Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@ÁjaMil a kde prosim te bydlis, takto blbe nejezdi bus ani u nas na chalupe na Vysocine v nejzapadlejsi visce… no kazdopadne drzim palce, at se to nejak zdarne vyresi.
@Svistice píše:
V čem bude řízení s automatem lepší? Jako že nebudeš muset řadit? Razeni je podle mě to nejmenší.
Pokud Ti dva instruktoři řekli, že asi ne, tak tohle nebude jen tím, že máš problém řadit(a i tam se dá naučit, při jaké rychlosti plus minus který stupeň). A nevyjezdenou bych tě se dvěma dětmi pustila tak maximalne po vesnici.
Automat řízení usnadní tedy dost, zrovna pro začátečníky je řazení většinou problém. Já si ho zkusila po dvaceti letech řízení manuálu a naše příští auto bude automat, je to mnohem pohodlnější.
@Nimie píše:
@veria jako jasne, ja třeba tohle nechápu, my šli z Prahy oba plně vyježdění a aktivne řídící, lokalita se vybírala s ohledem na všechny situace, takze je tu bus, o kus dál vlak, ani autem se nemusí stát ve špičce, hlady neumreme - jezdi sem dovozy potravin a restaurací, zázemí základních sluzeb v obci nebo nejdal ve vedlejší pár km daleko, dost děti v okolí na hrani. Představa že to mám jako zakladatelka, tak se radši odstehuju zpatky. Na druhou stranu těch pár km fakt není problém, já si popojedu za službama protože bych to jinak nestíhala, ale cca tuhle vzdálenost běžné denně stejně absolvuju z jiných duvodu, fakt to není tak hrozné
Dobre, jeste kdyby se slo po nejake stezce nebo polnacce atd, ale pokud ty 3 km musi jit s timto ansablem po silnici kde jezdi auta, pak je to pro mne nepredstavitelny. A i nebezpecny.
@ÁjaMil píše:
@Nimie no ja jsem bohuzel zavisla na Kosiku a na Rohliku, nekdy neco doveze manzel ale stve me kdyz zjistim zei neco doslo a mam smulu. A skoro pul denni vylet si kvuli oleji fakt delat nebudu… ja si velmi nerada stezuju. Nejsem takova. Ale ted to.uz na me nejak padlo a poprvy jsem to ze sebe takhle dostala ven. Dekuju za vsechny prispevky.
Tak tohle zrovna přeci není vůbec problém. Na velký nákup jezdím 1 - 2× měsíčně (to můžeš i společně s manželem), čerstvé věci ala zelenina a maso objednas jednou týdně z Rohlíku (nebo se koukni jestli nemáte v okolí něco na styl Světa bedynek) a pečivo si přinejhorším můžeš doma upéct
to je zrovna fakt není problém když k vám jezdí Rohlík.
@veria píše:
Dobre, jeste kdyby se slo po nejake stezce nebo polnacce atd, ale pokud ty 3 km musi jit s timto ansablem po silnici kde jezdi auta, pak je to pro mne nepredstavitelny. A i nebezpecny.
To je samozřejmě otázka, netuším kde bydlí, to se musí podívat sama co je kolem nich a kudyma by se dalo
on to taky nemusí být jeden směr, kdyby zkusila jinej, třeba by nasla taky něco zajímavého.
@ÁjaMil píše:
Nezvládám řazení, nedaří se mi řešit situace, kdy je potřeba řešit více věcí najednou… a ano, také jsem si říkala, že auto by bylo vysvobozující. Věřím, že když si budu moct s holčičkama vyjet někam na vehlet nebo třeba i sem tam sama, budu se sem pak ráda vracet. Ale už si prostě nevěřímPoslední zkouška proběhla tak, že jsem ani nevycouvala z parkovacího místa (nervy) odříkala jsem přesně co mám udělat, ale i tak jsem ani nevyjela. Noha na pedálu se mi klepala. Děs.
Automat by dost pomohl…
@Nimie píše:
To je samozřejmě otázka, netuším kde bydlí, to se musí podívat sama co je kolem nich a kudyma by se daloon to taky nemusí být jeden směr, kdyby zkusila jinej, třeba by nasla taky něco zajímavého.
Treba u nas by to na vlak jinak nez po silnici neslo. Ale nam tady teda bus jezdi jednou za 1-2 hodiny, to koukam ze je to vlastne luxus. ![]()
@maky 1993 mam podobne pocity. Poprve jsem sla.do autoskoly namotivovana. Po par jizdach otravena tim jak mi to nejde a stresuje. Mela jsem chvilema chut se na tl vybodnout ale tlak okoli byl velkej. Rodice, manzel, atd. Ted jsem zjistila ze jedna autoskola. kpusek od nas ma auto s automatem ale v provozu jen do rijna a nejsem si jista zda to je realne stihnout. Na kazdou jizdu potrebuju hlidani a jen se bojim ze to casove omezeni me bude akorat vic nervovat. Zacit muzu zacatkem zari dle instruktora.
Příspěvek upraven 11.08.21 v 16:42
@ÁjaMil píše:
@Nimie no ja jsem bohuzel zavisla na Kosiku a na Rohliku, nekdy neco doveze manzel ale stve me kdyz zjistim zei neco doslo a mam smulu. A skoro pul denni vylet si kvuli oleji fakt delat nebudu… ja si velmi nerada stezuju. Nejsem takova. Ale ted to.uz na me nejak padlo a poprvy jsem to ze sebe takhle dostala ven. Dekuju za vsechny prispevky.
Ježíši klid
ja taky nákupy objednavam, když neridim, ať nemusí muž, a už jsem si zvykla mít těch důležitých věci zásobu, ať nedojdou. Oleje beru tak 2 - 4, když jsou v akci, ať je. A když náhodou něco nebude, tak se taky zas tolik nestane, objednám a za par hodin přivezou, nebo druhy den ![]()
No, mě by z toho jeblo, už tak jsme trpěla, když bylo kvůli covidu vše zavřené, takže se Ti nedivím..
Mít řidičák je jen začátek, pak musíš sama jezdit, a upřímně - já bych se na Tvém místě sama s dětmi bála - když se nabouram sama, můj problém, ale děti bych neriskovala.. Já bych volila to nositko, ať prepravim obě děti na vlak a dělala výlety vlakem, klidně třeba do Prahy…a přes Fb zkusila najít ženy s podobně starými dětmi v okolí..
@Svistice píše:
V čem bude řízení s automatem lepší? Jako že nebudeš muset řadit? Razeni je podle mě to nejmenší.
Pokud Ti dva instruktoři řekli, že asi ne, tak tohle nebude jen tím, že máš problém řadit(a i tam se dá naučit, při jaké rychlosti plus minus který stupeň). A nevyjezdenou bych tě se dvěma dětmi pustila tak maximalne po vesnici.
Řazení samozřejmě není „to nejmenší.“
Naopak je to nějvětší strašák, každého začátečníka. Že ti to chcípne v křižovatce, že se nerozjedeš do kopce…
Jakmile tohle odpadne může se se řidič-začátečník plně soustředit na řízení, mačká jen pedál brzda a plyn.
Možná jsme to tu psala, ale máme známé z USA, kteří jezdí oba od šestnácti let a všude. Fakt všude. vyježdění jsou ultra, u nich žádnou MHD nemají. Zaparkují na pětníku.
A jezdit s manuálem prostě u nás nedokázali, ani on, ani ona…
jasně, za čas by to zvládli. Ale je to důkaz, že můžeš být vyježděný jak chceš a řadící páka tě prostě zastaví ![]()
@Beckyttine5 píše:
No, mě by z toho jeblo, už tak jsme trpěla, když bylo kvůli covidu vše zavřené, takže se Ti nedivím..
Mít řidičák je jen začátek, pak musíš sama jezdit, a upřímně - já bych se na Tvém místě sama s dětmi bála - když se nabouram sama, můj problém, ale děti bych neriskovala.. Já bych volila to nositko, ať prepravim obě děti na vlak a dělala výlety vlakem, klidně třeba do Prahy…a přes Fb zkusila najít ženy s podobně starými dětmi v okolí..
Vždyť nemusí hned jezdit do Prahy, stačí k té zastávce vlaku…
@Bábrdl jojo to razeni me nici. Nezvladam se na nej soistredit a k tomu resit ostatni ukony, dopravni situace atd.
@veria píše:
Treba u nas by to na vlak jinak nez po silnici neslo. Ale nam tady teda bus jezdi jednou za 1-2 hodiny, to koukam ze je to vlastne luxus.
Jo tak to pak chápu. My muzem po silnici, lesem nebo polem ![]()