Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
To jsem si taky říkala, s KS máme větší šanci si ten cirkus dřív zopakovat, třeba už budeme poučenější…
Ale já už mám jasno, budu volit KS, sice z toho nejsem úplně odvázaná, ale co předvádí MZ, to akceptovat nemůžu.
@elanaa píše:
Tak já to zas odhlehčím:toto jsem se včera dočetla: „pro ty, které skutečně, ale opravdu neví koho volit, oba jsou nepřijatelní a stejně strašní, tak je rada: volte KS. Tam je teoretická naděje, že umře dřív“.
Nestranně… kdo má fb profil, může taky kouknout na nejnovější příspěvky na fb stránce obou dvou kandidátů.. a sám si to posoudit. nejen ty vyvěšené sdílené na profilu, ale hlavně příspěvky od lidí v takovém obdélníčku nahoře vpravo (když se rozklinou..). Nehází se tam jen špína, jsou tam průběžně i odkazy na noviny a youtube, některé docela dobré.
@Michelangelo píše:
včera jsem v TV ve zprávách viděla, že lidi dávali do obálky i Krtečka![]()
![]()
Má už někdo doma volební lístky? My zatím nic..
@robínek tak to je nářez
děkuji za tohle info
páč jsem to brala tak, že dítě nemůže za svoje rodiče a ono je to tak, že může být na svého tátu pyšnej
![]()
@kometa32 píše:
@elanaa píše:
Ne a nikdo nemá a nebude mít…na 2. kolo se dávají až ve volební místnosti.
Díky za info ![]()
@Michelangelo
No a můžu se na oplátku zeptat, kde se vzalo to nařčení jeho otce, teda co konkrétně bylo? Mně se to fakt nechce sledovat celý ![]()
@kometa32 píše:
nemám
jsme začátek Vysočiny ![]()
@robínek protože když vznikla Vlajka, tak tam nastoupil taky. Vystoupil ve chvíli, kdy se začala prudce nacionalizovat a kolaborovat…ale teď se to, že jeho táta byl člen Vlajky, flus na něj, hodí.
@robínek Ano, tohle všechno beru, to je pravda. Ale s tím „češstvím“ či „vlastenectvím“ to vidím trochu jinak.
U Schwarzenbergů je to vlastenctví podle mě úzce svázáno právě s majetkem: tam kde mám majetek, kde žiji, kde hospodařím, o ten lid se starám, tam jsem doma (to myslím říkal KS v tom dokumentu pro ČT nebo to bylo možná někde jinde, už si nevzpomenu)…tam jsem tedy vlastnecem? Takže kdyby ten majetek ležel v Polsku, cítili by vlastenectví k Polsku? Nebo jak si to mám přebrat? ![]()
(viz rozdělení rodu Sch na různé větve http://cs. wikipedia. org/wiki/Schwarzenbergov%C3%A9)
To vyzdvihování důležitosti majetku jde až tak daleko, že se dokonce dědí pouze po mužských dědicích. A to dokonce i za cenu toho, že pokud jej nemám (mám třeba jen dcery), tak dědice adoptuji.
Rozumíte jak to myslím? Že to na mě dělá dojem, že to vlastenectví je primárně a především svázáno s majetkovými zájmy. ![]()
Příspěvek upraven 23.01.13 v 13:59
@Wiolla to máš těžký…co to vlastně vlastenectví je? My žijeme, Bohu díky, v době, kdy vlastenectví projevujem maximálně po MS nebo olympiádě, kdy si zařvem že Kdo neskáče není Čech. Kdo byl větší vlastenec za totáče, ten, kdo tu zůstal, zahrabal se, pohřbil svoje plány a idály, ale zůstal ve vlasti nebo ten, kdo odešel za kopečky, zařídil si nový život a sledoval to celý „z dálky“? Těžko soudit, když v tý situaci nejsme, majetky nemáme atd. Každý to svoje „doma“ prožíváme jinak, šlechta podle mě majetky nebere čistě jako materiální statky, ale prostě místo, kde žily po staletí jejich pradědové, kde vznikl jejich rod a kde je krajina, kterou spoluutvářeli. Na tom já nevidím nic tak špatnýho a nevlasteneckýho, ale věřím, že to někdo může cítit jinak neb jde o silně abstraktní pojmy.
edit: pradědové samozřejmě žili. Myslím rychleji než píšu ![]()
Příspěvek upraven 23.01.13 v 14:04
@robínek jejda moje paměť
au
sleduju toho strašně moc, tisk, debaty, diskuze pod tiskem
nebudu úplně přesná, ale včera jsem četla, že otec KS, byl významným příslušníkem SS…no měla jsem pocit, že to byla esesácká zrůda
…zkusím strýčka Googla ![]()
@Wiolla
No tohle pojetí vlastenectví není jen u S., ale bylo u šlechty obecně. Nechci tady dělat přednášku, ale až do konce 19. století existovalo tzv. „zemské vlastenectví“, tedy spojenost se zemí, ne s jazykem a národem. Prostě za vlastence se považoval i člověk, který třeba ani neuměl česky, mluvil německy, ale narodil se v Čechách a byl k tomu prostředí tady připoután. Vlastenectví národní (jazyk a národ) je záležitost hl.19.stol., pak už se za českého vlastence nepovažoval někdo, kdo česky neuměl a neměl „národnostně čistý původ“. Jsou to dva pohledy na věc…
Osobně si ale nemyslím, že by zrovna tohle bylo důležité.