Zblázním se ze své dvouletačky!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4658
20.2.15 23:11
@e-lili píše:
hehe to se s dvojkama odstehuju na slovensko. (taky svet, zahranici ne?)Protoze na vzdor u dvojcat se obzvlast tesim i proto, ze ten prvni bude mit ve dvou letech dvojcat,4,kdy je udajne nejlepsi obdobi pro druhe obdobi vzdoru :pankac:

To jakože těch období vzdoru je víc??? 8o :,(  :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
20.2.15 23:11

@terinka4444
já jsme sice zastánce školek, nebo spíš, jsem na straně těch, které chtějí dát dítě do školky (v určitém věku) než strana těch, které si dítě nechají do 6 let doma (do nástupu do školy) s tím, že je pro dítě matka lepší než cokoliv jiného :zed: :zed: :zed: :zed: ale říct, že dítě je ve 2 letech spratek a vyřešila by to školka :zed: :zed: :zed: :zed: :zed: :zed: však ona na to Claire taky přijde a možná o to to pro ni bude větší šok :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
20.2.15 23:12
@Fíková píše:
Všude jinde na světě jsou děti příšerně rozjívení spratci, akorát se nad tím nikdo nepozastavuje. Berou to jako normální. :mrgreen:

tak to muzu potrvdit. mam to za jednu z vyhod zivota v zahranici, tady dite lezici na zemi nikoho nerozhodi, jeste s nim casto chce nekdo hodit rec :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062

@dendule4: Držím palce, ať na něco přijdeš, co pomůže. Přetažené vzteklé batole, které nehodlá usnout je opruz :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8660
@Fíková píše:
Všude jinde na světě jsou děti příšerně rozjívení spratci, akorát se nad tím nikdo nepozastavuje. Berou to jako normální. :mrgreen:

Potvrzuji…cestujeme hodně po světě a když dítě udělá bordel v české restauraci, je reakce naprosto jiná než když mnohem horší věci páchá v Anglii nebo Kanadě :D. Je to jak říkáš, prostě to berou jako projev jejich osobnosti a tečka+děti jsou středobod vesmíru. Mě vždycky dojme jak v českých hračkárnách protáčejí oči když malej na něco sáhne, v UK jen vlezem do obchodu, je kolem nás 5 prodavaček a samy mu ty hračky cpou a s úsměvem uklízí všechno co shrne z regálů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
20.2.15 23:13
@dendule4 píše:
To jakože těch období vzdoru je víc??? 8o :,( :,(

tak z teto informace budu asi mit dneska nocni mury :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
20.2.15 23:14
@e-lili píše:
hehe to se s dvojkama odstehuju na slovensko. (taky svet, zahranici ne?)Protoze na vzdor u dvojcat se obzvlast tesim i proto, ze ten prvni bude mit ve dvou letech dvojcat,4,kdy je udajne nejlepsi obdobi pro druhe obdobi vzdoru :pankac:

jednou jsem četla, že nejlepší jsou děti do roku, když se pomine řvaní. Pak už to jde z kopce, lepší už to nebude, já teď koukám na zpruzelý obličej osmiletého předpuberťáka, a prý se to zlomí kolem 23. roku jejich života, to prý dospějí, říkal nějaký psycholog, vezmou rodiče opět na milost, páč si uvědomí, co pro ně rodiče dělají a že to s nimi myslí dobře :mrgreen: já už jen 15 let do té doby, než si mé dítě uvědomí, jak skvělá matka jsem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9318
20.2.15 23:15

@dendule4 no pry jo :mrgreen: a jsou cimdal horsi :cert:

@subsomi taky jsem spis na strane skolek, ale rozhodne ne jako odlozeni 2letaka a ucitelky ucte a vychovavajete moje uvztekany dite ja chci mit klid.

Hlavne kazdy dite je jiny, nekterymu kolektiv prospeje, jinymu ublizi, to nejde rict pausalne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
20.2.15 23:15
@dendule4 píše:

jo jo, ale nezoufej, taky to přežiješ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8660
20.2.15 23:16
@terinka4444 píše:
jednou jsem četla, že nejlepší jsou děti do roku, když se pomine řvaní. Pak už to jde z kopce, lepší už to nebude, já teď koukám na zpruzelý obličej osmiletého předpuberťáka, a prý se to zlomí kolem 23. roku jejich života, to prý dospějí, říkal nějaký psycholog, vezmou rodiče opět na milost, páč si uvědomí, co pro ně rodiče dělají a že to s nimi myslí dobře :mrgreen: já už jen 15 let do té doby, než si mé dítě uvědomí, jak skvělá matka jsem

Ufff…to zní děsivě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7748
20.2.15 23:16
@dendule4 píše:

Mně přijde, že celé dětství je jedno velké období vzdoru, které samovolně přechází do puberty. Teď jen záleží, jestli máš štěstí na klidnější exemplář a nebo si to holt vyžereš. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
20.2.15 23:17

@e-lili
období vzdoru s dvojkama :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: jsou chvíle kdy je to dvojnásobně horší, ale jsou chvíle, kdy je to dvojnásobně lepší
oni si dokážou hrát spolu, vzájemně jsou si parťáky, nemají jen „trapnou matku“ jako jedno dítě, kdy veškerou zábavu obstarává jen matka :think: na druhou stranu, když se o něco perou, tak to je krocení divé zvěře :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
20.2.15 23:18

Holky dík za povzbuzení, vážně je mi líp :-)))))))…Jdu si užít těch posledních pár hodin než mě holčička zase přivítá ve dvěřích kopancem do holeně…Dobrou noc :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9318
20.2.15 23:19

@terinka4444 ja vzala nase na milost po mature cca vtech 19ti. Tak nezoufej

Jinak syn je uplny zlaticko (krom tech necelych 4 mesicu, vzdoru ted) takze puberta bude vyzivna :zed:

A hned za nim dve holky (muz videl martin, a venuse a zacal shanet pevny konopny lano a byl si vyhlidnout strom :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
20.2.15 23:20

Když bylo dceři kolem dvou a půl let, tak taky řvala absolutně kvůli všemu… snažila jsem se situacím předcházet, ale to se povedlo jednou z deseti pokusů… postupně to přešlo… trvalo to min.3měsíce… ale teda on aspoń s ničím neházela, jen řvala - brečela.

@dendule4 co se týká té knížky - je to spíše pro větší děti, teď je dceři skoro pět a díky knížce jsem se naučila se s ní pěkně na všem domluvit… u mladšího dítěte jde spíše o to, že ty si s knížkou osvojíš určité postupy, které ti pomůžou být klidná… dítě klid vycítí - nebude pociťovat tvoji bezmoc, pomůže mu i klidný a rozhodný tón, který budeš mít. Fakt to jde zvládnout :hug:

já často používám např toto: dělá něco, co dělat nesmí… neříkám deset vět, že se to nedělá proto a když to bude dělat, tak toto nastane apod. prostě řeknu třeba STOP! tohle nedělej. a hned nabízím možnost.
např. chce kreslit po stěně - stop! to pomůže - že dítě se zasekne a zachráníš stěnu a hned nabízím - když chceš malovat, najdeme papír… a hned jdeme ten papír hledat.

říkám třeba - to se mi nelíbí… a mračím se. když se má ukončovat nějaká činnost a dítě nechce končit - třeba vylézt z vany, tak upozorním - napočítám do deseti a budeme se utírat… pomalu počítám - moje děti už to znají a už se při dosažení desítky nevztekají… když je osm, devět, deset, snaží se rychle dohrát hru… ví, že při deseti vytahuji z vany… a nevztekají se. Někdy ale taky jo :lol: jde o to, že když řeknu, že za chvíli tě vytáhnu z vany… nebo dohrej si a vytáhnu tě… pro děti je chvilka nebo dohrát si úplně jiný pojem než pro nás… ale když ví, že se blží destíka - je to pro obě strany ohraničený čas - obě strany ví, kdy končí a dítě se s koncem hraní lépe smíří.

samozřejmě neříkám stop nebo nepočítám do deseti pořád.. aby se to nepřejedlo.. třeba jednou za den to použiji.

nevyčítám, nekladu podmínky - když budeš skákat po gauči, nedostaneš kokino - třeba.. tom mě jen tak napadlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí