Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Procházející Je lepší dávat komentář k výchozí situaci. To není Tvůj popisovaný případ, protože investice přišla zvenčí.
Tahle zakladatelka svého muže finančně založila, živila, pomohla mu tam, kde je a pak se dozví, že je všechno jeho a nemusí jí dávat jako manžel na chod domácnosti a na děti. Takže sem nezapadne ani komentář ve stylu ať se snaží.
On nechce.
Okomentuj, co má dělat, když mu kdysi dala peníze a teď se bude dívat na nové auto před barákem, když potřebuje pár korun.
@LaPaloma píše:
@Procházející Je lepší dávat komentář k výchozí situaci. To není Tvůj popisovaný případ, protože investice přišla zvenčí.
Tahle zakladatelka svého muže finančně založila, živila, pomohla mu tam, kde je a pak se dozví, že je všechno jeho a nemusí jí dávat jako manžel na chod domácnosti a na děti. Takže sem nezapadne ani komentář ve stylu ať se snaží.
On nechce.
Okomentuj, co má dělat, když mu kdysi dala peníze a teď se bude dívat na nové auto před barákem, když potřebuje pár korun.
dobře ty!
@LaPaloma píše:
On nechce.
Nevytahovat firemní peníze. Ona nemá jistotu kolik firma vydělává ani jestli to auto před barákem není na dluh. Ten chlap má rodinu, pokud tvrdí, že firma nevydělává, at si táhne na melouch. At si nechá vyměřit výživné. Případně, at se rozejdou. Pokud je někdo celý život zvyklý jen brát, je jasný, že nebude umět dávat ani kdyby vydělával miliardy.
A když ten druhý bude chtít, tak ty firemní peníze odkloní.
U nas v panelaku mame rodinu, kde zena z rodicaku zivi celou rodinu. Pritel taky udajne podnika, ale firma mu proste nevynasi. Jen se obhajuje tim, ze on nebude delat nekde za 15 tisic, takze rodinu necha radeji bez penez a bude sedet doma… prijde mi sproste tohle vsechno nechat na zene ![]()
@Ketris píše:
U nas v panelaku mame rodinu, kde zena z rodicaku zivi celou rodinu. Pritel taky udajne podnika, ale firma mu proste nevynasi. Jen se obhajuje tim, ze on nebude delat nekde za 15 tisic, takze rodinu necha radeji bez penez a bude sedet doma… prijde mi sproste tohle vsechno nechat na zene
To je její věc. Potřebuje chlapa za každou cenu i když on užírá prachy dětem. Co k tomu dodat? A nebo jeden z nich lže. ![]()
@Ketris píše:
U nas v panelaku mame rodinu, kde zena z rodicaku zivi celou rodinu. Pritel taky udajne podnika, ale firma mu proste nevynasi. Jen se obhajuje tim, ze on nebude delat nekde za 15 tisic, takze rodinu necha radeji bez penez a bude sedet doma… prijde mi sproste tohle vsechno nechat na zene
To je rozhodnutí té ženy, ona si s ním pořídila děti, a ona si nechá tohle líbit.
Tady jsou dvě možnosti, nechat si vyměřit alimenty a ukázat záda. Nebo chlapovi říct, mě se to nelíbí, tohle trpět nebudu, najdi si jinou práci nebo k tomu brigádu. Ale to, že budu někde hledat imaginární firemní peníze, tím moc nedokážu. Tady jde i o tu komunikaci. Potřebujeme peníze, musíš se podílet X já vím, že máš na firemním učtu prachy, dej mi je.
To že je chlap líný, lakomý nebo vyčuraný, to se taky nestane přes noc.
Mrzí mě to.