Poradna duly
Jana Čurdová
veverika: no tedka budu mit saty hnede, takze taky neee moooc svatebni, ale zase se mi libi
Budu moc rada kdyz se poptas, protoze ted nemam kdy. Pokud se prestehujeme do Prahy, tak bych se poptala sama, ale zatim vubec nevim jak to bude…
Tak jste me navnadily s tou svatbou, ze jsem se pustila do delani svatebnich oznameni a uz mam 5 (no a jeste dalsi 25 musim udelat)
Jen se mi jich ze zacatku par nepovedlo ![]()
gerlin: kam ses v Brně na ten 3D objednala? Já pořád rozmýšlím mezi Kozí a tou soukromou klinikou…
Jitula: Objednala jsem se do Sanatoria Helios na Stefanikove. Ten ultrazvuk se tam dela od 17 do cca 20 tydne, na videokazetu myslim za 500,– a na CD (DVD) za 600,–. Na Kozi se to dela az pozdeji, ted nevim v kolikatem tydnu, nekdy po dvacatem. Nemuzu to uz vydrzet zvedavosti, tak jsem se objednala na tu Stefanikovu. Uvidim.
Jinak mi to porad neda s tou porodnici, fakt si tam budu muset zajit (v Brne do Bohunic) a poptat se, jak je to s tim zamlouvanim dopredu…
gerlin: o téhle klinice jsem právě taky uvažovala… můj doktor dává automaticky papír na tu kozí, ale nevím.....
V Bohunicích ted rodila sestřenka a byla docela spokojená, jenom říkala že se vypatí zaplatit si nadstandart. Před porodem ho měla a bylo to super, pak už bohužel ne a lituje toho
Jitula: o tom nadstandartu taky uvazuju, ale jen jako tu predporodni a porodni mistnost. Pak to oddeleni po porodu asi ne. Uvidim. Podle toho, jak tam bude volno.
Tobe muze napsat lekar doporuceni na 3D ultrazvuk? To znamena, ze bys to neplatila? Ptala jsem se na to sve doktorky a ta rikala, ze tento ultrazvuk je spis jen pro efekt, neni tak presny a z lekarskeho hlediska je na nic (a samozrejme zadne potvrzeni nenapise).
gerlin: ano můj doktor ho píše každé mamině a posílá všechny na tu Kozí, no pak bych ho nemusela platit, jenom to natočení na kazetu což je asi 100 (aspoň sestřenka tolik platila).
jo ona ho měla taky a bylo to super, ale potom po porodu říkala, že ten přístup na běžných pokojích byl děs. Uklízečka vletěla do pokoje bez zaklepání, bez pozdravu… chování sestřiček…
Na to nadstandartu to prý holky měli super, hrozně toho lituje, ale co už ![]()
je super, že se ti šaty líbí, myslím, že na barvě vůbec nezáleží, ale spíš na střihu a na tom jak se v nich cítíš. já tedy nemám ráda hnědou barvu asi bych volila bleděmodrou nebo do světle žluta, nebo něco takového a také ne svatební, ale spíše jen nějaké letní a kytičky do vlasů. také jsem uvažovali, že bychom si svatební oznámení vyrobili sami, je to takové osobnějjší a osobitější. no, ale nevím jestli se toho někdy dočkám s tím mým šamšulou.
také jsem byla na procházce, je tam fakt příjemně, už aby to počaasí bylo mjen a jen teplejší. ideál 25 stupnů.
enkal tady je stránka o porodnici u apolináře www.aperio.cz tak se jukni at víš co a jak já to také ted pročítám.
veverika: no jo otupělost po 30 letech praxe bych možná brala, ale tyhle sestry zas tak staré nebyly
věkový průměr tak 30-35 let se mi nezdá moc. Šikovné a přívětivé tam byly asi 2, ale bohužel jsem měla tu smůlu, že se staraly o jiné pokoje (mají to rozdělné podle čísel) a na mě zbyly ty babizny. Tak leda příště zkusit s nějakou maminou přehodit pokoj, že by? ![]()
mišenka: Anini se má dobře, jsme pořád v kontaktu, malá Adélka roste jako z vody, už je z ní velká ženská
V létě jsme u nich byli s Honzíkem na návštěvě, dostavěli barák, takže mají spoustu místa a můžeme tam oxidovat i víc dní
Teď se chystá Anička k nám, odjel námtotiž dneska tatínek na měsíc pryč, tak se zase vejde do našeho pidibytu, už se na holky moc těšíme. Doufám, že vyjde počasí a pojedeme s děckama do zoo, když už to máme za humnama ![]()
Katula: Nápodobně ![]()
Kdy se mas dozvedet vysledky? Ja bud v pondeli nebo utery…
zítra jdu na KO k mojí Dr. Tak doufám, že bude všechno OK a budeme mít super zážitky z UTZ. ![]()
Hm, mne ta moje Dr. rekla, ze pry ultrazvuk budu mit az ve 20. tydnu, ze se v 16. nedela ![]()
Ale uz se nemuzu dockat pristi stredy (kdyz samozrejme nepocitam to pondeli ohledne vysledku) - jdu na 3D ultrazvuk.
Jinak at ti to zitra dobre dopadne… ![]()