Závist sestry?

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
328
8.5.19 23:01
@Šarlota4 píše:
Ona nema prostor se “blysknout” a byt chvili spokojena i s pos. ranou lednici, nebo byt pred ostatnimi za tu sikovnou. Ty to asi nedelas schvalne, ale muze to vypadat vselijak.

Přesně jak říkáte. Neskutečně me bolí, že nechce jet. Ale mám se doprosovat?

• načítám...
14723
8.5.19 23:02
@Leontys píše:
Přesně jak říkáte. Neskutečně me bolí, že nechce jet. Ale mám se doprosovat?

Ne, to nikdy. Udělala by ti tam stejně scénu. Ať je doma, bude to lepší.

• načítám...
1280
8.5.19 23:02

Těžko soudit když člověk slyší jen jednu stranu…

• načítám...
14723
8.5.19 23:06
@35ja píše:
Těžko soudit když člověk slyší jen jednu stranu…

Ono je jedno, že známe názor pouze jedné strany. Jde o to, jestli se má člověk doprošovat účasti na svatbě nebo ne.
Já hlasuji, že ne. Obzvlášť po nějakém teatrálním odmítnutí.

• načítám...
34473
8.5.19 23:09
@LaPaloma píše:
Ono je jedno, že známe názor pouze jedné strany. Jde o to, jestli se má člověk doprošovat účasti na svatbě nebo ne.
Já hlasuji, že ne. Obzvlášť po nějakém teatrálním odmítnutí.

No víš, ono pozvat na svatbu do ciziny někoho, kdo nemá ani na ledničku, to člověk musí zavřít obě oči aby v tom neviděl naschvál.

• načítám...
328
8.5.19 23:11
@terien píše:
No víš, ono pozvat na svatbu do ciziny někoho, kdo nemá ani na ledničku, to člověk musí zavřít obě oči aby v tom neviděl naschvál.

Samozřejmě, že jsem jí řekla, že jí na pas i na cestu přispěji, nebo zaplatim celou.

• načítám...
14723
8.5.19 23:15
@terien píše:

To se ukáže na tom, zda se sestra dostaví na svatbu v ČR. A jestli se tam bude chovat únosným způsobem. Když bude normální a nebude se šklebit, tak by jí mohli ještě nabídnout úhradu dopravy, když jsou tak za vodou.
Kdybych já byla nemajetná, tak bych třeba sdělila, že do té ciziny se asi nedostavím, že budu jen na obřadu zde. Ale že bych brala jako nějakou provokaci ke scénkám, že si sestra dovolila dělat svatbu někde v zahraničí, tak k tomu bych se nesnižovala. Osobně bych za něco jako jsou svatby u moře, trapárny v Las Vegas,.. apod. peníze nevydala, ani kdybych je měla (protože až tolik to zas nežeru i když jsem vdaná být chtěla kvůli dětem), ale k nenávisti nebo poškození vztahu se sestrou by to určitě nevedlo. Takže za mně závist a neschopnost vykomunikovat, o co vlastně jde.

• načítám...
34473
8.5.19 23:16
@Leontys píše:
Samozřejmě, že jsem jí řekla, že jí na pas i na cestu přispěji, nebo zaplatim celou.

Tos tomu teda nasadila korunu :roll: myslíš, že by si to od tebe vzala? Ty by sis nechala zaplatit pas a cestu? Já teda ne, to bych taky radši zůstala doma.

• načítám...
328
8.5.19 23:17

@terien celé rodině zaplatim náklady, včetně jí. Takže si myslím, ze jsem v tomhle směru neudělala nic špatně

• načítám...
14723
@Leontys píše:
Samozřejmě, že jsem jí řekla, že jí na pas i na cestu přispěji, nebo zaplatim celou.

Pak jde ještě o ubytování a také o to, zda je sestra vůbec schopná cestovat do zahraničí, když je tak na dně. Jestli to je letecky - zda vůbec ví, co a jak na letišti… atd., nebo jestli mají auto a dny dovolené na to, aby tam dojeli.

• načítám...
34473
@LaPaloma píše:
To se ukáže na tom, zda se sestra dostaví na svatbu v ČR. A jestli se tam bude chovat únosným způsobem. Když bude normální a nebude se šklebit, tak by jí mohli ještě nabídnout úhradu dopravy, když jsou tak za vodou.
Kdybych já byla nemajetná, tak bych třeba sdělila, že do té ciziny se asi nedostavím, že budu jen na obřadu zde. Ale že bych brala jako nějakou provokaci ke scénkám, že si sestra dovolila dělat svatbu někde v zahraničí, tak k tomu bych se nesnižovala. Osobně bych za něco jako jsou svatby u moře, trapárny v Las Vegas,.. apod. peníze nevydala, ani kdybych je měla (protože až tolik to zas nežeru i když jsem vdaná být chtěla kvůli dětem), ale k nenávisti nebo poškození vztahu se sestrou by to určitě nevedlo. Takže za mně závist a neschopnost vykomunikovat, o co vlastně jde.

Docela silný závěr na to, že tu čteme jenom jednu stranu. Mě i z toho přijde, že mají máslo na hlavě obě dvě.

• načítám...
20976
8.5.19 23:18

@Leontys a uz tu zase resite, ze ji to zaplatite. Uz od prvniho prispevku jen ctu, jak mate vic penez, jak se mate lip atd. Ani se nedivim, ze mate spolu problem. Ja bych jej mel taky.
Ano, treba to myslite dobre, ale v realu to ma uplne opacny efekt.

• načítám...
14723
8.5.19 23:18
@terien píše:
Tos tomu teda nasadila korunu :roll: myslíš, že by si to od tebe vzala? Ty by sis nechala zaplatit pas a cestu? Já teda ne, to bych taky radši zůstala doma.

Ale pozor - to není nic špatného, že zaplatí někomu cestu, pokud to je jasně nad možnosti pozvaného. To je normální.

• načítám...
328
8.5.19 23:19

Ale nemyslím si, ze jsou na tom az tak špatně, ze by neměli na cestu a na nic dalšího. Dokonce její manžel mi říkal, ze se moc těší. Ale ona zavelila ze nepojedou

Příspěvek upraven 08.05.19 v 23:27

• načítám...
34473
8.5.19 23:20
@Leontys píše:
@terien celé rodině zaplatim náklady, včetně jí. Takže si myslím, ze jsem v tomhle směru neudělala nic špatně

Ty ten pocit nemáš zřejmě v ničem. Jenže pravda bývá většinou někde uprostřed.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová