Zemřela babička - vyzvednutí balíku na poště

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
3823
2.1.18 23:30
To ale
@pikola píše:
A na op fotka babičky. Fakt nenápadný.

No a, to je urednici sumak jaka tam je fotka, vyda balik na jmeno co je na obcance

• načítám...
36009
2.1.18 23:31
@Anonymousl píše:
nevíme no.. a co jako?? babička umřela, to je snad horší, než to, proč jsme se léta nestýkaly - rodinné důvody.. a nám fakt o rodinné dědictví jako jiným lidem nejde.. pro mamku to má osobní význam!! a já tě tady nenapadám, ani nic jiného, ale tohle bys fakt pochopit mohla!!

Co se rozčiluješ? Prostě to vyzní divně, že má osobní význam balík na poště :nevim: pošťačka by vám ho správně neměla vydat.

• načítám...
94
2.1.18 23:31
@zudina píše:
To aleNo a, to je urednici sumak jaka tam je fotka, vyda balik na jmeno co je na obcance

takže tam můžu normálně jít a oni mi to na její občanku vydají? :nevim:

• načítám...
94
2.1.18 23:32
@pikola píše:
Co se rozčiluješ? Prostě to vyzní divně, že má osobní význam balík na poště :nevim: pošťačka by vám ho správně neměla vydat.

já se nerozčiluju, ale třeba je to balík za hodně peněz, babička si to zaplatila a tak bychom byli vážně neradi, aby to propadlo a vrátilo se to nazpět..

• načítám...
45747
2.1.18 23:34
@pikola píše:
Vy nevíte co tam je, babičku jste leta neviděli a chcete je vyzvednout? :think: no já bych řekla, že do vyřešení dědictví máte prostě smůlu.

Přesně tak, babičku léta neviděli ale zaplacenej balík dobrej :poblion:

• načítám...
2258
2.1.18 23:34

@Anonymousl
Je to teda mega bláznivý nápad, ale pokud by někdo odpovídal fotce na OP, tak by si mohl na babičku „zahrát“. Jiná věc je, že jestli u ní doma byla policie, tak počítám, že prošetřují i možnost násilného úmrtí a tam by je ty balíčky mohly zrovna zajímat. A vyzvednutí vámi by bylo krajně podezřelé.
Jinak jak tu někdo psal, že to spadne do dědického řízení, tak dost možná ne, to totiž hned nebude a mezitím se balíky zpět vrátí. Dědické řízení běžně začíná až ve chvíli, kdy policie ukončí vyšetřování.

• načítám...
2258
2.1.18 23:36

Jinak nevím jestli je to možné, ale co poprosit tu policii, která to může prošetřovat, jestli by vám alespoň ex post byla ochotna sdělit, odkud ty balíky šly. :nevim:

• načítám...
94
@veria píše:
Přesně tak, babičku léta neviděli ale zaplacenej balík dobrej :poblion:

viděli jsme jí, jen jsme neměli dobré vztahy v rodině, fakt se musíte chovat jako *****, když někdo umře??? já ***** babičku nevyužívám, tak jděte s těmahle kecama *****!!!

edit admin: vulgarismy

• načítám...
94
@veria píše:
Přesně tak, babičku léta neviděli ale zaplacenej balík dobrej :poblion:

viděli jsme jí, jen jsme neměli dobré vztahy v rodině, fakt se musíte chovat jako zmri, když někdo umře??? já kura babičku nevyužívám, tak jděte s těmahle kecama dop*dele!!!

• načítám...
94
2.1.18 23:37
@Sexynohy píše:
@Anonymousl
Je to teda mega bláznivý nápad, ale pokud by někdo odpovídal fotce na OP, tak by si mohl na babičku „zahrát“. Jiná věc je, že jestli u ní doma byla policie, tak počítám, že prošetřují i možnost násilného úmrtí a tam by je ty balíčky mohly zrovna zajímat. A vyzvednutí vámi by bylo krajně podezřelé.
Jinak jak tu někdo psal, že to spadne do dědického řízení, tak dost možná ne, to totiž hned nebude a mezitím se balíky zpět vrátí. Dědické řízení běžně začíná až ve chvíli, kdy policie ukončí vyšetřování.

takže bychom ten balík vyzvedávat neměly.. chápu to správně?

• načítám...
94
2.1.18 23:39
@Sexynohy píše:
Jinak nevím jestli je to možné, ale co poprosit tu policii, která to může prošetřovat, jestli by vám alespoň ex post byla ochotna sdělit, odkud ty balíky šly. :nevim:

to bohužel nejde.. jen to přečetl, ale byli opravdu nepříjemní :nevim:

• načítám...
14809
2.1.18 23:39

To je hodně divná diskuze. Babička už to stejně nevyužije.(

• načítám...
36009
2.1.18 23:40
@Anonymousl píše:
takže bychom ten balík vyzvedávat neměly.. chápu to správně?

Tak zkusit to můžete, ale jelikož by to správné dělat neměli, záleží na jakou pošťačku narazíte.

Příspěvek upraven 02.01.18 v 23:41

• načítám...
1692
2.1.18 23:40
@Anonymousl píše:
takže tam můžu normálně jít a oni mi to na její občanku vydají? :nevim:

Ne, nevydají, pokud si úřednice všimne, že nejsi osoba shodná s občankou. A pokud babička balíky zaplatila a ony se vrátí odesílateli, měl by odesílatel vrátit peníze. Prověřit to může notář, kterému bude dědictví přiděleno. Takže pokud vám jde o peníze, opravdu se o ně nemusíte bát.

• načítám...
45747
2.1.18 23:42
@eva valoi píše:
To je hodně divná diskuze. Babička už to stejně nevyužije.(

Babička ne, ale příbuzní ano. Doufejme ze si to aspoň nechala poslat na dobírku.

Pro Zakl: pokud se to pokusíte na její obcanku vyzvednout a budete se za babičku vydávat, je to trestný čin podvodu.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová