Poradna pro otázky pojištění, hypoték a spoření
Soňa Janáčková
@neumisa nový účes? ![]()
doufám, že se mi povede
když on ten chleba s droždím mi vždycky přijde jak houska :-/ a na dietu nic moc… žitný byl, jak dělová koule ![]()
@Busy Bee ja si to tak proste delam, mam ho ve dzbanku, jak napecu jde do lednice,,ted uz je tam vice nez tyden…zustane ho tam treba polovina..ja nic neodebiram jen to co patri do testa…ale copak ja vim jestli je ten muj styl ten spravny? proste ja sjem stastna kdyz se chleba dari a tim padem si myslim ze je vse ok.
mi povídej… droždí se mnou nekamarádí vůbec, to kvásek, to je jiná liga. První povedený chleba jsme snědli ještě vlažný, už dlouho jsem se tak nepřežrala. ![]()
@neumisa píše:
@Teruna000mi povídej… droždí se mnou nekamarádí vůbec, to kvásek, to je jiná liga. První povedený chleba jsme snědli ještě vlažný, už dlouho jsem se tak nepřežrala.
Ja jsem uz kvasek mela v lete, ale vzdala jsem to, Chleba byl placaty, poradne nikdy nenakynul
Dnes jsem udelala novy kvasek, z celozrnne psenicne a budu dokrmovat zitnou.Tak jak jsem to nasla na prvni strance
Jen presne nechapu kdy muzu pect chleba
Denne, dle receptu, prikrmovat a 5 den muzu pect??
Diky za rady ![]()
@Haku Krmíš ho, jen když pečeš. Jinak kvásek do lednice.
Pro mě to bylo šíleně složité, tady jsem to pochopila:
https://www.youtube.com/watch?…
Má tam i videa, jak na chleba.
@Ukulina píše:
@Haku Krmíš ho, jen když pečeš. Jinak kvásek do lednice.
Pro mě to bylo šíleně složité, tady jsem to pochopila:
https://www.youtube.com/watch?…
Má tam i videa, jak na chleba.
Aha.Ale kdyz jsem ho teprve zalozila tak se taky nekrmi ![]()
Jdu si procist ty odkazy ![]()
@Ukulina tak jsem na to koukla a presne podle toho videa jsem to delala v lete a nepovedlo se
Asi na to nemam bunky a to pritom strasne rada pecu a vzdycky se mi vsechno, az na kvaskovy chleba, povedlo ![]()
Ja jsem ho dnes po deseti dnech vytahla…a krmim ho jak dlouho chci…az se me nejvic libi pecu
hlavne pouzivam zivou vodu ne chlorovanou z vodovodu ne z plastovych lahvi
Příspěvek upraven 26.11.14 v 16:51
@KackaDoup píše:
Ja jsme hodneska po deseti dnech vytahla…a krmim hojak dlouho chci…az se me nejvic libi pecuhlavne pouzivam zivou vodu ne chlorovanou z vodovodu ne z plastovych lahvi
Kam na tu vodu chodis, do studne?
@Haku ne tady v okoli kde vyvera ze zeme..
studnicni od nekoho je samozrejme ok a v poradku.
Příspěvek upraven 26.11.14 v 16:51
@Haku Já ho měla taky až na druhý pokus.
Zkus to ještě.
A jde to i z vody kohoutkové.
Jen nechápu - ty máš kvásek pšeničný?
V podsate je jedno jakou moukou kvasek krmite, kdyz se mi chce davam mu vsechny mozne mouky ![]()
@KackaDoup píše:
V podsate je jedno jakou moukou kvasek krmite, kdyz se mi chce davam mu vsechny mozne mouky
Já někde četla, že čistě ze pšenice nejde vypěstovat, že se musí přidat nějaké sladidlo. Nijak víc jsem to nestudovala.
@Ukulina píše:
@Haku Já ho měla taky až na druhý pokus.Zkus to ještě.
A jde to i z vody kohoutkové.
Jen nechápu - ty máš kvásek pšeničný?
Poprve jsem ho delala presne dle toho videa, cos tu ted dala, takze byl zitny.Ted jsem delala dle receptu z odkazu na prvni strane, z psenicne celozrnne. Uvidim co z toho bude ![]()