Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Hele upřímně, také se chystám dělat menší zásoby potravin, které bychom upotřebili i v běžném režimu bez epidemie. Výhodu mám v tom, že učím dítě doma a manžel má možnost pracovat nepřetržitě z domu, takže bychom v podstatě nikam nemuseli chodit
. Tchán, rodilý Pražan, nyní žije na venkově poblíž Plzně, nakoupil cca před měsícem celoobličejové masky
.
@MrsNorris a to se tak zvedla ta cena?
To si zas někdo namastí kapsu..
@korneli
Do toho hlavního tématu včera psala Šáruší, že:
jen ty respirátory a roušky stále nejdou objednat. Objednávala jsem je před měsísem, sali sladem, zaplatila, nedošli, po týdnu volali, že bude zdržení a v pátek volali, že stále zdržení a ze 70,– bude stát jeden 399,– super. Tak jsem jim řekla, ať si to strčí někam a nemáme respirátory.
Nezapomeňte na ochranné brýle, jedná se o kapénkovou infekci, tudíž může do organismu proniknout i skrze oční sliznice.
@Anonymní píše:
Co jsem koukala, tak same dusitany… Samozrejme pokud by byly vykoupene obchody, tak to resit nebudu a budu rada, ze mame neco, ale takhle chci neco, co pripadne budeme schopni spotrebovat i tak…
Proč by měly být vykoupený obchody?
![]()
A jinak se teď partner vrátil ze služebky z Itálie a můžu Tě ujistit, že obchody opravdu vyprodané nebyly (někde možná, ale rozhodně ne na tvrzení „v Itálii jsou vyprodané obchody“), tak tu zas nešiř paniku, prosím Tě. ![]()
Jasně, vyfotí prázdný regály, protože pár matek z bambinointerneto.it v hysterii zběsile nakupovalo. To, že to za deset minut někdo doplnil, tak to už nevyfotí nikdo.
@yocheved píše:
A jinak se teď partner vrátil ze služebky z Itálie a můžu Tě ujistit, že obchody opravdu vyprodané nebyly (někde možná, ale rozhodně ne na tvrzení „v Itálii jsou vyprodané obchody“), tak tu zas nešiř paniku, prosím Tě.
Tam, kde je koronavirus, obchody vyprodane jsou a v nekterych dalsich castech take. Pokud by to bylo celoevropske, bude s dodavkou potravin problem.
Duvody se mi tu nechce rozepisovat, ale proste myslim, ze lepsi mit zasoby, nez resit na posledni chvili. Samozrejme primerene zasoby, ktere pripadne postupne snime.
@fera21 a já si myslím, že panika je na místě. Tak či onak, brzo budeš nakupovat do zásoby i ty. A to z jednoho prostého důvodu. Tohle totiž hrozba je. Tenhle vir se šíří rychlostí blesku a pláné utěsňování není na programu. Jasně, těch nemocí už tady bylo, ale uznej sama… V takové míře? Já nejsem zbytečný plašan, ALE tohle je něco s čím si svět momentálně neví rady. Než budeme všichni zase moudřejší, tak nás tu bude o čtvrtinu méně ( v tom lepším případě). Já bych obavy zakladatelky až tak moc tedy nepodceňovala.
@MrsNorris píše:
@korneli
FFP3 tuším. Ano, mám ten správný.
Je to tohle? Je to na opakovane Pouziti? https://www.mall.cz/…100007848925?…