Ženy věk 40+

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2892
9.2.25 11:05

@nikitice ano,přesně tak jsem to myslela…že nejsem "kancelářská krysa " :) I když to zmáhá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6033
9.2.25 12:58

Hele mě je už 44. A taky to vidím, věk se na mě začíná podepisovat. Takže jsem to vzala z gruntu.

Ranní rituál mám. Dozvěděla jsem se o žehličkách na vrásky. Tak jsem začala žehlit. Každé ráno obličej a krk. A i manžel prohlásil, že je to znát. Ale musíš žehlit každý den, jinak se vrásky vrátí. A opravdu se vyplatí investovat do kvalitní kosmetiky.

Mám nedostatek D3, takže beru poměrně velké množství po večeři spolu s hořčíkem. A konečně se mi přestala vysušovat kůže na rukou.

A taky mám velké problémy s usínáním. Vyřešila jsem to tak, že jsem si koupila hypnoterapii na hubnutí. Ne kvůli hubnutí. Ale kvůli tomu, že jsem si poslechla hlas toho pána, co to mluví. A když začnu zhluboka dýchat, jak mi tam radí, a uvolním se, jsem v limbu. Usnu během 10 minut (ještě jsem nikdy nic nedoposlouchala do konce). Asi by ale stejnou funkci udělal nějaký uspávač stažený z YouTube 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6033
9.2.25 13:01

Jo a cvičení - snažím se cvičit pilates doma. Ale dokopat se k tomu je horší. Tak alespoň jednou týdně na trénink na bosu chodím. A je to super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
9.2.25 16:06

Pohyb, pohyb, pohyb..
Po čtyřicítce jsem začala behat, tydne naběham 30-40 km a zrovna trenuju na pulmaraton v kvetnu. To mi zajišťuje, že můžu jist, co chci (jako zase to neprehanim) a zpevňuje to i tělo. Mam vo2 max jako dvacetileta:)
Alkohol výjimečně, dost pit vodu a bylinkove čaje a pravidelně spat.
Uz před lety jsem se přehodila do odlehčeného stravovani, ovoce, zelenina, bílé maso, ryby, ryze.
A pravidelně sauna :mrgreen:
Vrásky neřeším, nějaký šedivý vlas se taky najde, ale dulezitejsi je pro mě moje fyzicka než jestli vypadám mladistvě.
Jinak ano, tělo samozřejmě stárne, at děláme, co chceme. Odbourávání alkoholu je čím dál horší, hojení ran taky a i blba viroza je na týden a vic..
Ale je dobré to přijmout, každá etapa života má svoje.

• Citovat
  • Upravit
4962
9.2.25 18:20
@miciangorajde píše: Více

Sleduju na ig Martu Dřímal Ondráčkovou, ona tam má cviky i masáž. Asi to nejsem schopná vysvětlit, zkus si to najít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.2.25 18:24
@ProfZav píše: Více

díky, jo to najdu, když vím, co/koho hledat. Díky.

• Citovat
  • Upravit
10
11.2.25 22:00

@Modesta prosim podelis se o tu zehlicku? diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6033
12.2.25 07:47
@HanaHope píše: Více

Foreo Bear mini. Mají ho na Notino. Jen teda si musíš k tomu dokoupit čistič pleti na bázi vody a taky gel. Já to našla někde v komentářích. Mají tam větší a asi i lepší přístroje, ale nechtěla jsem utrácet tak moc. A tenhle funguje.

A fakt mě stačí ráno přežehlit obličej, večer kloudně odlíčit a hydratovat a vrásky jsou o hodně menší. Až mě to samotnou překvapilo.

Jen teda aplikace je jak akupunktura 😃 maličko to bolí a úplně cítíš, jak se kůže napíná až nahoře ve vlasech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
543
12.2.25 10:28
@Kockazvysocan píše: Více

Přesně tak! Nechápu, proč tolik lidí věří v účinky kosmetiky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
12.2.25 11:59

Ahoj
Moje zjištění v 43-44 letech.Po vysazení antikoncepce šílené návaly a měsíčky nikde.
Napřed že menopauza podle krve ale během roku se to upravilo a cyklus mám tak po 35 dnech cca..ale návaly mám pořád ikdyz dost míň, a co beru pravidelně tak womeno jsou v něm bylinky jako jetel, drmek atd.
Mají se brát 2 denně ale beru jednu stačí.
Když jsem je vysadila tak měsíčky jsem měla hodně dýl a návaly zpátky.
Každopádně podle Dr…že v perinomenopaze zkracování nebo prodlužování cyklu je typický a také silnější nebo slabá menstruace.
Sleduji na insta pauza s Kristýnou a vše to tam dopodrobna vysvětluje co to znamená co stím dělat a jak změnit stravu a pohyb
Například běh vyměnit za chůzi v tepové frekvenci protože běh zvyšuje kortizol a ten nějak souvisí z hormony a silový trénink kvůli udržení kostní hmoty a bohužel svaly miznou a tuky kam se uloží řídí hormony. Bohuzel je to břicho, pas.
Zvýšit příjem bílkovin…podle sebe můžu říct že to funguje…kdo chce zhubnout musí si hlídat kalorický deficit, jde to pomalu ale jde…
Je to běh na dlouhou trať a už to nefunguje jak ve 20-30 :think: Ale nechci to vzdát :nevim: :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2070
12.2.25 15:48
@Modesta píše: Více

Takže je to s jehličkami? 8o
Kolik času ti to ráno zabere?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
12.2.25 16:53

@Ivu-Sara Kaloricky deficit - jakože počítáš makra přes kalorické tabulky? To jsem taky dělala, ale byla jsem pak jak zavislak, protože jsem nesnědla nic dřív, než jsem mela odváženo :zed:.
Taky sleduju na IG.
A s těma bílkovinami je to pravda, ale mam problém to ujíst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
12.2.25 17:58

@HanaHope ano ale nastavila jsem si to tak nějak podle sebe. A Michaela Tohta..hlavně 130 g bílkovin…
No já to dělám někdy i pozpátku že si to tam pak nacházím večer a kouknu kolik mi čeho zbývá..že si to vážím a pamatuju…jako zase otrok tabulek být nechci ale bohužel nic jinýho nezabírá…a jde to ztuha i tak…tělo reaguje pomalu a jinak než dřív… :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
543
12.2.25 18:12
@Ivu-Sara píše: Více

Zvládneš denně sníst 130 gramů bílkovin? Mám problém dostat do sebe polovinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková