Zima v domě na návštěvě a často nachlazený syn

Napsat příspěvek
Velikost písma:
148927
10.1.20 11:02

My máme tak 19-20.U vás mi přijde přetopeno. Babicka má ale docela chladno a nedivím se, že nechceš mít tam dítě bez ponožek. Já taky pořád honím děti do bačkor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56123
10.1.20 11:03

Hlavne mate doma pretopeno.tam bych zacala. to ho pak ofoukne kdekoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
10.1.20 11:05

Mladé maminky se boji, aby děti nenastydly, tak hodně topí, děti jsou pak choulostivé a tím spíš chytí kde co. Můj zeť pracoval kdysi v lese i přes zimu a mělo to ten vysledek, že po celou dobu nevěděl co je rýma nebo nastuzeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
10.1.20 11:07

No, 24 st. mi přijde opravdu dost a až nezdravé. Také doma máme cca 22 a na noc kolikrát snižujeme na 19-20 není tolik suchý vzduch a dceři se zlepšil kašel (na který trpí každou chvilku). Jinak je to asi dost individuální, asi taky záleží na vlhkosti vzduchu v daném bytě, ale při 20stupních na koberci bych drama z dítěte bez ponožek asi nedělala(navíc pokud měl třeba zpocenou nožku a ponožky opravdu byly vlhké, tak udělala dobře, že je sundala)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
10.1.20 11:08

U nas 21-22, v noci vypiname, mame dlazbu a bez backor neexistuje. Nenechala bych dite svleknout a uz vubec ne z ponozek 8o, to bych zastekala. Me ucili, ze maji byt hlavne nohy v teple. Nikdo u nas nemarodi :mavam:

• Citovat
  • Upravit
25186
10.1.20 11:16

Ja za sebe vidím problém v těch ponožkách. Myslím si, že to je takový největší zdroj nachlazení, ta zima od noh. Záleží také na druhu podlahy. Ale rozhodně se mi nezdá v pořádku, že někdo cizí hodnodí, jak je asi zima/teplo tvému dítěti.
Máme 3 holky, každá to má úplně jinak. Doma máme 20-21, chodíme v tričku s krátkým rukávem a v ponožkách - já podle momentální situace mikinu a něco víc na nohy (je mi zima, když se po větším pohybu zastavím nebo jsem třeba nevyspalá). Když vypneme plyn a spadne to na 18, je nám zima a to i té neojotužilejší dceři. Na malování, sedění u TV nebo psaní úloh je to prostě málo.
My máme opačný problém - naše babička přetápí a děcka jsou u ní úplně hotový. Vždycky se diví, proč jsou okňouraný a protivní, ale nevěří nám, že je to teplem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2414
10.1.20 11:19

Ja si vytapim na 25 a stejne mam teplaky, triko, mikynu, chlupate ponozky a celenku pres usi, muz to nesnese, takze kdzy se vrati tak max 23 a ja sem celej vecer pod berankem a nedokazu se zahrat… byli jsme na vanoce u mamy, pred odjezdem manzel ze vypne topeni, ze urcite mama toliko netopi, krasny zadostiucineni ze mela 29,6 :potlesk: ale ona si topi i v lete, to uz me i pod perinou bylo vedro ale proste zimu nedavam, o vikendu jsme byli v restauraci, teplomer ukazoval 18 a to ani chlap bundu nesundal… podotykam ze nejsme nejak nemocni, me jen trapi studeny nos a nohy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3585
10.1.20 11:19

Doma máte přetopeno, takže mikinu bych tam neřešila. Ale na ponožkách bych trvala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
10.1.20 11:25
@Jana525 píše:
No jiste, jenze v Anglii take maji v kazdem druhem baraku plisen. Zrovna tohle bych jako priklad nepouzivala :mrgreen: A je kazdemu uplne jedno, zda deti jsou nachlazene ci ne. I tak chodi do skoly, fakt tohle bych neporovnavala

No, nevím, jaké domy navštěvuješ :).V mých kruzích nikdo v Anglii doma plíseň nemá. A porovnávat se to klidně dá, letošní zima je v ČR „anglická“.Nebo ti připadá Anglie málo civilizovaná k porovnání?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
10.1.20 11:26

Je fuk, na kolik doma vytápí ta která uživatelka e-mimina, podstatné je to, co je pro vás doma komfortní teplota. Já bych v 24 stupních doma musela nosit tílko a kraťasy, bylo by mi horko, ale pro vás to může být ok. V tom případě by ale opravdu měl být syn na návštěvě víc oblečený, resp, já bych kontrolovala, jak na tom je, aby se cítil dobře. Pokud by byl v pohodě i v krátkém tričku, proč ne, pokud by byl studený, přioblékla bych a stála si za svým. My máme doma 19-20 stupňů a děti tady jsou schopné lítat ve spoďárech, ponožky nebo bačkory zásadně nenosí, ale my nejsme na vyšší teplotu zvyklí, takže to je něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2927
10.1.20 11:32

Asi tak, když mám pocit, že muže byt mýmu dítěti na návštěvě zima, tak poprosím, jestli zavřou okno a nebo ho doobleknu a nikdo mi v tom nemůže zabránit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3460
10.1.20 11:32
@Anonymní píše:
Chci se zeptat, jak byste reagovaly na následující situaci :) samozřejmě toto není žádný mega problém… jsou horší věci na světě :mrgreen: babička od manžela je zvyklá mít v domě 18 stupňů. chodíváme tam občas se synem a není tam dobře ani mně.. my máme doma 23-24. Syn (2.5 roku) bývá často nachlazený, někdy v období po té návštěvě, což nevím, jestli má přímou souvislost. Minule jsem ho hodně navlíkla, babička zatopila, takže měla 20 stupňů.. A tchyně mu sundala mikinu s tím, že je mu horko určitě a že ho nemůžem rozmazlovat teplem.. Pak mu sundala i ponožky, že prý se jí zdály vlhké a nechala ho v krátkém triku bez ponožek v té zimě.. Já to vždy komentuju, vždy říkám, že bývá furt nemocný, že se musí oblíkat teple a že tam babička opravdu musí víc zatopit než přijdem se synem. Ale připadá mi, že ony snad provokují :/ přeháním já? jsem ráda za emimino, kde jsou lidi upřímní, tak klidně buďte :D

Pro 2,5 lete aktivní dítě 18 stupňů stačí. Pretopeno máte doma vy, zbytečně ti zchoulostivi. My měli doma 20 když jsme měli novorozence. Teď máme míň a často vetram i v zimě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
10.1.20 11:36
@amylon píše:
No, nevím, jaké domy navštěvuješ :).V mých kruzích nikdo v Anglii doma plíseň nemá. A porovnávat se to klidně dá, letošní zima je v ČR „anglická“.Nebo ti připadá Anglie málo civilizovaná k porovnání?

To mi připomíná jednu diskuzi, kdy se zakladatelka ptala, proč má mokrá okna a bylo jí řečeno, že vytápět na 22 stupňů je strašně málo. Určitě jak u nás, tak v Anglii záleží na baráku, v každé zemi se najdou špatně zaizolované a dobře izolované. V těch prvních plíseň při 18 stupních asi bude, v té druhé skupině to může být v pohodě. My máme doma 19 a žádné plísně ani mokrá okna nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101744
10.1.20 11:37

@Aries6 Pak nechapu, proc spousta maminek tak resi nachlazene dite ve skolce, kdyz je nachlazení od studených nohou a ne ulovenim vira :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
10.1.20 11:38
@Hoa Mai píše:
Je fuk, na kolik doma vytápí ta která uživatelka e-mimina, podstatné je to, co je pro vás doma komfortní teplota. Já bych v 24 stupních doma musela nosit tílko a kraťasy, bylo by mi horko, ale pro vás to může být ok. V tom případě by ale opravdu měl být syn na návštěvě víc oblečený, resp, já bych kontrolovala, jak na tom je, aby se cítil dobře. Pokud by byl v pohodě i v krátkém tričku, proč ne, pokud by byl studený, přioblékla bych a stála si za svým. My máme doma 19-20 stupňů a děti tady jsou schopné lítat ve spoďárech, ponožky nebo bačkory zásadně nenosí, ale my nejsme na vyšší teplotu zvyklí, takže to je něco jiného.

Nevím, jestli si někdy slyšela o otužování? ono to není fuk, jak se doma topí, něco si o tom přečti-zakladatelka totiž psala svůj příspěvek s ohledem na možnost následků pro dítě, víš? A když je někdo často v přetopeném prostředí, má to na něj vliv, víš? Takže to asi úplně fuk není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová