co bylo. Ten kaminek asi neco ucpal a vyvolal zanet, byla to bolest fakt silena.

Dr. mi rekl, ze nevi, z ceho se to udelalo, ze to muze mit tisic a jednu pricinu, a ze pokud jsou malinky, nechal by to zatim byt. Vic uvidim po tom kontrolnim ultrazvuku. Pokud tam budou stale, budu to uz resit vic durazneji, protoze mi neprijde uplne normalni, abych v 25 letech stale citila mirnou bolest (spis tlak) v ledvine, kdyz jsem to nikdy predtim nemela, navic kdyz tam ty kaminky jsou, tak to muzou kdykoli ucpat znova a zaprve nechci uz nikdy zazit tu bolest a zadruhe ziju sama a nemuzu si dovolit prilis dlouho marodit. Nakonec jsem byla doma celkem 17 dni. A to mi jeste doporucil, abych tyden doma byla, citila jsem se uz dobre a nemam nijak zasadne narocnou praci, takze jsem sla.

EDIT: Omyl ve zmince - citovan spatny prispevek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
19.2.17 16:12
@Maaja16 píše:
ahojky holky, prosím o radu, jak poznám zánět ledvin? :cry:

U mě to začalo pobolivanim ledvin (u mě to byla levá) bolest se dostávala až do podbrisku.. Taky levé části.. Jelikož jsem ale v tu dobu měla menz. Tak jsem si říkala, že to v pohodě přejde. Pak mi menz. Skončili.. A bolet se začala stupnovat. Začala jsem mít zimnici.. Horečky (nejvíce jsem měla 40.5) kdykoliv jsem jedla nebo pila.. Tak mi bylo špatně a hned jsem to vyzvracela. Pak mi bylo tak špatně, že jsme jeli na pohotovost… Odbery krve.. Rozhovor s doktorkou… Atd. Pak mi řekli že se to může stát každé ženě.. Když už žije sexuální život… Bakterie se dostane mocovod. Do moc. Měchýře.. A pak se to dostane do ledvin.. V nejhorším případě (kdybych to neřešila.. ) jsem mohla mít „otravu krve“… Čekal mě týden v nemocnici hned mi kanilou začali dávat antibiotika.. 8o 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
12.3.17 13:13

zanet ledvin

Ahoj holky, chtela jsem vas poprosit o radu, protoze me se moc k doktorovi nechce. posledni pul rok mam bolesti vzadu dole jak mam ledviny.kdyz si to uvedomim, tak vetsinou ty bolesti byly, vzdy kdyz mam menstruaci. hlavne kdyz jsem sla spat, rano jsem se vzbudila a bolesti jsem se nemohla ani otocit a hrozny problem vubec vylezt z postele, to kdyz jsem prekonala, tak jsem to pak behem pul hodinky rozchodila.je mi divny, ze to mam hlavne rano, kdyz se probudim. rikam si jestli to nemam z postele, ale nedavno jsem spavala na jine posteli a mela jsem ty bolesti take(sice ne takove).proste ti behem dne nak rozchodim, ale proste tu bolest v ledvinach furt citim a spatne se mi i ohyba.kdyz si k tomu i prictu, to, ze opravdu malo piju, tak to budou asi ledviny, co? horecky nemam, moc mam tmave zlutou. prosim poradte, ale asi me poslete k doktorovi, co? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
12.3.17 13:16

zanet ledvin

Jeste podotknu, ze ted uz mam ty bolesti furt, ne jen pri menstruaci. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3327
12.3.17 13:46
@tereza36 píše:
Ahoj holky, chtela jsem vas poprosit o radu, protoze me se moc k doktorovi nechce. posledni pul rok mam bolesti vzadu dole jak mam ledviny.kdyz si to uvedomim, tak vetsinou ty bolesti byly, vzdy kdyz mam menstruaci. hlavne kdyz jsem sla spat, rano jsem se vzbudila a bolesti jsem se nemohla ani otocit a hrozny problem vubec vylezt z postele, to kdyz jsem prekonala, tak jsem to pak behem pul hodinky rozchodila.je mi divny, ze to mam hlavne rano, kdyz se probudim. rikam si jestli to nemam z postele, ale nedavno jsem spavala na jine posteli a mela jsem ty bolesti take(sice ne takove).proste ti behem dne nak rozchodim, ale proste tu bolest v ledvinach furt citim a spatne se mi i ohyba.kdyz si k tomu i prictu, to, ze opravdu malo piju, tak to budou asi ledviny, co? horecky nemam, moc mam tmave zlutou. prosim poradte, ale asi me poslete k doktorovi, co? :zed:

Ledviny i cokoli gynekologickýho. A upřímně divím se, že u toho doktora už dávno nejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101567
12.3.17 13:50
@Nowuka2 píše:
Ledviny i cokoli gynekologickýho. A upřímně divím se, že u toho doktora už dávno nejsi.

Tak pokud ji to doteď bolelo jen při MS, tak celkem chápu, že u dr. dávno není, s tím toho totiž ten doktor moc nenadělá, mám to při MS pravidelně a jsem zdravá. Ale souhlasím, že ve chvíli, kdy by mě to bolelo i jindy, tak to řeším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3327
12.3.17 13:57
@j.a.n.i1 píše:
Tak pokud ji to doteď bolelo jen při MS, tak celkem chápu, že u dr. dávno není, s tím toho totiž ten doktor moc nenadělá, mám to při MS pravidelně a jsem zdravá. Ale souhlasím, že ve chvíli, kdy by mě to bolelo i jindy, tak to řeším.

Tak jasný, pokud bych věděla, že mě ‚nějaký‘ bolesti provází od určitého data, třeba od vysazení antikoncepce nebo tak něco a jsou jen při menstruaci, tak neřeknu, ale pokud mě to bolí z ničeho nic a už dlouho, natož i mimo MS, tak bych já osobně toho gyndra vyhledala. Co se týče těchto problémů, tak v tomhle ohledu mám pro strach uděláno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
14.3.17 23:19

zanet ledvin

Tak jo, diky holky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.5.17 09:47

Ahoj holky jdu si pro radu. Jelikoz jsem pitoma a vsechno zlehcuju, k dr chodim az mi tece do bot jsem ve fazi, kdy mi asi 14dni dozadu bolely zada-ledviny, ale jen pri urcitem pohybu tak jsem si rikala, ze to bude skriply sval nebo neco. Jenze ted v pondeli to na me padlo - bolest svalu, kloubu horecka - rikala jsem si fajn leze na me chripka, vcera taky, dnes uz je lip ale porad me pobolivaji ty bedra. Ne nejak moc ale chvilkama o nich vim. K dr valim zitra, vcera a dnes ma dovcu. Ma otazka zni - myslite ze to bude od ledvin? mela jste to tak nektera?

• Citovat
  • Upravit
3079
11.5.17 10:10

Ja měla zánět ledvin 2×. Poprvé jsem skončila v nemocnici jako malá. Po druhé mě ráno začaly bolet ledviny, odpoledne jsem už padla s horečkami, k večeru jsem už nevnímala. Záda mě bolela příšerně. Jeli jsme na pohotovost a tam, by si mě taky nechali, kdybych nekojila syna. Dostala jsem silná antibiotika a naštěstí zabrala. Být vámi jela bych hned k dontorce, abyste taky nezkolabovala jako ja, ale u mě to byla rychlost od první bolesti po vysoké horečky.

Mě na příjmu zjišťovali, jestli to jde od ledvin tak, že mi bez upozornění dali ránu přímo do nich. To jsem zarvala a málem tam sebou sekla. Doslova. Ale musím říct, že mě tou bolestí přešla úplně horečka, z 39+ na 37+, přestala se mi motat hlava, být apaticka :lol: když jsme došli na druhé oddělení, byla jsem jako rybicka :lol: udělali mi ultrazvuk, řekli mi, že mám zánět na obou ledvinach a jeli jsme zase domů :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí