Závidím?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
29.5.18 20:27
@nostress píše:
Upřímně? Myslím, že máš nějaký problém, nějaký blok asi z dětství. Neustále řešíš v každé diskusi peníze, a nikdy nezapomeneš vypíchnout, jak jste se úžasně s přítelem vypracovali, protože jste si koupili byt na půlku, že oba pracujte, a šetříte, a nemůžeš prostě skousnout, že někdo to má jinak, a prostě si k majetku přijde jen tak. A co jako? To je prostě život. Ani se nedivím, že se ta holka urazila. Sorry, ale pokud by mi někdo psal, že mám holý zadek, a že jsem odkázaná na někoho, a že ona by nemohla žít jako já, tak bych jí poslala do háje. Každý ať si žije jak umí, a jak mu to vyhovuje. Ty ji živit nemusíš, tak co pořád řešíš? :nevim: Akorát rozhádáš vaše chlapy, a ten tvůj se bude za tebe stydět, jakou má doma slepici. A pokud to budeš hrotit, může se stát, že si tě přestane vážit, a užene ho zrovna taková nějaká „nemožná“, která bude mít sice holý zadek, ale nebude neustále řešit, co kdo má a nemá, a jak k tomu přišel. :roll:

První věc byla to, že ona napsala, že nechápe, jak my můžeme žít tak jak žijeme, že to v ona nemohla, načež já napsala, ze bych zase ja pro změnu nedokázala žít nezajistena. Slovo Holý zadek jsem nenapsala. Jak píšu, já bych to neřešila, Kdyby si do mě někdo nerypnul. A a bych rozhodne svůj problém s někým neventilovala přes chlapa… ale jasné no..

• Citovat
  • Upravit
122117
29.5.18 20:44
@Takyjedna píše:
Svatá pravda :mrgreen: Každej žárlí. A taky všeci kradnú.

Tak se do lidí dívám rád, různé světy jsou tam,
sám si říkávám, když jdu spát, co já jen v sobě mám? :nevim: :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brumbera
29.5.18 23:47
@Anonymní píše:
Dost často mě to bicovalo k většímu nasazení a snaze něco získat, nicméně, teď jsem ve fázi, kdy z všeho mám plny kecky…

To neni jedina moznost:-)

• Citovat
  • Upravit
30.5.18 01:22

Četla jsem více tvých diskusí, určitě jsi šikovná, pracovitá a cílevědomá holka. Ale ty jsi psychicky nemocná a nikdo s tebou nevydrží.
To jak všude řešíš peníze, ty nejsi v pořádku, tvoje sebehodnocení a životní hodnoty, narušuje to tvoje vztahy a výběr lidí kterými se obklopuješ.
Kua, proč s někým řešíš peníze. Peníze se řeší jen doma, ne mezi kamarády. Co ti je po tom, komu rodiče přispěli na bydlení a kdo nedostane hypotéku. Pak se nediv, že když pořádáš kolaudačku, aby ses pochlubila, tak to neskončí, jak by mělo.

Děkuj Bohu za to, že jsi zdravá, máš chlapa, co s tebou vydrží, a máš od přírody na to, se vypracovat a přestan počítat kolik kdo dostal opatků od rodičů. Ty jsi hrozně nešťastná(nemocná) a děláš si to sama. Tak jsi měla těžký dětství, a kdo neměl v životě nikdy problémy, aby ses musela vozit po ostatních tím, že ty vyděláváš a tobě dali hypotéku.

Promin, myslim to upřímně, napsala jsem na plnou hubu, co si o tobě pravděpodobně myslí ostatní, tak na sobě zapracuj. Peníze ještě nikdy nikomu štěstí nepřinesly. Stejně jako ti peníze nikdy nenahradí rodičovskou lásku.

Ty nemáš problém, že závidíš, ty máš (podle jiné diskuse) problém, že tě nechtěla matka, tak se snažíš dokázat, že jsi dobrá. Ale ty jsi dobrá nikomu nic nedokazuj. Že tě někdo nedocenil? No a co, jeho škoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
30.5.18 08:19

Proste penize a politika nejsou vhodna temata k bezne konverzaci. S nikym neresim platy, majetky a zapisy v katastru, kolik kdo vydelal nebo dostal od rodicu. Vzdyt se to nehodi.
Je takovych temat prece. Mne bavi lide, kteri muj zivot nejak obohati, neco se od nich dozvim a kdyz prijde rec na penize tak maximalne slevy bot nebo tipy na ceny letenek. A jasne, ze taky zarlim, to prece kazdy. Kamaradka beha maraton a ja to nikdy nedokazu, protoze jsem lina. Jina to dotahla v nasem oboru dal nez ja, ale vim ze tomu hodne obetovala a ve spravny cas se rozhodla jinak nez ja. Ale proste jim to preju, protoze ja jsem se sebou a svym zivotem naprosto srovnana. A to tobe chybi. Porad se chces posunout nekam dal…, ale spis bys mela jit bliz. Bliz k sobe a do sebe, naucit se zit sama se sebou v klidu, miru a pokore. Dusevni klid a rovnovaha to je to oc v zivote jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
30.5.18 08:30
@Anonymní píše:
Po dlouhé době opět oteviram tento příspěvek. Se závistí a nespravedlností jsem se naučila hodně pracovat, ostatní lidé jsou mi celkem už jedno, nicméně stejně se mi to vymstilo. Ona slečna s přítelem u nás byli v březnu na návštěvě, a stěžovala si, jak nemá žádné kamarádky. Z takové nějaké i trochu lítosti jsem se s ní začala bavit a brát ji trochu jinak. Psaly jsme si, bavily se o životě, plánech apod. A nějak jsme svedly řeč na to, že my máme svůj byt, podíl 1/2 každý a oni mají postavený byt za penízky jeho rodičů. Otevřeně jsme se bavily, ona mi napsala, že chápe, že musíme šetřit, ale nechápe jak takhle můžeme žít a že ona si teď chce tedy také z výplaty odkládat tři tisíce (má co já vím přes 10k jen plat za poloviční úvazek jen pro sebe jako své kapesné), chlap platí nákupy, benzín, energie, dovolené, výlety (Ehm, rodiče tedy).. Načež já jsem palce napsala, že jsem radši, že já bych zase nedokázala žít s holým zadkem, bez jistoty nějakého zajištění, kdyby se něco stalo… a už to začalo. Mně neřekla ani pumpička, že jí něco vadí, ale ukazovala zprávy svému příteli, ten vynadal tomu mému a ten můj pochopitelně moc netušil, bylo mu řečeno, že jsem do ní hrozně ryla, že má holej zadek a že to není hezké apod. a že se jí mám omluvit. Tak jsem řekla, že za upřímnost se tedy omlouvat nebudu. Co myslite vy?

Tak já nevím nic. :zed: Vůbec o svých přátelích nevím, jestli něco mají, jestli je to jejich, jestli mají půjčky, dluhy, co kdo platí a neplatí… A je mi dobře. A tohle vůbec nejsou témata, o kterých bychom se vůbec bavili. A i když někdo někdy něco řekne, tak se to hned zapomene a nikdo nic nerozpitvává. Udělej to taky tak. A hlavně ti do toho nic není. A taky nikomu nevykládej, co máš ty. Jim do toho taky nic není. Jen lidi naštveš.

• Citovat
  • Upravit
1704
30.5.18 09:14

Tak já třeba nějaké povědomí o majetku kamarádů mám - např. jedni mají krásný domek od rodičů (novostavba, parádní zahrada, dostali to komplet udělané), další mají hafo peněz, jezdí na drahé dovolené (muž podniká), pak mám kamarády právníky (taky hafo peněz, hodně cestují), kamarádku, co dostala od rodičů několik bytů, ty ji živí ( tedy spíš nájemníci) a ona se baví svým koníčkem… A víš co? Nijak mě tyto informace o nich neovlivňují, všem to přeji (i když nemám ani novostavbu, ani nejezdíme na drahé dovolené), jsem s tím v pohodě a hlavně vím, že všude je něco - každý z nich něco řeší, někdy je víc spokojený, jindy je to horší. Buď ráda za svůj život, dvě zdravé ruce, že jsi šikovná v práci, máte se rádi s přítelem. Za tohle buď každý večer vděčná, protože tohle je ten základ. Peníze byly a budou, ale spokojenost je podle mě hlavně v hlavě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
30.5.18 13:44

Místo abys žila svůj život a užívala si ho, neustále strkáš nos do cizích záležitostí. Dej už těm lidem pokoj, přestaň se povyšovat, nebo nás aspoň přestaň informovat… možná jsi fakt nemocná, nevím, ale je to rozhodně otravné, tolik diskusí o tom, jak ty si myslíš, že jsi lepší než ostatní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.5.18 15:32
@Lily Evans píše:
Místo abys žila svůj život a užívala si ho, neustále strkáš nos do cizích záležitostí. Dej už těm lidem pokoj, přestaň se povyšovat, nebo nás aspoň přestaň informovat… možná jsi fakt nemocná, nevím, ale je to rozhodně otravné, tolik diskusí o tom, jak ty si myslíš, že jsi lepší než ostatní.

A kde jsem psala, že jsem lepší? Tak to nečti. :-)
Možná to je trochu cítit, ale rozhodně se nijak nepovyšuji.
Já tě lidem pokoj dala, kdyby jsi se začetla hlouběji, tak by jsi viděla, že to byla ona, kdo se mi ozýval a porovnával můj život s jejím, jak by ona takhle žít nemohla.

• Citovat
  • Upravit
36556
30.5.18 15:35
@Anonymní píše:
Po dlouhé době opět oteviram tento příspěvek. Se závistí a nespravedlností jsem se naučila hodně pracovat, ostatní lidé jsou mi celkem už jedno, nicméně stejně se mi to vymstilo. Ona slečna s přítelem u nás byli v březnu na návštěvě, a stěžovala si, jak nemá žádné kamarádky. Z takové nějaké i trochu lítosti jsem se s ní začala bavit a brát ji trochu jinak. Psaly jsme si, bavily se o životě, plánech apod. A nějak jsme svedly řeč na to, že my máme svůj byt, podíl 1/2 každý a oni mají postavený byt za penízky jeho rodičů. Otevřeně jsme se bavily, ona mi napsala, že chápe, že musíme šetřit, ale nechápe jak takhle můžeme žít a že ona si teď chce tedy také z výplaty odkládat tři tisíce (má co já vím přes 10k jen plat za poloviční úvazek jen pro sebe jako své kapesné), chlap platí nákupy, benzín, energie, dovolené, výlety (Ehm, rodiče tedy).. Načež já jsem palce napsala, že jsem radši, že já bych zase nedokázala žít s holým zadkem, bez jistoty nějakého zajištění, kdyby se něco stalo… a už to začalo. Mně neřekla ani pumpička, že jí něco vadí, ale ukazovala zprávy svému příteli, ten vynadal tomu mému a ten můj pochopitelně moc netušil, bylo mu řečeno, že jsem do ní hrozně ryla, že má holej zadek a že to není hezké apod. a že se jí mám omluvit. Tak jsem řekla, že za upřímnost se tedy omlouvat nebudu. Co myslite vy?

Podle mě ses s ničím pracovat nenaučila a problém se závistí máš dál :nevim:

Vyhledáváš debaty o penězích s člověkem, kterému závidíš, a pak na něj vyjíždíš.

Když máš víc peněz, tak máš prostě jiný životní styl. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
30.5.18 15:37
@Anonymní píše:
A kde jsem psala, že jsem lepší? Tak to nečti. :-)
Možná to je trochu cítit, ale rozhodně se nijak nepovyšuji.
Já tě lidem pokoj dala, kdyby jsi se začetla hlouběji, tak by jsi viděla, že to byla ona, kdo se mi ozýval a porovnával můj život s jejím, jak by ona takhle žít nemohla.

Tak se s ní nebav. :nevim:
Já jsem se vdala do prvorepublikové vily v Praze a všechny náklady na bydlení má na hrbu manžel. Svoji výplatu mám jen pro sebe a byt, který jsem měla před tím, pronajímám. Pukni! :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.5.18 15:44
@Bábrdl píše:
Tak se s ní nebav. :nevim:
Já jsem se vdala do prvorepublikové vily v Praze a všechny náklady na bydlení má na hrbu manžel. Svoji výplatu mám jen pro sebe a byt, který jsem měla před tím, pronajímám. Pukni! :jazyk:

Hele, fakt ti to přeji. :-)

Já jen nemám (a to si myslím, že je pochopitelné), když si předemnou někdo, kdo vlastně nic svého nemá, hraje na to, že je něco víc, než jsem já. A tím nemyslím to, že já bych měla být výš a tvářit se povýšeně, ale to, že „chlubit se cizím peřím“ mi nepřijde uplně cool, načež do mě potom rýt, že jsem teda chudáček. :-)

• Citovat
  • Upravit
55965
30.5.18 15:52
@Anonymní píše:
Hele, fakt ti to přeji. :-)Já jen nemám (a to si myslím, že je pochopitelné), když si předemnou někdo, kdo vlastně nic svého nemá, hraje na to, že je něco víc, než jsem já. A tím nemyslím to, že já bych měla být výš a tvářit se povýšeně, ale to, že „chlubit se cizím peřím“ mi nepřijde uplně cool, načež do mě potom rýt, že jsem teda chudáček. :-)

at se kazdy chlubi cim chce.Co furt resis tohle jen?
Najdi si konicky, zabavu. Jestli jsi ta, co zadne nema, ale hlavne ze mas byt a auto.
Holka, prober se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.5.18 15:55
@jkra píše:
at se kazdy chlubi cim chce.Co furt resis tohle jen?
Najdi si konicky, zabavu. Jestli jsi ta, co zadne nema, ale hlavne ze mas byt a auto.
Holka, prober se.

Takže je vlastně v pořádku, když se nade mě povyšuje člověk, co toho má ještě min, než já? Jasné, měla bych se pousmat a myslet si svoje, ale člověka to proste trochu otráví.

• Citovat
  • Upravit
55965
30.5.18 15:58
@Anonymní píše:
Takže je vlastně v pořádku, když se nade mě povyšuje člověk, co toho má ještě min, než já? Jasné, měla bych se pousmat a myslet si svoje, ale člověka to proste trochu otráví.

jezisi, tohle hod za hlavu. za cely zivot potkas lidi, co Te nebudu zrat a budou te ponlouvat a povysovat se.
Jsi psychicky nemocna.
Najdi si konicky a zabavu.
Ja v 5 dopracuju a jdu behat. Mohla bych se litovat, ze nemam novyho Kodiaka, ale jen ojetyho Superba, ale nebudu:))).
S Tebou se takto nebude nikdo kamaradit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová