Žitný kvásek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2418
25.11.14 18:56

@neumisa nový účes? :mrgreen:
doufám, že se mi povede :-) když on ten chleba s droždím mi vždycky přijde jak houska :-/ a na dietu nic moc… žitný byl, jak dělová koule :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
25.11.14 18:56

@Busy Bee ja si to tak proste delam, mam ho ve dzbanku, jak napecu jde do lednice,,ted uz je tam vice nez tyden…zustane ho tam treba polovina..ja nic neodebiram jen to co patri do testa…ale copak ja vim jestli je ten muj styl ten spravny? proste ja sjem stastna kdyz se chleba dari a tim padem si myslim ze je vse ok.

• Citovat
  • Upravit
26244
25.11.14 19:41

@Teruna000

mi povídej… droždí se mnou nekamarádí vůbec, to kvásek, to je jiná liga. První povedený chleba jsme snědli ještě vlažný, už dlouho jsem se tak nepřežrala. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
25.11.14 19:44
@neumisa píše:
@Teruna000mi povídej… droždí se mnou nekamarádí vůbec, to kvásek, to je jiná liga. První povedený chleba jsme snědli ještě vlažný, už dlouho jsem se tak nepřežrala. :oops:
:lol: :palec: :potlesk:
  • Citovat
  • Upravit
21911
26.11.14 16:32

Ja jsem uz kvasek mela v lete, ale vzdala jsem to, Chleba byl placaty, poradne nikdy nenakynul :( Dnes jsem udelala novy kvasek, z celozrnne psenicne a budu dokrmovat zitnou.Tak jak jsem to nasla na prvni strance ;) Jen presne nechapu kdy muzu pect chleba :nevim: Denne, dle receptu, prikrmovat a 5 den muzu pect??
Diky za rady :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
26.11.14 16:38

@Haku Krmíš ho, jen když pečeš. Jinak kvásek do lednice.
Pro mě to bylo šíleně složité, tady jsem to pochopila:
https://www.youtube.com/watch?…
Má tam i videa, jak na chleba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21911
26.11.14 16:40
@Ukulina píše:
@Haku Krmíš ho, jen když pečeš. Jinak kvásek do lednice.
Pro mě to bylo šíleně složité, tady jsem to pochopila:
https://www.youtube.com/watch?…
Má tam i videa, jak na chleba.

Aha.Ale kdyz jsem ho teprve zalozila tak se taky nekrmi 8o
Jdu si procist ty odkazy :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21911
26.11.14 16:47

@Ukulina tak jsem na to koukla a presne podle toho videa jsem to delala v lete a nepovedlo se :nevim: Asi na to nemam bunky a to pritom strasne rada pecu a vzdycky se mi vsechno, az na kvaskovy chleba, povedlo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
26.11.14 16:48

Ja jsem ho dnes po deseti dnech vytahla…a krmim ho jak dlouho chci…az se me nejvic libi pecu :mrgreen: hlavne pouzivam zivou vodu ne chlorovanou z vodovodu ne z plastovych lahvi

Příspěvek upraven 26.11.14 v 16:51

• Citovat
  • Upravit
21911
26.11.14 16:49
@KackaDoup píše:
Ja jsme hodneska po deseti dnech vytahla…a krmim hojak dlouho chci…az se me nejvic libi pecu :mrgreen: hlavne pouzivam zivou vodu ne chlorovanou z vodovodu ne z plastovych lahvi

Kam na tu vodu chodis, do studne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
26.11.14 16:51

@Haku ne tady v okoli kde vyvera ze zeme.. ;) :kytka:studnicni od nekoho je samozrejme ok a v poradku.

Příspěvek upraven 26.11.14 v 16:51

• Citovat
  • Upravit
15225
26.11.14 16:51

@Haku Já ho měla taky až na druhý pokus. :)Zkus to ještě.
A jde to i z vody kohoutkové.
Jen nechápu - ty máš kvásek pšeničný?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
26.11.14 16:52

V podsate je jedno jakou moukou kvasek krmite, kdyz se mi chce davam mu vsechny mozne mouky :*

• Citovat
  • Upravit
15225
26.11.14 16:57
@KackaDoup píše:
V podsate je jedno jakou moukou kvasek krmite, kdyz se mi chce davam mu vsechny mozne mouky :*

Já někde četla, že čistě ze pšenice nejde vypěstovat, že se musí přidat nějaké sladidlo. Nijak víc jsem to nestudovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21911
26.11.14 16:57
@Ukulina píše:
@Haku Já ho měla taky až na druhý pokus. :)Zkus to ještě.
A jde to i z vody kohoutkové.
Jen nechápu - ty máš kvásek pšeničný?

Poprve jsem ho delala presne dle toho videa, cos tu ted dala, takze byl zitny.Ted jsem delala dle receptu z odkazu na prvni strane, z psenicne celozrnne. Uvidim co z toho bude :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí