Září 2006

Napsat příspěvek
Velikost písma:
564
28.3.06 18:42

Bublax musim říct,že mě moc zaujal ten Traxx,budu chtít určitě 4-kolku,ktera projede i drsnější terén a Traxx vypadá,že by vyhovoval,a hlavně neni zas tak drahý :lol: Budu ho muset pořádně proštudovat :roll: 8O :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
183
28.3.06 18:43

Ahoj holky,
jak tu uz psala Jitula, myslite, ze je to fakt pravda o tom, ze prezident schvalil a podepsal ten vyssi rodicovsky prispevek (kolem 7600?). Bylo by to super, ale na internetu jsem to skoro nikde nenasla, jen v tom malem clanecku na idnes.cz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2064
28.3.06 18:53

Ahojky holky,že by se na maminy usmálo štěstí s rodičovským příspěvkem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8671
28.3.06 19:07

Ahojky,
JE TO PRAVDA!!!!!!!!!!!!!!!Včera prezident podepsal zvýšení porodného na 17500kč a změnu sociálních příspěvků tz.7600kč rodičovský příspěvek.

Stáňa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11935
28.3.06 19:49

tak to je super ze to podepsal :) od kdy plati ta zmena rodicovskeho prispevku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
564
28.3.06 19:51

Holky prosím vás ,pořád mi nejde vložit obrázek,píše mi to ,že nebyl uploadovan,píše mi to zda server podporuje upload atd.Dělám něco špatně?Najedu na září 2006 kliknu na upload obrazek-vyberu kam ho chci -jaky chci-popíšu- kliknu upload,čekám 100let a pak mi to napíše,obr.nebyl upload............ :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
183
28.3.06 19:58

EnkaL: Myslim, ze az od toho 1.1.2007. Pokud je to tedy fakt pravda. Divala jsem se ted na zpravy a mluvili jen o porodnym… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5677
28.3.06 20:12

taky mě zaráží, že o tom moc nemluví… tak uvidíme. Mělo by to být od 1.1.2007

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11935
28.3.06 20:57

oni o rodicovskem prispevku nikdy moc nemluvili (jeste do nedavna jsem si myslela ze nebudu dostavat nic (materkou nemuzu protoze nejsem zamestnana na HPP) a pak se dozvim ze misto materske se dostava rodicovsky prispevek, vyjimka je jen ta, ze materska se dava uz 8 tydnu pred porodem, kdezto rod. prispevek az po porodu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
183
28.3.06 21:25

Me spis tyhle dva dny rozesmaly zpravy, ze CSSD (nebo snad ODS? To je vlastne jedno :) ) navrhuje porodny 60.000,– 8O To si z nas fakt uz delaji prcu, ne??? :lol: Ti uz nevi, co by naslibovali…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8671
28.3.06 23:23

Ahojky,
tak jsem něco našla na internetu. Průměrná mzda v 2004 v neziskové sféře činí cca 19802,–, z čeho 40% by bylo 7920,– - a to jde :lol:

z www.noviny-mpsv.cz
V rámci souvisejících úprav dalších zákonů dochází také ke zvýšení rodičovského příspěvku. Od ledna 2007 budou rodiče pobírat místo současných 3 696 Kč částku odpovídající 40 % průměrné mzdy v nepodnikatelské sféře - tedy cca 7 600 Kč měsíčně (výše bude závislá na úrovni této mzdy dosažené v roce 2005). Zvýšení si vyžádá v roce 2007 přibližně 14 mld. Kč navíc ze státního rozpočtu.

stáňa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8671
28.3.06 23:28

a ještě pokračování porodné:

Návrh zákona zároveň zvyšuje porodné. Od 1. dubna 2006 dostanou rodiče v případě narození jednoho dítěte místo současných 8 750 Kč 17 500 Kč (desetinásobek životního minima na osobní potřeby dítěte). Výše porodného bude nadále odstupňována podle počtu současně narozených dětí. Při narození dvojčat, trojčat nebo více dětí současně bude porodné ještě vyšší a bude činit 15násobek životního minima na osobní potřeby dítěte, a to na každé narozené dítě. Pokud se tedy narodí dvojčata, vyplatí stát rodičům 2×26 250 Kč, v případě trojčat 3×26 250 Kč atd. Celkové náklady na tuto dávku tak v letošním roce dosáhnou 1 547 mil Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8671
28.3.06 23:29

a ještě mateřská dovolená:

Prvních 28 týdnů dostává matka peněžitou pomoc v mateřství, která se vyplácí z nemocenského pojištění a činí 69 % denního vyměřovacího základu (vypočítává se z příjmů za předchozích 12 kalendářních měsíců). Matka samoživitelka a matka, která porodila více dětí najednou, pobírá tuto dávku 37 týdnů. Žena může dávku začít pobírat šest, maximálně osm týdnů před plánovaným termínem porodu.

Stáňa :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
271
29.3.06 00:39

ahojky maminy, dnes jsm tu jako první,ale zato vččera jsem tu nebyla vůbec, nějak mi nevyzbil čas. a ted nemohu usnout.
no konečně jsme se dočkali. paráda… jsem docella ráda, že jsme to skvěle vychyytali. myslím s tím porodným a rodičovským příspěvkem. uŽ také bylo na čase, ta částka 3.500kč byla dost směšná.
no ten kočárek je dost velký oříšek, typ už mám vybraný, korbu také jen s tím podvozkem dost bojuji, pořád nevím zda velká nafukovací kola na úkor váhy nebo menší, ale zas o 2kg lehčí. no fakt nevím.
tedy vy téměř všechy máte bříška 2× až 3× tak velká než já po ránu, já fakt po ránu nenajedená nemám téměř žádné.
moje miminko ve 12tt mělo 7 cm od hlavičky k prdýlce a celková jeho déllka byla 12cm. oni většinou říkají jen délku od hlavičky k prdýlce.
podle čínského kalendáře díky za něj budeme mít naši vytouženou holčičku, tak jen aby byl spolehlivý, ale koukala jsem na kámošku kter á rodila v srpnu a té to podle něho vyšlo, jinak druhá kámoška má rodit každým dnem, ale chtěli překvápko, taik uvidíme, podle čín. hor. by to měl být kluk. pak vám napíši jak to vyšlo.
zkusím jít spinkat. všem přeji hezké ránoo a možná den, pokud se sem zas nedostanu. tak páček :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9865
29.3.06 10:00

Ahojky všem.Tak u nás je hnusně, včera kolem poledne začalo pršet a od té doby je to stejný.Řeky se tu vylévají z koryt a pokud to tak půjde dál, tak tu máme perfektní záplavy. :cry:

Didi ten Trax se mi také líbí.Hlavně ta cena je rozumná. :lol:

Stanusko když máš tak krásný přehled o těch částkách, prosím Tě nevíš jak se vypočítává mateřská, když v těch 12 měsícíh byl třeba měsíc nemocenské?V práci mi totiž doporučili, abych šla měsíc na nemocenskou, neboť nebudou peníze na výplaty.A já se obávám, že by mi to mohlo ovlivnit mateřskou.Nebo se vypočítává 12 měsíců bez mateřské?

Veverika a jaký typ to je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital