Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No, já bych to asi řekla - protože on si odcizení (nelíbání atd) může vysvětlit po svém a myslet si něco, co není pravda - a zbytečně se trápit. ![]()
Není třeba nějak nemocnej? Ty jo čím to může být..?
Že to má už tak dlouho…
Anonymní píše:Samozřejmě, že bych mu to řekla, kdo jiný by mu to měl říct? Pokud nemá zkažené zuby, pak to může být zdravotní problém a měl by si zajít k lékaři.
Hezký večer.
Omlouvám se za anonym, ale je mi opravdu trapně, že to řeším.
Partner si pravidelně čistí zuby, nemá je zkažené, ale neustále mu z ní smrdí. I okamžitě po tom, co si je důkladně vyčistí mezizubním kartáčkem, klasickým kartáčkem a vypláchne ústní vodou. Je mi to nepříjemné, protože se s ním nedokážu líbat, naklonit… Přitom mám líbání tak ráda, ale nedokážu se přes to přenést. Jenže já mu nedokážu říct důvod. Vy byste partnerovi řekli, že mu zapáchá z úst? Přecejen by bylo dobré, aby se to řešilo. Trvá to už přes dva roky a nechci zahodit tuto intimnost, která je ve vztahu tak důležitá.Pokud byste to řekly, jakým by to bylo způsobem?
já bych mu také řekla.. Měla bys, kdo jinej?? určitě si všimli i ostatní třeba v práci a tak..takhle když mu to řekneš, tak to může řešit.. jestli nemá zkažené zuby, tak je to nějakej zdravotní problém a měl by zajít k lékaři
Jo může to být problém zažívacího traktu, pokud si tak pečlivě stará o zuby, tak to může být hlubší problém. Takže opatrně mu to naznačit, třeba říct, že si to někde četla, že zápach z pusy může být i vážný problém a možná mu ot dojde a nebo mu to říct, že máš o něj strach… ![]()
Řekla bych to ráda, ale nechci, aby mu bylo trapně. I když není důvod.
Normálně mu řeknu,že mu táhne z huby,ať jde k zubařovi,ne?šak jsme manželé,není mi to blbé mu to říct.
Rozhodně bych to řekla, resp. pokud je to potřeba říkám to (manželovi). Velmi často je důvodem nemoc žaludku apod (kor pokud nepomůže ani čištění a ústní voda. Jo a prý je to občas ještě taky způsobeno nedostatečným pitným režimem ![]()
Co se týče způsobu řekla bych to prostě na rovinu, žádný okecávačky - něco ve smyslu promiň, je ti trochu cítit z pusy, nebolí tě zub nebo žaludek? všimla jsem si toho už vícekrát…Ale u nás ve vztahu se mluví otevřeně o všem, takže pro mě toto není žádnej problém ![]()
Ten zápach z úst nemusí být způsobený jen zubama, může mít i zažívací potíže nebo čepy v mandlích. To pak čištění zubů nepomůže ani desetkrát denně. Asi bych mu to řekla, ale chápu, že je to dost netaktní. Myslíš, že to sám neví?
Z pusy také zapáchá při psychických problémech! Mám to vypozorováno - netrápí ho nic??
Ja takovyhle veci rikam uplne normalne, on me taky, nijak to ani neobalujeme, ale jestli na to nejste zvykly, tak chapu, ze je to asi orisek.
ale zkus mu proste rict.....„osloveni“, je mi to trapne ti to rict, ale v posledni dobe citim, ze ti moc nevoni/smrdí z pusy, proto se vyhybam libani, a dlouho jsem sbirala odvahu ti to rict…"
…muze to byt i zdravotni problem a je treba s tim neco delat.
Ano, rekla bych a taky jsem uz i rekla, ja v tom nevidim zadny problem. Samozrejme decentne, aby se neurazil, ale pokud je mu z ust citit i po dukladne zubni hygiene tak je tam nejaky problem, ktery by se mel resit.
Řekla, ale ne jako hele smrdí ti z pusy..
Ale spíš, jestli se cítí dobře, nebolí ho v krku…a on by se zeptal proč tak bych mu řekla jak to je… určitě je dobré zajít k lékaři pokud to je dlouhodobé, prtože se mlže jednat o problémy například s žaludkem apod. Ber to tak že kdo jiný by mu to měl řict, lepší ty než někdo kdo si pak nebere servítky… ![]()
No já bych začala tím, že je divný,, že se tak moc stará o zuby, ale přesto mu je z ní cítit, že to vypadá na špatné zažívání a že jsem to měla třeba taky, bych si vymyslela, aby mu nebylo trapně.
No jasne,ze rekla
.Chapu,ze je to pro nekoho citlivejsi tema,ale ja teda normalne reknu,at na me nedycha,ze mu tahne z h.by.Ale on vi,jak to myslim
.
Muze to byt ale z ruznych duvodu,treba zaludek?
Hezký večer.
Omlouvám se za anonym, ale je mi opravdu trapně, že to řeším.
Partner si pravidelně čistí zuby, nemá je zkažené, ale neustále mu z ní smrdí. I okamžitě po tom, co si je důkladně vyčistí mezizubním kartáčkem, klasickým kartáčkem a vypláchne ústní vodou. Je mi to nepříjemné, protože se s ním nedokážu líbat, naklonit… Přitom mám líbání tak ráda, ale nedokážu se přes to přenést. Jenže já mu nedokážu říct důvod. Vy byste partnerovi řekli, že mu zapáchá z úst? Přecejen by bylo dobré, aby se to řešilo. Trvá to už přes dva roky a nechci zahodit tuto intimnost, která je ve vztahu tak důležitá.
Pokud byste to řekly, jakým by to bylo způsobem?