Zatajuje mi peníze a nákupy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
26.5.18 08:22

Ahoj holky, hlasim se do klubu… Muj manzel je hodne podobny, podnika uz spoustu let, ja normalni zamestnani, ale vzdycky chtel, at platime vse na pul. Tomu jsem se vzeprela a vybojovala jiny pomer - i vzhledem k tomu, ze domacnost byla na mne. Jenze po hadce mi proste penize nedal. Na ucet nic posilat nebude, pry zadny krom firemniho nema. Vykulminovalo to loni, kdy mi nedaval nic a na nakupy potravin jezdil sam, takze jsem omezila vareni a peci o nej. Nepomohlo to, naopak se jeste vic nastval a zatvrdil. Domluvy nic, pry nema penize a firme se nedari. Podotykam, ze v te dobe jeho bratr, ktery je jeho podrizenym a jehoz prijem byl u nich doma jediny, mohutne rekonstruoval byt a neustale kupoval novy a novy nabytek. Nemyslim si, ze v krizi firmy nekdo neco takoveho dela. Takze svagrovci pohoda a dovolene a u nas pocitani kazde koruny. Vrcholem bylo, kdyz jsem pri uklidu nasla vypis z banky. Nejen ze ucet ma, a ne jeden, ale taky samozrejme s hezkou sumou. Kdyz jsem mu to pri odchodu rekla, tak pry to nejsou jeho penize :roll: Zkratim to, uz jsem odstehovana.

• Citovat
  • Upravit
32325
26.5.18 08:23
@Anonymní píše:
Ahoj holky, hlasim se do klubu… Muj manzel je hodne podobny, podnika uz spoustu let, ja normalni zamestnani, ale vzdycky chtel, at platime vse na pul. Tomu jsem se vzeprela a vybojovala jiny pomer - i vzhledem k tomu, ze domacnost byla na mne. Jenze po hadce mi proste penize nedal. Na ucet nic posilat nebude, pry zadny krom firemniho nema. Vykulminovalo to loni, kdy mi nedaval nic a na nakupy potravin jezdil sam, takze jsem omezila vareni a peci o nej. Nepomohlo to, naopak se jeste vic nastval a zatvrdil. Domluvy nic, pry nema penize a firme se nedari. Podotykam, ze v te dobe jeho bratr, ktery je jeho podrizenym a jehoz prijem byl u nich doma jediny, mohutne rekonstruoval byt a neustale kupoval novy a novy nabytek. Nemyslim si, ze v krizi firmy nekdo neco takoveho dela. Takze svagrovci pohoda a dovolene a u nas pocitani kazde koruny. Vrcholem bylo, kdyz jsem pri uklidu nasla vypis z banky. Nejen ze ucet ma, a ne jeden, ale taky samozrejme s hezkou sumou. Kdyz jsem mu to pri odchodu rekla, tak pry to nejsou jeho penize :roll: Zkratim to, uz jsem odstehovana.

Dobře si udělala, tohle jsou prostě lakomci, které nikdo nepředělá :cert:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1978
26.5.18 08:37

Vdaná nejsem, ale s pritelem o sobě víme vše. Tohle zatajovani je nepřípustné v manželství. Osobně bych se dozadovala, aby mi všechno řekl. A pokud by tak neučinil nechala bych si soudně stanovit výživné na děti. Tohle se nedělá ty mu přece taky nic netajis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1978
26.5.18 08:39
@Anonymní píše:

To je ale pěknej haj*l. :cert: :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14723
26.5.18 08:40
@Anonymní píše:
@LaPalomaJá se snažím spíš po dobrém, po zlém s ním nikdo nehne. On když se zasekne, tak je to fakt tak na soud. Jednou se dokonce z trucu odstěhoval asi na dva dny. Prostě má i kam utéct. A klidně peníze nedá vůbec a že s dětmi nemáme, ho nezajímá. Ještě si v tom porýpe a člověka poníží - jako že kdybych byla hodná, tak bych se měla. A že on chce tlustou čáru a každý jedeme za své. Fakt musím opatrně.

Udělej taky tlustou čáru - a zbav se ho. Nemá smysl tady probírat, co Ti dělá, pokud sama nic proti tomu dělat nechceš.
Jediné řešení je : vlastní obživa a ČAU. Časem budeš mít aspoň jiného kamaráda - a nakonec zjistíš, že je výhodnější být jen milenka než manželka - to říká moje rozvedená ségra.
Jenom to chce finanční nezávislost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.5.18 08:40
@Anonymní píše:

Zakladatelka

To je téměř stejné :zed: s výjimkou toho, že první roky jsem mu věřila, že nic nemá (dělala jsem tehdy i jeho účetnictví), ale peníze asi tekly jinudy, takže jsem rodinu platila mnoho let sama a co jsem ušetřila, to jsem mu dala, aby mohl rozběhnout podnikání. Pak když měl, tak se k ničemu neměl a napravit to bylo děsná dřina a práce na skoro 5 let. A jak jsem včera zjistila, tak tam se asi datuje počátek toho skrývání…

• Citovat
  • Upravit
14723
26.5.18 08:45
@Anonymní píše:
@Danulinka16Abych mu nekřivdila, občas ho to chytne a udělá večeři, frekvence tak 1× za půl roku, jednou týdně vyndá myčku. Donedávna jednou týdně sekal trávu, teď to přehodil na nás. Bohužel jsem se nechala vmanipulovat (posilovala to i tchýně, která mi kdysi „vysvětlovala“, jak on moc pracuje a musím mu dát prostor a vůbec mám být ráda, že mě živí na MD) a už to dost zůstalo. prostě on víc pracuje, víc vydělává a domácnost je doména ženy. OK, ale na oplátku bych očekávala důvěru a dostatek financí, což, jak jsem zjistila, není. Teda finance jsou, ale jsou „JEHO“. Jen dodám, že do práce chodím taky, a to je mu trnem v oku.

Cena práce hospodyně (u nás manželky) je odhadovaná na 20.000,–/měsíc. Minimálně tolik by zaplatil, kdyby chtěl servis od někoho externího.
Takže asi tak. Do společného jmění přinášíš tuto cenu práce a svůj plat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24002
26.5.18 08:48

Proč s ním teda seš, doma není, peníze ti nedává, děti ho nezajímají. Tak se rozveď, vyměří mu alimenty(ty ti dát musí) a budete s dětmi v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3145
26.5.18 08:53
@Anonymní píše:
ZakladatelkaTo je téměř stejné :zed: s výjimkou toho, že první roky jsem mu věřila, že nic nemá (dělala jsem tehdy i jeho účetnictví), ale peníze asi tekly jinudy, takže jsem rodinu platila mnoho let sama a co jsem ušetřila, to jsem mu dala, aby mohl rozběhnout podnikání. Pak když měl, tak se k ničemu neměl a napravit to bylo děsná dřina a práce na skoro 5 let. A jak jsem včera zjistila, tak tam se asi datuje počátek toho skrývání…

Chyba nastala už v tomto bodě. Z mého pohledu se oba partneři musí nejdřív podílet na ekonomice domácnosti a pak teprve si vymyslet extraburty s podnikáním, reinvestovanim výdělku atd.
Samozřejmě, že pokud je někdo na rodicaku nebo třeba dlouhodobě na nemocenské, že bude dávat míň, ale zdravý výdělku schopny jedinec má domu nosit peníze. Pokud to tak není, má být odvelen a může si to zkoušet sám, jaké to je, když nic nevydělá.
Investovala jsi čas a peníze do člověka, který za to nestojí. A měla by ses rozhodnout, jestli mu dáš další čas a peníze nebo jestli se na to konečně vykašleš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.5.18 09:06

@Helileli

Mnoho známých dodnes vzpomíná na to, jak se všude vychloubal, jak se výborně oženil, protože ho žena uživí…A kdo z nich prý to má. A jak to takhle má být. Brala jsem to tehdy jako legraci.

• Citovat
  • Upravit
32325
26.5.18 09:10
@Anonymní píše:
@HelileliMnoho známých dodnes vzpomíná na to, jak se všude vychloubal, jak se výborně oženil, protože ho žena uživí…A kdo z nich prý to má. A jak to takhle má být. Brala jsem to tehdy jako legraci.

A před svatbou se takhle neprojevoval? Takový názory musel přece hlásat celou dobu. Má to být tak, že ho žena živí? No tak to jsem zvědavá, jestli si našel po tobě další :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.5.18 09:42
@Monchichik píše:
A před svatbou se takhle neprojevoval? Takový názory musel přece hlásat celou dobu. Má to být tak, že ho žena živí? No tak to jsem zvědavá, jestli si našel po tobě další :D

To je jina anonymni. Ja jedina jsem od muze pryc, tohle nac reagujes psala co s nim porad je. Ja psala to 8:22 a muj muz do svatby platil vse. Deleni zacalo po svatbe a hlavne pak, kdyz jsem se zacala zajimat proc my nemame na nic a svagr si piska…

• Citovat
  • Upravit
2016
26.5.18 11:08
@Monchichik píše:
A před svatbou se takhle neprojevoval? Takový názory musel přece hlásat celou dobu. Má to být tak, že ho žena živí? No tak to jsem zvědavá, jestli si našel po tobě další :D

Víš, ono se spoustu chlapů vybarví až časem a nebo po svatbě. Nikdy nevíš, koho si bereš, nebo s kým ve skutečnosti žiješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5918
26.5.18 11:38

Zakladatelka:

Možná to bere takto: váš přínos není rovnocenný a rovnoprávný k jeho. Jsou to jeho peníze, on je vydělal. Vy jste je nevydělala, jen neustále natahujete ruku. Žena se má držet zkrátka, stejně jen utrácí za blbosti. Jídlo si může koupit v restauraci, na sex může mít mladší milenku a paní na úklid v domácnosti stojí pár tisíc měsíčně. Takže jde hlavně o děti, ty má sice rád, možná má rád i vás, ale city jsou city a peníze jsou peníze. Nejspíš necítí výčitky svědomí z toho, jak se chová. Naopak, při možném rozvodu (který sice z pohodlnosti nechce, ale zadní vrátka) bude části svého majetku zatajovat, protože jinak byste ho zcela nespravedlivě oškubala o polovinu JÍM vydřených peněz, na které nemáte vůbec nárok. Máte nárok na to, být pokorná, tichá, skromná a vděčná, dělat si svoje a být ráda, že vás s dětmi živí. A přinejlepším si to zdůvodňuje tím, že peníze je třeba investovat a ne utrácet a že jednou ty peníze zdědí jeho děti.

Zda jsou ty peníze a pozemky součást SJM je velká otázka. Záleží, jak moc vás podceňuje a jak je opatrný. Pokud je opatrný, tak ten majetek je zahraničních firem a při rozvodu bude prakticky nedohledatelný a nepůjde dokázat, že je jeho. Maximálně mu soud vyměří vyšší alimenty. Je ale možné i to, že mu arogance natolik zatemnila mysl, že vás jen těžce podceňuje, nečeká, že byste se kdy vzepřela a při rozvodu by plakal jak želva, že ho žena oškubala.

Co s tím. Můžete si buď vybojovat pevnou částku (zvyšovanou o inflaci a další věci), kterou bude povinný vám přispívat. Ať už formou dohody nebo soudně. Získá za to klid a možnost podnikat si po svém bez toho, že by se musel bát na co přijdete. Získat tolik, abyste finančně byla spokojená. A samozřejmě také si začít dávat peníze bokem. Sice bude naštvaný, ale svým způsobem on už jako tvrdý vyjednavač o peníze funguje a vás si v tomto ohledu nejspíš neváží, takže nemáte zas až tak co ztratit. Další možnost je samozřejmě požádat o alimenty soudně, tam už se ho to dotkne na egu mnohem víc, víc hrozí rozvod, ale zase je možnost, že by se probral.

Šanci na to, že by šel do sebe, dali jste všechny peníze dohromady a podobně, moc nevidím. To by mu muselo nejprve splasknout ego. Možná po krachu jeho firmy, který byste ale možná neunesla v manželství vy, rozvedla se a on se zase viděl jako chudák, se kterým byla žena dokud byl bohatý a když zkrachoval, tak ho opustila.

Takže za mně. Buď rozvod nebo získat pevnou částku soudem nebo získat pevnou částku tvrdým vyjednáváním dohodou, předložit papíry o útratách, udělat mu vyúčtování a zapojit i jeho rodinu, když to bude třeba a když tam najdete oporu. Je důležité, aby viděl účty o tom, kolik co stojí, za co utrácíte a podobně, protože možná ztratil o těch věcech představu, jestli nakupujete vy. Začal bych odzadu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
26.5.18 11:46

Nastvat by me to asi nastvalo, hlavne by me zajimalo proc to dela, treba te chces pred necim uchranit nebo si chysta ty zadni vratka jak uz nekdo zminoval, podivala bych se do katastru nemovitosti a pak bych se asi poradila s pravnikem. Jako mrzelo by me to fakt hodne. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí