Poradna duly
Jana Čurdová
Jitula tak fajn, jsem zvědavá, jak to pak budem popisovat, jestli to stálo za prdlajs, nebo to mělo něco do sebe. ![]()
Enkal tedy Ty jsi mi číslo, černobílé šaty na svatbu, to by jsi vážně bořila mýty.
Ale máš pravdu, tradice mne také moc neberou.Teda krom vánoc. ![]()
Veverika to se bambulovi nechce udělat malý výlet?Ale máš pravdu, že Praha je plná super obchůdků.Tam je to pořád jak na veletrhu.
A proč bys neměla mít svatbu žádnou?Nikdy nemůžeš vědět jak se to vyvrbí.Když mi bylo 18, tak jsem po svatbě toužila,někdy kolem 27 mne to přešlo.no a vdávala jsem se ve 30.A to pouze proto, že můj manžel chtěl. ![]()
veverika: asi taky u me zvitezi apolinar
nevis jak je to tam z registraci?
maki: resim ted podobny problem, sice ne tak velke rozmery ale pred tehu jsem mela velikost 70C (tuhle velikost sehnat docela umeni protoze 70delaji vetsinou max do B) no a uz ted mam tak o dve cisla vetsi prsa a co teprve po porodu…
Enka - no já měla normálně 75D,ale teď už mám 75E, a jsem zvyklá nosit s plnejma košíčkama. Ted jsem sehnala úplně super hladkou, krásně drží, dělá menší prsa je to od zn.Lemax a stála asi 680,– Kč. Myslím že se dá sehnat všude. Je fakt super.
Míšenka
Ahoj holky,
tak jsem se konečně prokousala všemi příspěvky ![]()
Vidím, že řešíte registrace v porodnici, tak to tady není nutné, máme porodnici jen jednu, ve fakultní nemocnici a nebo musím do jiného města, to mám pak v dosahu 30km výběr ze 3 dalších. Honzíka jsem rodila tady ve FN, ale myslím, že tentokrát pojedu jinam, mám otřesné zážitky z oddělení šestinedělí a vzhledem k tomu, že personál tam nevyměnili, nerada bych, aby další dítko padlo do rukou těmhle „super baby friendly“ sestřičkám ![]()
na veletrhu v Brně jsem byla před 2 roky, doufám, že se za tu dobu zlepšili, protože tenkrát to byly zbytečně vyhozené peníze, dělali tomu ohromnou reklamu a nakonec byl pavilon poloprázdný a nic moc.
Mišenka: ahoj, tak mě napadlo, tvůj metřík se automaticky nezobrazuje. Když si vložíš do svého nastavení do podpisu BBCode (teď tam máš tuším http), tak se metřík bude zobrazovat rovnou graficky ![]()
Pavča - ahojky, tak snad už jsem na ten metřík přišla. U nás je taky jen jedna porodnice,tak registraci neřeším,ale jak jsem tak slyšela tak ty sestry na šestineděli jsou hnusný skoro všude,no jsem zvědavá.
Míšenka
Míšenka: tak teď už je ten metřík super
No já bych fakt nerada znovu slyšela, že dítě se kojí po třech hodinách a jestli nemám nervy ho nechat řvát, tak že si ho můžu donést k nim a ony ho nechají vyřvat
ono toho bylo víc, když si to tak zpětně probírám, tak mě to hrozně mrzí, že tam s ním takhle zacházely, než mě převezly z JIPU a dali mi ho na pokoj. Takže to bude asi jediný důvod, proč půjdu tentokrát jinam, i když to bude znamenat dojíždět za mnou
ale to taťka nějak zvládne ![]()
Enkal no ty šaty to byl mazec, ale proč ne??? zkusím se na toho apolináře zeptat a dám ti vědět, kámoška tam rodila loni v srpnu, takže to budem jen o rok, ale myslím, že se registrovala až ji naše dr.(máme také stejnou) odlifrovala do porodnice na ty vyšetření. ono u nás to funguje tak, že do určitého stupně těhu se o nás stará gynekolog a pak nás ppřesměruje do porodnice, mysllím, že je tom po 24 tt, ale pro jistotu se zeptám až ji uvidím.
můj bambula je strašně pohodlný a navíc myslím, že kvůli miminkovským věcem bych ho nepřemluvila tam jet. a navíc si fakt myslím, žže jje to zbytečné jezdit takovou dálku, v okolí 5 km máme 4 velké obchody s miminkovskými věcmi, bydlím skoro na Černém mostě. a tady je BABYSTAR, BABYPARK A CHICO a ve Štěrrboholích v Intersparu je Bambule. ještě vím min o 3 velkých obchodech v Praze zas jiné firmy, takže je to v pohodě, myyslím že najdu vše v pohodě. mám slíbeno od maminy, že půjdeme v průběhu dubna či začátkem května podle počasí prošmejdit obchody s věcma a začnem už něco kupovat, strašně moc se na to těším.
Pavča - no tak to sis s nima heky užívala,já nechápu proč tam takový ženský pak pracujou
, sébra rodina v Motole a říkala,že když malá pořád plakala a ona už nevěděla,tak se šla zeptat sestřiček,oni se na ní prý ani neotočili od karet co hráli na počítači a jen zažvali ať jí dá dudlík z domova.
No taky děs.Ono je fakt že asi všude je něco. Kolegyně z práce říkala, že by rodit do Boleslavi už nikdy nešla, a další byla zase moc spokojená. Tak uvidíme. Hele a co vůbec Anini jak se má?
Míšenka
Davmi: my máme svatbu 9.6. bude snad už teplíčko, bereme se v HK na radnici a hned po obřadu odjíždíme na seč a v malém penzionku bude oslava , grilování a budeme tam rovnou všichni přespávat do dalšího dne, malá si bude hrát na hřišti na zahradě…a večer í dáme normálně spinkat…snad to vyjde a bude VŠE v pohodě...... ![]()
Ahojky, přeji krásné odpoledne. Tady nám na jihu Moravy taky nádherně svítí sluníčko.
V sobotu se jdeme s přítelem taky na ten veletrh podívat, tak se tam třeba s nějakou z vás potkáme
Doufam, ze to aspoň trošku bude stát za ty prachy, a když ne, tak se podíváme aspoň na nějaké nové vybavení bytečku.
Jinak jste mě navnadily s tím 3D ultrazvukem, neodolala jsem a dneska jsem se tam objednala. Už se hrozně těším, příští pátek uvidím mimi a třeba (tak na 80 % doufám) se dozvím, co to bude !!! ![]()
no já nemohu posoudit jak je to v porodnici na odd. šestinedělek, jelikož jsem prvorodička, ale za to jsem v dětství pobívala dost času po nemocnicích a všimla jsem si, že sestry, které pracují ve zderavotnictví delší dobu mají asi vytvořen obraný mechanizmus, takže jsou nepříjemné, podrážděné a neochotné pomoci, a naopak sestry třeba hned po škole jsou plné ideálů, ještě nezkažené s ochotou pomoci a poradit a většinou moc příjemné a přívětivé. takže pokud možno se obracet na sestru mlaďounkou, která ještě neměla čas se zkazit…
Ahoj holky, tak jsem vás konečně dočetla.
Vrátili jsme se z procházky, je tam krásně, ale fouká studenej vítr a je docela kosa.
Tak koukám, že jsem se asi zase splašila s tou porodnicí brzo.
Ale mě spousta lidí říkala, jak je tam nátřesk, ale je ještě asi čas. Nechtěla jsem tady tím zbytečně způsobit poplach.
![]()
Davmi: prosím tě, ať to nemusím hledat zpětně, jestli jsi to už psala, ale ty jsi tedy v tom podolí taky zaregistrovaná, nebo ne? Díky, K