Závist a naschvály, už jsem zoufalá

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
29350
11.7.12 14:36

@simoušek a co ti tedy tak moc vadí? Co vám dělají za naschvály? Nebo co bys od nich očekávala? Aby byli všichni přátelští, zdravili tě už zdálky, povídali si s tebou, zvali tě k nim na kafe? Co ti konkrétně tak nejvíc vadí? Nebo není nic konkrétního, jen samé subjektivní pocity a dojmy?

• načítám...
15319
11.7.12 14:39

Naschvály jsou jen to, že ti neodpoví na pozdrav? Že se s tebou nebaví? Nechápu.

• načítám...
365
11.7.12 14:40

Pořád nechápu problém.

Že ti lidi neodpoví na pozdrav? Tak je asi nikdo nevychoval. S těmi se přátelit nemusíš. Že je na tebe někdo sprostý? Tak ho asi nikdo nevychoval. S tím se přátelit nemusíš. Že ti někdo nevrací peníze? Tak ho asi nikdo nevychoval. S tím se přátelit nemusíš.

Já mám například kamarádky z dětství, ze školy, z práce… Je to přátelství dlouhodobé, tam vůbec nehraje roli, kdo z nás se jak má. Nevím tedy, proč nemáš kamarádky.. :nevim:

• načítám...
17609
11.7.12 14:40
@Anonymní píše:
je to jen o závisti…
bohužel bohatí lidé nebudou nikdy u „normálních“ lidí populární.
Tak to je a bude…
Zažívám cely život něco podobného. Žádné kamarádky nemám (jen z důvodu závisti) - jsem hodná a každému chci jen pomoci. ale bohužel, oni vidí jen peníze, tak jen proto mě nemají rádi, i když mě neznají uvnitř jaká jsem.
Prostě to tak je a bude, musíme se s tím smířit.Úplně s tebou cítím :hug:

Nesouhlasím, mám kamarádku, která je finančně tak o čtyři galaxie dál než já a nezávidím jí, mám jí moc ráda, nic od ní nechci, je mi trapně, když za mě zaplatí, snažím se jí to oplatit nějak většinou. Ale je to supr baba, je s ní legrace, je fajn, nad věcí. Netají se s tím, že mají peníze, ale nežije tím, řekne to jako by se nechumelilo, nesnaží se ostatním vytřít zrak jak se mají přenáramně. Nevím jak to popsat, ale ona je tak v pohodě, že jediný co bych jí záviděla je ta její lehkost bytí ;)

• načítám...
731
11.7.12 14:42

Bohužel, na to, aby lidé předváděli to, co popisuješ, nemusíš být ani bohatá.
Závidět suché u nosu a bez znalosti věci hodnotit, to by jaksi všem šlo.
Jako dítě jsme všichni lítali po „vsi“ a okolí, domů jsme si odskočili pro chleba s máslem a teď…už mé první děti měli problém si s někým venku hrát, rodiče je zavirali na dvorky a pomlouvali nepřítomné…taková je doba.
Nevím v jak velkém městě žijete, ale zkus dělat nebo zrealizovat něco „veřejně prospěšného“,
:mrgreen:no to je název, ale nic lepšího mne nenapadá :roll: Pokud na to máte tak např. zaštítit nějakou sportovní akci, kulturní nebo něco s dětmi. Nejenom, že přitom poznáš jaké kamarádky máš - jak dalece Ti pomůžou, ale pár rypákům slušně zavřeš chlívek.
Ať se daří :kytka:

• načítám...
46669
11.7.12 14:45

I já mám kamarádku, která rozhodně nemusí počítat. Sice se nevídáme často, ale když, tak se bavíme rozhodně o něčem jiným, než o penězích. Vím, že si můžou dovolit například postavit barák „za hotové“, dojít do krámu pro auto jako pro housku, ale nikdy by mě nenapadlo ji za to nemít ráda nebo po ní peníze chtít 8o. Je to o povahách lidí…

• načítám...
4961
11.7.12 14:52

Přátelé já stejně nechápu, která páčka. Co od nás zakladatelka chce slyšet. Nezazněla tady žádná kloudná otázka. Nevím přesně na co odpovědět.
Simono zkus spíš nějaký deníček, rozepiš svoje pocity, protože to co popisuješ tady nemá ani hlavu, ani patu.Asi ti nešel na základní škole sloh.

• načítám...
402
11.7.12 14:55

Tak treba naschvaly ze pomlouvaji pred manzelovejma kamaradama drby po cele vesnici, a nechcou aby se bavily jejich deti s myma kdyz jim moje dcera rekne ahoj tam dite vezme ze to dite nestihne ani pozdravit nebo mu to zakaze zdravit ale ty deti za to nemuzou.

• načítám...
15319
11.7.12 14:58

Tak zapojit dítě mezi ostatní děti by šlo, pokud tam máte veřejné hřiště. Jak se zamíchá mezi ostatní děti, těžko budou ostatní matky v tomto směru něco podnikat a určitě se taky hned nezvednou a nepůjdou s dětmi pryč. A je to taky příležitost dát se do řeči s dospělými, co tam budou, nejlépe na neutrální téma „děti“.

• načítám...
731
11.7.12 14:58
@simoušek píše:
Tak treba naschvaly ze pomlouvaji pred manzelovejma kamaradama drby po cele vesnici, a nechcou aby se bavily jejich deti s myma kdyz jim moje dcera rekne ahoj tam dite vezme ze to dite nestihne ani pozdravit nebo mu to zakaze zdravit ale ty deti za to nemuzou.
:cert: tak ty drby přisol…ať se pobavíš, v jakéže rovině se Ti vrátí…
každopádně udržuj klid a nadhled :mavam:
  • načítám...
15319
11.7.12 15:00

Jo a pomluvy? Ty byly, jsou a budou. To je zas záležitost těch kamarádů manžela, ti by měli těm pomlouvačům v tu chvíli říct „hele mně to neříkej, mě to fakt nezajímá“. Pokud to neudělají, ty s tím nic nenaděláš. Jediné řešení je hodit to za hlavu. A kamarádům říct, ať vám ty „informace“ nepředávají, že vás nezajímá, co kdo řekl.

• načítám...
402
11.7.12 15:10

Manzel si mysli ze zavidijou a jeho to bere a ma s toho radost tak si myslim ze lidi nemaji radi ani me, jako ja s toho radost nemam, kdyz o me nekdo rekne ze jsem pič. namyslena, a ze si vyskakuju me tyhle veci vadi co lidi kecaji!

• načítám...
29350
11.7.12 15:14

No, to co jsi popsala, to je někde úplně běžné… k tomu nemusíš být bohatá, kdo je prostě omezený, ten se tak chová, a kdo je normální, ten se chová normálně… a že je někde ta koncentrace omezenců vyšší, s tím nic nenaděláš…
Myslím, že nějakého takového dobrodince, co řeší, že má někdo dvě auta, že si koupil něco nového nebo že si jen jezdí po výletech, máme v okolí každý z nás… prostě jsou věci, co si člověk nesmí připouštět…
Já mám takové pravidlo, že když mi někdo neodpoví na pozdrav třikrát, tak ho příště taky nepozdravím…
Taky jsme v minulém bydlišti měli dvě takové maminky, když jsem k nim přišla s malou na hřiště, tak se na sebe podívaly a vzaly děti a odešly jinam… no, a měla bych se z toho hroutit? Teď bydlíme v centru města, když jdu s dětmi do parku na hřiště, tak jsou tam samé neznámé maminky… některá se dá do řeči, jiné ne… a když si chci popovídat víc a osobněji, tak se sejdu se svými dlouholetými kamarádkami… a je to…
Určitě máš k dispozici auto, tak přece není problém někam s dětmi zajet, navštívit staré kamarádky, spolužačky a lidi, které máš ráda a nebo si udělat výlet… případně najít nějaké spřízněné duše tady a udělat si sraz s maminkami odsud… nebo s někým, kdo má stejné koníčky a záliby jako ty… pak se společná řeč najde hned a je to…
Když jsme někde na srazu s lanďákama, tak sedíme spolu u stejného ohně všichni a nepoznala bys, kdo má miliony na kontě a kdo je rád, že si na pohonné hmoty vydělal nějakou brigádou, jinak by nemohl jet… a kdo neví, že třeba ten a ten kamarád sedí na skládacím křesle z pravého magahonu, co ho stálo dvacet tisíc, ten by to jinak nepoznal…

• načítám...
46669
11.7.12 15:15
@simoušek píše:
Manzel si mysli ze zavidijou a jeho to bere a ma s toho radost tak si myslim ze lidi nemaji radi ani me, jako ja s toho radost nemam, kdyz o me nekdo rekne ze jsem pič. namyslena, a ze si vyskakuju me tyhle veci vadi co lidi kecaji!
Čím víc budeš dávat najevo, že ti to vadí, tím víc budou lidi zlí. Přímá úměra chování českého lidu, bohužel.
Tak se na řeči vykašli, dělej, že to neslyšíš a žij si svůj život. Jiná rada asi na to není… :nevim:
  • načítám...
29350
11.7.12 15:20
@simoušek píše:

Jo manžel má radost, že mu lidé závidí? No, tak to taky o něčem vypovídá… no a jsme někde jinde… to už může být důvod, že lidi, co tě neznají blíž, tak si o tobě udělají dojem, jaký vyvolává tvůj manžel… a jestli se takhle prezentuje on, tak se dá počítat, že někomu se můžeš zdát stejná… promluvit si s manželem by asi cenu nemělo, když on potřebuje své bohatství takto ventilovat a dělá mu to dobře, ty můžeš akorát snažit se být normální a svým normálním slušným chováním přesvědčit některé lidi, co tě poznají blíž, že nejsi stejná jako on… ale na druhou stranu sis ho vybrala dobrovolně, věděla jsi, jaký je, jak se chová, tak se s tím musíš nějak srovnat… no, budeš to mít trochu těžší… :think:

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová