Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky,
ach ty záda - já si teď nemůžu stěžovat. Při minulém těhu jsem normálně chodila do práce celou dobu (kancelářská sedavá práce) a asi od 6 měsíce mě záda zlobila dost hodně. Do té doby sem tam. Já jsem měla problémy i normálně, dost mi páteř po úraze a následném narovnávání vyskakovala. Nejvíc mě bolela krční a dole (kříže???). Vzpomínám si, že asi na konci 7. měsíce mě bolelo snad všechno už několik dnů, tak jsem šla z práce domů dřív, sotva jsem se nějak dohrabala do postele. Manža tehdy náhodou nebyl na služebce, takže přišel večer domů. Říkal, že ani nemá hlad, v práci někdo slavil narozky, takže si nebude nic chystat. Nakonec jsem mu musela vysvětlit, že JÁ mám hlad, tak mi uvařil krupičku. Jedla jsem ji v kleku u postele, protože to byla jediná poloha, ve které jsem vydržela déle než 10 vteřin. Chudák mě musel masírovat, skoro odnést do koupelny. No dělal, co se dalo, ale nepomohlo mi to. Pak mi nějak zazvonil mobil, já jsem se prudce pro něho natáhla a křup a bylo mi dobře. Po porodu se to všechno nějak nenápadně dalo dopořádku. Měla jsem od doktora dřív zakázané nějak víc cvičit, protože to pořád vyskakovalo, ale jak jinak to zpevnit. A myslím, že tím neustálým nošením a zvedáním mimča se to samo nějak zlepšilo a nějaké ty svalečky okolo páteře narostly a ono to celkem drží.
Pupínky - v pubertě hrůza, pak se to zlepšilo. V těhotenství jak psala Veverika taky suchá pleť, ověřený krém štípe, ale pupínky velmi zřídka. Minule i teď. Zatím máme holčičku + ? snad tady holčičku. Všichni podle pleti a tvaru břicha říkali, že to bude 100% kluk. Já jsem se jenom usmívala, protože z plodovky jsem věděla, že budu mít svoji princezničku (původní velké přání bylo mít 2 kluky
). Prvním těhu jsem šílela po čokoládě, předtím jsem pila jenom ovocný čaj, najednou jsem ho nemohla ani cítit, tohle trvalo i při kojo až do dalšího těhotenství. Teď můžu zase jenom ovocný, po jiném je mi zle. Čokoládu a sladké vůbec nemusím, zato po pomerančích se můžu utlouct. Takže těžko odhadovat, co to bude. Prstýnek mi jednou ukázal, že 2 holky, pak jednou páreček. No ještě pár týdnů a už to bude jasnější. Já chci zase holčíčku, ať můžu dokupovat ty nádherné červené věcičky.
Míša
Žanetko, také mi tvrdne bříško, a jsem z toho dost vyplašená:-(.
Doktor mi předepsal MAGNESII LACTICI 0,5 TBL. 3×2tbl. a nesmíme se milovat. Co bychom pro miminko ale neudělali ![]()
Ahoj, preji krasne pondelni odpoledne!
Tak se musim pochlubit, stejne jak Katula, dneska rano jsem volala na vysledky testu a taky mi dopadly dobre!
Jsem stastna jako blecha… Ted jeste jak dopadne ten ultrazvuk, tam se muze taky neco ukazat
, jdu na nej az 14.4.
Jinak k tomu boleni bricha - uz tri dny mi v nej picha, ale jak tu bylo receno, je mozne, ze jde o to roztahovani delohy.
Holky, vy se tak mate, ze uz nektere citite prvni pohyby !!! ![]()
gerlin: gratuluju
to ja si jeste par dni pockam nez zjistim jak to dopadlo ![]()
EnkaL: Neboj, urcite ti vysledky taky dopadnou v pohode, radsi ani moc nepremyslej, ze by to mohlo byt jinak ! ![]()
Gerlin: gratuluju moc! Super pocit, že jo? Ale těsně před tím to bylo strašný. Konečně si můžu trochu užívat. Ty se bojíš toho velkýho UTZ? Co by se tam mohlo objevit?
![]()
Katula: Kvuli jedne me docela blbe nemoci (beru na ni prasky a ze zacatku tehotenstvi, kdyz jsem o tom nevedela, prasky docela agresivni
- doktor se sprdl, ze jsem si to tehotenstvi mela planovat nekolik mesicu dopredu, ale co uz…), mam vetsi riziko rozstepu, bud rtu (to by nebylo zas az tak hrozny) nebo patere (to uz by bylo podstatne horsi
).
Ale musim si rikat, ze se nesmim nervovat - coz delam od zacatku tehotenstvi - mimco to urcite citi.
Jinak taky gratuluji k dobrym vysledkum! ![]()
To je mi líto, ale výsledky máš OK, tak to je první krok k úspěchu, ne? ![]()
To bude dobrý, musí to být dobrý! ![]()
Ahojky,
gratuluju všem ke skvělým výsledkům a k prvním pohybům,podle mě,jak to popisujete, to první pohyby určitě jsou.Já mám obr břich,ale přičítám to třetímu těhu.V pátek jsme byli na UTZ viděli jsem mrně,všechno se zdá vpořádku,ale co čekáme jsme se zatím nedozvěděli.Já doufám,když jsme neviděli pindíka,že to bude paní mimísková.Na testy AFP jdu až 7.4.Abych se tak nebála ,půjdeme se juknout na fazolku na UTZ a necháme si jí natočit na VHS.
Už se nemůžu dočkat.
Mějte se Stáňa
Gerlin,
to je mi moc líto.Byla jsi už na UTZ?Já myslela,že roštěp páteře se právě na UTZ kontroluje.,moje dr. se na páteř speciálně koukala a pak mě uklidňovala,že je všechno vpořádku.Držím palce.
Stáňa
Stanuska: na ten velky ultrazvuk jdu az ve 20.tydnu, coz je 14.4. Budu si teda muset jeste pockat.
Jinak pozitri jdu na 3D ultrazvuk (na nem vsak pry nepujdou videt ty pripadne vady, jak na normalnim ultrazvuku), ale i tak jsem zvedava a mozna uz budu vedet, co to bude!
Dneska je fakt kraaasne! To ma clovek hned lepsi naladu, kdyz sviti slunicko a na teplomeru je 18 st.! ![]()
Ahoj,
tak sem k vám zase po chvilce nakukuju …
Dneska bylo venku tak nádherně, že jsme ho s Andulkou strávily víceméně celý venku. Jsem teď narozdíl od ní pekelně utahaná (ale tak hezky
) a těším se až to malé třeštiprdlo zapadne spát
.
testy - gratuluji všem holčinám, které už je mají za sebou a mají negativní výsledek.
pohlaví - podle čínského kalendáře mi vychází holka, já sama nemám žádné pocity, ale holčičku bych si teď přála asi víc (už to s nima umím …
). V září uvidíme. Pleť mám taky příšernou, krémy nepomáhají a make-up nic nezakreje, spíš zdůrazňuje negativa.
bolavá záda - poprvé jsem na to trpěla hodně už od počátku těhotenství. Přičítám to sedavému zaměstnání a málo pohybu. Teď zatím žádné problémy nemám a doufám, že mi to vydrží. Pohybu mám neskonale víc a taky malá působí coby soukromá posilovna
Taky si myslím, že hodně pomáhá plavání, které s ní jednou týdně absolvuji.
bříško - bříško už mám taky hodně velké, ale spíš díky druhému těhotenství v poměrně krátkém intervalu a mým nevypracovaným břišním svalům. Už jsem našla odvahu se vyfotit, tak časem přidám do fotogalerie. Moc jsem zatím nepřibrala, tak kilo max. Byla jsem vždycky hubeňour a i při Andulce jsem ze začátku nabírala pomalu. Skončila jsem pak s 16 kily navíc. Když to bude teď taky tak, nebudu se zlobit.
pohyby - už se na ně moc těším. Nejvíc jsou cítit večer nebo hodně brzy poránu. Stačí rukou přitlačit na podbřišek a … bublinky v jenom místě, takové šimrání nebo lechtání. Už aby to bylo tady.
Katka
Ahoj,
tak jsem vložila do fotogalerky břich a paní mimískovou.
Zatím se loučim a jdu se dívat na Hru. ![]()
Stáňa
Mě se nedaří vložit obrázky
ách jo,zkusím to zas zítra.
Pro všechny které trápí tvrdnutí bříška,předpokládám,že berete všechny každý den nějaké těh.vitámíny(mamavit,calibrum atd.)To je opravdu velmi důležité.Kamarádka je nebrala každý den,a v 5měs.musela být asi týden v nemocnici kvůli tomu tvrdnutí(měla nedostatek magnesia-hořčík)a kvůli tomu mohla předčasně porodit.Naštěstí se tak nestalo,a díky tomuto zážitku s ní jsem si na netu vyjela článek o Mg jak je vlastně v těle důležitý,co všechno ovlivnuje a tak,a nestačila jsem valit oči,proto doporučuji přečíst.Vím,že dospělá osoba potřebuje denní dávku Mg. asi 200mg,avšak těhotná žena od 400-600mg.Takže papejte banány ty obsahují hořčík a pijte Magnesovku,dělaj jí i neperlivou pro ty co nemilují bublinkyyyyyyy. ![]()
A holky je tady někde na emiminu ten čínský kalendář,chtěla bych se podívat co mi podle něj vychází.
![]()
Zdravím všechny…
Taky beru magnosolv,tedy piji.Tvrdnutí už nemám ajsem v pohodě.Naštěstí.Sice máme zákaz milování,ale občas to porušíme a zatím pohoda.Na triple test jdu až 13.,tak jsem zvědavá,jak to dopadne.Mám si pak týden na to zavolat.