Poradna duly
Jana Čurdová
Hezký začátek týdne maminky
Didi:Pupínky mě taky trápí,hlavně na čele a taky se mi dneska na dolním rtu udělal pěkný opar a docela bolí ![]()
Jinak s tím pohlavím,tak já to chci vědět určitě,taky už od 14 týdne u doktorky loudím,jestli už to není poznat,chceme totiž hrozně moc holčičku(teda hlavně aby to bylo zdravé,ale kdybych si mohla vybrat,tak holčičku).
Holky nevíte,jestli vadí v těhotenství opary na rtu?Trpím na ně celý život a teď ho mám asi podruhé za těhotenství.Máte někdo s tímhle taky problémy?Pročítala jsem články na porodnici a tam píšou,že na rtu opar nevadí,jen kdyby byl na genitáliích,tak snad má pan doktor pravdu. ![]()
Tak ten poslední anonymní dotaz na opary na rtu jsem já davmi
, nějak mi vypadlo přihlášení.
davmi: ahojky, myslím, že na rtu by neměl vadit, já na to dost trpím a doktorka říkala, že na rtu to není zas až tak velký problém.....
zkus si koupit nějaký ten Vectavir, nebo mi pomáhá Kosmín, mažu tím tu mrchu 5-6× denně a za cc 3 dny mám pokoj
Jitula:No,slovní spojení NENÍ TO AŽ ZAS TAK VELKÝ PROBLÉM ve mě zrovna uklidnění nepřináší
Poslala jsem dotaz na www.porodnice.cz a odepsali mi,že opar na rtu v těhotenství nemá na plod žádný vliv,tak budu tedy věřit! ![]()
dobré ráno maminky, zase se hlásím po delší době, nevolnosti trošku povolily, ne že bych si skákala, ale už s tím lze žít, takže se snad taky trochu zapojím do povídání s Vámi
Ahojky holčiny, jo jo veletrh síla, buďte rády, že jste tam nejely. ![]()
K tomu zpívání, nevím jestli jste některá neviděly na Spektru pořad Dítě naší doby.Tam sledovaly asi šest dětí v průběhu tuším pěti let a zjistili, že dětem kterým maminky přikládaly na bříško reproduktor s vážnou hudbou, tak byli chytřejší.Takže jsem začla pouštět Rusalku.
No nevím nevím jestli to tím zachráním.No a občas něco brnknu na kytaru a k tomu si béknu.Tak snad to cypíse neotráví. ![]()
A k těm pupínkům, mně se udělá vždycky jenom jeden, ale zato kolosální a na dobře viditelném místě.A já naivní si myslela, jak budu mít krásnou pleť v těhotenství, neboť předtím mne to docela trápilo.
Babulda no to je super, že už je lépe, tak jen tak dál.
Enkal, Misenka chválím!Máte krásný bříška.
ahoj z práce, trochu se nám vyčasuje, nemohla jsem se vyhrabat z postele, k tomu ten časový posun a to mám dnes studenty a měla bych být svěží a zábavná ![]()
pupínky mám po ramenou a hrudníku, vypadám jako po skrvnitém tyfu, obličej naštěstí jakžtakž, ale zase vždycky jsem měla spíš mastnější pleť, teď ji mám enormně suchou a celou jaksi popraskanou, nic estetického.
s kočárkem jsem se nakonec usnesla, že si na zimu pořídím hluboký z bazaru a na jaro koupíme nový pěkný sporťák, ať můžeme se svištěm do terénu a ještě takovou tu sedačku na záda, bude to asi lepší do dopravních prostředků než se vláčet s kočárem.
ten veletrh je smůla proklatá, taky jsme tam chtěli jet a nakonec nevyrazili, takže aspoň že tak. dnes si objednám z quelle těhu kalhoty a jeden těhu overal, ještě se sice do všeho vejdu, ale ať mám pocit, že pro těhotenství něco dělám ![]()
ahojky tak se dneska hlasim ![]()
davmi: opary nevadi ![]()
xbublax: dekuju
a na plet uz nevim kdo se ptal
ale mam ji uplne silenou (a to me to pred tim netrapilo vubec)
EnkaL:ahojky,hele,už cítíš nějaké pohyby,jsi tak přibližně stejně jako já.Já musím říct,že jsem o víkendu pocítila takové jemné jakoby pohlazení pírkem a následně jako by mi vyletěly někde v břichu bublinky.Tak nevím,ale větry to nebyly určitě,ty u mě vypadají jinak.Tak je možné,že už se to poprvé hlásil prcek.Bylo to ale jen 2× po sobě a v neděli a dneska už zase nic,ale je pravda,že se na to asi budu muset ze začátku hodně soustředit.
davmi: bavila jsem se o tom s mamou, protoze od minule nedele mi jako by bubla v brise (nevim jak jinak to nazvat), myslela jsem si ze to jsou streva, ale mama tvrdi, ze to jsou prvni pohyby…tak nevim…
Holky to vážně můžou být první pohyby.Mně přišel email, že první pohyby můžete cítit jako jemné pošimrání peříčkem, nebo jako třepotání motýla.Takže by to mohlo být ono.Já pořád čekám a zatím nic.
Jo a mám dotaz,jestli to taky některá nemáte.Už pár dnů cítím podbřišek.Jako bych tam měla medicinbál nebo co.Docela mne tlačí a nevím jestli je to normální, nebo se nejedná o to tvrdnutí dělohy.
xbublax: ted nevim jak jsi na tom s brichem, jestli podobne jako ja, tka by to tvrdnuti byt mohlo, ale jestli jeste „obr“ brisko nemas, tak se jen muze roztahovat deloha ![]()
Ahojky,
Davmi - neboj opary nevadí,já na ně taky hrozně trpím, už jsem měla za těhu asi 5, mě pomáhá Virumerz,je to takovej gel,je to na ten opat docela příjemný, Co se týká těch pohybů tak prý to jak bublinky vypadá, už se na ně taky moc těším.
Já s tím pohlavím nevím, nejprve jsem vůbec nechtěla, přítel chtěl,pak jsem zase chtěla, a teď už zase nevím, ale obávám se,že jestli se mě doktor zeptá,jestli to chci vědět,tak neodolám.Přítel si jena 100%jistý, že bude mít kluka,tak nevím, já zatím žádné pocity nemám. Jo a numerolog nám vypočítal kluka, mamka v kartách taky, v činským kalendáři mám taky kluka,tak je to asi jistý. ![]()
Míšenka