Ženy věk 40+

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2892
8.2.25 17:43
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10860
8.2.25 17:44
@Gábííí píše: Více

Tak napsala jsi to opravdu trosku divne, ze ujdes 6000 kroku, ale nepomaha to.

Pokud mas ten pohyb v práci stejny, i pred menopauzou, tak to bude chtit pridat, nebo zkusit jiny druh pohybu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
8.2.25 18:01

@Tarena můžeš mi prosím říct, co jsem napsala divně? Že v práci nesedim, že ujdu tyhle kroky a že k tomu ještě cvičím? Co je na tom nepochopitelného? A pokud vím, bavíme se v tomhle prispevku o hormonech a ne o hubnutí…a i kdyby byl můj příspěvek pochopen špatně, nikomu to nedává důvod k tomu, mě urážet. Zakladatelka se na něco ptala, tak jsem odpověděla a to přímo jí, tak nechápu, z jakého důvodu, se do mě naváží někdo jiný a to úplně bezdůvodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10860
8.2.25 18:05

No znělo jakoze toho delas hodne a nic nepomaha. Jj, s tim hubnutim jsem to nepochopila, myslela jsem, ze i pribiras. I kdyz ja vlastne o hubnutí taky nic nepsala :mrgreen:

Příspěvek upraven 08.02.25 v 18:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3116
8.2.25 18:06

Zaujal mě ten zkrácený cyklus - děje se mi to samé, před dětmi nebo ještě tak před rokem mě to netrápilo, pak uhodilo 41 a přesně jak píšeš. Cyklus 22-25 dní, šílené křeče, vražedné nálady, bolest prsou, akné týden před..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
8.2.25 18:18

@Tarena ne,určitě jsem se nebavila o tom, že nepomáhá nic s váhou, pouze jsem reagovala na to, že se cítím pri menopauze blbě, I když dělám tohle všechno. Rozhodně jsem se nebavila o problemu s váhou. Proto jsem absolutně nepochopila, proč se do mě vlastně naváží. Toť asi vše k tomuto tématu. Raději sem už přispívat nebudu, je to tady opravdu horší a horší, bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10860
8.2.25 18:20

Ale ja prave o vaze taky nic nepsala :mrgreen:

Proste nekdy si clovek vztahne ty prispevky spatne. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
8.2.25 18:29

@Tarena presne tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
8.2.25 19:48

@teroonka a řešíš to nějak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3116
8.2.25 20:35

@HanaHope neřeším. Nevím jak a upřímně mám teď takových starostí a práce kolem dětí, zaměstnání atd. že to vždycky přetrpím, dva týdny mám klid a zase nanovo. A ještě mám MS nezvykle dlouhou, třeba 8 dní, z toho 4-5 fakt intenzivní krvácení (relativně, na mé poměry ano, dle doktorky v normě). Gynekoložka mi pouze řekla, že to k přechodu ještě rozhodně není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15824
9.2.25 02:06

Nebuď zbytečně paranoidní, jen jsem suše konstatoval, že 6tis kroků za den je prostě málo, a to tak, že bych to ani nezmiňoval jako nějaký pohyb viz tvůj příspěvek. Nic jiného v tom nehledej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4961
9.2.25 07:23

Zkus obličejovou jógu. Je mi 40 a zatím řeším jen podbradek, ale tou jógou se dost lepší. Jinak na zpevnění kůže vizuálně pomůže nabrat svaly, pro „starší“ lidí je dost vhodné zařadit nějaký silový trénink, tělo začne i produkovat víc kolagenu.
Unavená jsem poslední měsíce taky pořád, chodím si večer dřív lehnout, ale ne vždycky to vyjde. Holt je potřeba se o sebe začít víc starat, aby nám to tělo ještě dalších 40 let sloužilo 😎 Spíš než na kosmetiku spolehám na kvalitní jídlo, odpočinek, cvičení a takovou nějakou pohodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
9.2.25 09:09

@Zumpa zkus to třeba příště napsat jako člověk rozumný a ne jako „žumpa“ a pořádně čti příspěvky…6tis kroku v práci + cvičení a jak jsem psala, toto není příspěvek o hubnutí, ale tom, jak se žena cítí, když je v přechodu, I když toho dělá dost. Ale to ty, jako chlap, nemůžeš vůbec, ani zdaleka, vědět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
9.2.25 09:15

@teroonka právě, dva týdny a pak zase nanovo. Já mám cyklus teda krátký a ne nějak extra silný, takže aspoň v tomhle pohoda. Já přemýšlela jestli nejít nějakou spise alternativní cestou, bylinky, čajíky apod., umělé hormony nechci, resp. dokud to nebude fakt nutný.

No a já když byla na US prsou, tak lékař naopak pravil, že tyhle změny k přechodu být můžou, že se tělo připravuje i 5let, tak nevím no.

V každým pádě na to že jsem nikdy nemela problémy s ničím, na starý kolena o to fakt nestojím :(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
9.2.25 09:24

@ProfZav Na tu obličejovou jógu jsem taky koukala. Musím napřed celkové překopat ty návyky. Skoro deset jsem jsem odbývala, jedla moc a nebo naopak skoro nic, neustále nervy, málo spánku. Když se ohlídnu, tak nechápu. Ta 40citka, která mé zanedlouho čeká mé nakopla ke změně, protože přesně, ještě dalších 40 let bych tu chtěla byt :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková