Ženy věk 40+

Napsat příspěvek
Velikost písma:
335
9.2.25 09:55
@ProfZav píše: Více

Prosímtě máš nějaký tio na cvičení na podbradek, Ten mám i když jinak váha OK, ˇuplně se s ním nechci smířit, Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
9.2.25 09:58

Hele taky ctyricatnice a mne se zda, ze cim jsem starsi, tim vic je to o zivotnim stylu. Spanek, cviceni, zdravy jidlo, stesti ve vztazich, odpocinek. Jasne, ve dvaceti jsem po probdele noci nahodila korektor a byla krasna, dneska to uz nenafejkuju ani poradnou vrstvou tvarenky :D

Jinak mi vrasky ani nic jineho nevadi a telo je na vek a dve deti fajn. Ale hodne mi vadi ten povolujici se krk a planuju casem necklift. Jen jsem doufala, ze to bude tak za 15 let :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.2.25 10:06
@HanaHope píše: Více

Za mě je nejdůležitější začít od zlepšení kvality spánku. To má vliv nejen na váhu, ale hlavně i na imunitu. Dokud se mi nezlepšil spánek, mohla bych se strhat a nezhubla bych ani deko, navíc při nedostatku spánku přijde únava, chutě, nechuť k pohybu a nemáš pakdaleko k regulérní depresi. Obzvlášť když jedeš roky na dluh. Přijde mi, že jdeš na to dobře přes celkovou kondici, zdraví a úbytek váhy je pak jen bonus. No a ty změny cyklu to mi doktor taky tvrdil, že není začátek přechodu a byl. Takže tím, že to odmítal řešit jsem od 43 v přechodu oficiáoně. Hm nic moc. K tomu spaní, já zž byla v regulérní spánkový deprivaci takže jsem řešila medikací ovšem ne léky na spaní, ale Trittico, to obnovuje i přirozený spánkový cyklus. Pak už zas stačili i režimová opatření a nedám dopustit na zátěžovou deku, ta mě zachraňuje. Ze cvičení mi doktorka (je moje obvodní i internistka a sportovkyně) doporučila 5× týdně 40 minut minimálně něco kardio venku - svižná chůze, běh, nordic walking, kolo a doma nebo i skupinové cvičení na posílení hlubokého stabilizačního systému. To mimochodem taky zlepšuje kvalitu spánku. Držím palce v ozdravebí, to půjde, krok po kroku.

• Citovat
  • Upravit
56092
9.2.25 10:12
@Gábííí píše: Více

6000:). Je mi 50,cvičím 5× týdně, k tomu 2× týdně sauna a ještě chůze. Denně mám těch roku kolem 20 tisic, v normálním režimu. 6000 je nic…a spím. Jim i dost doplňků…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6221
9.2.25 10:28
@jkra píše: Více

Mám to podobně. A fakt dávám tomu spánku hodně, o volno spím aspoň 12 hodin. Pátek fitko, včera fitko+sauna a dnes v práci 12 hodin na nohou. Doplňky jím nějaké furt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
9.2.25 10:31

@jkra no…myslím, že můj příspěvek jsem tady už vysvětlila xkrat…čili ještě jednou a naposledy…6tis kroku udělám v práci! Tím jsme chtěla říct, že tam nesedim, plus k tomu 5× týdne cvičím, jim zdravě, doplňky mám také, spím také, chodím na stepperu…takže prosím, pokud se do mě chce ještě někdo navézt, tak prosím, ale už nereaguji. Tyto diskuse jsou vlastně úplně bezpredmetné, když se tady lidi jen uráží. Tato diskuse není o tom, se předhánět, kdo je lepší, ale o tom, jak zeny sžírá menopauza, takže pokud nemáš něco adekvátního k tomuto tématu a přispět radou zakladatelce, nemusís tvá moudra rozesílat jiným. Děkuji a přeji hezkou neděli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56092
9.2.25 10:36

Ano, je to o menopauze. A pohybem ji velmi zmirnis. Jinak mě tedy výborně funguje červený jetel.

Příspěvek upraven 09.02.25 v 10:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2071
9.2.25 10:37

Na moc krátký cyklus a dlouhou menstruaci mi výborně zabral drmek, byla to velká úleva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56092
9.2.25 10:37
@nikitice píše: Více

Jo, když tě čtu, máme to podobné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
9.2.25 10:40

@jkra ano…a jak jsem psala, hýbu se. Cerveny jetel nemůžu…mám po něm problémy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28840
9.2.25 10:44

No, já nachodím kolem 6 tisíc kroků taky (nemám chytré hodinky, tak to bere jen někdy a jen něco :D ), necvičím, mažu se maximálně indulonou, za poslední roky jsem moc nenaspala (spát 12 hodin je pro mě nedosažitelný luxus :D )… MS mám poslední měsíce taky dost slabou, až na jeden den, PMS docela dost, objevily se migrény…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6221
9.2.25 10:50

Já ten komentář chápu. O manželovi říkám, že cvičí, ale v práci celý den sedí. Takže „cvičím a v práci ujdu 6 tis. kroků“ je vysvětlení, že nesedíš celý den. Já jsem sice na nohou, ale obchod je 5 kroků tam a zpět :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
9.2.25 10:54

@nikitice pracuji na poliklinice a lítám mezi ambulancemi, rtg apod…čili opravdu nedělám dva kroky tam a zpět, proto můžu říct, že opravdu chodím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6221
9.2.25 10:55
@Margery píše: Více

Já v pátek spala do 15 hodin :oops: Fakt jsem to potřebovala. Vzbudila jsem se jednou na wc, kdy jsem dala prádlo do pračky. V létě vstávám brzo, ale jak je zima, tak v kombinaci fitko, dvanáctky, přesčasy spím dlouho. Dnes jsem v práci po dvou dnech fitka a těším se zas na úterý až se vyspím. Hlavně jsme včera jeli do fitka v 19, ale vzali jsme to přes Ikeu a domů dorazili skoro ve 23, než jsem si udělala krabičky do práce, byly 2. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6221
9.2.25 10:58

Když chodím dokola, tak už na mě koukají lidi z pasáže jako na myšku v kolotoči. :mrgreen: Chápu, žes to napsala jako, že nesedíš na prd.li jako třeba můj manžel 8 hodin u pc. On sice cvičí, ale sedí v práci u PC, doma v tom pokračuje, takže se pěkně obaluje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková