Poradna duly
Jana Čurdová
Katula: Jasne!
Ani neuvazovat, ze by to dopadlo jinak nez dobre. Vsem tehulkam, ktere kazdym dnem ocekavaji vysledky testu, drzim palce!
Ahojky, taky vítám nové těhulky ![]()
krásně nás tu přibývá. Já se chystám jít rodit do FN-Ostrava Poruba a taky doufám, že tam v září nebude moc velký nával, i když tam je asi pořád plno. Ale já jsem tam skončila už s prvním mimískem takže to tam mám trochu okouklý a líbilo se mi to prostředí moc. Navíc taky spoléhám na jejich profesionalitu a na to že mají hned vedle novorozeneckou JIP, tak kdyby něco bylo tak je to všechno pohromadě. Já jsem totiž před 3 lety rodila v jiné porodnici, kde měli trochu lepší přístup k přirozenému porodu ( měla jsem sebou dulu, chtěla jsem co jak nejméně, aby se mi do toho pletli doktoři a porod nějak urychlovali…) Porod byl OK, porodní asistentky skvělé, ale ne vinou porodu, ani ničeho jiného můj syn skončil druhý den na JIPce a protože v té nemocnici nebyli na to vybaveni odvezli mi ho právě do FN v Porubě a já jsem byla 3 dny v porodnici sama bez miminka. To byly nejhorší 3 dny v mém životě. No nakonec mě propustili a já jsem mohla do Poruby nastoupit za ním jako kojící matka a po týdnu se všechno spravilo, ATB zabraly a nás pustili domů. Vím, že v Porubě moc nedbají na přání maminky a snaží se porod hodně medicinsky vést, ale už proto , kdyby náhodou něco bylo, byla bych raději v místě, kde je novor. JIP jen v jiném patře než odd. šestinedělí. Ale doufám, že tentokrát to bude všechno OK a nebudu muset takové věci řešit.
Jinak jsme byli včera na 3D UTZ, je to SUPER. Sice pořád nevíme jestli to bude holčička nebo kluk, máme malého stydlínka, ale jinak jsme viděli krásně jak to naše malé mimi teď vypadá , jak zívá, směje se, tahá se za ouška, protahuje nožky… (Manžel prohlásil, že teď už ví podle čeho vymysleli ufo…
). Jestli máte tu možnost určitě si za 3D ultrazvuk připlaťtě, stojí to za to.
Přeji všem pěkný den.
Pomněnka
Dobré ránko všem
pomněnka: To se dělá 3D utz tak brzo? V Podolí mi ho doporučili,až po 26 TT,prý aby bylo už všechno dobře vidět.Tak asi to mají všude jinak.
Jo a ty seš teda ranní ptáče! ![]()
Katula: Já budu taky rodit v Podolí,i když podle posledního utz mám termín porodu posunutý na 28.8.,ale stejně si myslím,že jako prvorodička budu přenášet,teda aspoň všechny kámošky,co rodily první dítka,přenášely,takže uvidíme.
gerlin: S tou registraci v porodnici je to různé,někde to není vůbec,ale v pražském podolí je fakt docela natřesk,takže tam mají napsáno přímo na internetových stránkách,že se máš registrovat mezi 14-20 týdnem,prostě v první polovině těhotenství.
Ahoj Davmi,
vstávám brzo abych po ránu měla trochu čas na školu, na překlady… Prostě je toho teď moc i když jsem doma na mateřské tak nestíhám kolik mám aktivit a když se probudí Danda tak už se moc nedá u počítače soustředit..
Jo u nás ten 3D UTZ dělá soukromá dr. a doporučuje ho dřív protože do toho 20tt je to miminko na tom ultrazvuku ještě vidět celé tak už jenom části - třeba vidíš jenom nožku, jenom ručičku nebo obličejík. No teď v tom 17tt ho mám natočené jako malou panenku. Akorát to ještě nevypadá jako úplný človíček, je pravda, že ty rysy obličeje a mimika pak asi později budou lepší, takže záleží na názoru, co si kdo vybere.
Pa
Pomněnka
Ahojky,
koukam ze resite porodnice
No ja jeste nevim jestli v Plzni nebo v Praze… (podle pritelove prace, zatim to vypada na Prahu) a to bych sla k Apolinari, ale az po negativnim vysledku VVV
o podoli jsem take slysela, ale nevim, pak jeste prichazi v uvahu Bulovka, ale na tu mam spatne vzpominky…
EnkaL:Ono je to fakt těžko se rozhodnout,protože každá má nějakou zkušenost,moje budoucí švagrová rodila v podolí a byla maximálně spokojená,druhá kamarádka rodila u Apolináře a pěla jen samou chválu,její segra tam šla rodit o rok později a říkala,že Apolináři se už bude vyhýbat obloukem,protože ji tam něco tak zadrbali,že malý to málem nepřežil.Takže to si asi nevybereš.Na bulovku jsem zatím žádné ohlasy ani pozitivní ani negativní neslyšela.Takže u mě vyhrálo to Podolí,i když bulovku mám za rohem ![]()
Ahojky, děkuji za přivítání, pořád jsem hledala nějaký deníček až jsem našla Vás. Můžete mi ještě poradit jak si sem dát můj metřík?já ho u sebe už mám když napíšu do deníčku ale tady se mi neobjevuje. Poraďte. Holky a jak se Vám rýsuje bříško? já jsem dnes 15+2tt ale po ránu nemám vůbec žádná bříško,a večer vypadá jen jak vyžraný.Ale ono se to asi vykulí.Dneska jsem zaznamelala úspěch, spala jsem 6 hodin v kuse bez čurání, hurá to je pro mě obrovskej úspěch.
Míšenka
davmi: ja nemam vlastne ve svem okoli nikoho kdo by v posledni dobe rodil. Vim jen ohlasy od mamky - v Podoli rodila (pred 16ti lety to je fakt) a malem to nedopadlo dobre. A ted rodila pred dvema lety (a par mesici) u Apolinare a byla spokojena. Ja jen ze mam vsechny porodnice strasne daleko a ani nevim jak se tam dopravim a vlastne Podoli je uplne nejdal…Bulovka nejbliz (ale na Bulovce uz mi toho tolik zkazili ze nevim). Vyhraje to asi Apolinar, ale zase na jejich strankach neni kdy a jak se registrovat a zjistovat se mi to nechce. No a dkyz zustaneme v Plzni, tak vitezi Slovany, kvuli tomu ze tam dela i moje doktorka ![]()
Misenka: jsou tu ruzny diskuze o tom jak vlozit metrik
a jak vypada moje brisko se muzes podivat ve fotogalerii
Misenka: jj je krasne, sviti slunicko, jen by mohlo byt tepleji ![]()
ahojky holky,
jedete některá na ten veletrh do Brna? my se tam chystáme v sobotu, tak uvidím.
Enka - tak jsem koukala na tvoje těhu bříško,je takový hezký, je vidět že je těhotenský,to moje je takový špekatý.ach jo.
Míšenka
Misenka: mam metrik podle ultrazvuku
dekuju, vsak ono se ti taky vyvrbi a pockej jak budeme na konci nadavat, ja urcite vic
bude ze me asi lokomotiva kdyz uz ted se kutalim ![]()
Jitula: chtela jsem tam jet, ale nakonec neni dostatek financi abych tam jela a kocarek uz mam taky vybrany
(Bebetto Joker)