Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@maminka189
A proč do toho ty nemůžeš mluvit? Vždyť jsi taky dcera? Asi kvůli platbě, viď. To je blbý, mít ty peníze, vyprdnu se na něj a udělám to tátovi hezký.
@Camael Přesně tak-mít ty peníze…ale já je boužel nemám a hrozně mě to užírá, myslím si, že takhle by si to tatínek nepřál…
@maminka189
Tak se zkus soustředit na to, s čím můžeš hnout. S tímhle asi ne, vzpomínku na tátu si stejně poneseš v sobě, tak vypusť to, že to brácha udělal takhle a zkus se dostat aspoň k těm věcem. Obrátila bych se coby pozůstalá na PČR s dotazem, kdy bude byt opět přístupný, a šla bych tam co nejdřív.
@Camael píše:
@maminka189
Tak se zkus soustředit na to, s čím můžeš hnout. S tímhle asi ne, vzpomínku na tátu si stejně poneseš v sobě, tak vypusť to, že to brácha udělal takhle a zkus se dostat aspoň k těm věcem. Obrátila bych se coby pozůstalá na PČR s dotazem, kdy bude byt opět přístupný, a šla bych tam co nejdřív.
Naprostý souhlas
@maminka189 píše:
@Gingerka Tak to mě moc mrzí,ale mě v cestě nic nestojí a o ty věci chci a budu bojovat a klidně půjdu i přez mrtvoly. Kašlu na vybavení ale ty fotky…to se prostě nedá napsat jakou pro mě mají hodnotu. Kdyby jsem vyhrála sportku a měla si vybrat zda výhru a nebo tohle tak neváhám a vezmu fotky atd a neváhám
![]()
Tohle 100% nepřekousnu…
Jestli se nepletu, tak budeš tedy dědit ty a nevlastní bratr. Jako dědictví bude uveden byt a další majetek. A ty jako jeden z dědiců bys měla mít přístup do bytu. Dokud je zapečetěný, tak tam nesmí nikdo. Jakmile ho odpečetí, policie, tak pokud máš klíče, můžeš tam jít kdykoliv. K tomu nepotřebuješ ničí souhlas.
A kriminálka se volá k úmrtím doma, aby se zjistilo případné cizí zavinění. To je běžný postup. Stejně tak pitva je nařízená automaticky při každém úmrtí mimo nemocnici.
A jinak upřímnou soustrast.
Ahoj,
upřímnou soustrast..me zemrel tatka v lednu.
ja davala za pohreb zehem téměř 23 000,–.jeste ted to splacim a to bylo oholene, nic moc kvetin atd. a stejne.jsou to silene dardy za pohreb.
s brachem se zkus dohodnout. hodne sil.
Věci, které zmiňuješ, t. j. fotky apod. se do dědictví ani nezahrnují, tudíž by ses k tomu měla dostat i v případě, že dědictví odmítneš, akorát pokud bratr např. vymění zámky, tak mě nenapadá jinej způsob, než domluva s ním, aby ti je dal. Jinak bych tatínka nechala prozatím aspoň zpopelnit a pokud nebudeš chtít odložit obřad na jindy - později, udělej rozlučku u hrobu či u urnových schránek. Pozveš koho chceš, za pát kaček ti tam zahraje muzikant na trubku či podobně a uložíš jej. Pokud se o zesnulého nepostará někdo z příbuzných, stát nechá tělo zpopelnit, ale pokud je dědiců, naúčtuje tento úkon jim.
Jste hodný, ale s ním se nedá dohodnout.Jsem mu ukradená a stejně tak mu je ukradené jak mi je. Chtěla jsem se nějak dohodnout, ale s ním to prostě nejde…Slíbil mi že včera zavolá a myslíte, že zavolal???Ne raději si vypnul telefon ![]()
@kočička Evička Jak mi to někdo může naúčtovat, když mi odmítli dát urnu a ani mi nechtějí zdělit kam jí uloží??? ![]()
@maminka189 Urna se dává tomu kdo „zařizuje“ pohřeb. Takhle jsme to aspoň měli my, když loni zemřel taťka, urnu dali jen mamce proti podpisu. Je sice divné, že Ti ani nechtějí sdělit, kam jí dali, to spíše vypadá, že jim brách něco nakukal. Ale fekt nevím, jak to v tomhle případě chodí. Jinak do bytu se pokus dostat s policií, pokud Ti to bratr nebude chtít umožnit. Jinou volbu stejně asi mít nebudeš.
@Bananas On(raději nepíšu už brácha, protože ho tak neberu) tam také nemá žádné právo chodit ne když tam nikdy nebydlel a ten byt je někoho úplně jiného).Počkám na notáře a uvidím…
@maminka189 píše:
@kočička Evička Jak mi to někdo může naúčtovat, když mi odmítli dát urnu a ani mi nechtějí zdělit kam jí uloží???
a kdo ONI? Tatínek je už zpopelněnej?
@kočička Evička On a tátova sestra. Nevim asi ne, když to měl jít včera zaplatit. O víkendu se nezpopelňuje, jen se těla přiváží
@maminka189 Právo sice nemá, ale pokud má klíče a byt už nebude zapečetěný, tak si tam může klidně vlézt a Ty o tom ani nebudeš vědět. No notář se většinou ozývá do 6. týdnů od pohřbu a ještě jako prvnímu tomu, kdo ten pohřeb zařizoval. Hele a co ta tátova sestra, ta se k Tobě chová jak? Že bys to zkusila řešit přes ni.
@Bananas Holky myslíte, že když si zavolám na 158 tak mi dam dají nějaké info? Já myslela, že v tomhle případe jsou klíče odebrány. Na štěstí mám v tom baráku známou a mohu jí popérosit aby to"sledovala" popřípadě mě informovala…
Sestra je stejná bůůůů jako bratr…Nevím proč, ale prostě se nemáme moc rádi